Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ein Avdat
Natuurlijk
Israël

Natuurlijk Israël

11 dagen

Groepsrondreis, Vliegreis

Ontdek de schoonheid van Israël

Iedere reis kent zijn eigen verhaal. Dit is het verhaal van de schoonheid van de natuur in Israël. Ontdek de sublieme natuurpracht tijdens deze 11-daagse rondreis door Israël. Laat u verrassen door het rijke en gevarieerde landschap en klimaat in dit kleine land. U zult zich verwonderen over de rijkdom aan flora en fauna in de droge Negev-woestijn, een van de mooiste woestijnen ter wereld. Ravijnen, watervallen en bronnen bepalen het landschap. U bezoekt er de kibboets Sde Boker waar de bewoners voornamelijk leven van land- en wijnbouw. Hier staat ook het huis van David Ben Gurion, stichter en eerste minister-president van Israël. Dit huis, dat na zijn dood onveranderd is gebleven, wordt bezocht. Vanaf het Ben Gurion-monument, waar hij en zijn vrouw Paula begraven liggen, is er een prachtig uitzicht op de 120 kilometer lange vallei de Wadi Zin. Opvallend zijn de rijke flora en fauna in dit droge landschap: palmen, acacia’s, gieren, kamelen en nog veel meer. Ein Avdat is een belangrijke Bijbelse plaats. De eerste christelijke monniken woonden er in grotten. U bezoekt ook een van de in het uiterste noorden gelegen bronnen van de Jordaan. Hier volgt u een mooie wandeling door een prachtig stukje natuur!

 

Bezoeken aan belangrijke Bijbelse plaatsen mogen uiteraard niet ontbreken. Zo gaat u naar het Oude Jeruzalem, met onder meer de Klaagmuur waar u een Bar Mitswa-viering meemaakt: het feest dat wordt gevierd wanneer een joodse jongen 13 jaar wordt en voor het eerst uit de Thora mag voorlezen. U volgt de voetsporen van Jezus, al wandelend over de Olijfberg met de eeuwenoude olijfbomen en de tuin Getsemané, waar Jezus bad in de nacht voor zijn kruisiging. U loopt over de Via Dolorosa, waar Jezus zijn kruisdood tegemoet liep.

 

Ook Betlehem staat op het programma, met de Geboortekerk en de daaronder gelegen Geboortegrot. Evenals de Basiliek van de Annunciatie in Nazareth, die is gebouwd op de plaats waar de engel Gabriël aan Maria verscheen. Bijzonder is de wandeling over de Gospeltrail. U begint in de buurt van de Horens van Hittin en vervolgt de route over mooie heuvels en door groene bossen in de richting van de berg Arbel. Bijzonder aan deze reis is dat u een aantal dagen in de prachtig gelegen kibboets Ein Harod in de Harod-vallei verblijft. U kunt er genieten van de natuur van Galilea en het dagelijks leven van de bewoners van heel dichtbij meemaken. Zo heeft u op deze onvergetelijke reis niet alleen contact met de natuur maar ook met de lokale bevolking, op een heel alledaagse en prettige manier! Al met al een prachtige reis met een zeer uitgebreid programma vol unieke verhalen.

Programma

Dag 1, maandag: Heenreis

Vlucht Amsterdam-Tel Aviv (eventueel met overstap). Transfer naar Mashabei of Yerucham.

 

Dag 2, dinsdag: Ben Gurion

Prachtige dag in de Negev. Bezoek aan Sede Boqeer, de kibbutz waar zich het huisje van David Ben Gurion, de eerste premier van Israël, bevindt. Ben Gurion wilde met name jongeren inspireren om voor de Negev te gaan. Vanaf het graf van Ben Gurion en zijn vrouw Paula, heeft u een prachtig uitzicht over de woestijn. Het maakt onderdeel uit van een van de Nationale Parken.

 

Ein Avdat en Avdat

Verder maakt u een mooie wandeling bij Ein Avdat, een prachtig stukje natuur. Wie in Ein Avdat loopt, waant zich in een andere wereld. Het is een kloof waarvan de steile wanden uit witte kalksteen bestaan. In het midden loopt een stroompje, dat zijn oorsprong vindt in de bron. Het riviertje de Zin heeft een door ravijnen en wadi’s slingerende loop van ongeveer 120 km, die begint bij het zuidelijke Mitpze Ramon en eindigt in de Dode Zee. Bij Ein Avdat heeft zich een ijskoude poel water gevormd, waardoor u hier een bijzondere vegetatie vindt, en dat midden in de woestijn! Veel dieren komen hier in de vroege morgen drinken van het frisse water. U bezoekt ook de opgravingen van Avdat, een oude Nabatese stad, die de gehele omgeving domineert. U vindt er resten van woningen, kerken en badhuizen.

 

Mitzpe Ramon

Tot slot gaat u naar het uitkijkpunt Mitzpe Ramon, vanwaar met prachtig zicht over het kratergebied van Makhtesh Ramon. De kraters zijn ontstaan door erosie en de Ramonkrater is zo’n 300 meter diep, 8 km breed en 40 km lang.

 

Dag 3, woensdag: Dode Zee en Massada

’s Morgens vertrekt de bus richting Jeruzalem. De eerste stop is bij Ein Bokek, waar u kunt drijven op het zoute water van de Dode Zee. U bevindt zich op het diepste punt ter aarde en kunt al dobberend uitkijken over Jordanië. Een indrukwekkende ervaring! Daarna bezoekt u de Herodiaanse burcht Massada, uniek gelegen hoog boven de Dode Zee. In Massada wordt het bijzondere verhaal dat zich hier afspeelde verteld.

 

Engedi

Iets verder naar het noorden wandelt u bij Engedi naar de Shulamit waterval. Misschien spot u er een klipdas? David verborg zich hier voor Saul en sneed een stuk van zijn mantel af. De plek is een stukje tropen in de subtropen! Onderweg naar Jeruzalem ziet u ook nog de rots bij Qumran, waar een herdersjongen enkele van de Dode Zeerollen vond. Kortom: een afwisselende dag met volop natuur.

 

Dag 4, donderdag: Oude Stad

Afhankelijk van de drukte bezoekt u eerst het Tempelplein, met de Rotskoepel en de Al Aqsa Moskee. Dan maakt u de Bar Mitswa-viering bij de Klaagmuur mee, een typische Joodse traditie. Joodse jongens van 13 jaar mogen voor het eerst uit de Thora voorlezen onder toeziend oog van hun familie. Heel bijzonder om hier getuige van te zijn.

 

Joodse wijk

U wandelt vervolgens door de Joodse Wijk naar de Zionpoort. Buiten de stadsmuur bezoekt u Petrus in Gallicantu, het Cenakel met de zaal van het Laatste Avondmaal en het graf van koning David. Daarna terug naar de Oude Stad waar u onder meer de Cardo ziet. Een noord-zuid lopende straat die Cardo Maximus werd genoemd als het de hoofdstraat betrof. Hier lagen vroeger alle winkels aan. Ook nu vindt u er nog vele mooie winkeltjes en kunstgalerieën. Tot slot bekijkt u de net buiten de Damascuspoort gelegen Graftuin. Al met al een echte wandeldag vol verhalen.

 

Dag 5, vrijdag: Yad Vashem

Bezoek aan West-Jeruzalem met onder meer de menora voor de Knesset en het gedachtenispark van de Holocaust, Yad Vashem. In dit indrukwekkende museum krijgt u ruimschoots gelegenheid om rond te kijken, zowel in het binnendeel van het museum als het buitengedeelte. Niet alleen informatieborden en foto’s maar ook interviews en beelden op kleine en grote schermen, geven een beeld van de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog.

 

Betlehem

’s Middags gaat u naar Betlehem. U ziet er de Geboortekerk, die werd gebouwd van zware stenen en het uiterlijk kreeg van een vesting. De hoofdingang werd dichtgemetseld en alleen een kleine en lage doorgang bleef open. Op deze manier konden geen ruiters te paard of met kameel de kerk aanvallen. Het gebouw bestaat uit meerdere ruimtes, waaronder een Grieks-orthodox klooster, de rooms-katholieke St. Catharinakerk en verschillende grotten. Verder gaat u ook naar de Herdersvelden van Beit Sahur en eventueel de Melkgrot. Aan het einde van de middag bent u nogmaals bij de Klaagmuur om het begin van de Sabbat mee te maken. Joden dalen al zingend en musicerend de trappen van de Joodse wijk af, op weg naar de Klaagmuur.

 

Dag 6, zaterdag: Olijfberg en Via Dolorosa

Uw touringcar zet u af op de Olijfberg. Hier vandaan te voet via Dominus Flevit naar de tuin van Getsemané, gelegen aan de voet van de Olijfberg. De Olijfbomen die hier staan, zijn eeuwenoud. Volgens de Bijbel zou Jezus hier zijn samengekomen met zijn discipelen na het laatste Avondmaal. Nu staan de olijfbomen in keurig aangelegde bloemperkjes. Via de Leeuwenpoort loopt u vervolgens de Oude Stad binnen en ziet u Betesda en de St. Annakerk. U volgt de Via Dolorosa tot aan de Heilig Grafkerk.

 

Doorreis naar Galilea

U verlaat Jeruzalem en rijdt u door de Jordaanvallei richting het Meer van Tiberias. Onderweg nog een korte stop bij de Doopplaats aan de Jordaan: Qasr el Yahud, de vermoedelijke plek waar Jezus werd gedoopt door Johannes de Doper. Slechts een paar meter verderop ligt Jordanië, alleen al dat maakt deze plaats bijzonder. Daarna wordt de route vervolgd richting Galilea. Overnachting in de prachtig gelegen Kibboets Ein Harod.

 

Dag 7, zondag: Warmwaterbronnen

De ochtend is vrij te besteden. In de middag een bezoek aan de warmwaterbronnen van Gan Hashelosha, een prachtig natuurpark, waar u zich kunt ontspannen en waar eventueel gezwommen kan worden. U rijdt terug door het fraaie Gilboagebergte.

 

Dag 8, maandag: In de buurt van het Meer

’s Morgens maakt u een boottocht op het Meer van Tiberias. Ervaar de stilte op het water. Daarna bezoekt u de Berg van de Zaligsprekingen, prachtig gelegen te midden van mooie tuinen met uitzicht op het meer. Vervolgens lopend door de velden naar Tabgha, dat symbool staat voor de wonderbaarlijke broodvermenigvuldiging van broden en vissen van Jezus. Ook bezoekt u Kafarnaüm, het vissersdorp waar Jezus woonde tijdens een groot gedeelte van de tijd toen hij werkte als spiritueel leider in Galilea. Op het opgravingterrein vindt u mozaïeken, een oliepers, een fries met Davidster, mooie zuilen en fundamenten van het huis van Petrus en de synagoge. Kafarnaüm ligt prachtig aan het water.

 

Bronnen Jordaan

In de middag gaat u naar één van de bronnen van de Jordaan, Tel Dan. U maakt hier een wandeling door een stukje natuurbos en bezoekt er de ‘tel’ met de altaarhoogte en de poorten. Via een stukje Golan terug naar Ein Harod.

 

Dag 9, dinsdag: Nazareth

U gaat naar Nazareth en bezoekt hier de Aankondigingkerk en het Mary of Nazareth International Centre met interactieve tentoonstellingen en een multimediashow.

 

Gospeltrail

De bus zet u af op een plek net onder Nabi Shuaib en de Horens van Hittin. Hiervandaan wandelt u over de Gospeltrail een mooie route langs heuvels en bossen in de richting van de Berg Arbel. Het is heerlijk om al wandelend te genieten van de natuur. Even uw gedachten de vrije loop laten en van de omgeving te genieten waarbij al uw zintuigen geprikkeld worden. De bus haalt u op net onder het dorp Arbel, bij Wadi Hamam. Terug naar Ein Harod.

 

Dag 10, woensdag: Caesarea

’s Morgens vertrekt u naar het Karmelgebergte, om te genieten van het uitzicht vanaf het klooster Muhraka. U kijkt uit over de vlakte van Jizreël. Vervolgens gaat u naar Caesarea, fraai gelegen aan zee en ziet er het prachtige theater en de oude stad. Ook bezoekt u er een bijzondere multimediapresentatie.

 

Netanya

Na aankomst in Netanya krijgt u –zo mogelijk- een rondleiding door de synagoge in Netanya, verzorgd door mevrouw Nomi Friedman. Zij heeft de ramen van deze synagoge gemaakt en zal hierbij haar persoonlijke levensverhaal als overlevende van de Holocaust vertellen. Een bijzondere ontmoeting en een indrukwekkend verhaal. De verdere middag is vrij te besteden.

 

Dag 11: donderdag: Terugreis

Transfer naar de luchthaven. Van Ben Gurion Airport terugvlucht (eventueel met overstap) naar Amsterdam.

Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
16-9-2019
Connie de Peuter
Niet te boeken
1.998,-
21-10-2019
Connie de Peuter
Te boeken
1.998,-
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam – Tel Aviv – Amsterdam (eventueel met overstap)
 • Luchthavenbelastingen en overige heffingen
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Vervoer ter plaatse
 • 10 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Alle maaltijden (behalve lunches op dag 1 en 11)
 • Entrees
 • Fooien
 • Lokale Nederlandssprekende gids
 • DrieTour reisleider
 • Kennismakingsbijeenkomst
 • 100% CO₂-compensatie van uw vliegreis via GreenSeat

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 430,-
 • Lunches dag 1 en 11
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

Overige informatie

 • Het paspoort dient bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
 • Het programma kan bijvoorbeeld door overheidsmaatregelen wijzigen.
 • Neem voor de laatste informatie over inentingen contact op met huisarts of GG&GD.
 • Liever op eigen gelegenheid naar Israël? Ook dat kan met DrieTour. Vraag vrijblijvend naar de vele mogelijkheden voor een Fly-drive en stel uw eigen reis samen!

 

Hotelovernachtingen (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1-3 Mashabei of Yerucham Hotel Desert Iris of Kibboets Mashabim 2 nachten
Dag 3-6 Jeruzalem Caesar Hotel 3 nachten
Dag 6-10 Ein Harod Kibboets Ein Harod 4 nachten
Dag 10-11 Netanya King Solomon Hotel 1 nacht

 

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 16 september staat gepland voor zaterdag 24 augustus

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 21 oktober staat gepland voor zaterdag 28 september

 

Deze vindt plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief