Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Israël en Jordanië o.l.v. Ds. C. Mijderwijk 11 dagen

Groepsrondreis, Vliegreis

We hebben voor u een mooie reis georganiseerd die ons brengt in Israel en Jordanië. Twee landen waar de bijbel helemaal tot leven komt. We bezoeken de mooiste plekken van Israel en het over Jordaanse land. Van het meer van Galilea tot de Dode Zee, van de bronnen van de Jordaan tot de woestijn van Judea en Wadi-Rum, van Petra tot Jeruzalem en van de Nebo tot de Olijfberg. Kortom, een reis die onvergetelijke indrukken zal achterlaten.

Programma

Dag 1, maandag: Heenreis  

Vanaf Amsterdam vliegen we rechtstreeks naar Tel Aviv met El Al. Na aankomst hebben we een transfer naar ons hotel in Jericho.

 

Dag 2, dinsdag: Jericho-Petra

In de morgen gaan we direct naar de grensovergang bij Allenby en steken rond 09.30 uur de grens over naar Jordanië.  We gaan daarna naar de berg Nebo. Dit is de berg waar de Mozes uitkeek over het beloofde land.  Van het uitzicht zullen we zeker onder de indruk zijn, vooral bij helder weer. De volgende stop is bij Madaba, waar zich in de vloer van de St. Joriskerk een prachtige mozaïek van een stukje wereldkaart bevindt. Via de fraaie Koningsweg zetten we koers naar Petra, waar we overnachten.

 

Dag 3, woensdag: Petra-Wadi Rum

Vandaag verkeren we hele dag in Petra, een stad die door UNESCO is uitgeroepen tot een van de zeven wereldwonderen. De roze-rode stad, uitgehouwen in de rotsen, verandert van kleur met het zonlicht. Onvergetelijk is het moment waarop we tussen de grillige bergwanden de imposante schatkamer ontwaren. We zien hier talrijke grafarcades, tombes en tempels uit de tijd van de Nabateeën. Aan het eind van de middag (rond 16.00 uur) rijden we in zuidelijke richting naar de woestijn Wadi Rum. De nacht brengen we door in tenten bij de Bedoeïenen.  We gaan genieten van een typisch oriëntaalse maaltijd.  De nachtelijke stilte van de woestijn en de adembenemende sterrenhemel zullen ons overweldigen.     

 

Dag 4, donderdag: Wadi Rum-Amman

Wadi Rum is een van de mooiste woestijn landschappen van Jordanië, met massieve bergen en roze-rode zandvlakten. Ooit het toneel voor de zijderoute-karavanen op weg naar de Rode Zee haven. Jeeps staan klaar voor een spectaculaire tocht door de woestijn van circa anderhalf uur. Misschien kunnen we nog een ritje op een kameelrug doen. Daarna reizen we over de snelweg naar het noorden, naar Amman. Hier heeft u nog een citytour door de stad.

 

Dag 5, vrijdag: Doopplaats en de Dode Zee

In de ochtend brengen we een bezoek aan de plaats waar Johannes de Doper preekte en doopte en waar de Jezus ook gedoopt is. (Bethanië).  Daarna rijden we door naar de Dode Zee, waar we heerlijk kunnen dobberen op het zoute water. Een bijzondere ervaring. Dan terug naar Amman.

 

Dag 6, zaterdag: Amman-Jerash-Tiberias

Deze dag reizen we –met een stop bij de rivier de Jabbok -  door naar de noordelijke grens met Israël, bij de Sheik Hussein Bridge. Rond 11.30 gaan we de grens over, waar de Israëlische bus en gids ons opwachten. Vervolgens rijden we naar Gan Hashelosha, waar we heerlijk kunnen zwemmen in de warmwaterbronnen en tevens kunnen picknicken. Dan bezoek aan de opgravingen van Bet-Sean. Tenslotte door naar het hotel in Tiberias.

 

Dag 7, zondag: Zondag

In de ochtend rijden we naar de Berg Tabor (laatste stukje met taxi’s). Hier komen we samen voor een dienst. In de middag naar Karmelgebergte met klooster Muhraka. Daarna terug naar het hotel.

 

Dag 8, maandag: Het noorden

Vandaag maken we een dagtocht naar het noorden. We bezoeken het orthodoxe kunstenaarstadje Tsfat, centrum van de kabbala. Daarna gaan op weg naar de bronnen van de Jordaan. We bezoeken Banjas en maken hier een hele mooie wandeling. Terug via de bekende Golan hoogte. De laatste stop is bij Kursi, aan de noordoostkant van het meer. Dan terug naar het hotel.

 

Dag 9, dinsdag: Tiberias-Jeruzalem

Vroeg vertrek uit Tiberias en via Jordaanvallei naar Jeruzalem. Na aankomst in Jeruzalem zet de bus u af op de Olijfberg. Deze dag wandelen we in de meest bijzondere stad van de wereld. Vanaf de Olijfberg, waar we een prachtig uitzicht hebben op de oude stad, lopen we langs de hof van Getsemane via  de Leeuwenpoort de oude stad binnen. We volgen verder de Via Dolorosa door de oude stad en eindigen deze indrukwekkende dag bij de Graftuin. (in de avond evt. een lichtjestour door Jeruzalem, ter plaatse te besluiten..)

 

Dag 10, woensdag: Oude Stad en Yad Vashem

In de ochtend gaan we naar de opgegraven stad van David. We gaan vele eeuwen terug naar het begin van de Davidsstad. We lopen ook door de Hizkia tunnel. In de middag gaan we naar het bekende gedachtenispark van de Holocaust, Yad Vashem. Erg indrukwekkend! Dan terug naar het hotel.

 

Dag 11, donderdag: Bar Mitswa en terugreis

We gaan al bijtijds naar de Klaagmuur om de tweewekelijkse zogenaamde bar-mitswa viering mee te maken.  Joodse jongens worden op 13-jarige leeftijd een zoon der wet. Deze plechtigheid wordt daar feestelijk gevierd. Mooi om mee te maken en tevens een mooie afsluiting van de reis. Daarna met de bus naar de luchthaven voor de terugvlucht rechtstreeks naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis rechtstreeks met El Al            
 • Luchthavenbelasting 
 • Brandstoftoeslag
 • Vervoer ter plaatse                  
 • Verblijf in 3- of 4-sterren accommodatie op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt en diner               
 • Lunches                      
 • Excursie- en entreegelden                    
 • Nederlandssprekende gids in Israël                  
 • Engels- of Nederlandssprekende gids in Jordanië                    
 • Fooienbedrag 
 • Visum Jordanië           
 • Grensbelastingen                    

Niet inbegrepen

 • Toeslag enpersoonskamer 370,-
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Lunches op heen- en terugreis           

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 25 personen.

 

Hotelovernachtingen (wijzigingen onder voorbehoud)

Dag 1-2 Jericho 1 nacht
Dag 2-3 Petra 1 nacht
Dag 3-4 Wadi Rum 1 nacht
Dag 4-6 Amman 2 nachten
Dag 6-9 Tiberias 3 nachten
Dag 9-11 Jeruzalem 2 nachten
  Totaal 10 nachten
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief