Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Israël o.l.v. Dhr. R. Mascini

Groepsrondreis, Vliegreis

Israël, een klein en fascinerend land met een grote diversiteit aan cultuur en natuur. Van het groene en heuvelachtige Galilea in het noorden tot de woeste Negev in het zuiden. Maar ook het oude Jeruzalem zal niet ontbreken, boordevol historie maar bruisend tegelijk. En wat denkt u van drijven op de Dode Zee, het laagste punt ter wereld….? Israël, het land waar de Bijbel gaat leven, een land dat je omarmt.

Programma

Dag 1, woensdag: Heenreis

Vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv. Daarna transfer naar uw hotel in Tiberias .

 

Dag 2, donderdag: In de buurt van het Meer

Na het ontbijt maakt u eerst een boottocht. Dan rijdt u met de bus naar de Berg der Zaligsprekingen voor een bezoek. Daarna gaat u wandelend naar Tabgha en bezoekt u Kapernaüm. In de middag wandeling bij een van de bronnen van de Jordaan (Tel Dan of Banjas). Dan via Golan terug naar het hotel.

 

Dag 3, vrijdag: Tabor, Megiddo en Nazaret

Rond 09.00 uur vertrekt u met de bus naar de Berg Tabor. Het laatste stukje wordt met taxi’s afgelegd. Na dit bezoek rijdt u naar Megiddo, het oude armageddon, voor een bezoek en de lunch. Na de lunch vertrek naar Nazareth. Hier zult u de Aankondigingkerk zien. Tenslotte rijdt u via Kana (wijn en souvenirs) terug naar Tiberias.

 

Dag 4, zaterdag: Tiberias-Dode Zee-Jeruzalem

U vertrekt rond 08.00 uur richting het zuiden door de Jordaanvallei. De eerste stop is bij Qasr el Yahud, de doopplaats aan de Jordaan.

Daarna door naar Massada, waar u met de kabelbaan omhoog zult gaan. Na het bezoek aan Massada rijdt u naar Engedi, waar u een wandeling maakt naar de Shulamit-waterval. Natuurlijk is er deze dag ook gelegenheid om te drijven op de Dode Zee. Dan naar uw hotel in Jeruzalem. Een lange, maar afwisselende dag.

 

Dag 5, zondag: Yad Vashem

In de ochtend vrij. U kunt een kerkdienst bijwonen of zelf een dienst houden. In de middag naar Yad Vashem, het Gedachtenismonument van de Holocaust.

 

Dag 6, maandag: Oude Stad

’s Morgens bijtijds naar het Tempelplein en indien mogelijk het Tempelplein op. Daarna bezoek aan de Klaagmuur waar de Bar Mitswa-viering zal plaatsvinden. Bijzonder om eens mee te maken. Daarna wandelt u door naar Dormition. U maakt een wandeling door de nieuwe Joodse wijk met de Cardo. Eventueel naar Hurva Synagoge. In de middag bezoek aan City of David (oude Davidsstad).

 

Dag 7, dinsdag: Oude Stad

De bus zet u af op de Olijfberg. Hiervandaan wandelt u naar Dominus Flevit. Vervolgens wandelt u verder naar Gethsemané en het graf van H. Maria. Via de Leeuwenpoort door naar de Anna Kerk en Bethesda. Daarna lunchen in de Oude Stad. ’s Middags wandeling over de Via Dolorosa, eindigend bij de Heilig Grafkerk. Via de Damascuspoort loopt u tenslotte naar de Graftuin. Een echte loopdag.

 

Dag 8, woensdag: Terugreis

Ochtend nog vrij te besteden. Transfer naar het vliegveld en terugvlucht naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inclusief

 • Vliegreis
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
 • Vervoer ter plaatse
 • Verblijf in een 3 of 4-sterren accommodatie o.b.v. een tweepersoonskamer met ontbijt en diner
 • Lunches
 • Excursies
 • Entrees
 • Nederlandssprekende gids
 • Fooien

Exclusief

 • Toeslag eenpersoonskamer 360,-
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Eenmalige poliskosten
 • Calamiteitenfonds

De prijsindicatie is 1700,-, maar hangt wel af van het aantal deelnemers (houd er daarom rekening mee dat dit nog kan wijzigen).

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief