Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Rondreis Nepal en Tibet

22 dagen

Groepsrondreis, Verre reis, Vliegreis

Ontdek de Himalaya in Nepal en Tibet tijdens deze bijzondere reis vol hoogtepunten en bijzondere verhalen. Prachtige kloosters, indrukwekkende landschappen en een gastvrije bevolking, deze reis biedt het allemaal. Zie overal de wapperende gebedsvlaggetjes,  dwaal door oude koningssteden, ontdek de religieuze tradities en verken de mystieke tempels. En dit allemaal met de eeuwig besneeuwde pieken van de Himalaya op de achtergrond. Een reis die letterlijk én figuurlijk van hoogtepunt naar hoogtepunt voert.

 

De reis begint in de Kathmandu vallei, waar u kennismaakt met Nepal, de Nepalezen, hun cultuur en godsdienst, het Hindoeïsme. Vanuit de hoofdstad reist u daarna naar Pokhara, vanwaar u een geweldig uitzicht heeft op de Himalaya. Vanuit het hooggebergte reist u naar het laagland om op zoek te gaan naar de beschermde Bengaalse Tijger. Via Kathmandu reist u naar Lhasa, de hoofdstad van het Boeddhistische Tibet. U reist letterlijk door hoogte punten, want zowel Lhasa als Shigatse staan in de top 10 van hoogstgelegen steden ter wereld, maar ook  het Potala klooster en het Yamrok meer zijn meer dan de moeite waard. Reist u mee naar de hoog(s)te punten van de wereld?

Programma

Dag 1, donderdag: Amsterdam –  Kathmandu

Vandaag vliegt u van Amsterdam met een overstap naar Kathmandu, waar u de volgende dag arriveert.

 

Dag 2, vrijdag: Kathmandu

Aankomst in Kathmandu, een van de koningssteden van Nepal. Hier wordt u welkom geheten door uw Nepalese gids.  Aansluitend transfer naar uw hotel. Later in de middag maakt u een tour door de stad. In de avond leert u uw reisgenoten beter kennen tijdens het welkomstdiner.

 

Dag 3, zaterdag: Kathmandu - Pashupathinath  – Durbar-plein

Vandaag staan enkele hoogtepunten van de Kathmandu vallei op het programma. Allereerst de Pashupathinath tempel, een uitgestrekt tempelcomplex langs de heilige Bagmati rivier. Hindoes vereren hier de god Shiva in zijn gedaante van Pashupati (god van de dieren), een oude Indiase cultus die voornamelijk in Nepal voorkomt. De god is de officiële beschermer van het land. In Pashupathinath vinden doorlopend lijkverbrandingen plaats. Hindoes geloven dat mensen die in de rivier bij de tempel gecremeerd worden de cyclus van samsara (wedergeboorte) doorbreken en gaan na hun dood rechtstreeks naar het hiernamaals en hoeven niet meer te reïncarneren. De rivier is ernstig vervuild, maar voor de gelovigen vormt dit geen enkel bezwaar. Zij dompelen zich gerust onder in het water of drinken uit de rivier. Niet-hindoes worden niet toegelaten in het tempelcomplex, maar vanaf de heuvel tegenover de tempel heeft u een prima zicht op de tempels en de rituele bad- en crematieplaatsen. Ook vindt u hier ‘heilige mannen’, saddhu’s genaamd.

 

Daarna bezoekt u het bekende Durbar-plein, dat  is gelegen in een van de drie koningssteden: Patan. Op het plein is de kunst van de Malla-dynastie te bewonderen en vindt u indrukwekkende voorbeelden van de Newah-architectuur. De belangrijkste tempel is de Krishna Mandir. Ook zijn er  mooie binnenpleinen te bewonderen. Het Durban-plein heeft zwaar geleden tijdens de aardbeving van 2015, maar dit is zo goed mogelijk hersteld in de oude staat.  Het plein geeft een mooie indruk van het leven in een Hindoestaanse samenleving wat betreft goddelijke verering.

 

Dag 4, zondag: Vrije dag

Uw reisleider verzorgt een samenkomst in het hotel. De rest van de dag is vrij. Lunch is inclusief.

 

Dag 5, maandag: Kathmandu - Bouddhanath - Bhaktapur

Bouddhanath is de grootste Tibetaans-boeddhistische stupa van Nepal. De grote ogen van de Boeddha kijken u overal in het bouwwerk doordringend aan. In dit deel van de stad wonen, sinds de Chinese inval in hun land, veel Tibetanen. Er komen dagelijks talrijke Tibetaanse pelgrims naar Bouddhanath, die hun gebedsrondes (kora’s) om de stupa lopen. Om hun gebeden extra kracht bij te zetten laten ze gebedsmolens draaien en ontsteken ze boterkaarsjes.  Hier ervaart u iets van de mystieke sfeer van het Tibetaans-boeddhisme. De derde koningsstad van Nepal is Bhaktapur. De stad wordt de meest tijdloze steden van de drie koningssteden genoemd en staat bekend als de best bijgehouden stad als het gaat om culturele waarden. Het biedt enorm veel boeddhistische en hindoeïstische bezienswaardigheden. Wanneer u door de stad dwaalt, voelt het alsof u door een openlucht museum loopt. In de straten zijn tempels, pleinen en monumenten te vinden, maar ook talloze heiligdommen, geweldig!

 

Dag 6, dinsdag: Kathmandu – Pokhara

Vandaag reist u door naar Pokhara, onderweg luncht u aan de rivier, zodat u van een fijn uitzicht kunt genieten. Later op de dag komt u in Pokhara aan.

 

Dag 7, woensdag: Pokhara – Sarangkot – Davi’s Falls –  Bindabasini

In de ochtend geniet u van de zonsopkomst vanaf de berg Sarangkot. Vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht op het Annapurna massief en op de vallei van Pokhara aan het Phewameer. In de 18e eeuw speelde het hier gelegen fort een belangrijke rol in de strijd die koning Prithvi Narayan Shah voerde om het land tot eenheid te smeden. Vandaag vindt u hier de ruïnes van dit fort.

 

Hierna bezoekt u  een van de meest bezochte plaatsen van Nepal, de waterval Davi’s Falls. Na het bereiken van de bodem vormt het water een tunnel. Deze tunnel is zo’n 150 meter lang en 30 meter onder grondniveau, met een enorme kracht tot gevolg! Op 31 juli 1961 is hier een Zwitsers koppel (Davi) gaan zwemmen, de vrouw verdronk in een put vanwege de overstroming en haar vader noemde de waterval Davi’s Falls’. De Nepalese naam is Patale Chango, wat ‘onderwereld waterval’ betekent. Ook bezoekt u de Mahadev grot, de uitgang van Davi’s Fall. Deze grot is meer dan 500 jaar oud en er wordt aangenomen dat dit een afgod was van Shiva.

 

Daarnaast bezoekt u de Bindabasini tempel. De legende verbindt deze tempel aan de beroemde tempel van Bindhyabasini in Bindhyachal in India. Er wordt aangenomen dat koning Siddhi Narayan Shah van Kaski deze godheid naar Pokhara bracht vóór de eenwording van Nepal.

 

Dag 8, donderdag: Pokhara – Chitwan NP – Tharu - Olifantenkamp

U reist door naar Chitwan, waar u het Chitwan Nationaal Park (UNESCO Werelderfgoed) bezoekt. Dit was het eerste nationale park van Nepal en is hier het enige gebied dat relatief ongerept is gebleven. U krijgt een prachtig beeld van deze jungle die in de schaduw van de hoge Himalaya ligt. Spot vol vreugde wilde dieren tijdens een mooie tocht, u ziet hier zoal krokodillen, apen, vogels en met wat geluk een Bengaalse tijger. Regenwoud, open vlaktes en moerasland wisselen elkaar af. De duizend tinten groen en de regenwoudgeluiden maken deze bijzondere ervaring compleet.

 

De Tharu zijn een inheems etnische groep die onder andere in Chitwan woont. Het Tharu dorp dat u bezoekt bestaat al honderden jaren en de bewoners noemen zichzelf ‘The people of the forest’. Er wordt rijst gekweekt, maïzena en er wordt gejaagd op wilde zwijnen, herten, konijnen en riviervissen. De Tharu hebben een unieke cultuur en manier van leven. Er bestaat geen specifieke Tharu-taal. In plaats hiervan zijn er varianten, die per dorp verschillen. . De dag wordt afgesloten met een prachtige zonsondergang vanaf de Rapti rivier.

 

Dag 9, vrijdag: Chitwan – Kathmandu

Vandaag reist u naar Kathmandu met onderweg een lunch.

 

Dag 10, zaterdag: vlucht naar Lhasa

In de morgen vliegt u van Kathmandu naar Lhasa, dit is de traditionele hoofdstad van Tibet. U wordt opgewacht door de lokale gids en naar uw hotel gebracht waar vast kunt wennen aan de grote hoogte, want Lhasa ligt op ruim 3600 meter hoogte.

 

Dag 11, zondag: Vrije dag

Uw reisleider verzorgt een samenkomst in het hotel. De rest van de dag is vrij. In de middag kunt u optioneel een  oriënterende wandeling met de gids maken. Lunch is inbegrepen.

 

Dag, 12, maandag: Lhasa – Drepung – Nechung - Sera

In de ochtend verkent u  Drepung, het grootste klooster van Tibet en ooit het grootste klooster ter  wereld. Drepung is een van de drie gelug-kloosters. In 1959, voor de invasie van Tibet,  woonden er 15.000 monniken in het klooster. Tegenwoordig wonen er nog een paar honderd monniken. Doordat het klooster zo groot is, kunt u dit vanuit de verte al zien opdoemen als een grote berg rijst. Daarom betekent  Drepung  ook ‘Collecting Rice’. Tevens bezoekt u het Nechung klooster, wat ‘Kleine Woning’ betekent. Dit is een Tibetaans boeddhistisch klooster en was de zetel van het staatsorakel voor de Tibetaanse diaspora vanaf 1959. Als laatste vandaag naar Sera, het tweede gelug-klooster dat u bezoekt. Het klooster is gebouwd op de zachte helling van een berg met uitzicht op Lhasa. Door de witte stenen wegen en looppaden voelt het bijna mediterraan aan. De wegen zijn omzoomd met prachtige bomen en de binnenplaats ziet eruit als een privétuin voor koningen.

 

Dag 13, dinsdag: Lhasa – Potala paleis – Jokhang tempel

U bezoekt het Potala paleis (UNESCO Werelderfgoed), ook wel het ‘Winter Paleis genoemd’, omdat het ooit de winter residentie van de Dalai Lama was. Daarnaast was het ook het Tibetaanse regeringscentrum. Het paleis is torenhoog, wit en tegen de berg aangebouwd wat een indrukwekkende indruk achterlaat. Het is een waar architectonisch wonder door de 13 verdiepingen en de meer dan 1100 kamers.

De Jokhang tempel is minder indrukwekkend, maar minstens zo belangrijk voor de Tibetanen. De tempel is in jaar 647  gebouwd en  wordt als het spirituele hart van Tibet gezien.

 

Dag 14, woensdag: Lhasa – Tsedang

Vandaag vertrekt u richting Tsedang.  Het eerste bezoek is aan Ymbu Lhakhang, een antiek fort waar verschillende beelden te bewonderen zijn. Hierna bezoekt u de 7e-eeuwse Tandruk  tempel, en het spirituele centrum voor pelgrims in Tibet. Het is een bijzondere tempel waar mooie maskercollecties te zien zijn. Opvallend is de 500 jaar oude thangka van Tara, die is gemaakt met 30.000 parels. Tot slot  bezoekt u het Samye klooster. Dit werd gebouwd als een complex van gebouwen die een centrale tempel omringen en  heeft de vorm van een mandala.

 

Dag 15, donderdag: Tsedang – Gyantse

U bezoekt het hoogst gelegen (4400 meter) zoetwatermeer ter wereld, het Yamdrok-meer! Een meer dichterbij de hemel, vind u niet. Het Yamdrok Tso is een van de vier heilige meren in Tibet. Het heeft turquoise water, dat prachtig afsteekt tegen de omringende bruine bergen en besneeuwde toppen. Voor de Tibetanen is het een bedevaartsoord. Ze geloven dat het meer een transformatie is van een of meerdere godinnen. Vergeet op weg naar de Karola gletsjer niet te genieten van het prachtige landschap. De gletsjer meet ruim 10 vierkante kilometer en is qua ligging, op ruim 5500 meter hoogte, de laagst gelegen gletsjer van Tibet.

 

Dag 16, vrijdag: Gyantse – Shigatse

Een ochtendwandeling naar het Pelkor Chode klooster. In 1418 is dit klooster gesticht  door de tweede prins van Gyantse. Kenmerkend zijn de verschillende kumbums, een specifieke kloosterbouwstijl die maar in een paar gevallen in Tibet gebruikt is. De 108 kapellen zijn verdeeld over verschillende verdiepingen. Na dit bijzondere bezoek, vervolgt u uw weg richting Shigatse. Hier aangekomen bezoekt u het Tashi Lunpu klooster. Dit is gelegen op een heuvel in de stad en de naam betekent in het Tibetaans ‘alle geluk en voorspoed zijn hier verzameld’. In 1447 is het gebouwd en is de traditionele zetel van de pänchen lama.

 

Dag 17, zaterdag: Shigatse – Nieuw Tingri (Shegar)

Het Sakay klooster heeft een heel toepasselijke naam.  Sakya betekent witte aarde. Het  klooster werd gesticht in 1073. Het klooster heeft een Mongoolse architectuur, die afwijkt van die van de andere tempels in Lhasa, wat het speciaal maakt! Doorreis naar Nieuw Tingri (Shegar).

 

Dag 18, zondag: Vrije dag

Uw reisleider verzorgt een samenkomst in het hotel. De rest van de dag is vrij. Lunch is inbegrepen.

 

Dag 19, maandag: Nieuw Tingri (Shegar) – Everest Base Camp (EBC)

Vandaag vertrekt u naar het basiskamp Everest Base Camp (EBC). Dit is het startpunt voor wie de Mount Everest wilt beklimmen. U overnacht in het Rongbuk Klooster, het hoogstgelegen klooster ter wereld is op slechts 8 kilometer van het Everest Base Camp. U heeft een geweldig uitzicht op de reusachtige Mount Everest!

 

Dag 20, dinsdag: Everest Base Camp (EBC) – Kyirong Vallei

U begint uw dag bij het Peiku Tso meer. Een groot meer van zo’n 27 kilometer lang en op zijn smalst 6 kilometer breed. Omgeven door bergen van 5700 tot 6000 meter is het een bijzonder plaatje. Het turquoise gekleurde meer lijkt aan de horizon bijna fluorescerend blauw en maakt de schone diepblauwe lucht in vergelijking grijs. Wanneer u dichterbij het water komt ziet u amper golven, of rimpelingen in het water. Erg bijzonder, want de wind blaast bijna uw hoed af! Langs de kust ziet u een witte strook van opgedroogd zout. Het is de locatie  van dit juweel tussen de besneeuwde toppen en wattenbollen wat onbetaalbaar is!

 

Het volgende juweel dat u ziet is Mount Shishapadma. Deze enorme berg heeft een hoogte van 8027 meter. Expedities werden niet toegelaten tot de berg. Na de annexatie van Tibet door China, werd de berg in 1964 beklommen door een Chinese klimexpeditie.

Aan het eind van de dag komt u aan in de Kyirong Vallei (ook wel ‘Valley of Happiness’ genoemd). Deze vallei ligt in de schaduw van de enorme Himalaya en heeft een weelderig landschap. Het wordt wel de mooiste vallei van de wereld genoemd. Omdat de lokale bevolking weinig westerse toeristen heeft gezien lijkt  u een stap terug in de tijd te zetten. In de afgelopen 100 jaar is er in dit deel weinig veranderd, waardoor u kunt genieten van de natuurlijke schoonheid en de Tibetaanse cultuur.

 

Dag 21, woensdag: Kyirong Vallei – Kyiring grensovergang naar Nepal

In de ochtend kruist u in de bijzondere Kyirong Vallei de grens van Tibet naar Nepal. U reist naar Kathmandu voor de laatste overnachting op deze unieke reis, vroeg naar bed!

 

Dag 22, donderdag: Kathmandu – Amsterdam

In de vroege uurtjes vliegt u terug van Kathmandu naar Amsterdam. Met elkaar in het vliegtuig kijkt u terug op een prachtige reis die u nog lang zal bijblijven. In de loop van de middag aankomst in Amsterdam.

Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
8-10-2020
Fred Smit
Niet te boeken
3.598,-
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vlucht  Amsterdam-Kathmandu v.v. met overstap incl. heffingen
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Vervoer ter plaatse
 • 19 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Ontbijt en diner
 • Lunch op zondag
 • Entrees
 • Fooien
 • Lokale Engelssprekende gids
 • DrieTour reisleider
 • Kennismakingsbijeenkomst
 • 100% CO₂-compensatie van uw vliegreis via GreenSeat

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 710,-
 • Overige lunches
 • Visum Tibet
 • Visum Nepal
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

De minimale groepsgrootte is 16 personen.

Paspoort

Uw paspoort moet na vertrek uit Nepal nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

 

Vaccinaties

Voor deze bestemming worden vaccinaties aangeraden. Neem voor de laatste informatie over vaccinaties contact op met de huisarts of GGD.

 

Hotelinformatie (wijzigingen onder voorbehoud)

Dag 2-6

Kathmandu

4 nachten

Dag 6-8

Pokhara

2 nachten

Dag 8-9

Chitwan

1 nacht

Dag 9-10

Kathmandu

1 nacht

Dag 10-14

Lhasa

4 nachten

Dag 14-15

Tsedang

1 nacht

Dag 15-16

Gyangtse

1 nacht

Dag 16-17

Shigatse

1 nacht

Dag 17-19

New Tingri

2 nachten

Dag 19-20

Everest base Camp

1 nacht

Dag 20-21

Kyirong Valley

1 nacht

Dag 21-22

Kathmandu

1 nacht

 

Totaal

20 nachten

 

Vluchtinformatie Emirates (onder voorbehoud van wijzigingen):

Datum

Van

Naar

Vluchtnummer

Vertrek

Aankomst

7 mei 2020

Amsterdam

Dubai

EK 148

15.20 uur

23.59 uur

8 mei 2020

Dubai

Kathmandu

EK 2355

02.20 uur

08.30 uur

 

 

 

 

 

 

28 mei 2020

Kathmandu

Dubai

EK 2356

09.15 uur

12.45 uur

28 mei 2020

Dubai

Amsterdam

EK 149

15.20 uur

20.00 uur

 

Vluchtinformatie Emirates (onder voorbehoud van wijzigingen):

Datum

Van

Naar

Vluchtnummer

Vertrek

Aankomst

8 oktober 2020

Amsterdam

Dubai

EK 148

15.20 uur

23.59 uur

9 oktober 2020

Dubai

Kathmandu

EK 2355

02.20 uur

08.30 uur

 

 

 

 

 

 

29 oktober 2020

Kathmandu

Dubai

EK 2356

09.15 uur

12.45 uur

29 oktober 2020

Dubai

Amsterdam

EK 149

15.20 uur

20.00 uur

 

Kennismakingsbijeenkomst

 

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 7 mei stond gepland op zaterdag 18 april maar is tot nader order geannuleerd.

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 8 okotber gepland voor zaterdag 19 september.

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief