Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Israël o.l.v. Ds. Carla Melgers

8 dagen

Bijbelse groepsreis, Vliegreis

Ervaar tijdens deze 8-daagse reis het land Israël, de bakermat van jodendom en christendom, waar Bijbelse verhalen tot leven komen. Of je nu door de oude straten van Jeruzalem loopt, op de Olijfberg staat of voor de Klaagmuur: je voelt hoe de Bijbelse geschiedenis en het heden één levend geheel vormen. Deze dagen zullen we de belangrijkste heilige plaatsen bezoeken, zoals Jeruzalem en Nazareth. Ook gaan we naar het gebied rondom het meer van Galilea, waar Jezus vaak predikte en mensen genas.

 

Tijdens deze reis krijg je ook de gelegenheid om in contact te komen met de inwoners van het land. Zo zul je bij de Klaagmuur een bar mitswa-ceremonie meemaken: zodra een Joodse jongen dertien jaar is, wordt hij ‘zoon van het gebod’ (bar mitswa). Tijdens de viering leest hij voor de eerste keer uit de Thora voor, waarna hij de zegen ontvangt. Je zult met onvergetelijke herinneringen aan dit zo bijzondere land terugkomen!

Programma

DAG 1 do. 07/10: Heenreis

Vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv (voorkeur rechtstreeks met El Al). Daarna transfer naar Jeruzalem.

 

DAG 2 vr. 08/10: Jeruzalem

Vandaag gaan we met de bus naar Massada, een citadel hoog op de rots bij de Dode Zee waar we met de kabelbaan naar boven gaan.  Koning Herodes vluchtte in 40 voor Christus uit Jeruzalem naar deze plek, die hij vervolgens uitbreidde. We bezoeken de site uitgebreid en horen het bijzondere verhaal van wat zich hier afspeelde in het jaar 73. Daarna met de kabelbaan weer naar beneden. We lunchen in een restaurant aan de Dode Zee. Natuurlijk zal er gelegenheid zijn om te drijven op deze ‘zee’, een unieke ervaring. Vervolgens-mits er nog voldoende tijd is- gaan we naar Engedi, waar we een korte wandeling maken door deze prachtige omgeving. In dit gebied verborg David zich voor koning Saul. Aan het einde van de middag gaan we nog kort naar de Klaagmuur om een stukje van de start van de Sabbat bij te wonen, heel leuk om mee te maken.

 

DAG 3 za. 09/10: Oude Stad

We beginnen deze dag op de Olijfberg. Vervolgens wandelen we naar beneden en komen we langs Getsemane, de plaats waar Jezus werd overgeleverd aan de Romeinen. Via de Leeuwenpoort komen we de Oude Stad binnen en zien we Betesda, waar Jezus met badwater de lamme man genas. Ook komen we langs de kerk van  Sint Anna, die is gebouwd op de geboorteplek van Maria. Daarna volgen we een stukje van de Via Dolorosa, tot aan de Heilig Grafkerk. Tot slot lopen we via de Damascuspoort naar de Graftuin. Een echte loopdag.

 

DAG 4 zo. 10/10: Vrije dag in Jeruzalem

Een vrije dag in Jeruzalem. Lunch in het hotel. Je kan evt. op eigen gelegenheid (met de tram) naar de Oude Stad  bijv. voor een wandeling over de stadsmuur of voor een wandeling door de Joodse wijk met Cardo.

 

DAG 5 ma. 11/10: Jeruzalem-Tiberias

Eerst bezoeken we het Tempelplein met de voor moslims heilige Rotskoepel en de Al Aqsa Moskee. Vervolgens lopen we naar de Klaagmuur, waar we een Bar mitswa-viering meemaken. Na deze bijzondere gebeurtenis brengen we een bezoek aan Yad Vashem, het gedachteniscentrum van de Holocaust, zeer indrukwekkend. We verlaten Jeruzalem en reizen via Qasr el Yahud, de doopplaats aan de Jordaan, naar Tiberias. Vanuit ons hotel hebben we een prachtig uitzicht over het Meer.

 

DAG 6 di. 12/10: Het meer en het noorden

In de ochtend maken we een boottocht op het Meer van Galilea waar vele Bijbelverhalen zich hebben afgespeeld. Het varen op dit mooie tussen heuvels en een vlakte gelegen meer zal ons de stilte doen ervaren. Daarna gaan we naar de Berg van de Zaligsprekingen, waar Jezus met prediken begon. Vanaf deze berg heb je een prachtig uitzicht op het meer. Vervolgens wandelen we naar de Broodvermenigvuldigingskerk in Tabgha. Iets verder ligt Kafarnaüm, dat letterlijk ‘het dorp van compassie en troost’ betekent. In dit kleine stadje woonde Jezus een deel van zijn leven en predikte in de oude synagoge, waarvan de restanten te zien zijn, evenals het huis van zijn discipel Petrus. In de middag gaan we wandelen bij één van de bronnen van de Jordaan. Overnachting in Tiberias.

 

DAG 7, wo. 13/10: Tiberias-Netanya

Vandaag reizen we naar  Netanya, voor onze laatste overnachting in een hotel aan de Middellandse Zee. Onderweg bezoeken we de Aankondigingskerk in Nazareth, de plaats waar Jezus opgroeide en Muhraka gelegen in het Karmelgebergte, waar de verhalen over de profeet Elia tot leven komen. Ook gaan we naar Caesarea, prachtig gelegen aan zee. Het was een belangrijke stad voor de Romeinen en kruisvaarders. Paulus zat hier twee jaar gevangen, voordat hij naar Rome werd overgebracht. We zien hier het mooie theater en de opgravingen van de oude stad. Het oude theater doet tot op de dag van vandaag dienst! De Romeinse waterleiding loopt nog over het strand.

 

DAG 8, do. 14/10: Terugreis

Deze dag kunnen we (afhankelijk van de vluchttijden)  in de ochtend nog genieten van een wandeling langs de kust, zwemmen in zee, een terrasje in het gezellige centrum van Netanya of van het uitzoeken van onze laatste souvenirs.  Aan het einde van de ochtend (rond middaguur) transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Nederland (tenzij het een ochtendvlucht is).

Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
7-10-2021
 
Te boeken
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vlucht vanaf Amsterdam met El Al naar Tel Aviv v.v.              
 • Luchthavenbelasting                
 • Brandstoftoeslag                    
 • Vervoer ter plaatse                  
 • Verblijf in 3 of 4 sterren accommodatie op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt en diner                
 • Lunches           
 • Excursie- en entreegelden    
 • Nederlandssprekende gids                  
 • Fooienbedrag  

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 390,-
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Lunch laatste dag

 

Overige informatie

De minimale groepsgrootte is 20 personen.

 

Het paspoort dient bij terugkomst uit Israël nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

 

Prijsindicatie*:

meer dan 30 personen

€ 1.640,00

25 - 30 personen

€ 1.701,00

20 - 24 personen

€ 1.792,00

*Dit zijn de prijzen van 2020. De prijzen voor 2021 zijn nog niet volledig bekend omdat de vluchten nog niet boekbaar zijn. Het zou kunnen dat de prijs nog moet worden aangepast, maar we zullen ons best doen de reissom gelijk te houden.

 

 

Hotelovernachtingen (wijzigingen onder voorbehoud)

Jeruzalem 4 nachten
Tiberias 2 nachten
Netanya 1 nacht
Totaal 7 nachten

 

Vluchtinformatie (wijzigingen onder voorbehoud)

Volgt later

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief