Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Israël o.l.v. Drs. L.J. Lingen

Groepsrondreis, Bijbelse groepsreis, Vliegreis

Israël, een klein en fascinerend land met een grote diversiteit aan cultuur en natuur. Van het groene en heuvelachtige Galilea in het noorden tot de woeste Negev in het zuiden. Maar ook het oude Jeruzalem zal niet ontbreken, boordevol historie maar bruisend tegelijk. En wat denkt u van drijven op de Dode Zee, het laagste punt ter wereld….? Israël, het land waar de Bijbel gaat leven, een land dat je omarmt.

Van dag tot dag

Dag 1 do 21/02: Heenreis

Vlucht Amsterdam-Tel Aviv, transfer naar ons hotel in Yerucham.

 

Dag 2 vr 22/02: Negev

Prachtige dag in de Negev. Bezoek aan Sede Boqer, de kibboets waar zich het huisje van Ben Gurion, de eerste premier van Israël, bevindt. Daarna bezoek aan het graf van Ben Gurion. Vanaf het graf van Ben Gurion en zijn vrouw Paula, heb je een prachtig uitzicht over de woestijn. Het maakt onderdeel uit van een van de Nationale Parken.

Daarna ga je naar het uitkijkpunt Mitzpe Ramon, vanwaar je prachtig uitkijkt over het kratergebied van Makhtesh Ramon. De kraters zijn ontstaan door erosie en de Ramonkrater is ca 300 meter diep, 8 km breed en 40 km lang. Je bezoekt er het Visitor Centre en maakt een wandeling van ongeveer anderhalf uur in dit bijzondere gebied onder leiding van de gids. Daarna terug naar Yerucham.

 

Dag 3 za 23/02: Yerucham-Jericho

Vertrek uit de Negev richting de Dode Zee. Even ten zuiden van Sodom wordt een stop gemaakt bij een grot en zoutpilaar, ook wel ‘vrouw van Lot’ genoemd. Daarna door naar het vlakbij gelegen Ein Bokek, waar je kan drijven op het zoute water van de Dode Zee. We rijden langs de Dode Zee, en maken een wandeling naar de Shulamit watervallen bij Engedi. Dan naar  Jericho, een van de oudste steden ter wereld en ook nog eens de laagst gelegen stad op aarde. Met de kabelbaan naar de Berg der Verzoeking, met daarna de vijgenboom van Zacheus. Overnachting in Jericho.

 

Dag 4 zo 24/02: Jericho-Jeruzalem

We gaan naar Jeruzalem en maken een wandeling door de tunnels onder de westelijke muur/klaagmuur. Een waarlijk fascinerende wereld! We krijgen een beeld van Jeruzalem in Jezus’ tijd, i.h.b. De tempelberg. Overnachting in Jeruzalem. In de middag gaan we met de bus  naar het panoramapunt boven op de Olijfberg waarvandaan we een schitterend uitzicht hebben over de stad Jeruzalem. Daarna wandelen we de berg af  over de via Dolorosa tot aan de Heilig Grafkerk, gebouwd op Golgotha en waarin het graf van Jezus zich bevindt. We overnachten in Jeruzalem.

 

Dag 5 ma 25/02: Betlehem en de Sionsberg

Vandaag bezoeken we het eerst het Palestijnse Bethlehem. We beginnen met een bezoek aan de geboortekerk en gaan dan naar de velden van Efratha.  In de middag bezoeken we in Jeruzalem de kerk van het hanengekraai en wandelen over de Sionsberg langs de zaal van het laatste avondmaal en het graf van David naar de Klaagmuur. We overnachten in Jeruzalem.

 

Dag 6 di 26/02: Jeruzalem-Meer van Tiberias

We verlaten Jeruzalem en gaan naar Tiberias aan het Meer van Galilea.  Maar voordat we daar komen stoppen we bij de doopplek in de Jordaan -Yardenit- of de meer historische doopplek Qasr al Yahud bij Jericho. Na een rit door de Jordaanvallei  maken we een gospeltrail-wandeling bij de berg Arbel. We eindigen met een boottocht op het meer. Overnachting in een kibboets in de buurt van het meer.

Dag 7 wo 27/02: Het meer en het noorden

We gaan naar de Berg van de Zaligsprekingen en wandelen daarvandaan naar de Kerk van de Broodvermenigvuldiging bij Tabgha en het kerkje van het primaat van Petrus. Iets verder zijn de resten van het dorp Kapernaüm met de Synagoge en het huis van Petrus. Verder maken we nog een rondrit over de Golanhoogvalkte alwaar de Hermon opdoemt en we zicht krijgen op Syrie en Libanon. Bij Banjas, een van de bronnen van de Jordaan maken we een mooie wandeling. Overnachting in de kibboets.

 

Dag 8 do 28/02: Meer van Tiberias-Netanya

We bezoeken de Joods orthodoxe stad Tsfat. We zien de blauwe Synagoge en wandelen door de kunstenaarswijk. Vervolgens gaan we, via Kana, naar Nazareth voor een bezoek aan de Gabriëlkerk met de bron van Maria. Ook zien we hier de grote Basiliek van de Aankondiging. Daarna rijden we door naar het gezellige Netanya.

 

Dag 9 vr 01/03: Terugreis
’s Ochtends vrij (afhankelijk van vluchtschema). ’s Middags transfer naar de luchthaven van Tel Aviv en terugvlucht naar Nederland.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Israël - 9 dagen

Inbegrepen

 • Vliegreis
 • Luchthavenbelasting + brandstoftoeslag
 • Vervoer ter plaatse 
 • Verblijf in 3 of 4 sterren accommodatie o.b.v. tweepersoonskamer met ontbijt en diner
 • Lunches
 • Excursie- en entreegelden
 • Nederlandssprekende gids
 • Fooienbedrag

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 380,-
 • Reisverzekering 17,28
 • Annuleringsverzekering (incl.21% assurantiebelasting) 6,65% van de reissom
 • Bijdrage Calamiteitenfonds 2,50 per factuur (max. 9 personen)

Overige informatie

De prijsindicatie voor deze reis is 1670,- per persoon

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief