Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Vaste land - in de voetsporen van Paulus -Nafplion 2
Paulus
achterna

Oriëntatiereis Griekenland - In de voetsporen van Paulus

5 dagen

Groepsrondreis, Bijbelse groepsreis, Vliegreis

In de voetsporen van Paulus

In Griekenland beleeft u tot vandaag het Verhaal van Paulus. De apostel Paulus is een zeer belangrijke figuur in het christendom en inspireert tot op de dag van vandaag nog velen. Hij verkondigde het Evangelie, was schrijver en stichtte tijdens zijn drie zendingsreizen rondom het Middellandse Zeegebied vele christelijke gemeenten. Zo ook in Griekenland; een land waar Paulus graag kwam. Over zijn eigen tochten schrijft Paulus: “Voortdurend was ik onderweg, bedreigd door rivieren, rovers, volksgenoten en vreemdelingen, in gevaar in de stad, in de woestijn, op zee. Ik heb gezwoegd en geploeterd, vaak zonder te slapen, hongerig en dorstig vaak zonder eten verkleumd en zonder kleren” (2 Kor.11:26).

 

Tijdens deze 5-daagse oriëntatiereis naar Griekenland bezoekt u een aantal plaatsen, die Paulus heeft aangedaan. U treedt in zijn voetsporen en leert zo de apostel beter kennen en begrijpen.

 

Deze reis wordt ook uitgevoerd door onze zusterorganisatie Beter Uit.

Van dag tot dag

Dag 1, maandag 25 maart Amsterdam – Thessaloniki – Kavala – Thessaloniki

Vanaf Amsterdam vliegt u naar Thessaloniki. Na aankomst start de zendingsreis naar Kavala, in de Bijbel Neapolis genoemd, voor een bezoek aan de oude Pauluskerk en de havenstad. Paulus zette hier in 49 na Christus voor het eerst voet op Europese bodem en stichtte er een Christengemeente. Ook ziet u de plek aan de rivier waar Lydia, de purperverkoopster, werd gedoopt. Terug naar Thessaloniki voor diner en overnachting.

 

Dag 2, dinsdag 26 maart Veria – Meteora kloosters – Delphi

Na het ontbijt een bezoek aan Veria, één van de antieke steden die een bloeiende Christelijke gemeente van bekeerde Joden en Grieken had. De belangrijkste bezienswaardigheid is het herdenkingsmonument op het trapje waar Paulus predikte voor zijn volgelingen. U vervolgt uw weg naar de indrukwekkende Meteora kloosters. In de 11e eeuw kwamen de eerste kluizenaars op de onbetreden hoge rots pieken en bouwden verschillende kloosters. Deze imposante kloosters staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst en worden ook wel de ‘hangende kloosters’ genoemd. Na dit indrukwekkende bezoek, reist u door de bergen van Centraal-Griekenland richting Delphi.

 

Dag 3, woensdag 27 maart Delphi – Mycene – Epidaurus – Nafplion

Allereerst naar het Orakel van Delphi. Hoewel Paulus Delphi niet heeft bezocht, kreeg hij onderweg wel met het orakel te maken (Handel. 16:16). De inwoners van Philippi hebben indirect verwezen naar deze plaats. Nu is het een prachtige archeologische religieuze vindplaats. Aansluitend naar de opgravingen van Mycene en Epidaurus. Bij de opgravingen van Mycene zijn onder andere de Leeuwenpoort, de koningsgraven en de prachtige graftombe van Agamemnon een bezoek meer dan waard. In Epidaurus staat het best bewaarde antieke theater uit de Griekse Oudheid dat plaats biedt aan 14.000 toeschouwers. De akoestiek is er nog steeds uitzonderlijk goed. Tot slot naar Nafplion voor de overnachting.

 

Dag 4, donderdag 28 maart Athene

Onder leiding van uw Nederlandssprekende gids begint de ontdekkingstocht door Athene. Allereerst naar de Acropolis en de naastgelegen Aereopagus, de plek waar Paulus het volk heeft toegesproken.

Paulus ging midden op de Areo̱pagus staan en zei: Mannen van Athene, ik zie aan alles dat jullie blijkbaar meer ontzag voor de goden hebben dan anderen. Toen ik bijvoorbeeld rondliep en jullie heiligdommen bekeek, zag ik zelfs een altaar met het opschrift: “Aan een onbekende God”. Wat jullie aanbidden zonder het te kennen, dat maak ik jullie bekend. De God die de wereld heeft gemaakt en alles wat daarin is, die Heer is van hemel en aarde, woont niet in tempels die door mensen gebouwd zijn (Handel. 17:22-24).

 

Tegenwoordig is hier een trap aan de linkerkant van de rots en bovenop is een vlakke plek om te staan. Bovenop de heuvel met de Acropolis ligt het prachtige Parthenon dat al vanaf 1983 gerenoveerd wordt. Onderaan deze heuvel ligt de Agora. De Agora was het hart van het oude Athene, het centrum van politieke, commerciële  en sociale activiteiten, het religieuze centrum en de zetel van justitie. In het begin van de 6e eeuw werd het een marktplein.

 

Dag 5, vrijdag 29 maart Athene terugvlucht

’s Morgens heeft u vrije tijd om nog even van deze bijzondere stad te genieten en alle indrukken op u in te laten werken. Wandel door de oudste woonwijk van Athene: Plaka, vlakbij de Akropolis. De kronkelende straatjes met kleurige bougainvilles en barretjes nodigen u graag uit. Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Amsterdam.

Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
25-3-2019
 
Te boeken
499,-
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis per lijndienst (met of zonder een tussenstop) incl. luchthavenbelastingen en ruimbagage
 • Vervoer ter plaatse per comfortabele bus
 • Verblijf in comfortabele 3* hotels
 • Tweepersoonskamer op basis van halfpension (ontbijt en diner)
 • Lunches (behalve de aankomstdag)
 • Entreegelden volgens programma
 • Lokale gids ter plaatse (Nederlandssprekend)
 • Fooiengeld
 • DrieTour reisleiding

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 100,-
 • Prijs 2e persoon 699,-
 • Lunch op aankomstdag
 • Drankjes bij de gezamenlijke maaltijden
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Calamiteitenfonds
 •  

Hotelovernachtingen (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1 - 2 Thessaloniki 1 nacht
Dag 2 - 3 Delphi 1 nacht
Dag 3 - 4 Naphlion 1 nacht
Dag 4 - 5 Athene 1 nacht

 

 

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief