Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Israël o.l.v. Mw. W. Oldenhuis

Groepsrondreis, Vliegreis

Israël, een klein en fascinerend land met een grote diversiteit aan cultuur en natuur. Van het groene en heuvelachtige Galilea in het noorden tot de woeste Negev in het zuiden. Maar ook het oude Jeruzalem zal niet ontbreken, boordevol historie maar bruisend tegelijk. En wat denkt u van drijven op de Dode Zee, het laagste punt ter wereld….? Israël, het land waar de Bijbel gaat leven, een land dat je omarmt.

Programma

Dag 1, dinsdag: Heenreis

Vlucht Amsterdam-Tel Aviv rechtstreeks met El Al. Transfer naar de Negev en verblijf in kibboets Mashabim in Mashabei Sade

.

Dag 2, woensdag: Dagtocht Dode zee

U bezoekt vandaag de omgeving van de Dode Zee. Eerst bezoekt u Massada, waar u met de kabelbaan omhoog gaat en bekijkt er de restanten van de Herodiaanse vesting. Vervolgens maakt u een wandeling bij Engedi, ook wel de bron van David genoemd. David verborg zich hier in een van de vele natuurlijke grotten voor Saul. Hij sneed er in het geheim een stukje van Saul’s mantel af. Het is een klein stukje tropen in de subtropen! Natuurlijk is er deze dag ook gelegenheid om te drijven op de Dode Zee. Een bijzondere ervaring. Dan door naar Jeruzalem

 

Dag 3, donderdag: Olijfberg en Oude Stad

Vandaag verkent u de Oude Stad. U start op de Olijfberg en wandelt via Dominus Flevit en Getsemané naar beneden. Door de Leeuwenpoort komt u de oude stad binnen en slaat u linksaf om nog een stukje van de Bar Mitswa-viering bij te wonen. Daarna terug naar de omgeving van de Leeuwenpoort en bezoek aan Betesda en St. Anna. Via de Via Dolorosa loopt u vervolgens richting de Heilig Grafkerk. Tot slot eventueel via de Damascusgate naar de Graftuin. Een echte loopdag.

 

Dag 4, vrijdag: Yad Vashem en Betlehem

In de ochtend gaat u naar Yad Vashem, het gedachtenismonument van de Holocaust. Erg indrukwekkend. In de middag bezoekt u dan Betlehem en ziet er de Geboortekerk en de Herdersvelden. Daarna terug naar Jeruzalem, waar u bij de Klaagmuur de start van de Sabbat kunt meemaken. Een vrolijke gebeurtenis.

 

Dag 5, zaterdag: Jeruzalem-Tiberias

De ochtend brengt u eerst een bezoek aan Jericho, waar u met de kabelbaan naar de Berg der Verzoeking gaat. Ook ziet u de boom van Zacheus. Vervolgens  gaat u naar de Doopplaats aan de Jordaan, Qasr el Yahud. De plek waarvan gezegd wordt dat Jezus er door Johannes de Doper werd gedoopt. Door de Jordaanvallei rijdt u verder naar Tiberias. Daarna rijdt u verder naar uw hotel in Tiberias.

 

Dag 6, zondag: Rustdag

Zondag in Tiberias. In de ochtend heeft u een eigen dienst op de boot tijdens een vaartocht op het meer van Tiberias. Heel bijzonder. Daarna luncht u samen in de buurt van het meer. De rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Dag 7, maandag: In de buurt van het meer

De dag start bijtijds op de Berg van de Zaligsprekingen, prachtig gelegen met een fraai uitzicht op het meer. Hiervandaan wandelt u naar de lager gelegen Kerk van de Broden en de Vissen bij Tabgha. Iets verder ligt Kafarnaüm met de Synagoge en het Huis van Petrus. Het is het vissersdorp waar Jezus woonde tijdens een groot gedeelte van de tijd toen hij werkte als spiritueel leider in Galilea. Op het opgravingterrein kun je mozaïeken vinden, een oliepers, een fries met Davidster, mooie zuilen en fundamenten van het huis van Petrus en de synagoge. Het ligt prachtig aan het water. Daarna rijdt u naar de bronnen van de Jordaan, waar u een wandeling bij Banjas of Tel Dan zult maken. Dan terug naar Tiberias.

 

Dag 8, dinsdag: Nazaret en terugreis

In de ochtend vertrekt u richting de luchthaven. Onderweg maakt u een stop in Nazaret voor een bezoek aan de Aankondigingkerk. Daarna transfer naar de luchthaven en rechtstreekse terugvlucht naar Nederland.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis met El Al                   
 • Luchthavenbelasting + brandstoftoeslag 
 • Vervoer ter plaatse                  
 • Verblijf in 3 of 4 sterren accommodatie op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt en diner                
 • Lunches
 • Excursie- en entreegelden
 • Nederlandssprekende gids
 • Fooienbedrag

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 320,-
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Lunch laatste dag
 • Overige toeslagen

 

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 15 personen.

 

Prijsindicatie

15-19 personen;          1740,-

20-24 personen           1624,-

25-30 personen           1542,-

 

Hotelovernachtingen (wijzigingen onder voorbehoud)

Dag 1-2 Mashabei Sadeh 1 nacht
Dag 2-5 Jeruzalem 3 nachten
Dag 5-8 Tiberias 3 nachten
  Totaal 7 nachten

 

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief