Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Liturgisch Muziek Festival Rome

Bijbelse groepsreis, Vliegreis

Klassiek ontmoet Klassiek

Wegens succes geprolongeerd… Ook in 2018 organiseert DrieTour een 7-daagse reis naar het Liturgisch Festival in Rome , de  stad waar de klassieke Oudheid tot leven komt. Een perfect decor om te genieten van schitterende uitvoeringen van klassieke muzikale hoogtepunten. Met een verblijf in een centraal gelegen kloosteraccommodatie, gereserveerde zitplaatsen tijdens de concerten en een boeiend programma, kunt u voor slechts 999,- per persoon de gehele concertreeks meebeleven. Elders betaalt u voor een 5-daagse reis 1.995,-.

 

Muziek van wereldklasse

Vanaf 10 november kunt u in verschillende basilieken te Rome genieten van orkesten, koren en solisten van wereldfaam. Zij luisteren het Internationale Festival voor Muziek en Kunst op. De opbrengst van dit bijzondere muziekfestival, dat voor de 17e keer wordt gehouden, is bestemd voor de instandhouding van de historische basilieken in Rome. Daarnaast wil dit festival het behoud en ontwikkeling van kerkmuziek en kunst op het hoogste niveau bevorderen.  En het hoogste niveau wordt geboden! Zo spelen  de Wiener Virtuosen (leden van de Wiener Philharmoniker)  en komen er orkesten en koren uit Oostenrijk, Japan en Rusland.  Er worden werken uitgevoerd van ondermeer Gounod,  Verdi en Beethoven. Hun betoverende klanken worden ten gehore gebracht in Rome’s mooiste pauselijke  basilieken. De akoestiek en ambiance van deze eeuwenoude, gewijde plekken, geven een extra dimensie aan de muziek. Voelbare en vooral hoorbare spiritualiteit! U woont de gehele concertreeks van vijf uitvoeringen bij met een gevarieerd muziekaanbod. Russische koorzang, uitvoeringen van bekende Missen en andere muzikale hoogtepunten wisselen elkaar af. Uw deskundige DrieTour reisleider verzorgt dagelijks een inleiding op het te bezoeken concert. Daarnaast staat hij u tijdens de vrije momenten ook met raad en daad terzijde.

 

Rome, de stad

Hoewel de nadruk ligt op de muziek is er voldoende tijd om (opnieuw) kennis te maken met Rome.  U bezoekt de St. Pieter. Eventueel kan tijdens een vrij moment de koepel worden bezocht en zo geniet u van een prachtig uitzicht over de Eeuwige stad. Tevens beleeft u het Piazza Navona, bruisend hart van Rome, en bekijkt u het Pantheon. Het Pantheon werd bijna 2000 jaar geleden gebouwd als mausoleum. Later werd het gewijd tot tempel voor alle goden, die in Rome geen eigen tempel hadden. Al in de vroege Middeleeuwen werd het Pantheon tot kerk gewijd, de belangrijkste reden dat dit architectonische wonder tot vandaag in gebruik is.

Programma

 

 

Dag 1, vrijdag 9 november: Amsterdam - Rome 

Aan het eind van de morgen met een directe Alitalia vlucht van Amsterdam naar Rome. Na aankomst transfer naar uw hotel net naast het St. Pietersplein. Er is tijd voor een eerste bezoek aan dit beroemde plein en de St. Pieter basiliek. ’s Avonds een gezamenlijk diner.

 

Dag 2, zaterdag 10 november

 Een vrije morgen om Rome op eigen gelegenheid te ontdekken. Uw reisleider staat met raad en daad klaar voor het geven van tips.

’s Middags begint het International Festival in de beroemdste basiliek van Rome, de St. Pieter. Vanaf 16.00 uur wordt hier de Messe solennelle de Sainte-Cécile van Charles Gounod uitgevoerd door het Japanse Illuminart Filharmonisch Orkest en  Illuminart Koor o.l.v. dirigent  Tomomi Nishimoto.

Na deze muzikale Mis draagt kardinaal Angelo Comastri vanaf 17.00 uur een H. Mis op. Tijdens deze viering voert het Illuminart Koor een Orasho uit. Orasho komt van het Latijnse Oratio (gebed) en kent een heel eigen ontwikkeling, omdat de Japanse christelijke kerk eeuwen lang geen contacten onderhield met de kerken in het Westen.

Deze avond dineert u gezamenlijk in de directe omgeving van het St. Pietersplein.

 

St. Pieter

De grootste blikvanger op het St. Pietersplein is de basiliek van St. Pieter met z’n koepel van bijna 140 meter hoog. De basiliek is gebouwd op de plaats waar Petrus begraven is. Eerst was er alleen een kleine grafkapel. Rond het jaar 300 werd een eerste basiliek gebouwd. Ook toen al kwamen er pelgrims uit wat toen nog het Romeinse rijk was naar deze plek. Met de bouw van de huidige St. Pieter werd in de 16e eeuw begonnen, waarbij ondermeer Michelangelo een belangrijke rol speelde. Tijdens uw rondleiding gaat u de koepel in, en bekijkt met uw gids de vele kunstschatten in de basiliek. De St. Pieter is meer dan alleen een kerk. Hij is ook een museum met een aantal beroemde kunstwerken, zoals de Pieta (een beeld van Maria met de gekruisigde Jezus in haar schoot) van Michelangelo en de baldakijn van Bernini boven het hoofdaltaar van de St. Pieter.

 

Dag 3, zondag 11 november
’s Morgens bieden we u  de mogelijkheid de viering in de Friezenkerk bij te wonen. Na een kop koffie, kunt u op het St. Pietersplein, de paus het Angelus horen uitspreken.

 

Friezenkerk

De Kerk der Friezen is meer dan 800 jaar oud en fungeerde in de vroege middeleeuwen als de plek waar pelgrims uit de Nederlanden (toen allemaal Friezen genoemd) mochten verblijven tijdens hun bedevaart naar het graf van Petrus. Van het oorspronkelijke interieur is weinig meer terug te vinden. Een restauratie in de 18de eeuw heeft de binnenkant van de kerk grondig veranderd.
De buitenkant is aanzienlijk ouder dan de St. Pieter en heeft alle stormen der tijd overleefd. Sinds 1989 is het de plek in Rome, waar Nederlanders, wonend in of komend naar Rome, elkaar ontmoeten en samen vieren.

 

Lunch op eigen gelegenheid. Na de lunch verkent u met uw reisleider het oude Rome, waarbij het Pantheon en de beroemde Trevi fontein bekeken worden.

 

Muntjes  in de Trevi fontein

Jaarlijks wordt er negen- tot tienduizend kilo munten in de Trevi fontein gegooid. Voor het overgrote deel gaat dit om euromuntjes van verschillende waarden. Zelf op muntenjacht gaan in de fontein is ten strengste verboden.  De gemeente Rome vist regelmatig het geld uit de vijver, en dat gaat in de kas van de stad. Het wordt grotendeels gebruikt voor het onderhoud van dit bijzondere monument. Lang was de opbrengst bestemd voor het Rode Kruis, maar het sorteren van alle verschillende munten kostte hen zoveel tijd dat ze er geld op toe moesten leggen.

 

Diner op eigen gelegenheid. Aan het begin van de avond transfer naar de Basiliek St. Paulus buiten de Muren, waar om 20.00 uur het volgende concert in de reeks plaatsvindt. U woont hier het Messa da Requien van Giuseppe Verdi bij, dat wordt uitgevoerd door het Illuminart Filharmonisch Orkest en  Illuminart Koor o.l.v.  Tomomi Nishimoto. Na afloop van het concert transfer per touringcar terug naar uw hotel.

 

Dag 4, maandag 12 november

Een vrije dag om zelf op ontdekkingsreis te gaan. Bezoek bijvoorbeeld eens de Capitolijnse Musea, die een prachtige collectie kunstwerken uit de Oudheid tentoon stelt. Ook een kennismaking met het Klassieke Rome behoort tot de mogelijkheden. In het Forum Romanum en Colosseum waant u zich in de dagen van de Romeinse keizers. Lunch en diner zijn vandaag niet inbegrepen.

 

’s Avonds per touringcar vanaf Residenza Madri Pie naar de basiliek Sta. Maria Maggiore. Om 21.00 uur verzorgt het St. Petersburg State Cappella koor o.l.v. Vladislav Chernushenko een avond waar Russische spirituele muziek ten gehore wordt gebracht.

Na afloop van deze bijzondere muzikale  ervaring volgt de transfer per touringcar terug naar het hotel.

 

Dag 5, dinsdag 13 november

In de ochtend bezoekt u samen met een deskundige Nederlandse gids de wereldberoemde Vaticaanse Musea. Uw gids leidt u rond langs een aantal van de belangrijkste kunstwerken uit de enorme collectie en eindigt zijn rondleiding in de Sixtijnse kapel met de prachtige plafondschilderingen van Michelangelo. Lunch exclusief en ook deze middag is vrij, diner wederom zelf te verzorgen. 

 

Transfer per touringcar naar de Basiliek St. Paulus buiten de Muren. Hier woont u vanaf 21.00 uur een uitvoering bij van de wereldberoemde Wiener Virtuosen (leden van de Wiener Philharmoniker), die in deze Basiliek verschillende werken zullen uitvoeren. Het programma is nog niet bekend, dus laat u verrassen door hun fraaie klanken,

 

Dag 6, woensdag 14 november

Een laatste vrije dag in Rome. Misschien het moment om te genieten van de vele winkels, of heerlijk te genieten op een terras van een caffè.

Indien u dat wenst kan ’s morgens de Pauselijke audiëntie op het St. Pietersplein worden bijgewoond. DrieTour verzorgt dit graag voor u.

 Lunch en diner op eigen gelegenheid en ’s avonds woont u het laatste concert in deze afwisselende en boeiende reeks bij.

 Om 21.00 uur begint in de basiliek St. Jan van Lateranen een uitvoering van Ludwig van Beethoven’s Synfonie nr. 9 in D minor, Op. 125. Deze wordt uitgevoerd door de Wiener Singverein en de Oostenrijkse Philharmonie der Nationen o.l.v. Justus Frantz. Een waardige afsluiting van het Liturgisch Muziekfestival.

 

Dag 7, donderdag 15 november

Na het ontbijt volgt aan het eind van de ochtend de transfer naar de luchthaven van Rome. Rechtstreekse Alitalia vlucht naar Amsterdam.

 

 

 

Residenza Madri Pie

Residenza Madri Pie is een zeer centraal gelegen hotel, vlakbij het St. Pietersplein. De kloosteraccommodatie is eigendom van het Instituut Madri Pie di Nostra Signora della Sapienza, een religieuze orde, die werd gesticht in de 18e eeuw te Genua. Het doel is om jeugd van allerlei sociale achtergronden te onderwijzen. Tegenwoordig zijn de zusters vooral werkzaam in Peru. Een groot deel van de inkomsten van Residenza Madri Pie is bestemd voor het missiewerk in Peru. Met uw verblijf in Madri Pie steunt u dus indirect dit mooie werk!

Accommodaties

Residenza Madri Pie

Residenza Madri Pie is een zeer centraal gelegen hotel, vlakbij het St. Pietersplein. De...

Residenza Madri Pie

Residenza Madri Pie is een zeer centraal gelegen hotel, vlakbij het St. Pietersplein. De kloosteraccommodatie is eigendom van het Instituut Madri Pie di Nostra Signora della Sapienza, een religieuze orde, die werd gesticht in de 18e eeuw te Genua. Het doel is om jeugd van allerlei sociale achtergronden te onderwijzen. Tegenwoordig zijn de zusters vooral werkzaam in Peru. Een groot deel van de inkomsten van Residenza Madri Pie is bestemd voor het missiewerk in Peru. Met je verblijf in Madri Pie steun je dus indirect dit mooie werk!

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Liturgisch Muziekfestival Rome - 7 dagen

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam - Rome per Alitalia
 • 23 kilo ruimbagage
 • Vervoer ter plaatse
 • Zes overnachtingen op een tweepersoonskamer
 • Verblijf op basis van logies en ontbijt
 • Toeristenbelasting
 • Gereserveerde zitplaats tijdens concertreeks Liturgisch Festival
 • Twee keer diner
 • Entree Vaticaans Museum inclusief rondleiding met Nederlandse gids
 • Nederlandse reisleiding met kennis van Rome en klassieke muziek
 • Fooien
 • Kennismakingsbijeenkomst

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 125,- per persoon
 • Niet vermelde maaltijden en andere uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Eenmalige poliskosten
 •  

Overige informatie

Vluchtschema (onder voorbehoud van wijzigingen) 

 Datum  Van  Naar  Vertrek  Aankomst  Vluchtnummer
 9 november 2018  Amsterdam  Rome  12.05 uur  14.15 uur  AZ 107
 15 november 2018  Rome  Amsterdam  14.10 uur  16.40 uur  AZ 110

 

Het minimale aantal deelnemers voor deze reis is 25

 

De kennismakingsbijeenkomst is op zaterdag 13 oktober.

Deze vindt plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief