Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Oriëntatiereis Israël & Jordanië 2021

6 dagen

Groepsrondreis, Vliegreis

Elke reis vertelt een eigen verhaal. Laat u op deze korte rondreis meevoeren in de rijke (Bijbelse) geschiedenis en natuur van  Israël en Jordanië. Het is een reis met inspiratie voor lichaam en ziel. Israël is een prachtig land met vele contrasten op het gebied van cultuur en natuur. U rijdt door het groene Galilea , maar ook het oude Jeruzalem wordt bezocht, boordevol historie maar bruisend tegelijk! Natuurlijk mag een bezoek aan de zo bijzondere rots stad Petra, volledig in de rotsen uitgehouwen, niet ontbreken. Het is een van de zeven wereldwonderen uit de Klassieke oudheid. Verder bezoekt u de prachtige opgravingen van Jerash, ziet u de mozaëk van Madaba en de Berg Nebo.

 

Tijdens deze reis komt u op plekken waar geschiedenis is geschreven; waar verhalen zijn ontstaan die tot vandaag doorklinken. En opeens maak je zelf zomaar onderdeel uit van het verhaal.

 

Neem uw gemeenteleden mee op een reis naar Israël en/of Jordanië en reis zelf vast vooruit om deze landen te verkennen; de best mogelijke voorbereiding! Gun uzelf deze intensieve, prachtige en vooral ook leerzame 6-daagse trip!

Programma

DAG 1 maandag 25/01 Heenreis naar Tiberias

Vlucht Amsterdam-Tel Aviv. Op de heenweg brengt u indien mogelijk een bezoek aan het stadje Nazaret. Vervolgens maakt u een boottocht op het Meer van Tiberias. Dan transfer naar het hotel in Tiberias.

 

DAG 2 dinsdag 26/01 Het meer en Jerash

In de ochtend bezoek aan de Berg van de Zaligsprekingen en  Tabgha, wat symbool staat voor de wonderbaarlijke broodvermenigvuldiging van broden en vissen van Jezus. U kunt er genieten van het fraaie uitzicht op het meer en haar omgeving. Daarna bezoek aan Kafarnaüm, het vissersdorp waar Jezus woonde tijdens een groot gedeelte van de tijd toen hij werkte als spiritueel leider in Galilea. Op het opgravingterrein kun je mozaïeken vinden, een oliepers, een fries met Davidster, mooie zuilen en fundamenten van het huis van Petrus en de synagoge. Het ligt prachtig aan het water. Na een korte lunchstop rijdt u naar de grensovergang bij Sheik Hussein Bridge en steekt u de grens over naar Jordanië.

 

U rijdt door naar Jerash en bezoekt er de prachtige opgravingen van Jerash, ook wel het Bijbelse Gerasa. Het wordt wel het Pompeï  van het Midden-Oosten genoemd. Daarna rijdt u door naar Amman, waar u zult overnachten.

 

DAG 3 woensdag 27/01 Amman - Petra

Na het vroege ontbijt vertrekt u direct over de Desert Highway naar Petra. Een lange rit, maar niet voor niets, want u brengt vervolgens een uitgebreid bezoek aan Petra. Deze geheimzinnige in de rotsen gehouwen stad was ooit een bloeiende handelsstad. De Nabateeërs bouwden de stad in de 2e eeuw voor Christus. In de 6e eeuw na Christus stortte deze toen zo bloeiende handelsstad door een aardbeving deels in en raakte langzaamaan in de vergetelheid. Men verhandelde er onder meer wijn, wierook en kruiden. Onder leiding van uw gids verkent u de stad, met de talrijke tombes en tempels, evenals een klein theater. Slechts vijf procent van de stad is blootgelegd. Onlangs is nog een groot forum ontdekt. Geoefende wandelaars kunnen daarna naar het indrukwekkende ‘klooster’ Ad Deir wandelen, dat waarschijnlijk een tempel was. Daar kunt u genieten van een werelds uitzicht! Een andere wandeling is naar de Hoge Offerplaats, net boven het theater. Daarna lopend terug via de Siq. Overnachting in Petra.

  

Dag 4 donderdag 28/01  Koningsroute en Jeruzalem

Na het ontbijt rijdt u deels via de fraaie Koningsroute (een lange weg) naar Madaba. In de oosters-orthodoxe Sint Joriskerk (19e eeuw) is het wereldberoemde vloermozaïek te bewonderen. Dit meesterwerk uit de 6e eeuw is gemaakt van meer dan twee miljoen steentjes en een weergave van de regio met de Jordaan, de Dode Zee, een deel van de Nijldelta, Jeruzalem en Jericho. Zeer indrukwekkend! Vervolgens gaat u naar de Berg Nebo, waar Mozes uitkeek over het Beloofde Land. Op de top staat het monument van de koperen slang. Het is een verwijzing naar de koperen staf, waarmee Mozes met Gods’ hulp mensen kon genezen wanneer ze door een giftige slang waren gebeten. Bij helder weer kun je Jericho en soms zelfs Jeruzalem zien liggen. En natuurlijk is er uitzicht op de Dode Zee.

 

Daarna steekt u de grens over bij de Allenby Bridge en vervolgt u de reis naar Jeruzalem. Mocht er nog tijd zijn dan maakt u onderweg nog een korte stop bij Wadi Kelt, met uitzicht op het st. Georgeklooster.

 

Dag 5 vrijdag 29/01 Jeruzalem

In de ochtend brengt u een bezoek aan West-Jeruzalem, aan het Gedachteniscentrum van de Holocaust: Yad Vashem. Ook ziet u de Menora voor de Knesset. Terug in de oude stad kunt u een wandeling over de stadsmuur maken, een goede manier om de stad met har vier wijken te verkennen. Aan het einde van de middag komt u bij de Klaagmuur om de start van de Sabbat mee te maken.

 

Dag 6 zaterdag 30/01 Jeruzalem en terugreis

Deze dag staat in het teken van het bezoek aan het oude Jeruzalem. U start vanaf de Olijfberg voor een blik op de stad. Dat onvergetelijke beeld blijft altijd op uw netvlies staan. De Gouden Koepel, de el Aqsamoskee, en heel veel torentjes van kerken en minaretten. Maar ook de vele graven onder aan de Olijfberg. Al wandelend naar beneden bezoekt u Getsemané, Betesda -bekend om het bad waar Jezus een man genas- en St. Anna. Op de plek waar de St. Annakerk staat, woonden Anna en Joachim, de ouders van Maria en daarmee de grootouders van Jezus. En volgens de overlevering werd Maria hier geboren. Het is de moeite waard om hier met elkaar een mooi lied te zingen, want de kerk is beroemd om haar akoestiek. En andere bezoekers genieten graag mee.

 

Na het bezoek aan de Klaagmuur, loopt u weer terug richting de Via Dolorosa en vervolgt de route naar de Heilig Grafkerk, waar het graf ligt, waaruit Jezus weer opstond. De kerk zou gebouwd zijn op de plek waar Helena het graf van Jezus van Nazaret ontdekte. Het is een ingewikkeld gebouw; een aaneenschakeling van verschillende bouwsels waarin zes verschillende christelijke richtingen een plek hebben gevonden: de Grieks-orthodoxen, de Koptische-orthodoxen, de Syrisch-orthodoxen, de rooms-katholieken, de Armeens-orthodoxen en de Ethiopische kerk.

 

Daarna is het tijd om Jeruzalem te verlaten en naar de luchthaven te gaan. De reis zit er helaas weer op. Transfer naar Ben Gurion Airport en terugvlucht naar Nederland. Vol verhalen komt u thuis.

 

Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
25-1-2021
 
Te boeken
650,-
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie

Inbegrepen:

 • Vlucht naar Tel Aviv v.v. (evt. met overstap) incl. heffingen
 • Vervoer ter plaatse
 • 5 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Alle maaltijden (m.u.v. de lunch op aankomst- en vertrekdag)
 • Entrees
 • Nederlandssprekende gids
 • Fooien
 • Visum Jordanië en grensbelastingen
 • DrieTour reisleider
 • 100% CO2-compensatie van uw vliegreis via Green Seat

Niet inbegrepen:

 • Toeslag éénpersoonskamer 100,-
 • Reissom 2e persoon 850,-
 • Lunch op aankomst- en vertrekdag
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

Het minimum aantal deelnemers is 10 personen.

 

Vaccinaties

Neem voor de laatste informatie over vaccinaties contact op met de huisarts of GGD.

 

Paspoort

Voor Israël en Jordanië dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat na terugkeer in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig is. Het visum voor Jordanië wordt door DrieTour verzorgd.

 

 

Hotelovernachtingen (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1-2

Tiberias

Golan Hotel

1 nacht

Dag  2-3

Amman

Signature Hotel

1 nacht

Dag 3-4

Petra

Petra Palace

1 nacht

Dag 4-6

Jeruzalem

Caesar hotel

2 nachten

 

 

 

 

 

 

Vluchtinformatie vertrek (wijzigingen onder voorbehoud):

Volgt later

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief