Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

In de voetsporen van Paulus

5 dagen

Groepsrondreis, Vliegreis

In de voetsporen van Paulus

In Griekenland beleeft u tot vandaag het Verhaal van Paulus. De apostel Paulus is een zeer belangrijke figuur in het christendom en inspireert tot op de dag van vandaag nog velen. Hij verkondigde het Evangelie, was schrijver en stichtte tijdens zijn drie zendingsreizen rondom het Middellandse Zeegebied vele christelijke gemeenten. Zo ook in Griekenland; een land waar Paulus graag kwam. Over zijn eigen tochten schrijft Paulus: “Voortdurend was ik onderweg, bedreigd door rivieren, rovers, volksgenoten en vreemdelingen, in gevaar in de stad, in de woestijn, op zee. Ik heb gezwoegd en geploeterd, vaak zonder te slapen, hongerig en dorstig vaak zonder eten verkleumd en zonder kleren” (2 Kor.11:26).

 

Tijdens deze 5-daagse oriëntatiereis naar Griekenland bezoekt u een aantal plaatsen, die Paulus heeft aangedaan. U treedt in zijn voetsporen en leert zo de apostel beter kennen en begrijpen.

Programma

Dag 1, dinsdag: Amsterdam – Thessaloniki –Philippi -  Kavala – Thessaloniki

Vanaf Amsterdam vliegt u naar Thessaloniki. Na aankomst start de zendingsreis naar de ruïnes van het oude Phillipi. Paulus zette hier in 49 na Christus voor het eerst voet op Europese bodem en stichtte er een Christengemeente. Er is nog veel te zien uit de dagen dat Paulus hier verbleef. Hoogtepunten zijn de markt, het gerechtsgebouw, de gevangenis waar hij gevangen is genomen en de plek aan de rivier waar Lydia, de purperverkoopster, werd gedoopt. Aansluitend naar Kavala, in de Bijbel Neapolis genoemd, voor een bezoek aan de oude Pauluskerk en de havenstad waar Paulus aan land kwam. Terug naar Thessaloniki voor diner en overnachting.

 

Dag 2, woensdag: Veria – Meteora kloosters – Delphi

Na het ontbijt een bezoek aan Veria, één van de antieke steden die een bloeiende Christelijke gemeente van bekeerde Joden en Grieken had. De belangrijkste bezienswaardigheid is het herdenkingsmonument op het trapje waar Paulus predikte voor zijn volgelingen. U vervolgt uw weg naar de indrukwekkende Meteora kloosters. In de 11e eeuw kwamen de eerste kluizenaars op de onbetreden hoge rots pieken en bouwden verschillende kloosters. Deze imposante kloosters staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst en worden ook wel de ‘hangende kloosters’ genoemd. Na dit indrukwekkende bezoek, reist u door de bergen van Centraal-Griekenland richting Delphi.

 

Dag 3, donderdag: Delphi – Mycene – Epidaurus – Tolo

Allereerst naar het Orakel van Delphi. Hoewel Paulus Delphi niet heeft bezocht, kreeg hij onderweg wel met het orakel te maken (Handel. 16:16). De inwoners van Philippi hebben indirect verwezen naar deze plaats. Nu is het een prachtige archeologische religieuze vindplaats. Aansluitend naar de opgravingen van Mycene en Epidaurus. Bij de opgravingen van Mycene zijn onder andere de Leeuwenpoort, de koningsgraven en de prachtige graftombe van Agamemnon een bezoek meer dan waard. In Epidaurus staat het best bewaarde antieke theater uit de Griekse Oudheid dat plaats biedt aan 14.000 toeschouwers. De akoestiek is er nog steeds uitzonderlijk goed. Tot slot naar Tolo voor de overnachting.

 

Dag 4, vrijdag: Athene

Via het kanaal van Korinthe reist u naar Athene, de hoofdstad van Griekenland, waar Paulus het volk meerdere malen heeft toegesproken. Na aankomst begint de ontdekkingstocht door Athene onder leiding van uw gids. Allereerst naar de Acropolis en de naastgelegen Aereopagus, de plek waar Paulus het volk heeft toegesproken.

 

Paulus ging midden op de Areo̱pagus staan en zei: Mannen van Athene, ik zie aan alles dat jullie blijkbaar meer ontzag voor de goden hebben dan anderen. Toen ik bijvoorbeeld rondliep en jullie heiligdommen bekeek, zag ik zelfs een altaar met het opschrift: “Aan een onbekende God”. Wat jullie aanbidden zonder het te kennen, dat maak ik jullie bekend. De God die de wereld heeft gemaakt en alles wat daarin is, die Heer is van hemel en aarde, woont niet in tempels die door mensen gebouwd zijn (Handel. 17:22-24).

 

Tegenwoordig is hier een trap aan de linkerkant van de rots en bovenop is een vlakke plek om te staan. Bovenop de heuvel met de Acropolis ligt het prachtige Parthenon dat al vanaf 1983 gerenoveerd wordt. Onderaan deze heuvel ligt de Agora. De Agora was het hart van het oude Athene, het centrum van politieke, commerciële  en sociale activiteiten, het religieuze centrum en de zetel van justitie. In het begin van de 6e eeuw werd het een marktplein.

 

Dag 5, zaterdag: Athene terugvlucht

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Athene en terugvlucht naar Amsterdam.

Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
2-6-2020
 
Op aanvraag
499,-
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Thessaloniki / Athene – Amsterdam incl. heffingen
 • Vervoer ter plaatse
 • 4 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Alle maaltijden (m.u.v. lunch op de vertrekdag)
 • Entrees
 • Nederlands- of Engelssprekende gids
 • Fooiengeld
 • DrieTour reisleiding
 • 100% CO2-compensatie van uw vliegreis via Green Seat

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer € 100,-
 • Reissom 2e persoon € 699,-
 • Ruimbagage 20 kilo 34,-
 • Lunch op vertrekdag
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

 

Overige informatie

De maximale groepgrootte is 15 personen.

 

Hotelinformatie (wijzigingen onder voorbehoud)

Dag 1 - 2

Thessaloniki

Hotel Kinissi**** of vergelijkbaar
Dag 2 - 3 Delphi Hotel Acropole*** of vergelijkbaar
Dag 3 - 4 Tolo Hotel Apollon*** of vergelijkbaar
Dag 4 - 5  Athene Hotel Golden City*** of vergelijkbaar
  Totaal 4 nachten

 

Vluchtinformatie (wijzigingen onder voorbehoud)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
02 juni 2020 Amsterdam Thessaloniki HV 5807 09.40 uur 13.30 uur
06 juni 2020 Athene Amsterdam HV 6868 11.40 uur 14.15 uur
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief