Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Jordanië in vogelvlucht

Groepsrondreis, Vliegreis

Elke reis vertelt een eigen verhaal. Laat u op deze korte rondreis meevoeren in de rijke (Bijbelse) geschiedenis en natuur van Jordanië. Een bezoek aan de zo bijzondere rots stad Petra, volledig in de rotsen uitgehouwen, mag uiteraard niet ontbreken. Het is een van de zeven wereldwonderen uit de Klassieke oudheid. De Nabateeërs bouwden de stad in de 2e eeuw voor Christus. In de 6e eeuw na Christus stortte deze toen zo bloeiende handelsstad door een aardbeving deels in en raakte langzaamaan in de vergetelheid.

 

Er is ook alle gelegenheid om de overweldigende schoonheid van de natuur in Jordanië te ervaren. U maakt een tocht in een jeep in Wadi Rum. Dit is een van de mooiste woestijnlandschappen van Jordanië, met massieve bergen, zoutpilaren en rozerode zandvlakten. Verder bezoekt u Madaba, de Berg Nebo en de doopplaats aan de Jordaan: Bethanië.

 

Kortom: een intensieve, prachtige en leerzame trip!

Programma

Dag 1, dinsdag: heenreis

Vlucht Amsterdam - Amman rechtstreeks met Transavia. Transfer naar het hotel in Amman.

 

Dag 2, woensdag: Jerash - Madaba - Berg Nebo - Amman

Na het ontbijt bezoekt u de opgravingen van Jerash, ook wel het Bijbelse Gerasa. Het wordt wel het Pompeï van het Midden-Oosten genoemd. Na de lunch rijdt u naar Madaba. In de oosters-orthodoxe Sint Joriskerk (19e eeuw) is het wereldberoemde vloermozaïek te bewonderen. Dit meesterwerk uit de 6e eeuw is gemaakt van meer dan twee miljoen steentjes en een weergave van de regio met de Jordaan, de Dode Zee, een deel van de Nijldelta, Jeruzalem en Jericho. Zeer indrukwekkend! Tot slot gaat u naar de Berg Nebo, waar Mozes uitkeek over het Beloofde Land. Op de top staat het monument van de koperen slang. Het is een verwijzing naar de koperen staf, waarmee Mozes met Gods’ hulp mensen kon genezen wanneer ze door een giftige slang waren gebeten. Overnachting in Amman.

 

Dag 3, donderdag: naar Petra

Na het vroege ontbijt vertrekt u direct over de Desert Highway naar Petra. Een lange rit, maar niet voor niets, want u brengt vervolgens een uitgebreid bezoek aan Petra. Deze geheimzinnige in de rotsen gehouwen stad was ooit een bloeiende handelsstad. Men verhandelde er onder meer wijn, wierook en kruiden. Onder leiding van uw gids verkent u de stad, met de talrijke tombes en tempels, evenals een klein theater. Slechts vijf procent van de stad is blootgelegd. Onlangs is nog een groot forum ontdekt. Geoefende wandelaars kunnen daarna naar het indrukwekkende ‘klooster’ Ad Deir, dat waarschijnlijk een tempel was. Daar kunt u genieten van een werelds uitzicht! Een kortere wandeling is naar de Hoge Offerplaats, net boven het theater. Daarna terug via de Siq. Overnachting in Petra.

 

Dag 4, vrijdag: Woestijn

Na het ontbijt vertrek naar Little Petra, waar nog een stukje gelopen kan worden. Dan reist u verder naar Wadi Rum. Een van de mooiste woestijnen van Jordanië. Na aankomst wordt er eerst geluncht. Dan volgt per jeep een spectaculaire tocht door deze woestijn, met haar massieve bergen en rozerode zandvlakten. U kunt er genieten van een onvergetelijk uitzicht. Voor de liefhebbers is het mogelijk om een korte rit te maken op een dromedaris, het schip van de woestijn. Diner en overnachting in een tentenkamp in Wadi Rum. Eenvoudig, maar heel bijzonder om mee te maken.  

 

Dag 5, zaterdag: Terugreis

Transfer naar Aqaba, waar u bij de Arava border oversteekt naar Israël. Transfer met Israëlische bus naar de de luchthaven Ramon (van Eilat) en terugvlucht naar Nederland, rechtstreeks met Transavia.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam– Amman / Eilat-Amsterdam met Transavia
 • Handbagage max. 10 kg
 • Overnachtingen in tweepersoonskamer op basis van halfpension
 • Lunches
 • Lokale gids
 • Entreegelden
 • Fooien
 • Reisleiding

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 75,-
 • Toeslag 2e persoon 200,-
 • Ruimbagage 20 kilo à 23,-
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering 
 • Annuleringsverzekering

Overige informatie

De maximale groepgrootte is 15 personen.

 

Het paspoort dient bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig te zijn

 

Vaccinaties

Neem voor de laatste informatie over inentingen contact op met de huisarts of GGD.

 

Hotelovernachtingen (wijzigingen onder voorbehoud)

Dag 1-3 Amman 2 nachten
Dag 3-4 Petra 1 nacht
Dag 4-5 Wadi Rum 1 nacht
  Totaal 4 nachten

 

Vluchtinformatie (wijzigingen onder voorbehoud)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
10 maart 2020 Amsterdam Amman HV 6505 12.15 uur 17.55 uur
14 maart 2020 Ramon Eilat Amsterdam HV 5616 13.45 uur 18.05 uur

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief