Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Rome, Liturgisch Festival - Hoorbare spiritualiteit

Groepsreis vanuit één hotel, Zuid-Europa, Stedentrip, Vliegreis

De Wiener Philharmoniker komt naar Rome!

Ook dit jaar zullen in de mooiste basilieken van Rome prachtige uitvoeringen van klassieke muziekstukken klinken. Orkesten en solisten van wereldfaam verlenen hun medewerking aan het 18e Internationale Festival voor Muziek en Kunst, dat plaatsvindt van 14 t/m 17 september .

Dit jaar wordt het festival nog specialer dan in vorige jaren, omdat de volledige Wiener Philharmoniker onder leiding van chef-dirigent Christian Thielemann naar Rome komt.

 

En u kunt daarbij zijn, want ook dit jaar organiseert DrieTour een 6-daagse reis naar dit unieke festival. Rome en haar basilieken vormen het perfecte decor om te genieten van schitterende uitvoeringen van klassieke muzikale hoogtepunten. Met een verblijf in een centraal gelegen kloosteraccommodatie, goede zitplaatsen tijdens de concerten, boeiend programma en deskundige reisleider is uw reis compleet en kan ook u de gehele concertreeks meebeleven.

 

Muziek van wereldklasse

Naast de Wiener Philharmoniker kunt u genieten van orkesten, koren en solisten van naam en faam uit Duitsland, Japan en Rusland. Er worden werken uitgevoerd van onder meer Mozart,  Bruckner en Beethoven. U woont de gehele concertreeks van vijf uitvoeringen bij met een gevarieerd muziekaanbod, zoals Russische koorzang, uitvoeringen van bekende Missen en andere muzikale hoogtepunten. Die betoverende klanken worden ten gehore gebracht in Rome’s mooiste pauselijke  basilieken. De akoestiek en ambiance van deze eeuwenoude, gewijde plekken, geven een extra dimensie aan de muziek. Voelbare en vooral hoorbare spiritualiteit!

 

De opbrengst van het Internationale Festival voor Muziek en Kunst is bestemd voor de instandhouding van de historische basilieken, waar de concerten gegeven worden. Daarnaast wil dit festival het behoud en ontwikkeling van kerkmuziek en kunst op het hoogste niveau bevorderen.  

Uw deskundige DrieTour reisleider verzorgt dagelijks een inleiding op het te bezoeken concert. Daarnaast staat hij u tijdens de vrije momenten ook met tips terzijde.

 

Rome, de stad

Hoewel de nadruk ligt op de muziek is er voldoende tijd om (opnieuw) kennis te maken met Rome.  U bezoekt de St. Pieter. Eventueel kan tijdens een vrij moment de koepel worden bezocht om zo te genieten van een prachtig uitzicht over de Eeuwige stad. Tevens biedt DrieTour u een bezoek met een Nederlandse gids aan het Vaticaans Museum met de wereldberoemde Sixtijnse kapel, vooral beroemd door de prachtige fresco’s van Michelangelo. Dwaal op eigen gelegenheid door het openlucht museum dat Rome heet. Bewonder al het moois dat u overal om u heen ziet. Trakteer uzelf op een heerlijke koffie of geniet van een aperitief op één van talloze terrassen die de stad rijk is.

 

Programma

Dag 1, vrijdag: Op reis

Aan het eind van de middag per directe Alitalia vlucht van Amsterdam naar Rome. Na aankomst transfer naar uw hotel net naast het St. Pietersplein. Er is gelegenheid om het fraai verlichte St. Pietersplein te bezoeken en de avondlijke stilte te ervaren.

 

Dag 2, zaterdag: Mozart en Wiener Philharmoniker

’s Morgens begint het Festival in de beroemdste basiliek van Rome, de St. Pieter. Vanaf 11.00 uur wordt hier de Messa dell’incoronazione, KV 317 van Mozart uitgevoerd door het Japanse Illuminart Filharmonisch Orkest en  Illuminart Koor met dirigent Tomomi Nishimoto en diverse solisten.

Na deze muzikale Mis draagt kardinaal Angelo Comastri een Mis op. Tijdens deze viering voert het Illuminart Koor een Orasho uit. Orasho komt van het Latijnse Oratio (gebed) en kent een heel eigen ontwikkeling, omdat de Japanse christelijke kerk eeuwen lang geen contacten onderhield met de kerken in het Westen.

 

Deze avond dineert u gezamenlijk in de directe omgeving van het St. Pietersplein. Na het diner per touringcar naar de Basiliek St. Paulus buiten de Muren, waar om 21.00 uur de Wiener Philharmoniker onder leiding van Christian Thielemann de Derde Symfonie van Anton Bruckner ten gehore zullen brengen. Na afloop van het concert transfer naar uw hotel.

 

Dag 3, zondag: Friezenkerk, 9e Symfonie van Beethoven

’s Morgens bieden we u  de mogelijkheid de Nederlandse viering in de Friezenkerk bij te wonen. Na een kop koffie, kunt u op het St. Pietersplein, de paus het Angelus horen uitspreken. Een gezamenlijke lunch. Na de lunch kunt u met uw reisleider het oude Rome verkennen, waarbij de Piazza Navona, het Pantheon en de beroemde Trevi fontein bekeken worden. Diner op eigen gelegenheid.

 

Na het diner een transfer naar de Basiliek St. Paulus buiten de Muren, waar om 21.00 uur het volgende concert in de reeks plaatsvindt: een uitvoering bij van Ludwig van Beethovens 9e Symfonie door het Illuminart Filharmonisch Orkest en  Illuminart Koor o.l.v.  Tomomi Nishimoto, waaraan diverse solisten meewerken. Na afloop van het concert transfer per touringcar terug naar uw hotel.

 

Dag 4, maandag: Beethoven en Bruckner

Een vrije dag om zelf op ontdekkingsreis te gaan. Bezoek bijvoorbeeld eens de Capitolijnse Musea, die een prachtige collectie kunstwerken uit de Oudheid tentoon stellen. Ook een kennismaking met het Klassieke Rome behoort tot de mogelijkheden. In het Forum Romanum en Colosseum waant u zich in de dagen van de Romeinse keizers. Lunch en diner zijn vandaag niet inbegrepen.

 

’s Avonds per touringcar vanaf Residenza Madri Pie naar de basiliek St. Jan van Lateranen. Op het programma staan de “Messa in Do Maggiore” van Ludwig van Beethoven en het “Te Deum” van Bruckner. Uitvoerenden zijn het  Duitse Palatina Klassik Vocaal Ensemble, het Philharmonischer Chor an der Saar en het Russische Koor en Orkest van het Staatsconservatorium uit Kazan. Dit alles onder leiding van Leo Kraemer. Na afloop van deze bijzondere muzikale  ervaring volgt de transfer per touringcar terug naar het hotel.

 

Dag 5, dinsdag: Sixtijnse kapel en Russisch Patriarchaat Koor

In de ochtend bezoekt u samen met een deskundige Nederlandse gids de wereldberoemde Vaticaanse Musea. Uw gids leidt u rond langs een aantal van de belangrijkste kunstwerken uit de enorme collectie en eindigt zijn rondleiding in de Sixtijnse kapel met de prachtige plafondschilderingen van Michelangelo. Lunch exclusief en ook deze middag is vrij, diner wederom zelf te verzorgen.

 

Transfer per touringcar naar de Basiliek Santa Maria Maggiore, waar vanaf 21.00 uur het Russisch Patriarchaat Koor van het Danilov klooster te Moskou een concert verzorgt van Byzantijnse religieuze liederen. Na afloop transfer naar uw hotel.

 

Dag 6, woensdag: Pauselijke audiëntie en terugreis

Indien u dat wenst kan ’s morgens de Pauselijke audiëntie op het St. Pietersplein worden bijgewoond. DrieTour verzorgt dit graag voor u. Aansluitend transfer naar de luchthaven van Rome. Rechtstreekse Alitalia vlucht naar Amsterdam.

Accommodaties

Madri Pie

Residenza Madri Pie is een zeer centraal gelegen hotel, vlakbij het St. Pietersplein. De...

Madri Pie

Residenza Madri Pie is een zeer centraal gelegen hotel, vlakbij het St. Pietersplein. De kloosteraccommodatie is eigendom van het Instituut Madri Pie di Nostra Signora della Sapienza, een religieuze orde, die werd gesticht in de 18e eeuw te Genua. Het doel is om jeugd van allerlei sociale achtergronden te onderwijzen. Tegenwoordig zijn de zusters vooral werkzaam in Peru en Madagaskar. Een groot deel van de inkomsten van Residenza Madri Pie is bestemd voor hun missiewerk. Met uw verblijf in Madri Pie steunt u dus indirect dit mooie werk!

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam – Rome retour per Alitalia
 • Luchthavenbelastingen en overige heffingen
 • Ruimbagage 23 kg
 • Vervoer ter plaatse
 • 5 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer incl. ontbijt
 • Toeristenbelasting
 • Gereserveerde zitplaats (categorie “Big Friend”) tijdens concertreeks Liturgisch Festival
 • 1x diner en 1x lunch
 • Entree en rondleiding Vaticaans Museum met Nederlandse gids
 • Nederlandse reisleiding met kennis van Rome en klassieke muziek
 • Fooien
 • Kennismakingsbijeenkomst
 • 100% CO₂-compensatie van uw vliegreis via GreenSeat

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 100,-
 • Niet vermelde maaltijden en andere uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Eenmalige poliskosten

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

 

Vluchtschema Alitalia (wijzigingen onder voorbehoud)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
13 september 2019 Amsterdam Rome AZ 109 17.30 uur 19.40 uur
18 september 2019 Rome Amsterdam AZ 110 14.10 uur 16.40 uur

 

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis staat gepland voor zaterdag 31 augustus.

De bijeenkomsten vinden plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren.

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief