Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Malta, met de muziek mee!

Bijbelse groepsreis, Vliegreis

Malta, een cultuurrijk eiland

Naast het Friese Leeuwarden mag de hoofdstad van Malta, Valletta, zich dit jaar ook Culturele Hoofdstad van Europa noemen. Talrijke evenementen, waarvan sommige in samenwerking met Leeuwarden, hebben al plaatsgevonden. Een aantal hoogtepunten is nog in aantocht en DrieTour biedt u de mogelijkheid daar getuige van te zijn.

 

In de week van 10 t/m 17 november zijn er twee bijzondere muziekfestivals en beleeft de opera “City of Humanity – Behind the Fortifications” zijn wereldpremière in Valletta. De festivals zijn het Drie Paleizen Festival en het International Orgelfestival. Beide festivals vinden jaarlijks plaats, maar het is voor het eerst dat een aantal concerten van beide festivals in één week worden georganiseerd.

 

U krijgt dan ook een reis aangeboden met een zeer gevarieerd aanbod aan (klassieke) muziek: opera, orkestmuziek, een piano recital en bijzondere orgelklanken. Daarnaast ontdekt u de eilanden Malta en Gozo met hun rijke geschiedenis, open sfeer en bijna altijd schijnende zon. Behalve de bijzondere locaties waar de verschillende muziekuitvoeringen plaatsvinden, vormen de eilanden een prachtig decor. Zo geniet u volop van al het moois dat deze bijzonder reis voor u in petto heeft!

 

Kennismaking met het land

Naast deze bijzondere muzikale ervaringen is er voldoende gelegenheid de republiek Malta beter te leren kennen. DrieTour heeft een afwisselend excursieprogramma voor u samengesteld. Op deze manier maakt u ook kennis met de rijke cultuur, bewogen geschiedenis en gastvrije bevolking van de kleinste EU lidstaat.

 

 

Bekijk het volledige muziekprogramma

 

Van dag tot dag

Dag 1, zaterdag 10 november: op reis en eerste concert

Rechtstreekse vlucht Amsterdam – Malta. Bij aankomst transfer naar uw 4-sterren hotel in het hart van het levendige St. Julian’s.

Aan het begin van de avond transfer per touringcar naar het Archeologisch Museum van Valletta, waar u de uitvoering “Six concerts en sextuor” door Les Musicians du Louvre bijwoont. Na afloop transfer naar uw hotel.

 

Dag 2, zondag 11 november: vrije dag en pianoconcert

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid St. Julian’s verkennen. Maak eens een wandeling over de promenade naar Sliema, waarbij u steeds zicht hebt op de Middellandse Zee.

In de vooravond transfer per touringcar naar Valletta, waar u de piano recital van Charlene Farrugia bijwoont. Transfer naar uw hotel.

 

Dag 3, maandag 12 november: Valletta verkend

’s Morgens gaat u per touringcar met uw Nederlandssprekende gids wederom naar Valletta. Nu niet om een concert te bezoeken, maar om de stad al wandelend te verkennen. Laat u imponeren door de enorme vestingwerken zowel aan de land- als zeezijde, die de stad tegen invallen moest beschermen. U ziet ook de prachtig gevormde natuurlijke havens, bekijkt de Upper Barakka Gardens en wandelt door de mooie straten, waarbij u bijzondere balkons goed kan zien. De middag is vrij. U kunt nog in Valletta blijven of teruggaan naar uw hotel

.

Dag 4, dinsdag 13 november: dagtocht Gozo

Samen met uw gids maakt u een tocht naar Gozo. Per boot vaart u van de noordpunt van Malta naar dit qua sfeer heel anders aandoende buureiland. Tijdens uw tour bezoekt u het Ta Pinu heiligdom, de citadel van Victoria, Xlendi baai en het Dwerja Point met de bekende ‘Fungus Rock’.  Door de hoogteverschillen verrast het uitzicht steeds opnieuw. Onderweg wordt gestopt voor een lunch (inclusief).

 

Dag 5, woensdag 14 november: Mdina en Operabezoek

In de ochtend staan uw gids en touringcar klaar voor een halve dag excursie naar Mdina. Mdina, ook wel de Stille Stad genoemd, was tot de stichting van Valletta de hoofdstad van Malta. Door de strategische ligging op een heuvel had en heeft men zicht over vrijwel het gehele eiland. De stad is volledig ommuurd en bijna autovrij. Met uw gids maakt u een wandeling door deze oude stad en kunt u vanaf de stadsmuren genieten van een prachtig panoramisch uitzicht.

’s Middags bent u vrij en ’s avonds bent u de première van de opera “City of Humanity – Behind the Fortifications” (kaart categorie Gold). Na afloop van dit spektakel transfer terug naar uw hotel.

 

Dag 6, donderdag 15 november: Drie Steden en Orgelfestival

Deze ochtend bezoekt u met uw gids de steden Vittoriosa, Cospicua en Senglea. Rondom de Grand Harbour in het zuiden van Malta, bieden deze drie ommuurde steden, beter bekend als The Three Cities een fascinerende blik op de maritieme geschiedenis van Malta. Als thuisbasis van de Ridders van St. John vindt u er eeuwenoude kerken, grootse paleizen, smalle straatjes en imposante bastions. De geschiedenis van de Drie Steden is misschien wel net zo rijk als die van de hoofdstad, Valletta.

De excursie wordt gevolgd door een vrije middag. Aan het begin van de avond volgt de transfer per touringcar naar Valletta, waar u aanwezig bent bij het orgelconcert. Na afloop transfer naar uw hotel.

 

Dag 7, vrijdag 16 november: Ta Qali en wijnproeverij

Met uw gids gaat het vanmorgen eerst naar Mosta. U neemt hier een kijkje in de Koepeldom van Mosta, gebouwd naar het voorbeeld van het Pantheon in Rome en één van grootste koepelkerken ter wereld. Hierna gaat het door naar Ta Qali, een dorpje waar verschillende oude ambachten worden beoefend. Zo kunt u een glasblazerij bezoeken, maar ook een werkplaats waar filigraan wordt gemaakt. Tot slot van deze ochtend bezoekt u het Meridiana wijnlandgoed. Na uitleg over de productie van de verschillende kwaliteitswijnen, die hier vandaan worden, volgt een proeverij. Tijdens de proeverij worden u verschillende typisch Maltezer hapjes aangeboden.

In de loop van de middag terug naar St. Julian’s. Verdere middag en avond vrij.

 

Dag 8, zaterdag 17 november: terugreis naar Amsterdam

Na een vroeg ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Malta en vliegt u per Air Malta direct naar Amsterdam.

Accommodaties

Be.Hotel**** - St. Julian's

Verblijf in het zeer centraal in St. Julian’s gelegen Be.Hotel (4-sterren). Het hotel ligt aan de...

Be.Hotel**** - St. Julian's

Verblijf in het zeer centraal in St. Julian’s gelegen Be.Hotel (4-sterren). Het hotel ligt aan de levendige Bay Street en is gebouwd boven een winkelcentrum. Het hotel beschikt over een restaurant en bar. In de directe omgeving vindt u talrijke restaurants in alles prijsklassen. Zowel St. George’s baai (met een klein zandstrand) als Spinola baai met sfeervolle restaurants en de vele vissersbootjes liggen beiden op ruim 5 minuten lopen.

Uw kamer is ruim en modern ingericht. Door de panoramische ramen hebt u altijd een mooi uitzicht. Alle kamers zijn voorzien van een volledig ingerichte badkamer, gratis wifi, kluisje, TV, airco en koelkastje.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Malta - 8 dagen

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam - Malta per Air Malta
 • 23 kilo ruimbagage
 • Vervoer ter plaatse
 • Zeven overnachtingen op een tweepersoonskamer
 • Verblijf op basis van logies en ontbijt
 • Toeristenbelasting
 • Gereserveerde zitplaatsen tijdens genoemde concerten
 • Lunches tijdens excursies op dag 4 en 7
 • Entrees tijdens excursies op dag 4 en 7
 • Nederlandssprekende gids
 • Nederlandse reisleiding met kennis van Malta en klassieke muziek
 • Fooien
 • Kennismakingsbijeenkomst

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 190,- per persoon
 • Diners, niet vermelde lunches en andere uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Eenmalige poliskosten

Overige informatie

 

Vluchtschema (onder voorbehoud van wijzigingen)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
10 november  Amsterdam Malta KM 395 11.30 uur 14.25 uur
           
17 november Malta Amsterdam KM 394 07.20 uur 10.40 uur

 

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 12 personen.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief