Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Egypte: land van de nijl en farao's, hierogliefen en tempels

Stelt u zich een immens groot land voor dat voor 90% uit woestijn bestaat . Alleen de strook land langs de kust , langs de Nijlen bij de Nijl delta en enkele grotere oases zijn vruchtbaar. Hier woont dan ook vrijwel alle bevolking. De rest van het land is praktisch onbewoond.

 

De variatie in Egypte is enorm!

Het ene moment bent u in het centrum van de hectische wereldstad Cairo, waar de drukte voelbaar is, waar ezels op de weg lopen en constant getoeterd wordt. En nog geen half uur later staat u aan de rand van de woestijn, tussen de immense piramiden van Gizeh: Cheops, Chefren en Mykerinos. Als u voor de immens grote piramides staat, zult u zich afvragen hoe het toch mogelijk geweest is dit te bouwen! Even verderop is er de Sfinx, een mysterieus beeld met het lichaam van een leeuw en het hoofd van een mens. Het is extra interessant dat men tot op de dag van vandaag niet precies weet wie dit beeld gemaakt heeft en wanneer.

 

Langs de oevers van de Nijl Mijmerend op het dek van een mooie cruiseboot, overdenkt u nog eens de immense bouwwerken terwijl het landschap aan u voorbij glijdt. Langs de oevers van de Nijl wuift het papyrusriet en ziet u een ibis op zoek naar een visje. De zuidelijkste plaats die u aandoet is Aswan, de poort van Afrika. De omgeving is er prachtig, het kabbelende water en de droge, hete woestijn op de achtergrond. En de mooie tempels niet te vergeten!

 

Het dal der Koningen

Wist u dat de staatstempels aan de ene kant van de Nijl werden gebouwd, maar dat de farao’s hun graftempels aan de andere kant

van de rivier in het Dal der Koningen lieten bouwen? De graven vallen totaal niet op en werden eeuwenlang goed beschermd tegen rovers. Vandaag de dag is het wereldberoemde graf van Toetanchamon nog te bezoeken. De wanden en plafonds van de tombes zijn werkelijk schitterend versierd met teksten en tekeningen in prachtige kleuren. U komt ogen te kort om alles in u op te nemen.

 

De Holy Family

Egypte draagt de erfenis van de drie belangrijke religies: jodendom, christendom en islam. Het is het land dat Jezus omarmd heeft en drie

jaar lang onderdak bood aan de Holy Family. Jozef nam Maria en Jezus mee op een lange en gevaarlijke tocht vanuit Israel om te vluchten voor Koning Herodes. Via de Sinai kwamen zij het land binnen, waar ze zich tijdens hun reis naar het zuiden in verschillende grotten en valleien verscholen. De voetsporen van de Holy Family kunt u ook nu nog zelf volgen. U zult plekken bezoeken waar ze langs zijn gereisd. Egypte biedt de afwisseling van oude en historische plekken, de schoonheid van de Nijl en de Bijbelse plaatsen. Bent u nog niet overtuigd? Dan zit er maar een ding op: uw koffer pakken en zelf gaan kijken!

 

Tekst: Annemieke Collet - productmanager drieTour

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief