Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Malta - Gozo
Eiland van
Paulus

Oriëntatiereis Malta

Groepsreis vanuit één hotel, Vliegreis

Malta, het eiland van Paulus

 

Tussen Sicilië en Tunesië ligt een aantal stipjes in de Middellandse Zee. Met een scherpe blik, ziet u dat het hier om de unieke eilanden Malta en Gozo gaat, die samen met het nog kleinere eilandje Gomino de republiek Malta vormen. Het is niet alleen de zuidelijkste maar ook kleinste lidstaat van de EU. Hoewel de eilanden klein zijn, bieden ze veel: een rijke en lange historie, prachtige uitzichten op een azuurblauwe zee, die nooit ver weg is, een vriendelijke en gastvrije bevolking en bijna altijd een stralend blauwe hemel.

 

Bewogen geschiedenis

Door de strategische ligging kent Malta een lange, bewogen geschiedenis. De eerste resten van een beschaving dateren van ver voor Christus. Een uniek voorbeeld zijn de tempels van Hagar Qim, gebouwd uit enorme rotsblokken die er nu verlaten bij liggen aan de ruige kust.

 

Na de Romeinse tijd waren de Arabieren er lange tijd de baas. Hun invloed is goed te merken in het Maltees, een taal doorspekt met Arabische klanken. Maar ook zij vertrokken.

 

Rond 1500 arriveerden de kruisridders. De Maltezer Orde heeft Malta en vooral Valletta, de hoofdstad, voor een groot deel haar huidige aanblik gegeven. Het werd versterkt met imposante vestingwerken, zowel aan de land- als zeezijde, die tot vandaag het gezellige Valletta omringen. Die  indrukwekkende forten en wallen verkent u zowel wandelend als vanaf het water.

 

Omstreeks 1800 viel Malta in Britse handen en bleef dat tot het in 1964 onafhankelijk werd. Engels is de tweede officiële taal. Engelse invloeden zijn terug te vinden in het links rijdend verkeerde typisch rode brievenbussen en telefooncellen.

 

Malta kent een rijke cultuur, want naast al die monumenten kan er genoten worden van lokale wijnen, kunst, heerlijke boottochtjes en nog veel meer.

 

Apostel Paulus

Een interessant historisch feit is dat de apostel Paulus, tijdens zijn reis naar Rome, schipbreuk leed op Malta (Hand. 27). Hij verbleef er ruim zes maanden en sporen van dat verblijf zijn terug te vinden in St. Paul’s Bay en de Pauluscatacomben in Rabat. Tijdens deze boeiende reis treed u in de voetsporen van Paulus.

 

Programma

Dag 1, maandag 19 juni

Vlucht Amsterdam - Malta. Bij aankomst wordt u opgewacht door onze Nederlandstalige hostess, die de groep begeleidt naar de klaarstaande touringcar. Transfer naar uw 4-sterren hotel in Qawra. Inchecken en non-alcoholische welkomstcocktail. 

 

Dag 2, dinsdag 20 juni

Een bezoek aan Valletta, de hoofdstad. U ziet de Upper Barrakka Gardens met een prachtig zicht op de Grand Harbour en bekijkt de indrukwekkende St. Johns Co.  Kathedraal, mede bekend door een aantal schilderijen van Caravaggio. Ook bekijkt u het audiovisuele spektakel ‘Malta Experience’, een kennismaking met de bewogen en rijke geschiedenis van het eiland.

 

´s Middags volgt een verkenning van het zuiden, die begint in het vissersdorpje Marsaxlokk met z’n typische vissersbootjes, de luzzu, geverfd in helder rood, blauw en geel. Vervolgens vaart u, als het weer het toelaat, met zo’n typisch bootje naar de bekende ‘Blauwe Grotten’ over een azuurblauwe zee met b(l)oeiende onderwater flora. Hierna een bezoek aan het 3600 jaar oude tempelcomplex Hagar Qim, een indrukwekkend bouwwerk, dat vrij in het landschap ligt en op de UNESCO werelderfgoedlijst staat.

 

Dag 3, woensdag 21 juni

Dagexcursie naar Gozo. Per boot naar dit qua sfeer heel anders aandoende buureiland. Tijdens uw tour bezoekt u het Ta Pinu klooster, de citadel van Victoria, Xlendi baai en het Dwerja Point met de bekende ‘Fungus Rock’ en het prachtige ‘Azure Window’.  Door de hoogte-verschillen verrast het uitzicht steeds opnieuw.

 

Dag 4, donderdag 22 juni

Een duik in het verleden met een bezoek aan Mdina, voormalige hoofdstad van Malta en ook wel “stille stad” genoemd. U wandelt over de imposante stadsmuren, die constant wisselende panaroma’s bieden.

 

Hierna gaat u op zoek naar Paulus. In Rabat, bekijkt u de catacomben waar hij na zijn schipbreuk enige maanden verbleef. Hierboven ligt St. Paul´s kerk, speciaal gebouwd ter herinnering aan Paulus.

 

Tot slot vaart u per luzzu naar de plek, waar de apostel schipbreuk leed, St. Paul´s Island, dat gedomineerd wordt door een enorm beeld van Paulus.

 

Dag 5, vrijdag 23 juni

Vroege transfer naar de luchthaven van Malta en rechtstreekse terugvlucht naar Amsterdam.

 

Accommodaties

Hotel Suncrest

U verblijft in het volledig gerenoveerde 4-sterren hotel Suncrest in Qawra/St. Paul’s Bay, een...

Hotel Suncrest

U verblijft in het volledig gerenoveerde 4-sterren hotel Suncrest in Qawra/St. Paul’s Bay, een sfeervolle badplaats. Het hotel beschikt over een binnen- en buitenzwembad, restaurant, bar en ligt centraal direct aan de boulevard. De kamers zijn verzorgd ingericht en beschikken over alle faciliteiten om u een prettig verblijf te bezorgen.

 

terug
Data & prijzen
Prijsinformatie

Inclusief:

 • vliegreis
 • vervoer ter plaatse
 • 2-persoonskamer
 • alle maaltijden
 • entrees
 • Nederlandssprekende gids
 • fooien
 • kennismakingsbijeenkomst
 • reisleiding

Exclusief:

 • reissom 2e persoon € 450,-
 • toeslag 1-persoonskamer € 100,-
 • persoonlijke uitgaven
 • reisverzekering
 • annuleringsverzekering

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief