Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Van lege handen tot een hart vol vuur - o.l.v. Mirjam Dirkx

Groepsrondreis, Eigen vervoer

Een meditatieve pelgrimstocht in de tijd tussen Hemelvaart en Pinksteren. Voor de parochianen van de parochie H.H. Twaalf Apostelen uit Lochem.

 

Met een ander landschap voor ogen krijgt de ziel de kans om anders te ademen. Sommige mensen trekken hiervoor de wereld over. Maar dat hoeft niet. Ook dichtbij huis is een buitenland te ontdekken waar je binnenwereld van opengaat. Wandelend in het glooiende landschap van Zuid Limburg is het genieten van de mooie natuur en de bijzondere dorpjes. Kerken en kapellen markeren plekken die al jaren als bijzonder, als heilig worden gezien. Rijkdom is het ook te vinden in de Bourgondische keuken, de wijngaarden en bierbrouwerijen.

 

Nadruk ligt bij deze reis op het wandelen in de vele landschappen die Zuid Limburg kenmerkt. De wandelingen beginnen met een kort meditatief moment en worden deels in stilte afgelegd. Ergens op de dag klinkt er een passend verhaal. Regelmatig wordt er een excursie of bezoek aangeboden of voert de wandeling langs een bijzondere plek. De afstanden zijn verschillend, maar nooit meer dan ca. 15 km. Er blijft genoeg tijd over voor jezelf, tijd ook om te genieten van elkaars gezelschap.

 

Bij deze wandelreis wordt een redelijke wandelconditie verondersteld, waarbij hoogteverschillen geen probleem zijn.

 

Reisleiding

De reis wordt begeleid door Mirjam Dirkx (www.delevensboom.net) en georganiseerd door DrieTour (www.drietour.nl) als een reis op maat.

 

“Ik heb al vaker meditatieve wandelreizen begeleid en hierbij nauw samengewerkt met Joke Litjens. Het is een uitdaging om een wandelreis bij elkaar te puzzelen. Het liefst zie ik een mooie wandeling in een verstillende omgeving afgewisseld met een grappige, gezellige of verdiepende ontmoeting onderweg. De keren dat ik zelf voor een korte vakantie in Zuid Limburg was, viel me op hoe vanzelfsprekend het landschap en de religieuze uitingen met elkaar verweven zijn. Juist daar zou ik in deze wandelreis met jullie naar op zoek willen gaan. De periode waarin we op reis gaan – tussen Hemelvaart en Pinksteren – leent zich daar ook voor. Ik ben er zeker van dat het een mooie reis gaat worden”. - Mirjam Dirkx

 

 

Programma

Dag 1, zaterdag 1 juni
Bij voldoende belangstelling wordt er een bus geregeld om vanuit Lochem samen met de bus naar het hotel in Schin op Geul, waar rond 13.15 uur geluncht wordt. Deelnemers vanuit andere plaatsen komen met eigen vervoer of met de trein. (Bagagevervoer van trein naar hotel is mogelijk).
In de middag volgt de eerste wandeling. Vanuit het hotel wandelen we langs de Geul naar de kluis en via Walem terug (ca. 7 km).

 

Dag 2, zondag 2 juni
In de ochtend wonen we een viering bij in Klooster Wittem in de Gerardus Majella Kapel. Na de koffie (exclusief; café naast de kerk!) begint de wandeling (ca. 8 km) richting Mechelen en Epen. Tijdens het ontbijt maakt u uw eigen lunchpakket klaar voor deze dag.

 

Dag 3, maandag 3 juni
In de ochtend gaan we naar Margraten en bezoeken we de erebegraafplaats, een indrukwekkende plek waar je stil van wordt. Daarna begint de wandeling: we lopen van Margraten via Reijmerstok en Euverum naar Gulpen (ca. 14 km). Lunchpakket vanaf het hotel. Tot slot bezoeken we de bierbrouwerij.

 

Dag 4, dinsdag 4 juni
We gaan met de trein naar Maastricht. Over de Sint Servaasbrug komen we de stad binnen en lopen langs de Maas naar de opstapplaats voor de Zonnetrein, die ons de high lights van Maastricht laat zien. Met de hele groep lopen we naar het Vrijthof waar het labyrint in de Sint Servaaskathedraal onze speciale aandacht krijgt. De lunch gebruikt ieder op eigen gelegenheid. De middag is vrij voor wandeling, museum bezoek of winkelen.

 

Dag 5, woensdag 5 juni
Vandaag richting Lemiers, waar de wandeling begint. Koffie in Boscafé Het Hijgend Hert (exclusief) en over de grensroute via Wolfhaag en Kasteel Vaalsbroek naar het Museum Vaals, waar een unieke verzameling heiligenbeelden te bewonderen is (ca. 15 km). Voor de lunch een lunchpakket vanuit het hotel.

 

Dag 6, donderdag 6 juni
De wandeling vandaag voert ons van Klimmen naar de basiliek van Meerssen, waar we door de pastoor worden ontvangen. Hij zal ons het een en ander over de basiliek vertellen. Lunchpakket voor onderweg.


Dag 7, vrijdag 7 juni
De wandeling gaat vandaag vanuit het hotel in Schin op Geul naar Houthem Sint Gerlach.

De dag wordt afgesloten met een wijnproeverij.

 

Dag 8, zaterdag 8 juni
In de ochtend naar Wahlwiller. Dan begint het eerste stuk van de wandeling: van Wahlwiller, via Baneheide naar Nijswiller (ca. 7 km), de  Abdij Sint Benedictusberg, waar we de middagviering bijwonen. Na de lunch (lunchpakket) gaan we verder voor de tweede etappe. Het eerste stuk gaat langs de grote weg (kan helaas niet anders) en dan zoeken we letterlijk de grens op. Met één been in Nederland en één been in Duitsland komen we uiteindelijk in Vaals uit (ca. 9 km), waar we kunnen genieten van een glasblazer aan het werk.

 

Dag 9, zondag 9 juni
Op deze laatste dag bezoeken de Pinksterviering in de St. Mauritiuskerk in Schin op Geul. Na de viering kijken we in de kring terug op de week die we samen hebben doorgebracht. Na de lunch in het hotel gaat de reis naar huis terug.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • 8 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Alle maaltijden (behalve lunches op dag 4 en 7)
 • Entrees
 • Fooien
 • Instructie- en informatiemiddag tijdens een oefenwandeling (mei 2019)
 • Reisleiding Mirjam Dirkx

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 109,-
 • Vervoer ter plaatse met openbaar vervoer (ca. 80-100,-)
 • Giften (kerken, kluis)
 • Lunches op dag 4 en 7
 • Drankjes
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 15 personen.

 

Hotel

We verblijven tijdens deze reis in het 3-sterren Hotel Op De Beek te Schin op Geul. In dit hotel kunt u genieten van weldadige rust en ruimte in de lommerrijke tuin, met haar bloemenpracht en gezellige zitjes. Schin op Geul, een schilderachtig dorp in de Geulvallei, ademt nog een heerlijke rust uit. Het dorp, met zijn typisch zuidelijke karakter, zijn witte huisjes, zijn Romeinse boerderijen, vele vergezichten en wandelwegen door bossen en velden. De kamers zijn ingericht met een zitje of schrijftafel, TV, wekkerradio, telefoon en een badkamer met douche en toilet. 

 

Vervoer

Passend vervoer zorgt ervoor dat we naar de startpunten worden gebracht en ook weer veilig terugkeren. Gezamenlijk vervoer per bus van Lochem naar Schin op Geul is mogelijk op 1 juni en terug op 9 juni (ca. 30,- à 50,- afhankelijk van het aantal personen dat hiervan gebruikmaakt). Op eigen gelegenheid naar Schin op Geul rijden (met auto of trein), kan uiteraard ook.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief