Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Natuurlijk Israël 2021

11 dagen

Bijbelse groepsreis, Vliegreis

Prachtig natuurlijk Israël

Israël is het land waar Bijbelverhalen tot leven komen; het land van oude steden, culturen en tradities. Maar Israël is meer dan dat. Het land kent een ongekende natuur; een rijk en gevarieerd landschap. Tijdens deze 11-daagse rondreis verwondert u zich over deze natuurlijke rijkdom. Bijvoorbeeld over de flora en fauna in de droge Negev-woestijn, een van de mooiste woestijnen ter wereld. Ravijnen, watervallen en bronnen bepalen het landschap. En natuurlijk kamelen en gieren die hier leven. Of bij de bronnen van de Jordaan. U wandelt ook een gedeelte van de zogenaamde Gospeltrail, over heuvels en door groene bossen. En tot slot de prachtige omgeving van Galilea. Laat u verrassen door de diversiteit van het landschap in dit kleine land.

 

Uiteraard ontbreken bezoeken aan de Bijbelse plaatsen niet, want bij ieder bezoek aan Israël is dit een must. Zo gaat u naar het Oude Jeruzalem met onder meer de Klaagmuur waar u een Bar Mitswa-viering meemaakt. U volgt de voetsporen van Jezus al wandelend over de Olijfberg met de eeuwenoude olijfbomen en de tuin Getsemané, waar Jezus bad in de nacht voor zijn kruisiging. U loopt over de Via Dolorosa, waar Jezus zijn kruisdood tegemoet liep. Ook Bethlehem staat op het programma met de Geboortekerk en de daaronder gelegen Geboortegrot. Evenals de Basiliek van de Annunciatie in Nazareth, die is gebouwd op de plaats waar de engel Gabriël aan Maria verscheen.

 

Tijdens deze reis staan ook bijzondere ontmoetingen met de lokale bevolking op het programma. Zo verblijft u in de prachtig gelegen kibboets Ein Harod in de Harod-vallei, waar u zelf ervaart hoe de bewoners leven.

 

Kortom, een complete reis met Bijbelse verhalen, maar ook contact met de natuur en de lokale bevolking. U komt met een koffer vol unieke verhalen thuis.

 

Hoogtepunten

- Natuurschoon

- Wandeling Gospel Trail

- Bethlehem en Jeruzalem

- Ontmoeting lokale bevolking

Programma

Dag 1, maandag: Heenreis Tel Aviv

Vlucht Amsterdam-Tel Aviv (evt. met overstap). Transfer naar kibboets Mashabim in Mashabei.

 

Dag 2, dinsdag: Negev

Prachtige dag in de Negev. Bezoek aan Sede Boqeer, de kibboets waar zich het huisje van David Ben Gurion, de eerste premier van Israël, bevindt. Ben Gurion wilde met name jongeren inspireren om voor de Negev te gaan. Vanaf het graf van Ben Gurion en zijn vrouw Paula, heeft u een prachtig uitzicht over de woestijn. Het maakt onderdeel uit van een van de Nationale Parken.

 

Verder maakt u een mooie wandeling bij Ein Avdat, een indrukwekkend stukje natuur. Wie in Ein Avdat loopt, waant zich in een andere wereld. Het is een kloof waarvan de steile wanden uit witte kalksteen bestaan. In het midden loopt een stroompje, dat zijn oorsprong vindt in de bron. Het riviertje de Zin heeft een door ravijnen en wadi’s slingerende loop van ongeveer 120 km., die begint bij het zuidelijke Mitpze Ramon en eindigt in de Dode Zee. Bij Ein Avdat heeft zich een ijskoude poel water gevormd, waardoor er een bijzondere vegetatie aanwezig is.  Dat midden in de woestijn! Veel dieren komen hier in de vroege morgen drinken.

Aansluitend een bezoek aan de opgravingen van Avdat, een oude Nabatese stad, die de gehele omgeving domineert. U vindt er resten van woningen, kerken en badhuizen.

 

Tot slot naar het uitkijkpunt Mitzpe Ramon, met prachtig zicht over het kratergebied van Makhtesh Ramon. De kraters zijn ontstaan door erosie en de Ramonkrater is zo’n 300 m. diep, 8 km. breed en 40 km. lang. U voelt zich er klein en nietig.

 

Dag 3, woensdag: Dode Zee en Massada

’s Morgens vertrek richting Jeruzalem. De eerste stop is bij Ein Bokek, waar u kunt drijven op het zoute water van de Dode Zee; het diepste punt ter aarde. Al dobberend kijkt u uit over Jordanië. Een indrukwekkende ervaring! Daarna bezoek aan de Herodiaanse burcht Massada, uniek gelegen hoog boven de Dode Zee. In Massada wordt het bijzondere verhaal, dat zich hier afspeelde, verteld.

 

Iets verder naar het noorden wandelt u bij Engedi naar de Shulamit waterval. Misschien spot u er een klipdas? David verborg zich hier voor Saul en sneed een stuk van zijn mantel af. De plek is een stukje tropen in de subtropen! Onderweg naar Jeruzalem bevindt zich nog de rots bij Qumran, waar een herdersjongen enkele van de Dode Zeerollen vond. Kortom: een afwisselende dag vol natuur.

 

Dag 4, donderdag: Jeruzalem - oude Stad

Een volle dag in de oude stad van Jeruzalem. Eerst (indien mogelijk) een bezoek aan het Tempelplein, met de Rotskoepel en de Al Aqsa Moskee. Dan richting de Klaagmuur waar u een Bar Mitswa-viering bijwoont. Joodse jongens van 13 jaar mogen voor het eerst uit de Thora voorlezen onder toeziend oog van hun familie. Heel bijzonder om hiervan getuige te mogen zijn.

 

U wandelt vervolgens door de Joodse Wijk naar de Zionpoort. Buiten de stadsmuur bezoekt u Petrus in Gallicantu, het Cenakel met de zaal van het Laatste Avondmaal en het graf van koning David. Daarna terug naar de Oude Stad waar u onder meer de Cardo ziet. Een noord-zuid lopende straat die Cardo Maximus werd genoemd als het de hoofdstraat betrof. Ook nu vindt u er nog vele winkeltjes en kunstgalerieën. Tot slot naar de Graftuin. Al met al een echte wandeldag vol verhalen.

 

Dag 5, vrijdag: Yad Vashem en Bethlehem

Bezoek aan West-Jeruzalem met onder meer de menora voor de Knesset en het gedachtenispark van de Holocaust, Yad Vashem. In dit indrukwekkende museum krijgt u ruimschoots gelegenheid om rond te kijken, zowel in binnen als buiten. Niet alleen informatieborden en foto’s maar ook interviews en beelden op kleine en grote schermen, geven een beeld van de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog.

 

’s Middags naar Bethlehem. U ziet er de Geboortekerk, die werd gebouwd van zware stenen en het uiterlijk kreeg van een vesting. De hoofdingang werd dichtgemetseld en alleen een kleine en lage doorgang bleef open. Op deze manier konden geen ruiters te paard of met kameel de kerk aanvallen. Het gebouw bestaat uit meerdere ruimtes, waaronder een Grieks-orthodox klooster, de rooms-katholieke St. Catharinakerk en verschillende grotten. Verder gaat u ook naar de Herdersvelden van Beit Sahur en eventueel de Melkgrot.

 

 Aan het einde van de middag bent u nogmaals bij de Klaagmuur om het begin van de Sabbat mee te maken. Joden dalen al zingend en musicerend de trappen van de Joodse wijk af, op weg naar de Klaagmuur.

 

Dag 6, zaterdag: Olijfberg en doorreis naar Galilea

Vanaf de Olijfberg wandelt u via Dominus Flevit naar de tuin van Getsemané, gelegen aan de voet van de Olijfberg. De Olijfbomen die hier staan, zijn eeuwenoud. Volgens de Bijbel zou Jezus hier zijn samengekomen met zijn discipelen na het laatste Avondmaal. Nu staan de olijfbomen in keurig aangelegde bloemperkjes. Via de Leeuwenpoort loopt u vervolgens de Oude Stad binnen en ziet er Betesda en de St. Annakerk. Tot slot via de Via Dolorosa naar de Heilig Grafkerk.

 

Jeruzalem laat u achter zich en rijdt door de Jordaanvallei richting het Meer van Tiberias. Onderweg nog een korte stop bij de Doopplaats aan de Jordaan: Qasr el Yahud, de vermoedelijke plek waar Jezus werd gedoopt door Johannes de Doper. Slechts een paar meter verderop ligt Jordanië, alleen al dat maakt deze plaats bijzonder. Daarna wordt de route vervolgd richting Galilea.

 

Overnachting in de prachtig gelegen Kibboets Ein Harod.

 

Dag 7, zondag: Warmwaterbronnen van Gan Hashelosha

De ochtend is vrij te besteden. In de middag een bezoek aan de warmwaterbronnen van Gan Hashelosha, een prachtig natuurpark, waar u zich kunt ontspannen. Terug door het fraaie Gilboagebergte.

 

Dag 8, maandag: Meer van Tiberias en omgeving

’s Morgens maakt u een boottocht op het Meer van Tiberias. Ervaar de stilte op het water. Daarna bezoek aan de Berg van de Zaligsprekingen, prachtig gelegen te midden van mooie tuinen met uitzicht op het meer. Vervolgens lopend door de velden naar Tabgha, dat symbool staat voor de wonderbaarlijke broodvermenigvuldiging van broden en vissen van Jezus. Ook bezoekt u Kapernaüm, het vissersdorp

waar Jezus woonde tijdens een groot gedeelte van de tijd toen hij werkte als spiritueel leider in Galilea. Op het opgravingterrein vindt u mozaïeken, een oliepers, een fries met Davidster, mooie zuilen en fundamenten van het huis van Petrus en de synagoge. 

 

In de middag naar één van de bronnen van de Jordaan, Tel Dan, waar u een wandeling maakt door een stukje natuurbos en de ‘tel’ met de reconstructie van het altaar bezoekt. Via een stukje Golan terug naar Ein Harod.

 

Dag 9, dinsdag: Nazareth en Gospeltrail

Naar Nazareth voor een bezoek aan de Aankondigingskerk en het Mary of Nazareth International Centre met interactieve tentoonstellingen en een multimediashow.

 

Vervolgens vlakbij de Horens van Hittin start de wandeling over de zogenaamde Gospeltrail een mooie route langs heuvels, door bossen in de richting van de Berg Arbel. Heerlijk om al wandelend te genieten van de natuur. Even uw gedachten de vrije loop laten en van de omgeving genieten waarbij al uw zintuigen geprikkeld worden.

 

Dag 10, woensdag: Caesarea

’s Morgens vertrek naar het Karmelgebergte, om te genieten van het uitzicht vanaf het klooster Muhraka. U kijkt uit over de vlakte van Jizreël. Vervolgens naar Caesarea, fraai gelegen aan zee. U ziet er het prachtige theater, de oude stad en een bijzondere multimediapresentatie. Daarna door naar Netanya waar de rest van de middag vrij te besteden is.

 

Dag 11: donderdag: Terugreis

Transfer naar de luchthaven en terugvlucht (evt. met overstap) .

 

 

Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
19-4-2021
 
Te boeken
1.975,-
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Tel Aviv v.v.  (evt. met overstap) incl. heffingen
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Vervoer ter plaatse
 • 10 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Alle maaltijden (behalve lunch op dag 1 en 11)
 • Entrees
 • Fooien
 • Nederlandssprekende gids
 • Headsets
 • DrieTour reisleider
 • Kennismakingsbijeenkomst
 • 100% CO₂-compensatie van uw vliegreis via GreenSeat

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 499,-
 • Lunches op dag 1 en 11
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

 

Liever op eigen gelegenheid naar Israël? Ook dat kan met DrieTour. Vraag vrijblijvend naar de vele mogelijkheden voor een Fly-drive en stel uw eigen reis samen!

 

Het paspoort dient bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Vaccinaties

Neem voor de laatste informatie over vaccinaties contact op met de huisarts of GGD.

 

Hotelovernachtingen (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1 - 3 Mashabei Kibboets Mashabim 2 Nachten
Dag 3 - 6 Jeruzalem Hotel Caesar 3 Nachten
Dag 6 - 10 Ein Harod Kibboets Ein Harod 4 Nachten
Dag 10 - 11 Netanya Hotel King Solomon 1 Nacht

 

 

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
19 april 2021 Amsterdam Istanbul TK1952 11.30 uur 15.55 uur
19 april 2021 Istanbul Tel Aviv TK 836 16.55 uur 19.05 uur
29 april 2021 Tel Aviv Istanbul TK795 14.15 uur 16.35 uur
29 april 2021 Istanbul Amsterdam TK1955 19.10 uur 21.45 uur

 

Kennismakingsbijeenkomst

 

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 19 april staat gepland op zaterdag 3 april.

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief