Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Nepal

Nepal

Nepal, een boeiend klein Himalaya landje in het hart van Azië. Het land heeft grotendeels zijn identiteit en authenticiteit weten te behouden. Men leeft nog volgens de oude gewoontes en leer van het Hindoeïsme. Maar er zijn ook veel (Tibetaanse) Boeddhisten in Nepal. Veel tempels en stupa’s spelen dan ook een belangrijke rol in het leven van de Nepalezen. Niet alleen de cultuur is interessant, maar ook het feit dat de hoogste berg ter wereld, de Mount Everest, met vele andere hoog gebergte in het grensgebied liggen.

De grootste stad van het land is de hoofdstad Kathmandu, gelegen in de Kathmandu vallei. De voertaal is Nepalees. Onder de bewoners bevinden zich ook veel in ballingschap levende Tibetanen. Kortom: Nepal zal u boeien van het begin tot het einde!

 

Tibet

Tibet, gelegen op het Tibetaans Hoogland, met een gemiddelde hoogte van 4500m, wordt ook wel het “Dak van de wereld” genoemd. Lhasa de hoofdstad ligt op 3650m boven zee niveau. De steden en dorpen zijn omsloten door hoge bergen met witte toppen. Tussen de prachtige natuur liggen eeuwenoude kloosters en tempels. Tibet is officieel een provincie van China. De hoofdtaal is Tibetaans, maar er wordt ook veel Chinees gesproken. De meest voorkomende religie is het lamaïsme, die vele stromingen heeft. De Gelukpa, is de belangrijkste, waarvan de in ballingschap wonende Dalai Lama het hoofd is.

Bestemming
Reisduur
Vertrek
Toon meer zoekopties
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief