Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Malta - Eiland van Paulus

Groepsreis vanuit één hotel, Vliegreis

Als de apostel Paulus na terugkomst van zijn tweede zendingsreis Jeruzalem bezoekt, wordt hij daar gevangen genomen. Omdat hij Romeinse staatsburger is, beroept hij zich op een oordeel door de keizer. Daarvoor moet hij naar Rome. Het schip, waarmee hij en zijn medegevangenen die reis ondernemen, komt in een zware storm terecht. Ter hoogte van het eiland Malta vergaat het schip, maar alle opvarenden komen ongedeerd aan land (Hand. 27). Paulus verblijft zo’n drie maanden op Malta. Sporen hiervan zijn terug te vinden op het Paulus eiland in St. Paul’s Bay en de Paulusgrot in Rabat. Tijdens deze reis wordt uitgebreid aandacht geschonken aan het verhaal van Paulus op Malta. Maar Malta biedt meer dan het verhaal van de apostel.

 

Mede door z’n strategische ligging in de Middellandse Zee kent Malta een lange, bewogen geschiedenis. De eerste bewijzen van menselijke aanwezigheid dateren van ver voor onze jaartelling. Een uniek voorbeeld zijn de tempels van Hagar Qim, gebouwd uit enorme rotsblokken en gelegen aan de ruige kust. Na de Romeinse tijd waren de Arabieren er lange tijd de baas. Hun invloed is goed te merken in het Maltees, een taal doorspekt met Arabische klanken. Toen de Arabieren vertrokken arriveerden rond 1500 arriveerden de ridders van de Maltezer Orde. Deze ridderorde (die nog steeds bestaat) heeft Malta voor een groot deel haar huidige aanblik gegeven. Ze  stichtten een nieuwe hoofdstad, Valletta, die zowel aan de land- als zeezijde werd versterkt met imposante vestingwerken. De forten en wallen zijn zorgvuldig gerestaureerd en omringen nog altijd het sfeervolle Valletta. Die indrukwekkende fortificaties verkent u zowel wandelend als vanaf het water.

 

Zo rond 1800 viel Malta in Britse handen en bleef dat tot het in 1964 onafhankelijk werd. Engels is de tweede officiële taal. Engelse invloeden zijn terug te vinden in het linksrijdende verkeer, de typisch rode brievenbussen en kinderen in hun schooluniformen. Nu is Malta een republiek, die bestaat de eilanden Malta en Gozo en het nog kleinere Gomino. Het is de zuidelijkste en kleinste lidstaat van de Europese Unie. Weliswaar zijn de eilanden klein, maar ze hebben veel te bieden. Geniet van de rijke historie, vaartochtjes over een azuurblauwe zee, lokale wijnen, een vriendelijke en gastvrije bevolking en een bijna altijd schijnende zon. 

Tijdens deze boeiende achtdaagse reis, leert u het afwisselende Malta en Gozo beter kennen en volgt letterlijk de voetsporen van Paulus!

Van dag tot dag

Dag 1: Amsterdam - Malta
Vlucht Amsterdam naar Malta. Transfer naar het hotel.

Dag 2: Valletta

Een bezoek aan de hoofdstad Valletta. ´s Morgens maakt u een havencruise voor een eerste blik op deze bijzondere stad. Zo krijgt u een indruk van de natuurlijke schoonheid van de baaien en kolossale verdedigingswerken, die vijanden moesten weren. 
U vervolgt uw dag al wandelend door Valletta. Zo bezoekt u de Upper Barrakka Gardens met een prachtig zicht op de Grand Harbour en bezichtigt de rijk gedecoreerde St. Johns Co. Kathedraal. Na de lunch bekijkt u het audiovisuele spektakel ‘Malta Experience’, een boeiende kennismaking met de bewogen en rijke geschiedenis van het eiland.

Dag 3: Zuid Malta

Een verkenning van het zuiden, die begint met een bezoek aan het 3600 jaar oude tempelcomplex Hagar Qim. Een indrukwekkend bouwwerk, dat vrij in het landschap ligt en op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Vervolgens vaart u, als het weer het toelaat, met een typisch Maltezer bootje, luzzu, naar de bekende ‘Blauwe Grotten’ over een heldere zee met b(l)oeiende onderwater flora. Hierna gaat het naar het vissersdorpje Marsaxlokk. In de haven liggen talloze  luzzu, die typische vissersbootjes geschilderd in helder rood, blauw en geel en voorzien van het oog van Osiris. Kijk hier op het gemak rond en snuffel rond op de markt. Laat u bovendien verwennen met een heerlijke lunch aan de haven!  Terug naar uw hotel en verdere middag vrij.

Dag 4: Mdina - Rabat - St. Paul's Island
Een duik in het verleden met een bezoek aan Mdina. Het is de voormalige hoofdstad en wordt ook “de stille stad” genoemd. U wandelt door de slingerende straatjes en ziet paleisachtige huizen, kerken en kloosters.  Vanaf de imposante stadsmuren overziet u heel Malta. Hierna gaat u op zoek naar Paulus. In Rabat bezoekt u de grotten waar hij na zijn schipbreuk enige maanden verbleef. Hierboven ligt St. Paul´s kerk, speciaal gebouwd ter herinnering aan Paulus. Uw reisleider verzorgt er een korte overdenking. Vanuit Rabat gaat het naar de kust. Per luzzu vaart u naar de plek, waar de apostel schipbreuk leed, St. Paul´s Island. U vindt er stilte, rust en een enorm beeld van Paulus.

Dag 5: Vrije dag
Vrije zondag.

Dag 6: Gozo

Dagexcursie naar Gozo. Hoewel het maar 20 minuten varen is, is de sfeer op Gozo heel anders dan op Malta. Het eiland is rustiger en de tijd lijkt er te hebben stilgestaan. Tijdens uw tour bezoekt u het Ta Pinu klooster, de citadel van Victoria, Xlendi baai en het Dwerja Point met de bekende ‘Fungus Rock’. Door de hoogteverschillen verrast het uitzicht steeds opnieuw.

 

Dag 7: Ta Qali - Meridiana wijnlandgoed 

Een kijkje in het rustieke dorpje Ta Qali, waar handwerkslieden op traditionele wijze verschillende ambachten uitoefenen. Hierna naar het Meridiana wijnlandgoed. Op Malta wordt uitstekende wijn geproduceerd en de wijnen, die hier vandaan komen horen bij de beste van het land. U krijgt er een rondleiding. Onder het genot van een heerlijke lunch proeft u een aantal van deze wijnen. Verdere middag vrij.

 

Dag 8: Malta - Amsterdam
Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Amsterdam.

Accommodaties

Hotel Santana****

Het viersterren hotel Santana in Qawra/Buggiba ligt op minder dan 10 minuten lopen van de boulevard...

Hotel Santana****

Het viersterren hotel Santana in Qawra/Buggiba ligt op minder dan 10 minuten lopen van de boulevard  met leuke restaurants, winkeltjes en barretjes. Het zwembad is op het dak van het hotel en het dakterras biedt een prachtig uitzicht over de omgeving en de zee. Bij de poolbar kunt u terecht voor een hapje en een drankje. De kamers hebben televisie en airconditioning en in het hele hotel is gratis WiFi. De badkamers zijn recent gerenoveerd. De maaltijden worden geserveerd in buffetvorm.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Malta, eiland van Paulus - 8 dagen

Inbegrepen

 • Vliegreis
 • 20 kilo ruimbagage
 • Vervoer ter plaatse
 • Tweepersoonskamer
 • Alle maaltijden 
 • Entrees en fooien
 • Nederlandssprekende gids ter plaatse
 • Reisleiding DrieTour
 • Kennismakingsbijeenkomst

 

Niet inbegrepen

 • Toeslag 1-persoonskamer € 150
 • Reisverzekering- en of annuleringsverzekering
 • Eenmalige poliskosten

Overige informatie

Vluchtschema (onder voorbehoud van wijzigingen)

 Van  Naar  Vertrek  Aankomst  Vluchtnummer
 Amsterdam  Malta  11.50 uur  14.50 uur  KM 395
         
 Malta  Amsterdam  07.40 uur  10.50 uur  KM394

 

De kennismakingsbijeenkomst is op zaterdag 8 september.

Deze vindt plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief