Winter in Vorarlberg

Wie houdt er niet van de wintersfeer; een witte wereld op de bergtoppen, knisperend haardvuur, mooi verlichte dalen en dorpjes en heerlijk eten! Ook dit jaar organiseert DrieTour samen met uw vertrouwde reisleiders Hans Romeijnsen en Ingrid Boer een winterreis naar het knusse dorpje Grossdorf in Vorarlberg in Oostenrijk. De familie Sutterlüty heet u van harte welkom in het sfeervolle hotel Falke. Van hieruit maken we allerlei leuke excursies. We gaan o.a. met een gondel omhoog de bergen in, mak...

Over deze reis

Winterse sferen

Wie houdt er niet van de wintersfeer; een witte wereld op de bergtoppen, knisperend haardvuur, mooi verlichte dalen en dorpjes en heerlijk eten! Ook dit jaar organiseert DrieTour samen met uw vertrouwde reisleiders Hans Romeijnsen en Ingrid Boer een winterreis naar het knusse dorpje Grossdorf in Vorarlberg in Oostenrijk. De familie Sutterlüty heet u van harte welkom in het sfeervolle hotel Falke. Van hieruit maken we allerlei leuke excursies. We gaan o.a. met een gondel omhoog de bergen in, maken een arrensledetocht en wandelen door het besneeuwde landschap en genieten van prachtige vergezichten. Zelfs een spectaculaire treinreis in de omgeving van Alpenzell in het naburige Zwitserland staat op het programma. Gaat u ook weer mee?

Bestemming

Algemene informatie Oostenrijk

Oostenrijk, dat lid is van de Europese Unie, heeft een centrale ligging in Europa en grenst aan diverse landen: in het noorden aan Duitsland en Tsjechië, in het oosten aan Slowakije en Hongarije, in het zuiden aan Italië en Slovenië en in het westen aan Zwitserland en Liechtenstein. Oostenrijk ligt in de Alpen en heeft een oppervlakte van 83.871 km² (ongeveer 2x Nederland) en twee derde van het land ligt boven de 500 meter. De hoofdstad is Wenen, dit is tevens de grootste stad van het land.
Oostenrijk heeft naast een staatshoofd, de Bondspresident, ook een regeringshoofd.

Informatie over Oostenrijk

Tijdsverschil
Geen
Vlag
Valuta

Uitgebreide informatie over Oostenrijk

Beste reistijd, weer en klimaat

Wat de beste reistijd is voor een reis naar Oostenrijk, hangt sterk samen met het doel van de reis. In de winter is Oostenrijk zeer geliefd omdat er dan volop van de sneeuw genoten kan worden. Beste reistijd is dan van half december t/m eind maart. Komt u er om te wandelen dan is juni een mooie maand. De Alpenweiden staan dan vol prachtige bloemen. Maar ook de zomermaanden en de maand September lenen zich er goed voor. Kortom; een bestemming voor alle seizoenen. Vanwege de hoogteverschillen in Oostenrijk zijn er ook verschillende klimaattypes, variërend van gematigd landklimaat in de lagere delen tot bergklimaat in de hoogste gebieden. In de gebieden er tussen in heb je dan het gewone landklimaat met wisselvallig weer en warme zomers en koude winters

Eten & drinken

Eten en drinken is voor de Oostenrijkers een belangrijke bezigheid en men gaat er vaak uit eten. Omdat Oostenrijk uit verschillende landen en staten is ontstaan, is het eten in Oostenrijk redelijk veelzijdig. Er zijn dan ook heel veel verschillende typisch Oostenrijkse gerechten die je echt het lekkerst in Oostenrijk opgediend krijgt. Denk bijvoorbeeld aan Kaiserschmarrn, Käsespätzle, Knödelsuppe en de overbekende Wienerschnitzel. Ook salades worden er veel gegeten, waarbij vooral de koolsalade en kartoffelsalade bekend zijn. En wie naar Oostenrijk reist neemt in de middag graag Kaffee mit Kuchen: Apfelstrudel, Zwetschgenkuchen of Sachertorte. Wie kent ze niet…
Typisch Oostenrijkse drankjes zijn bijvoorbeeld Apfelschorle of Aperol Spritz.

Taal

De officiële taal is Duits. In hotels en bij musea e.d. kun je steeds vaker ook met Engels uit de voeten. In sommige delen wordt er op kleine schaal wat Hongaars, Sloveens, Slowaaks of Tsjechisch gesproken.

Wist u dat?

- De hoogtste berg in Oostenrijk bijna 3800 meter hoog is?
- Oostenrijk een schnitzelparadijs voor is, ook voor vegetariërs?
- Oostenrijk een van de meest bosrijke landen van Europa is en ook nog eens 90 meren heeft?

Dagprogramma

dag
1

Naar Grossdorf

We vertrekken vanuit Veenendaal om 06.00 uur. U kunt hier gratis binnen parkeren en eventueel ook vooraf overnachten. Vervolgens stoppen we in Zevenaar aan de A12, waar u bij Hotel Campanile kunt parkeren en ook overnachten. Daarna reizen we naar onze eindbestemming Grossdorf in Vorarlberg.

dag
2

Zondag, vrije dag

’s Morgens na het ontbijt houdt uw reisleider een samenkomst in het hotel. Indien mogelijk kunt u ook de dienst bijwonen in de lokale kerk. Maakt u ’s middags eens een heerlijke wandeling in de omgeving van het hotel.

dag
3

Bodensee en Sibragtsfall

Een eerste dag om op verkenning te gaan. De gondel brengt ons omhoog naar de besneeuwde toppen vanwaar we een prachtig uitzicht hebben op de omringende bergen en de Bodensee. ’s Middags staat een mooie wandeling rondom Sibragtsfall op het programma. U wandelt door het witte winterlandschap, weilanden en bossen. En zijn diverse routes mogelijk; van een wandeling in het dorp tot een langere wandeling langs de paden. Hoe dan ook; stap voor stap komt u bij uw bestemming en kunt u genieten van alles wat u onderweg ziet.

dag
4

Bustocht Bregenzerwald

De voeten kunnen even tot rust komen. We maken een mooie bustocht door het prachtige gebergte van het Bregenzerwald; onderweg ontdekt u de veelzijdige natuur, cultuur en historie, waar traditie hoog in het vaandel staat. De tocht eindigt in het authentieke dorpje Warth waar we wederom gaan wandelen.

dag
5

Spectaculaire rit tandradbaan

Een bijzondere dag. Vandaag gaan we naar Zwitserland. Hier maken we een spectaculaire rit met een tandradtrein. Laat uw blik uit het raam dwalen en geniet van de sprookjesachtige vergezichten.

dag
6

Naar de toppen van Vorarlberg

Vandaag brengt de gondel ons weer omhoog, voor een andere blik op de bergen en dalen van Vorarlberg. Boven op de toppen maken we een vlakke wandeling in de sneeuw.

dag
7

Het dorp Hochhäderich

Hochhaderich is vandaag ons doel, nog zo’n fantastisch dorp. Ook hier maken we een prachtige wandeling. En dan sluiten we de reis af met de traditionele arrensledetocht, waar we het witte landschap aan ons voorbij laten glijden.

dag
8

Weer naar huis

We nemen afscheid van de familie Sutterlüty en beginnen na het vroege ontbijt aan de terugreis. Onderweg genieten we van een smakelijke afscheidslunch. In het begin van de avond hopen we weer aan te komen in Nederland.

Accommodaties

Hotel Falken

Grossdorf, Oostenrijk
Het gemütliche hotel Falken is dé ideale uitvalsbasis om het Bregenzerwald Vorarlberg te ontdekken. Het gasthof beschikt over een restaurant dat bekend staat om zijn specialiteiten uit Vorarlberg. Uw kamer is eenvoudig maar prima ingericht en van alle gemakken voorzien. Gratis WIFI.

Meer over deze accommodatie

In de accommodatie
Restaurant
Lift
24 uurs receptie
In de kamer
TV
Badkamer
WIFI op de kamer
Telefoon

Vervoer

Opstapplaatsen
Opstapplaats 1
Busopstapplaats Veenendaal
Opstapplaats 2
Busopstapplaats Duiven
Opstapplaats 3
Busopstapplaats Zevenaar

Vertrekdata

Inbegrepen

 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • 7 overnachtingen op een tweepersoonskamer in hotel Falken
 • Ontbijt, lunch, diner
 • Excursie- en entreegelden
 • Fooien
 • DrieTour Reisleiding

Niet inbegrepen

 • Toeslag 1-persoonskamer 49,-
 • Overige optionele excursies
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds
 • Bijdrage SGR

Overige informatie

Het minimum aantal deelnemers voor deze reis is 20 personen.

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitsbewijs.

Check de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de actuele Corona informatie: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/oostenrijk/reizen/reisadvies

Reisleiding