Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Van dag tot dag

Dag 1, maandag 26 februari: Amsterdam - Tel Aviv

Vlucht Amsterdam-Tel Aviv met overstap in Istanbul. Transfer naar hotel Golan in Tiberias.

 

Dag 2, dinsdag 27 februari: Het noorden

Tabgha en Kafarnaüm

In de ochtend bezoekt u Tabgha, wat symbool staat voor de wonderbaarlijke broodvermenigvuldiging van broden en vissen van Jezus. Daarna bezoek aan Kafarnaüm, het vissersdorp waar Jezus woonde tijdens een groot gedeelte van de tijd toen hij werkte als spiritueel leider in Galilea. Op het opgravingterrein kun je mozaïeken vinden, een oliepers, een fries met Davidster, mooie zuilen en fundamenten van het huis van Petrus en de synagoge. Het ligt prachtig aan het water.

 

Banjas

Vervolgens rijdt u naar het noorden van Israël en maakt er een wandeling bij een van de bronnen van de Jordaan, bij Banjas. De plaats die hier vroeger bij lag, heette Caesarea Filippi. Er zijn nog enkele opgravingen hiervan te bekijken.

 

Tsfat

Tot slot gaat u met de bus naar Tsfat, centrum van de kabbala. U bezoekt er een synagoge en heeft kort gelegenheid om enkele kunstgalerietjes te bekijken. Een gezellig stadje.

 

Dag 3, woensdag 28 februari: Tiberias - Jeruzalem

Boottocht

U begint deze op het meer. Mooier kan het haast niet. U vaart over het Meer van Galilea. Daarna vertrekt u richting Jeruzalem.

 

Bet-Sean en Bet Alfa

De eerste stop is bij Bet-Sean, een prachtig opgravinggebied een stukje ten zuiden van het meer. U vindt er onder meer restanten van een prachtig theater, badhuizen en de cardo. Absoluut de moeite waard. Daarna rijdt u naar een nabij gelegen kibboets waar u een prachtige mozaïek kunt bewonderen; Bet Alfa. Via de Jordaanvallei vervolgt u de route naar Jeruzalem. U maakt nog een stop bij de Doopplaats aan de Jordaan, Qasr el Yahud.

 

Dag 4 donderdag 1 maart: Oude Stad Jeruzalem

Olijfberg

Deze dag staat in het teken van het bezoek aan Jeruzalem. U start vanaf de Olijfberg voor een blik op de stad. Dat onvergetelijke beeld blijft altijd op uw netvlies staan. De Gouden Koepel, de el Aqsamoskee, en heel veel torentjes van kerken en minaretten. Maar ook de vele graven onder aan de Olijfberg. Al wandelend naar beneden bezoekt u Getsemané, Betesda -bekend om het bad waar Jezus een man genas- en St. Anna. Op de plek waar de St. Annakerk staat, woonden Anna en Joachim, de ouders van Maria en daarmee de grootouders van Jezus. En volgens de overlevering werd Maria hier geboren. Het is de moeite waard om hier met elkaar een mooi lied te zingen, want de kerk is beroemd om haar akoestiek. En andere bezoekers genieten graag mee

 

Klaagmuur

Bij de Klaagmuur vindt op donderdagochtend de Bar Mitswa-viering plaats. Bijzonder om mee te maken. Jongens van 13 mogen voor het eerst in het openbaar voorlezen uit de Thorarollen. Dit wordt uitgebreid gevierd door de familieleden.

 

Via Dolorosa en Heilig Grafkerk

Na het bezoek aan de Klaagmuur, loopt u weer terug richting de Via Dolorosa en vervolgt de route naar de Heilig Grafkerk, waar het graf ligt, waaruit Jezus weer opstond. De kerk zou gebouwd zijn op de plek waar Helena het graf van Jezus van Nazaret ontdekte. Het is een ingewikkeld gebouw; een aaneenschakeling van verschillende bouwsels waarin zes verschillende christelijke richtingen een plek hebben gevonden: de Grieks-orthodoxen, de Koptische-orthodoxen, de Syrisch-orthodoxen, de rooms-katholieken, de Armeens-orthodoxen en de Ethiopische kerk. Waarschijnlijk is er nog even tijd voor de Soek en de Damascuspoort en eventueel voor de Graftuin.

 

Dag 5 vrijdag 2 maart: Tel Aviv - Amsterdam

Transfer naar Ben Gurion Airport en terugvlucht naar Nederland, met overstap in Istabul.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Oriëntatiereis Israël - 5 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Tel Aviv retour (met overstap)
 • 20 kilo ruimbagage
 • Vervoer tijdens de rondreis
 • Verblijf op een tweepersoonskamer
 • Verblijf op basis van volpension
 • Alle excursies volgens programma
 • Nederlandssprekende gids
 • Fooien

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 100,- per persoon
 • Toeslag reisgenoot 200,- per persoon
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Eenmalige poliskosten

Overige informatie

 • Het paspoort dient bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
 • Neem voor de laatste informatie over inentingen contact op met huisarts of GG&GD.
 • Het programma kan bijvoorbeeld door overheidsmaatregelen wijzigen.
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief