Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Natuurlijk Ecuador

18 dagen

Groepsrondreis, Verre reis, Vliegreis

Wilt u kennis maken met een van de vriendelijkste landen in Zuid Amerika met een unieke combinatie van cultuur en natuur? Reis dan met DrieTour naar Ecuador. Reizen door Ecuador is een aaneensluiting van hoogtepunten.  De authentieke bevolking, koloniale architectuur, het prachtige landschap en de bijzondere dierenwereld op de Galapagos eilanden zullen u iedere keer opnieuw verbazen. 

 

Weet u dat Ecuador zijn naam te danken heeft aan de evenaar die dwars door het land loopt?

 

Tijdens deze reis ontdekt u de verschillende facetten van dit prachtige land. U reist van de hoofdstad Quito, langs de vulkanen in het Cotopaxi National Park, naar het Amazone gebied . Hier ontmoet u de  lokale inheemse gemeenschap: de Quichua. Zij vertellen u prachtige verhalen over hun leefgewoontes en leefomgeving. Daarna gaat de reis verder door het Andes gebergte met de hoogste vulkaan van Ecuador, de Chimborazo. Tot slot vliegt u naar de Galapagos eilanden, die ruim 1000 kilometer uit de kust liggen. Eilanden met een unieke natuur die u nergens anders ter wereld vindt. Een must-see tijdens uw reis.

 

Ecuador, het  kleine landje in Zuid Amerika, gelegen onder de evenaar, is zo divers dat een reis hiernaar toe eigenlijk op ieders verlanglijstje zou moeten staan. Gaat u mee naar natuurlijk Ecuador?

Programma

Dag 1, woensdag: Amsterdam - Quito

Vanuit Amsterdam vliegt u met overstap naar Quito, waar u eind van de middag aankomt.

 

Dag 2, donderdag: Quito

De eerste dag in Ecuador begint rustig, zodat u kan acclimatiseren en aan de hoogte kunt wennen. U maakt een stadstour door het koloniale oude centrum, dat op de UNESCO Werelderfgoedlijststaat, en stopt bij de La Basillica kerk, de Compañia kerk en La Ronda, een mooi gerestaureerde straat met gezellige terrasjes en winkeltjes.

 

Uiteraard bezoekt u ‘het middelpunt van de aarde’, dat  in 1736 door een Franse ontdekkingsreiziger  werd bepaald . Hier staat nu het monument Mitad del Mundo. Ter plekke vertelt uw gids of dit wel of niet klopt

 

Dag 3, vrijdag Quito – Cotopaxi National Park

Naar de Cotopaxi vulkaan, deze hoogste actieve vulkaan ter wereld  is tevens ook een van de mooiste. De kraterwand is bijna altijd bedekt met ijs en dit geeft een prachtige aanblik als de zon schijnt en de lucht blauw is. De omgeving van de vulkaan is een nationaal park met het mooie Limpiopungo meer, waar  veel verschillende vogels te spotten zijn.

 

Dag 4, zaterdag: Cotopaxi – Baños

Vlak bij de nevelwouden ligt het stadje Baños. Hier vindt u de Ruta de las Cascadas, de route van de watervallen. De watervallen hebben prachtige namen als Manto de la Novia (mantel van de bruid) en Pailón del Diablo (Ketel van de Duivel). Deze laatste is via een mooi, met planten en bloemen omzoomd pad te bereiken. Het schitterende uitzicht en de kracht van het water zal u bekoren.

 

Dag 5, zondag: Baños

Zondag, vrije dag. Uw reisleider organiseert een bijeenkomst. Lunch is inbegrepen.

 

Dag 6, maandag: Baños – Tena

U verlaat de hooglanden en reist door La Sierra naar het tropische Amazone gebied. Bij de Arajuno rivier stapt u over op een gemotoriseerde kano. Deze brengt u naar de lodge  waar u de komende twee nachten verblijft: midden in de jungle! Na het diner maakt u uw eerste wandeling. s ’Avonds komt de Amazone tot leven: u hoort de mysterieuze geluiden van de jungle.

 

Dag 7, dinsdag: Tena

Vroeg in de morgen een kano tocht naar een plek waar veel parkieten en papegaaien komen. Deze komen daar niet voor niets, want hier zijn speciale voederplekken voor hen gecreëerd. Honderden vogels komen hier iedere ochtend om te eten. Na het ontbijt gaat u  samen met een natuurexpert op pad. Hij vertelt u alles over de bijzondere flora en fauna van het Amazone gebied. Onderweg ziet u verschillende insecten, vogels, reptielen en apen.

 

In de middag vindt er een ontmoeting met de lokale bevolking plaats. De Quechua indianen zijn de oorspronkelijke bewoners van de Amazone. Zij laten u graag hun dorp zien en vertellen u meer over hun levenswijze.

 

Dag 8, woensdag: Tena – Riobamba

Een lange tocht terug naar het Andes gebergte. Vanuit Tena rijdt u via Misahualli naar Riobamba, waar u aan het eind van de middag arriveert.

 

Dag 9, donderdag: Riobamba – Cuenca

U bezoekt vandaag het punt waar de aarde het dichtste bij de zon is: de Chimborazo vulkaan. Op weg naar de top ziet u verschillende Vicuña’s  (wilde lama’s). Per auto naar de eerste berghut, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op deze niet meer actieve vulkaan.

 

Dag 10, vrijdag: Cuenca

Cuenca een prachtige koloniale stad, vol historie en tradities, kerken en kathedralen, straten en pleinen. In de morgen gaat u met de gids op pad, die u alles over deze mooie stad vertelt. De middag is ter vrije besteding.

 

Dag 11, zaterdag: Cuenca – Guayaquil

Door het zuidelijke Andesgebergte reist u naar de kust van Ecuador, naar de stad Guayaquil. Onderweg geniet u van de prachtige landschappen.

 

Dag 12, zondag: Guayaquil

Zondag, vrije dag. Uw reisleider organiseert een bijeenkomst. Lunch is inbegrepen. U kunt ook een lokale viering bijwonen.

 

Dag 13, maandag: Guayaquil – Galapagos

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar de Galapagos eilanden. Een unieke eilanden groep in de Stille Oceaan. De 128 eilanden zijn van vulkanische oorsprong. Wat ze zo bijzonder maakt is dat deze eilanden, nooit verbonden zijn geweest met het vaste land. Hierdoor hebben ze een uniek ecosysteem en komen er dieren voor, die nergens anders ter wereld leven. Een van de hoogtepunten tijdens uw reis door Ecuador!

 

Bij aankomst op de luchthaven van Baltra, transfer naar het haventje. Hier ziet u al de eerste zeeleeuwen lui liggen op het strand en de kades. U vaart naar Isabela eiland en  met wat geluk ziet u onderweg dolfijnen.

 

Dag 14, dinsdag: Galapagos

Deze dag begint met een bezoek aan het schildpadden voedercentrum. Op weg daarheen spot u al veel dieren: leguanen in allerlei kleuren en maten, flamingo’s en andere vogels. Bij het voedercentrum wordt u alles verteld over de reuzeschildpadden en ziet u verschillende schildpadden van allerlei leeftijden.

 

’s Middags gaat u naar het Tintoreras eilandje. Dit is de favoriete stek van de pinguïns, die zich hier graag laten drogen in de zon. U heeft ook de gelegenheid om de onderwaterwereld van de Galapagos te ontdekken. Met de snorkel is er kans om schildpadden en roggen te spotten.

 

Dag 15, woensdag: Galapagos

Snorkelen in de lava tunnels is een van de meest spectaculaire activiteiten op de Galapagos. Vandaag heeft u deze mogelijkheid. Het water is zo helder dat u zelfs de bodem vanaf de boot kunt zien.  De lava heeft tunnels in het water gevormd, waar nu kleine haaien huizen. Als u geluk heeft, kunt u met grote schildpadden zwemmen.

 

In de middag ziet u een ander dier dat voornamelijk op de Galapagos eilanden leeft: de blauwvoetgent. Een bijzondere vogel!

 

Dag 16, donderdag: Galapagos

U verruilt Isabela eiland voor Santa Cruz island. U bezoekt er het Charles Darwin Centrum en wordt u alles verteld over de bijzondere projecten die hier lopen. Ook is er een expositie over de bekendste reuzenschildpad: Lonesome George. De rest van de dag brengt u door op Santa Cruz om nog meer dieren te zien en te genieten van het uitzicht op de prachtige zee en het vulkanische landschap.

 

Dag 17, vrijdag: Galapagos – Guayaquil - Amsterdam

U neemt afscheid van de Galapagos eilanden en van Ecuador. Met een binnenlandse vlucht naar Guayaquil en aansluitend door naar Amsterdam waar u de volgende dag aankomt.

 

Dag 18, zaterdag: Amsterdam

In de loop van de dag arriveert u in Amsterdam met een koffer vol herinneringen keert u huiswaarts.

Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
6-5-2020
Gerard Nooter
Te boeken
4.195,-
Houd me op de hoogte
3-6-2020
Gerard Nooter
Te boeken
4.195,-
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam - Quito en Quayaquil – Amsterdam (evt. met overstap) inclusief heffingen
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Vervoer ter plaatse
 • Binnenlandse vlucht Quayaquil-Baltra v.v.
 • 16 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Ontbijt en diner
 • Lunch op zondag
 • Lunch op dag 6,7, 15,16
 • Entrees
 • Fooien
 • Lokale Engelssprekende gids
 • DrieTour reisleider
 • Kennismakingsbijeenkomst
 • 100% CO₂-compensatie van uw vliegreis via GreenSeat

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer  785,-
 • Lunches (behalve zondag en op dag 6,7, 15, 16)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 21 personen.

Uw paspoort dient na terugkeer nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
Voor een bezoek aan Ecuador worden vaccinaties aangeraden. Neem voor de laatste informatie over vaccinaties contact op met uw huisarts of GGD.

 

Hotelinformatie  (onder voorbehoud van wijzigingen):

Dag 1 - 3 Anahi hotel Quito 2 nachten
Dag 3 - 4 Hosteria Ppagayo Cotopaxi NP 1 nacht
Dag 4 - 6  La Floresta hotel Baños 2 nachten
Dag 6 - 8 Itamandi Lodge Tena 2 nachten
Dag 8 - 9 Hosteria Bambu Riobamba 1 nacht
Dag 9 - 11 Hotel Posada del Arte Cuenca 2 nachten
Dag 11 - 13 Wyndham Garden Guayaquil 2 nachten
Dag 13 - 16 Wooden house hotel Isabela Island 3 nachten
Dag 16 - 17 Hotel Mainao Santa Cruz Island 1 nacht
    Totaal 16 nachten

 

Vluchtinformatie (onder voorbehoud van wijzigingen):

Datum

Van

 

Naar

Vertrek

Aankomst

06 mei 2020

Amsterdam

met overstap

Quito

volgt*

volgt*

 

 

 

 

 

 

22 me 2020

Galapagos

  Guayaguil

volgt*

volgt*

22 mei 2020

Guayaguil

met overstap

Amsterdam

volgt*

23 mei 2020*

*exacte vertrek- en aankomsttijden zijn nog niet bekend

 

Vluchtinformatie (onder voorbehoud van wijzigingen):

Datum

Van

 

Naar

Vertrek

Aankomst

03 juni 2020

Amsterdam

met overstap

Quito

volgt*

volgt*

 

 

 

 

 

 

19 juni 2020

Galapagos

  Guayaguil

volgt*

volgt*

19 juni 2020

Guayaguil

met overstap

Amsterdam

volgt*

21 juni 2020*

*exacte vertrek- en aankomsttijden zijn nog niet bekend

 

Kennismakingsbijeenkomst

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 6 mei staat gepland voor zaterdag 18 april.

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 3 juni staat gepland voor zaterdag 23 mei.

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief