Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Kerstreis Malta

Kerst, Vliegreis

Malta, een zonnig Kerstfeest!

In onze belevingswereld wordt bij Kerst vaak gedacht aan kou, sneeuw en veelal gezellig binnen zitten rond een warme kachel. U kunt het Kerstfeest echter ook anders beleven. Hoe aangenaam is deze dagen eens door te brengen in een warmer en zonniger klimaat? Op het grotendeels katholieke Malta wordt Kerstmis uitgebreid gevierd me daarbij horende eigen tradities en gebruiken. In december staat op Malta alles in het teken van het Kerstfeest: overal zijn geboortetaferelen en kerststalletjes te bewonderen, worden kerstliederen gezongen en andere evenementen georganiseerd.

 

Kerststallen

Vrijwel overal staan kerststalletjes: bij de mensen thuis maar ook in kleine kapelletjes. Een bezoek aan  deze kerststallen is een geliefde bezigheid en veel eilandbewoners maken een rondgang langs deze presepju. Sommige daarvan zijn rijk versierd en hebben een mechaniek dat de figuren laat bewegen. Voorbeelden van grote toewijding en vakmanschap! U bezoekt één van bekendste in de plaats Zejtun.

 

Kerstavond

Vier kerstavond met de Maltezers tijdens de Engelstalige viering in St. Patrick’s kerk in Sliema. Tijdens deze Kerstnachtdienst is er veel ruimte voor kerstzang bij warm kaarslicht.

 

Eerste Kerstdag

Op kerstochtend bent u van harte welkom bij de Kerst mis in de prachtige Dom van Mosta. Deze fraaie koepelkerk, gebouwd naar het voorbeeld van het Pantheon van Rome, vormt een prachtig decor om het geboortefeest van Jezus te vieren.

 

Daarnaast maakt u kennis met het bijna altijd zonnige eiland Malta. U bezoekt de sfeervolle hoofdstad Valletta, ommuurd door grote vestingwerken uit de tijd van de Maltezer ridders, die tot op vandaag niets van hun imposante aanblik zijn verloren. Malta is ook het eiland waar de apostel Paulus, op weg naar Rome, schipbreuk leed en enige maanden verbleef. In die tijd wist hij de bevolking tot het christendom te bekeren.

Ontdek verder de mooie baaien, lieflijke vissersdorpjes met de vrolijk  gekleurde vissersbootjes, luzzu, en het zustereiland Gozo, waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan…..

 

Kortom: een gevarieerde reis, waarbij u kennis maakt met lokale Kerst tradities, maar ook met de boeiende eilandgroep, met z’n talrijke bezienswaardigheden, gastvrije bevolking en aangename klimaat!

Programma

Dag 1 – donderdag 20 december: aankomst Malta

Rechtstreekse vlucht Amsterdam – Malta. Na aankomst transfer naar uw hotel in het hart van het levendige St. Julian’s. Diner in het hotel.

 

Dag 2 – vrijdag 21 december: de Drie Steden, Grand Harbour en Valletta

’s Morgens brengt u samen met uw gids een bezoek aan de steden Vittoriosa, Cospicua en Senglea. Rondom de Grand Harbour in het zuiden van Malta, bieden deze drie ommuurde steden, beter bekend als The Three Cities een fascinerende blik op de maritieme geschiedenis van Malta. Als thuisbasis van de Ridders van St. John vindt u er eeuwenoude kerken, grootse paleizen, smalle straatjes en imposante bastions. De geschiedenis van de Drie Steden is misschien wel net zo rijk als die van de hoofdstad, Valletta.

U kunt dit goed vergelijken, want na de lunch bezoekt u Valletta. Te voet verkent u de stad, die volop in Kerstsfeer is. U bezoekt de Upper Barrakka Gardens met een prachtig zicht op de Grand Harbour en de St. Johns Co. Kathedraal. In deze kerk bevinden zich twee van de belangrijkste schilderijen van de Italiaanse kunstenaar Caravaggio. Ook bekijkt u het audiovisuele spektakel ‘Malta Experience’, een kennismaking met de bewogen en rijke geschiedenis van het eiland. Hierna is er nog gelegenheid Valletta om zelf de bijzondere sfeer van deze aantrekkelijke stad te beleven, alvorens u terugkeert naar uw hotel.

 

Dag 3 – zaterdag 22 december: Gozo

Dagexcursie naar Gozo. Per schip vaart u naar dit qua sfeer heel anders aandoende buureiland. Tijdens uw tour bezoekt u het geboortedorp Bethlehem in Ghajnsielem, een grote, levende kerststal met paarden die molens aandraaien, zwervende dieren in stallen en dorpelingen, gewoon aan het werk zoals een kleermaker, een bakker en een marktkoopman die verse groente, fruit en vis verkoopt. U waant zich hier in de dagen van het Bijbelverhaal. Ook bezoekt u de Ta Pinu kerk, een bedevaartsoord op het eiland en de onlangs gerenoveerde Victoria Citadel. Deze citadel stamt uit de late middeleeuwen en diende als schuilplaats tegen aanvallers zoals zeerovers. U rijdt naar Dwerja Point, met de bekende ‘Fungus Rock’ . Hier hebt u prachtig zicht op de Middellandse Zee.

 

Dag 4 – zondag 23 december: vrije dag

Een vrije dag. In de ochtend verzorgt uw reisleider een samenkomst in het hotel. Ook kunt een lokale viering bijwonen. Lunch en diner in het hotel.

 

Dag 5 – maandag 24 december: Mechanische kerststal in Zejtun, Kerstnachtviering

Na het ontbijt gaat u naar het plaatsje Zejtun. U bezoekt er een van de oudste mechanische kerststallen op Malta, gebouwd in 1947. De stal bestaat uit allerlei bewegende figuren en objecten zoals een draaiende windmolen en stromende watertjes. Een waar kunstwerk, dat met veel liefde in stand wordt gehouden!

Hierna gaat u terug naar St. Julian’s, waar de middag vrij is. Uw lunch is vandaag voor eigen kosten.

In de avond kunt u van een sfeervol Kerstdiner in het hotel genieten.

Indien u wilt gaat u rond 22.00 uur naar St. Patrick’s kerk om de Engelstalige nachtmis in Sliema bij te wonen. Traditioneel vertellen kinderen van 7 tot 10 jaar oud het kerstverhaal. Voorafgaand aan de mis worden in samenzang bekende kerstliederen gezongen.

 

Dag 6 – dinsdag 25 december: Kerstdag

DrieTour biedt u de mogelijkheid de Kerst mis in de Dom van Mosta bij te wonen. Na afloop van de viering terug naar uw hotel, waar een heerlijke kerstlunch op u wacht. De middag is vrij. ’s Avonds diner in het hotel.

 

Dag 7 –  woensdag 26 december: op zoek naar Paulus

Een duik in het verleden met een bezoek aan Mdina, voormalige hoofdstad van Malta en ook wel “stille stad” genoemd. U wandelt over de imposante stadsmuren, die constant wisselende panorama’s bieden. Hierna gaat u op zoek naar Paulus. In Rabat, daalt u af in de catacomben waar hij na zijn schipbreuk enige maanden verbleef. Hierboven ligt St. Paul´s kerk, speciaal gebouwd ter herinnering aan Paulus. Tot slot vaart u per luzzu naar de plek, waar de apostel schipbreuk leed, St. Paul´s Island, dat gedomineerd wordt door een enorm beeld van Paulus.

 

Dag 8 – donderdag 27 december: terug naar huis

In de ochtend transfer naar de luchthaven van Malta en directe vlucht per Air Malta naar Amsterdam.

Accommodaties

Be.Hotel

Verblijf in het zeer centraal in St. Julian’s gelegen Be.Hotel (4-sterren). Het hotel ligt aan de...

Be.Hotel

Verblijf in het zeer centraal in St. Julian’s gelegen Be.Hotel (4-sterren). Het hotel ligt aan de levendige Bay Street en is gebouwd boven een winkelcentrum. Het beschikt over een restaurant en bar. In de directe omgeving vindt u talrijke restaurants in alles prijsklassen. Zowel St. George’s baai (met een klein zandstrand) als Spinola baai met sfeervolle restaurants en de vele vissersbootjes liggen beiden op ruim 5 minuten lopen.

Uw kamer is ruim en modern ingericht. Door de panoramische ramen hebt u altijd een mooi uitzicht. Alle kamers zijn voorzien van een volledig ingerichte badkamer, gratis wifi, kluisje, TV, airco en koelkastje.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam - Malta - Amsterdam met Air Malta
 • Luchthavenbelastingen en overige heffingen
 • Ruimbagage 23 kilo
 • Vervoer ter plaatse
 • 7 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Alle maaltijden (behalve lunch op dag 5)
 • Kerstdiner op 24 december (inclusief drankjes)
 • Kerstlunch op Eerste kerstdag (inclusief drankjes)
 • Entrees volgens programma
 • Lokale Nederlandssprekende gidsen
 • Fooien
 • DrieTour reisleider
 • Kennismakingsbijeenkomst

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer € 195,-
 • Lunch dag 5
 • Drankjes bij overige maaltijden
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

De minimale groepsgrootte van deze reis is 15 personen.

 

De kennismakingsbijeenkomst is op zaterdag 1 december

Deze vindt plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren.

 

Vluchtschema (onder voorbehoud van wijzigingen)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
20 december 2019 Amsterdam Malta KM 395 11.30 uur 14.25 uur
           
27 december 2019 Malta Amsterdam KM 394 07.20 uur 10.40 uur

 

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief