Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Kruispunt van culturen en religies

Groepsrondreis, Vliegreis

Een korte kennismakingstrip naar Libanon, het land van de ceders. U verblijft in het kosmopolitische Beiroet, een uitstekende uitvalsbasis voor alle excursies. Libanon is een klein land dat  rijk is aan cultuur, maar zeker ook over natuurschoon beschikt. Het wordt soms wel klein Zwitserland aan de kust genoemd. Naast de prachtige Bekaavallei en het Choufgebergte bezoekt u ook historische plekken en  overblijfselen zoals Baalbeck, Byblos en Anjar.

Programma

Dag 1, maandag: Heenreis

Avondvlucht Amsterdam-Beirut met overstap in Istanbul. Aankomst in de nacht. Transfer naar Rotana Hotel Raouché Arjaan in Beirut.

 

Dag 2, dinsdag: Beirut en het Choufgebergte

U staat iets later op en vertrekt na het ontbijt voor een citytour door Beirut, waarbij ook de Duivengrot (een fraaie rotsformatie) bezocht wordt. In Beirut vindt u vele schitterende bouwwerken die zijn gerestaureerd en in ere hersteld, zoals moskeeën in het Islamitische west-Beiroet en kerken in het christelijke oosten van de stad. Daarnaast ziet u restanten van Romeinse badhuizen en een regeringspaleis.

 

Na de rondrit bezoekt u Deir al Kamar, dat met haar kleine smalle steegjes een openluchtmuseum lijkt. Op 900 meter ligt, eveneens in het afwisselende Choufgebergte Beit Ed-Dine, een paleis in Turks-Syrische stijl. Het paleis ligt te midden van prachtige tuinen met fraaie fonteinen. Vlakbij ligt ook Moussa Castle, dat nu een museum over de Libanese cultuur huisvest. De laatste stop deze dag is bij het plaatsje Barouk Cedars, gelegen bij een groot cederbos. Het maakt onderdeel uit van het Chouf Nature Reserve; een mooi stukje natuur. Dan terug naar het hotel voor diner en overnachting.

 

Dag 3, woensdag: Byblos en Qadachi-Vallei

Vandaag vertrekt u langs de kustweg noordwaarts, waarbij u kunt genieten van mooie uitzichten op zee. U gaat naar de spectaculaire Jeita grotten, een van de mooiste druipsteengrotten van het Midden-Oosten. De grotten bestaan uit twee etages, want eronder bevindt zich een ondergronds meer. Na dit natuurwonder rijdt u verder naar Byblos, een van de oudste steden ter wereld. Er zijn dan ook restanten te zien uit vele verschillende soorten beschavingen, zoals Phoenicische tempels, een Romeins theater, een kruisvaardersburcht en een middeleeuwse haven. Vervolgens door de Qadicha-vallei, een prachtig stuk natuur met vele grotten en  restanten van oude kloosters van de uit Syrië verdreven Maronieten. Het wordt dan ook wel de Heilige Vallei genoemd. In dit natuurgebied kan prachtig gewandeld en geklommen worden. Dan terug naar Beirut voor diner en overnachting.

 

Dag 4, donderdag: Baalbek

Eén van de hoogtepunten van een reis naar Libanon is wel het bezoek aan Baalbek, hoog gelegen in de groene Bekaavallei. Baalbek is een van de best bewaarde stukjes Romeinse architectuur en staat daarmee op de UNESCO werelderfgoedlijst. Tijdens de Hellenistische periode werden hier verschillende goden vereerd en ook de Romeinen gebruikten deze plaats voor verering en bouwden hier gigantische tempels. Het zijn de grootste tempels die ooit gebouwd zijn en bovendien goed bewaard gebleven. Zo werd Baalbek een beroemd pelgrimsoord.

 

Vervolgens een bezoek aan de interessante opgravingen van Anjar, die volledig uit de Osmaanse tijd stammen. Ooit een drukke handelsstad,  gebruikt als rustplaats voor karavanen. Ook staat u een wijnproeverij bij Ksara te wachten. De laatste stop is bij Zahleh, prachtig gelegen aan de groene oevers van de rivier Bardouni en daarmee ook wel de bruid van Bekaa genoemd. Daarna terug naar Beirut voor diner en overnachting.

 

Dag 5, vrijdag: Terugreis

De ochtend is nog deels vrij te besteden in Beirut. Daarna transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Nederland, met overstap in Istanbul.

Accommodaties

Rotana Hotel Raouché Arjaan

U verblijft alle nachten in hotel Raouché Ajraan by Rotana in Beirut. De kamers van het hotel zijn...

Rotana Hotel Raouché Arjaan

U verblijft alle nachten in hotel Raouché Ajraan by Rotana in Beirut. De kamers van het hotel zijn van alle gemakken voorzien en beschikken naast een eigen badkamer over airconditioning, tv, minibar en een kluisje. Het hotel ligt vlak bij de mediterrane boulevard en heeft prachtig uitzicht op zee. Het is slechts vijf minuten lopen van hét winkelcentrum van Beirut en de bruisende Hamra Street. Het hotel beschikt over diverse restataurants, een sportclub en een zwembad op het dak.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam– Beirut-Amsterdam met Turkish Airlines, incl. ruimbagage.
 • Overnachtingen in tweepersoonskamer op basis van halfpension
 • 3 Lunches
 • Lokale gids
 • Entreegelden
 • Fooien
 • DrieTour reisleiding

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 100,-
 • Toeslag 2e persoon 200,-
 • Overige lunches
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

Overige informatie

De maximale groepgrootte is 15 personen.

 

Paspoort: moet nog minimaal 3 maanden geldig zijn na thuiskomst en mag geen stempel van Israël bevatten. Visum is verplicht en wordt door agent geregeld.

 

Vaccinaties

Neem voor de laatste informatie over inentingen contact op met de huisarts of GGD.

 

Route

Beirut: 4 nachten

 

Vluchtinformatie (wijzigingen onder voorbehoud)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
02 maart 2020 Amsterdam Istanbul TK 1954 18.05 uur 23.30 uur
03 maart 2020 Istanbul Beirut TK 828

01.30 uur

02.20 uur
06 maart 2020 Beirut Istanbul TK 825 14.50 uur 18.10 uur
06 maart 2020 Istanbul Amsterdam TK 1955 19.55 uur

21.35 uur

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief