Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Israël onder leiding van Ds. G.J. Mink

Bijbelse groepsreis, Vliegreis

Ontdek het bijzondere land Israël en ga mee op reis. Maak kennis met de cultuur en Bijbelse historie, maar zeker ook met de fraaie natuur die dit land te bieden heeft. Van het droge gebied van de Negev tot aan groen Galilea en natuurlijk brengt u een bezoek aan de interessante stad Jeruzalem.

Programma

Dag 1 maandag: Amsterdam – Tel Aviv

Vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv (rechtstreeks met El Al). Daarna transfer naar Neve Shalom, een bijzondere locatie omdat Joden en Arabieren hier samen wonen en werken.

 

Dag 2 dinsdag: Neve Shalom – Yerucham

In de ochtend bezoek aan Beit Guvrin, een archeologische site met prachtige grotten. Daarna bezoek aan de kibboets Sde Boker, waar Ben Gurion woonde. Bij Ein Avdat maakt u een mooie wandeling. Na deze afwisselende dag overnacht u in Yerucham, gelegen in de Negev woestijn.

 

Dag 3 woensdag: Yerucham – Dode Zee – Jeruzalem

Vandaag gaat u met de bus Engedi, waar u een wandeling maakt naar de Shulamit-waterval. Natuurlijk zal er gelegenheid zijn om te drijven in de Dode Zee, een unieke ervaring. De laatste stop is bij El Azzariya, het rotsgraf van Lazarus. Daarna vervolgt u de reis naar uw hotel in Jeruzalem.

 

Dag 4 donderdag: Oude stad

Vandaag blijft u in de Oude Stad. Bezoek aan de Klaagmuur, waar u een stukje van de Bar Mitswa-viering bij kunt wonen. Dan bezoek aan de opgravingen van City of David, interessant. Ook maakt u een wandeling door de Joodse wijk met Cardo en ziet u het Cenakulum bij St. Marcus.

 

Dag 5 vrijdag: Bethlehem en Grote Synagoge

In de ochtend bezoek aan Bethlehem, waar u de Geboortekerk zult zien en de Herdersvelden van Efrata. In de middag terug naar Jeruzalem waar u (een stukje van) een dienst in de Grote Synagoge probeert bij te wonen. Misschien aan het einde van de middag nog naar de Klaagmuur om de start van de Sabbat mee te maken?

 

Dag 6 zaterdag: Oude Stad

U start op de Olijfberg. Wandeling naar beneden: Dominus Flevit, Getsemané, Leeuwenpoort, Betesda/St. Anna en over de Via Dolorosa naar de Heilig Grafkerk. Tot slot door de Damascuspoort naar de Graftuin. Een echte loopdag.

 

Dag 7 zondag: Yad Vashem

Zondag in Jeruzalem. In de ochtend kunt u een dienst bijwonen in de Erlöserkirche. Daarna naar Yad Vashem voor een uitgebreid bezoek.

 

Dag 8 maandag: Jeruzalem-Tiberias

Op tijd vertrek uit Jeruzalem en vertrek naar Tiberias. U rijdt via de Berg Gerezim (een heilige plaats voor de Samaritanen) en bezoekt indien mogelijk de opgravingen van Sebastia. Daarna bezoek aan Nazareth, waar u de Aankondigingkerk zult bekijken. Dan door naar Tiberias. Overnachting in Tiberias.

 

Dag 9 dinsdag: In de buurt van het meer

n de ochtend maakt u een boottocht op het meer van Tiberias. Daarna bezoek aan de Berg van de Zaligsprekingen, lopend naar Tabgha en tenslotte naar de opgravingen van Kapernaum. Eventueel is er nog tijd voor de opgraving van Magdala, bij Migdal.

 

Dag 10 woensdag: Het noorden

Vandaag gaat u naar het uiterste noorden en kunt u een wandeling maken bij een van de bronnen van de Jordaan, bij Banjas of Tel Dan. Terug rijdt u over de Golan. Overnachting in Tiberias.

 

Dag 11 donderdag: Tel Aviv – Amsterdam

Vertrek uit Tiberias. U bezoekt onderweg naar de luchthaven nog Beit Shearim, een archeologische vindplaats aan de voet van de Karmel. De Necropolis staat op de Unesco werelderfgoedlijst, als monument voor de joodse heropleving. Daarna transfer naar de luchthaven en terugvlucht met El Al naar Nederland.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam – Tel Aviv – Amsterdam met El Al
 • Luchthavenbelastingen en overige heffingen
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Vervoer ter plaatse
 • 10 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Alle maaltijden
 • Excursie- en entreegelden
 • Fooien
 • Lokale Nederlandssprekende gidsen

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 480,-
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

Overige informatie

Prijsindicatie: 20-24 personen: €2.239,-

 

De minimale groepsgrootte van deze reis is 15 personen.

 

Hotelovernachtingen (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1 - 2 Neve Shalom 1 nacht
Dag 2 - 3 Yerucham 5 nachten
Dag 3 - 8 Jeruzalem 2 nachten
Dag 8 - 11 Tiberias 1 nacht

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief