Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Israël o.l.v. J. T. Maas

Groepsrondreis, Vliegreis

Ontdek het bijzondere land Israël en ga mee op reis. Maak kennis met de cultuur en Bijbelse historie, maar zeker ook met de fraaie natuur die dit land te bieden heeft. Van het droge gebied bij de Dode Zee tot aan groen Galilea en natuurlijk een bezoek aan de interessante stad Jeruzalem.

Programma

Dag 1, dinsdag: Heenreis

Vlucht Amsterdam-Tel Aviv met overstap in Wenen. Transfer naar de Negev (Desert Irus in Yerucham).

 

Dag 2, woensdag: Dagtocht in de Negev

Deze dag staat in het teken van de woestijn. U bezoekt Sde Boker, waar het huisje van David Ben Gurion is. Daarna maakt u een wandeling bij  Ein Avdat. Vervolgens rijdt u naar het uitzichtpunt bij Mitzpe Ramon, vanwaar u prachtig uitkijkt op de krater. Dan rijdt u naar het bedoeïenenkamp Kfar Hanokdim, waar u zult overnachten. Na aankomst maakt u nog een korte kamelenrit.

 

Dag 3, donderdag: Dagtocht Dode zee

U bezoekt vandaag de omgeving van de Dode Zee. Aan de achterzijde van Massada loopt u omhoog naar de restanten van de Herodiaanse vesting. Bezichtiging en vervolgens met de kabelbaan aan de andere kant weer naar beneden. Vervolgens maakt u een wandeling bij Engedi, ook wel de bron van David genoemd. David verborg zich hier in een van de vele natuurlijke grotten voor Saul. Hij sneed er in het geheim een stukje van Saul’s mantel af. Het is een klein stukje tropen in de subtropen! Natuurlijk is er deze dag ook gelegenheid om te drijven op de Dode Zee. Een bijzondere ervaring. Dan door naar Jeruzalem.

 

Dag 4, vrijdag: Yad Vashem en Betlehem

In de ochtend gaat u naar Yad Vashem, het gedachtenismonument van de Holocaust. Erg indrukwekkend. In de middag bezoekt u dan  Betlehem en ziet er de Geboortekerk en de Herdersvelden. Daarna terug naar Jeruzalem, waar u bij de Klaagmuur de start van de Sabbat kunt meemaken. Een vrolijke gebeurtenis.

 

Dag 5, zaterdag: Olijfberg en Oude Stad

Vandaag verkent u de Oude Stad. U start op de Olijfberg en wandelt via Dominus Flevit en Getsemané naar beneden. Als het lukt kunt samen komen rond 10.00-10.30 in de privé tuin van Getsemané (onder voorbehoud). Door de Leeuwenpoort komt u de oude stad binnen. Bezoek aan Betesda en St. Anna. Via de Via Dolorosa loopt u vervolgens richting de Heilig Grafkerk. Tot slot eventueel via de Damascusgate naar de Graftuin. Een echte loopdag.

 

Dag 6, zondag: Rustdag

Vrije zondag in Jeruzalem. In de ochtend dienst in het hotel. Gemeenschappelijke lunch in het hotel. In middag of op de avond tijd voor een tweede dienst. De rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Dag 7, maandag: Jeruzalem en Tiberias

De ochtend brengt u nog door in  de oude Stad: u gaat naar de Bar Mitswa-viering bij de Klaagmuur en maakt een wandeling door de Joodse wijk met de Cardo. Na de lunch vertrek naar Tiberias. U reist door de Jordaanvallei naar het noorden. De eerste stop is bij de Doopplaats aan de Jordaan, Qasr el Yahud. De plek waarvan gezegd wordt dat Jezus er door Johannes de Doper werd gedoopt. Daarna rijdt u verder naar uw hotel in Tiberias.

 

Dag 8, dinsdag: In de buurt van het meer

De dag start bijtijds op de Berg van de Zaligsprekingen, prachtig gelegen met een fraai uitzicht op het meer. Hiervandaan wandelt u naar de lager gelegen Kerk van de Broden en de Vissen bij Tabgha. Iets verder ligt Kafarnaüm met de Synagoge en het Huis van Petrus. Het is het vissersdorp waar Jezus woonde tijdens een groot gedeelte van de tijd toen hij werkte als spiritueel leider in Galilea. Op het opgravingterrein kun je mozaïeken vinden, een oliepers, een fries met Davidster, mooie zuilen en fundamenten van het huis van Petrus en de synagoge. Het ligt prachtig aan het water. Daarna rijdt u naar de bronnen van de Jordaan, waar u een wandeling bij Banjas of Tel Dan zult maken. Dan terug naar Tiberias.

 

Dag 9, woensdag: Boottocht en terugreis

In de ochtend maakt u als afsluiting van de reis een boottocht op het meer van Tiberias. Daarna transfer in de naar de luchthaven en  terugvlucht naar Nederland, met overstap in Wenen.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis met Austrian Airlines
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
 • Vervoer ter plaatse
 • Verblijf in 3 of 4 sterren accommodatie op basis van

    een tweepersoonskamer met ontbijt en diner

 • Lunches
 • Excursie- en entreegelden
 • Nederlandssprekende gids
 • Fooienbedrag

 

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 330,-
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds

 

Overige informatie

 

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

 

Prijsindicatie

20-25 personen                1770,-

Meer dan 25  personen    1728,-

Meer dan 30 personen     1670,-

1pk-toeslag                       330,-

 

Vluchtschema (onder voorbehoud van wijzigingen)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
17 september 2019 Amsterdam Wenen OS 378 07.00 uur 08.55 uur
17 september 2019 Wenen Tel Aviv OS 857 10.25 uur 14.55 uur
           
25 september 2019 Tel Aviv Wenen OS 858 16.10 uur 19.00 uur
25 september 2019 Wenen Amsterdam OS 377 20.05 uur 22.00 uur

 

Hotelovernachtingen (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1-2 Yerucham 1 nacht
Dag 2-3 Hanokdim 1 nacht
Dag 3-7 Jeruzalem 4 nachten
Dag 7-9 Tiberias 2 nachten
  Totaal 8 nachten

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief