Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

o.l.v. Ds. O. Mulder en Ds. A.P. Oosting

Groepsrondreis, Vliegreis

Deze afwisselende rondreis naar Jordanië en Israël zit vol eeuwenoude cultuur, Bijbelse historie en gevarieerd natuurschoon. Met bezoeken aan Bijbelse plaatsen zoals Jeruzalem, Kapernaum en de berg Nebo komt de geschiedenis als het ware opnieuw tot leven. Een absoluut hoogtepunt is het bezoek aan de in de rotsen verscholen stad Petra uit de tijd van de Nabateeën! Maar ook een jeeptour door de woestijn van Wadi Rum is een belevenis..  Ga mee en ervaar het allemaal tijdens deze boeiende reis! U zult er ogen te kort komen.

Programma

Dag 1 Woensdag 7 oktober: Heenreis

U vliegt vanaf Schiphol naar Amman, met overstap in Wenen. Transfer naar het hotel in Amman.

 

Dag 2 Donderdag 8 oktober: Koningsroute naar Petra

Vertrek naar Petra. Eerst bezoekt u de Grieks-Orthodoxe St. George-Kerk in Madaba. In deze kerk ligt een prachtige mozaïek met een landkaart van Palestina en omgeving uit de 6e eeuw na Christus. Vervolgens gaat u naar de berg Nebo en staat u op de plaats waar Mozes uitkeek op het beloofde land. Hier kunt u op Jericho en, als het echt helder is, misschien zelfs wel tot aan de Olijfberg kijken. Dan rijdt u via de Koningsroute naar het zuiden. Aankomst aan het einde van de dag in Petra.

 

Dag 3, Vrijdag 9 oktober: Petra

Deze hele dag staat in het teken van Petra. Niet voor niets is Petra opgenomen in de lijst met de zeven wereldwonderen. Petra geldt dan ook als één van de toeristische hoogtepunten van Jordanië. U bekijkt er de Schatkamer, de vele tombes, de zuilenstraat en het theater. Ook is er gelegenheid om in de middag op eigen gelegenheid te wandelen. Er wordt deze dag veel gelopen. Overnachting in Petra.

 

Dag 4, Zaterdag 10 oktober: Wadi Rum en Aqaba

Vertrek uit Petra richting het zuiden,  om de schitterende omgeving van Wadi Rum te bezoeken. U maakt een jeeptour door de woestijn en kunt er genieten van de prachtige kleuren: een bijzondere ervaring! Daarna vervolg naar Aqaba, de kleine havenstad aan de Rode Zee. De rest van de middag is hier vrij te besteden. Hier overnacht u.

 

Dag 5, Zondag 11 oktober: Aqaba - Aravaborder - Negev - Arad

In de ochtend steekt u rond 09.00 uur de grens over bij de Aravaborder, naar Eilat. Hier wordt u opgewacht door de Israëlische bus en gids. U rijdt door de fraaie Negev naar het uitkijkpunt bij Mitzpe Ramon, vanwaar u prachtig terugkijkt op de krater Machtesh Ramon. Bij Dimona bezoekt u het ‘bos’, in het Ben Gurion-park. Ergens onderweg zou u op een mooie plek een ‘dienst’ in de openlucht kunnen houden. U overnacht in Arad.

 

Dag 6, Maandag 12 oktober: Naar Jeruzalem

Vertrek richting Jeruzalem. De eerste stop is bij Massada, waar u met de kabelbaan naar boven gaat. Daarna maakt u een wandeling naar de Shulamit waterval bij Engedi, een prachtig stukje natuur. Ook gaat u naar Qumran, de vindplaats van de Dode Zeerollen. Wie wil kan deze dag nog drijven in de Dode Zee, een belevenis. Aan het einde van de middag rijdt u naar Jeruzalem voor diner en overnachting.

 

Dag 7, Dinsdag 13 oktober: Oude Stad

De bus zet u af op de Olijfberg. U wandelt naar beneden via Dominus Flevit, Getsemané en door de Leeuwenpoort naar St. Anna en Betesda. Dan een stukje Via Dolorosa en de Heilig Grafkerk. Tot slot via de Damascuspoort naar de Graftuin. Echt een loopdag. Terug naar het hotel.

 

Dag 8, Woensdag 14 oktober: Oude Stad

Vroeg starten voor een bezoek aan de Tempelberg, en de Klaagmuur. Daarna naar de  Cardo en bezoek aan de Davidstad, City of David, waar zich ook de tunnel van Hizkia bevindt. In de middag naar Yad Vashem, het Gedachteniscentrum van de Holocaust. Overnachting in Jeruzalem.

 

Dag 9, Donderdag 15 oktober: Jeruzalem - Tiberias

(Eventueel: U begint de dag bijtijds bij de Klaagmuur, waar u nog even een stukje van de Bar Mitswaviering kunt meemaken). Vertrek door de Jordaanvallei richting Tiberias. Onderweg bezoekt u de opgravingen van Bet-Sean en brengt u een bezoek aan Kapernaum. Aan het einde van de dag maakt u een boottocht op het meer van Tiberias. Diner en overnachting in Tiberias.

 

Dag 10, Vrijdag 16 oktober: Het noorden en in de buurt van het meer

In de ochtend stop in Tsfat, het orthodoxe kunstenaarstadje. Dan wandeling bij een van de bronnen van de Jordaan: Tel Dan. In de middag terug richting meer en bezoek aan de Berg van de Zaligsprekingen en Tabgha. Dan door naar Netanya, voor de laatste overnachting.

 

Dag 11, Zaterdag 17 oktober: Terugreis

Vertrek naar het vliegveld voor de terugreis (met overstap in München) naar Nederland.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inclusief:               

 • Vliegreis                      
 • Luchthavenbelasting                            
 • Brandstoftoeslag                    
 • Vervoer ter plaatse                  
 • Verblijf in 3 of 4 sterren accommodatie o.b.v. 2-persoonskamer met ontbijt en diner                
 • Lunches                      
 • Excursie- en entreegelden                    
 • Nederlandssprekende gids                  
 • Fooienbedrag                                     

Exclusief:                 

 • Reisverzekering                        
 • Annuleringsverzekering                
 • Bijdrage Calamiteitenfonds                  
 • Lunches op heen- en terugreis    
 • 1-persoonskamer toeslag € 420,00

Overige toeslagen           

Minimum aantal personen: 20 personen.

 

Paspoort

Uw paspoort dient na vertrek uit Jordanië of Israël nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. 

 

Vaccinaties

Neem voor de laatste informatie over vaccinaties contact op met de huisarts of GGD.

 

Prijsindicatie

35 - 40 personen

€ 2.181,00

30 - 34 personen

€ 2.250,00

25 - 29 personen

€ 2.331,00

20 - 24 personen

€ 2.474,00

 

      

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief