Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

RK Em pastoraal werker / geestelijk verzorger

Groepsrondreis, Vliegreis

Israël, een klein en fascinerend land met een grote diversiteit aan cultuur en natuur. Van het groene en heuvelachtige Galilea in het noorden tot de woeste Negev in het zuiden. Maar ook het oude Jeruzalem zal niet ontbreken, boordevol historie maar bruisend tegelijk. En wat denkt u van drijven op de Dode Zee, het laagste punt ter wereld….? Israël, het land waar de Bijbel gaat leven, een land dat je omarmt.

Programma

Dag 1, woensdag: Heenreis

Vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv. Daarna transfer naar Neve Shalom. In de avond rondleiding aldaar. U hoort dat over het bijzondere project waarbij Joden en Arabieren samen wonen en werken.

 

Dag 2, donderdag: Jeruzalem

Excursie naar Jeruzalem. U vertrekt al vroeg en start op de  Olijfberg en wandelt via  Dominus Flevit en Getsemane richting het Kidrondal. Dan via  de Leeuwenpoort de oude stad in. Bezoek aan Betesda en St Anna en vervolgens maakt u de doorsteek naar de Klaagmuur. Hier kunt u nog net en stukje van de Bar Mitswa-viering mee maken. Dan terug richting de Via Dolorosa en lopend naar de Heilig Grafkerk. Een echte loopdag. Dan met de bus terug naar Neve Shalom.

 

Dag 3, vrijdag: Dode Zee en omgeving

Vertrek uit Neve Shalom. Vandaag maakt u een excursie naar het Dode Zee-gebied. U maakt een wandeling naar de Shulamit-waterval bij Engedi. En met de kabelbaan gaat u naar het hoog gelegen fort Massada, waar u het bijzondere verhaal zult horen van wat zich hier afspeelde. Natuurlijk is er deze dag ook tijd om te drijven op het zoute water van de Dode Zee. Overnachting in de buurt van de Dode Zee, kibboets Kalia.

 

Dag 4, zaterdag: Kalia -Tiberias

Vertrek richting het noorden, waarbij u reist door de Jordaanvallei. De eerste stop is bij de Doopplek  Qasr el Yahud. Daarna reist u verder naar de Berg Tabor, waarbij u het laatste stukje zult afleggen per taxi’s. Ook brengt u deze dag een bezoek aan Nazareth, waar u de Aankondigingkerk zult zien. Tenslotte door naar hotel Ohalo manor.

 

Dag 5, zondag: Het meer

In de ochtend maakt u een boottocht op het meer van Tiberias. Daarna bezoek aan de Berg van de Zaligsprekingen, vanwaar u lopend naar Tabgha zult gaan. De middag is vrij te besteden bij het hotel.  

 

Dag 6, maandag: Tiberias-Netanya

U vertrekt bij het meer en reist naar het noordwesten, naar Lochamei Hagetaot (een museum over de strijders van het getto in Warschau). Daarna bezoekt u de Tuinen van Rothschildt. De rest van de dag bezoek aan familie Zion te Zichron Jaäcov (dit regelt u zelf). De dag eindigt in Netanya.

 

Dag 7, dinsdag: Caesarea

In de ochtend brengt u een bezoek aan het fraai gelegen Caesarea, waar Paulus 2 jaar gevangen zat. Dan terug naar de Netanya, waar de middag verder vrij te besteden is.

 

Dag 8, woensdag: Terugreis

Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Nederland.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis                      
 • Luchthavenbelasting + brandstoftoeslag
 • Vervoer ter plaatse                  
 • Verblijf in 3 of 4 sterren accommodatie op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt en diner                
 • Lunches 
 • Excursie- en entreegelden
 • Nederlandssprekende gids                  
 • Fooienbedrag   

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 310,-
 • Reisverzekering    
 • Annuleringsverzekering (incl.21% assurantiebelasting) 
 • Bijdrage Calamiteitenfonds 
 • Lunch laatste dag                    
 • Overige toeslagen                   

 

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

 

Hotelovernachtingen (wijzingen onder voorbehoud)

Dag 1-3 Neve Shalom 2 nachten
Dag 3-4 Kalia 1 nacht
Dag 4-6 Tiberias 2 nachten
Dag 6-8 Netanya 2 nachten
  Totaal 7 nachten

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief