Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Vaste land - in de voetsporen van Paulus -Nafplion 2
Oriëntatiereis Griekenland

Oriëntatiereis Griekenland

5 dagen

Groepsrondreis, Bijbelse groepsreis, Vliegreis

In de voetsporen van Paulus

In Griekenland beleeft u tot vandaag het Verhaal van Paulus. De apostel Paulus is een zeer belangrijke figuur in het christendom en inspireert tot op de dag van vandaag nog velen. Hij verkondigde het Evangelie, was schrijver en stichtte tijdens zijn drie zendingsreizen rondom het Middellandse Zeegebied vele christelijke gemeenten. Zo ook in Griekenland; een land waar Paulus graag kwam. Over zijn eigen tochten schrijft Paulus: “Voortdurend was ik onderweg, bedreigd door rivieren, rovers, volksgenoten en vreemdelingen, in gevaar in de stad, in de woestijn, op zee. Ik heb gezwoegd en geploeterd, vaak zonder te slapen, hongerig en dorstig vaak zonder eten verkleumd en zonder kleren” (2 Kor.11:26).

 

Tijdens deze 5-daagse oriëntatiereis naar Griekenland bezoekt u een aantal plaatsen, die Paulus heeft aangedaan. U treedt in zijn voetsporen en leert zo de apostel beter kennen en begrijpen.

 

Deze reis wordt ook uitgevoerd door onze zusterorganisatie Beter Uit.

Van dag tot dag

Dag 1, maandag: Amsterdam – Thessaloniki – Philippi – Kavala – Thessaloniki

Vanaf Amsterdam vliegt u naar Thessaloniki. Na aankomst start de zendingsreis naar Kavala, in de Bijbel Neapolis genoemd, voor een bezoek aan de oude Pauluskerk en de havenstad. Paulus zette hier in 49 na Christus voor het eerst voet op Europese bodem en stichtte er een Christengemeente. Ook ziet u de plek aan de rivier waar Lydia, de purperverkoopster, werd gedoopt. Terug naar Thessaloniki voor diner en overnachting.

 

Dag 2, dinsdag: Veria – Meteora kloosters – Kalambaka

Na het ontbijt een bezoek aan Veria, één van de antieke steden die een bloeiende Christelijke gemeente van bekeerde Joden en Grieken had. De belangrijkste bezienswaardigheid is het herdenkingsmonument op het trapje waar Paulus predikte voor zijn volgelingen. U vervolgt uw weg naar de indrukwekkende Meteora kloosters. In de 11e eeuw kwamen de eerste kluizenaars op de onbetreden hoge rots pieken en bouwden verschillende kloosters. Deze imposante kloosters staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst en worden ook wel de ‘hangende kloosters’ genoemd. Na dit indrukwekkende bezoek verder naar het hotel in Kalambaka voor diner en overnachting.

 

Dag 3, woensdag: Delphi – Tolo

In de ochtend reist u door de bergen van Centraal-Griekenland naar Delphi. Allereerst naar het Orakel van Delphi. Hoewel Paulus Delphi niet heeft bezocht, kreeg hij onderweg wel met het orakel te maken (Handel. 16:16). De inwoners van Philippi hebben indirect verwezen naar deze plaats. Nu is het een prachtige archeologische religieuze vindplaats. Tot slot naar Tolo voor de overnachting.

 

Dag 4, donderdag: Mycene – Epidaurus – Athene

Vandaag bezoekt u de opgravingen van Mycene en Epidaurus. Bij de opgravingen van Mycene zijn onder andere de Leeuwenpoort, de koningsgraven en de prachtige graftombe van Agamemnon een bezoek meer dan waard. In Epidaurus staat het best bewaarde antieke theater uit de Griekse Oudheid dat plaats biedt aan 14.000 toeschouwers. De akoestiek is er nog steeds uitzonderlijk goed. Onderweg naar Athene reist u langs het antieke Korinthe, de stad die Paulus bezocht tijdens zijn tweede zendingsreis en aan de bewoners zijn brieven schreef. U ziet onder andere de tempel van Apollo uit de 6e eeuw v.Chr. en de fontein van Peirene met zijn stenen bogen en zuilen. De rit gaat via het kanaal van Korinthe, wat sinds 1893 een verbinding vormt tussen de Golf van Saronikos en de Golf van Korinthe, naar Athene.

 

Dag 5, vrijdag 29: Athene terugvlucht

Onder leiding van uw Nederlandssprekende gids begint de ontdekkingstocht door Athene. Allereerst naar de Acropolis en de naastgelegen Aereopagus, de plek waar Paulus het volk heeft toegesproken.

 

Paulus ging midden op de Areo̱pagus staan en zei: Mannen van Athene, ik zie aan alles dat jullie blijkbaar meer ontzag voor de goden hebben dan anderen. Toen ik bijvoorbeeld rondliep en jullie heiligdommen bekeek, zag ik zelfs een altaar met het opschrift: “Aan een onbekende God”. Wat jullie aanbidden zonder het te kennen, dat maak ik jullie bekend. De God die de wereld heeft gemaakt en alles wat daarin is, die Heer is van hemel en aarde, woont niet in tempels die door mensen gebouwd zijn (Handel. 17:22-24).

 

Tegenwoordig is hier een trap aan de linkerkant van de rots en bovenop is een vlakke plek om te staan. Bovenop de heuvel met de Acropolis ligt het prachtige Parthenon dat al vanaf 1983 gerenoveerd wordt. Onderaan deze heuvel ligt de Agora. De Agora was het hart van het oude Athene, het centrum van politieke, commerciële  en sociale activiteiten, het religieuze centrum en de zetel van justitie. In het begin van de 6e eeuw werd het een marktplein. In de loop van de middag transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Amsterdam.

Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
25-3-2019
 
Op aanvraag
499,-
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis per lijndienst (met of zonder een tussenstop) incl. luchthavenbelastingen en ruimbagage
 • Vervoer ter plaatse per comfortabele bus
 • Verblijf in comfortabele 3* hotels
 • Tweepersoonskamer op basis van halfpension (ontbijt en diner)
 • Lunches (behalve de aankomstdag)
 • Entreegelden volgens programma
 • Lokale gids ter plaatse (Nederlandssprekend)
 • Fooiengeld
 • DrieTour reisleiding

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 100,-
 • Prijs 2e persoon 699,-
 • Lunch op aankomstdag
 • Drankjes bij de gezamenlijke maaltijden
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Calamiteitenfonds
 •  

 

Overige informatie

 

Vluchtschema (onder voorbehoud van wijzigingen)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
25 maart 2019 Amsterdam Thessaloniki HV 5807 09.10 uur 13.05 uur
           
29 maart 2019 Athene Amsterdam HV 6868 20.30 uur 23.10 uur

 

Hotelovernachtingen (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1 - 2 Thessaloniki 1 nacht
Dag 2 - 3 Kalambaka 1 nacht
Dag 3 - 4 Tolo 1 nacht
Dag 4 - 5 Athene 1 nacht
  Totaal 4 nachten

 

 

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief