Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Orientatiereis Turkije 2021

5 dagen

Groepsrondreis, Vliegreis

Turkije is dé bakermat van het christendom. Bijbelverhalen liggen hier letterlijk op straat. Het zijn met name de apostelen Paulus en Johannes die dit gebied bereisd hebben. Paulus heeft tijdens zijn zendingsreizen rondom het Middellandse Zeegebied  veel tijd in Turkije doorgebracht om daar het Evangelie te verkondigen. Hij stichtte er christelijke gemeenten en schreef brieven die deel uitmaken van het Nieuwe Testament. Paulus is een belangrijk figuur in het christendom en tot de dag van vandaag inspireert hij velen. Johannes was ook geboeid door het prachtige landschap van West-Anatolië. Hij stuurde zijn brieven aan de zeven gemeenten van Klein Azië, zoals deze in het Bijbelboek Openbaring opgetekend staan.

 

Tijdens deze 5-daagse oriëntatiereis worden Bijbelverhalen levend. U volgt delen van de routes die Paulus en Johannes hebben afgelegd. Zo ontdekt u Efese, Laodiceia, Pergamum en Troas.

Programma

Dag 1, maandag: Heenreis naar Izmir

Vlucht van Amsterdam met eventueel een overstap naar Izmir. Transfer naar uw hotel in Kusadasi.

 

Dag 2, dinsdag: Efese – Selçuk – Laodicea – Denizli

Vandaag ontdekt u Efese, het commerciële centrum van de Oudheid. Efese is een van de mooiste opgravingen van Turkije. Volgens de overlevering  heeft Maria, na uit Jeruzalem vertrokken te zijn, haar laatste jaren in de omgeving van Efese doorgebracht samen met de apostel Johannes, haar aangenomen zoon. Dat verhaal gaat leven als u het huisje van Maria bezoekt;  verscholen in de heuvels is dit de plek waar Maria haar laatste dagen zou hebben doorgebracht.

 

Paulus is meerdere keren in Efese geweest, waaronder een aaneengesloten periode van drie jaar. In die tijd verkondigde hij er intensief het Evangelie. U wandelt dezelfde weg die Paulus en Johannes  bewandeld hebben en staat letterlijk op dezelfde plekken waar Paulus zijn toespraken hield. Denkt u zich eens in, als u op de agora of in het theater staat,  hoe het in die tijd geweest moet zijn. Bekijk ook de prachtig gerestaureerde bibliotheek.

 

Vervolgens naar Selcuk  waar u de Johannesbasiliek met het graf van Johannes bezoekt. Een mooie plek om stil te staan bij het leven van Johannes.

 

Tot slot Laodicea, een zeer welvarende stad.  In zijn brieven noemde Johannes  dit de stad van het Compromis. "Omdat jullie lauw zijn  en noch heet, noch koud, zal Ik jullie uit mijn mond spuwen" (Openb. 3:16). Als u in Laodicea bent, wordt deze uitspraak van Johannes duidelijk door de aanwezigheid van eeuwenoude lauw waterbronnen.  Ook heeft Paulus een brief geschreven aan deze gemeente . Hij verwijst in zijn brief aan de Kolossenzen onder andere naar Hiërapolis, de stad die u morgen bezichtigt.

 

U reist door naar Denizli voor de overnachting.

 

Dag 3, woensdag: Pamukkale – Hiërapolis – Sardes – Dikili

In de ochtend gaat u naar ’s werelds bekendste natuurwonder dat u al van ver  ziet liggen: het katoenkasteel Pamukkale, een massief van heetwaterbronnen. Water uit de hete bron stroomt van hier richting Laodicea. Ervaar zelf hoe de warmte aan uw voeten voelt. De uitspraak van Johannes (Openb. 3:16) wordt u duidelijk.

 

Achter Pamukkale ligt de antieke stad Hiërapolis; een indrukwekkende opgraving met een Necropolis, Apollo tempel en de kerk van Philippus; een mooie plek om alle indrukken op u in te laten werken.

 

Ter afsluiting van deze dag naar Sardes, de gemeente van Verzuim. Sardes is een voormalige christelijke gemeente die Paulus met zijn zendingswerk heeft gesticht. De stad biedt prachtige opgravingen waaronder het gymnasium en de synagoge. U bezoekt ook de tempel van Artemis; waar Joden een synagoge en Christenen een kerk hebben gebouwd.

 

Voor diner en overnachting naar Dikili.

 

Dag 4, donderdag: Pergamum   Troas – Dikili

Vandaag naar de oude Bijbelse stad Pergamum. Hierover schreef Johannes onder andere: Ik weet waar ge woont, daar waar de troon des satans is (Openb. 2:13).  Pergamum vertelt u mooie verhalen en laat  indrukwekkende dingen zien. Het theater dat als een adelaarsnest tegen een berg ligt, is de meest in het oog springende ruïne. Maar ook het altaar van Zeus, de heilige weg, het Serapisheiligdom en de tempel van Trajanus zijn de moeite waard.

 

U  reist verder naar Troas. Laat uw gedachten in Troas, waar Lucas zich bij Paulus voegde, terug gaan naar het verleden. Tot slot naar uw hotel in Dikili voor de overnachting.

 

Dag 5, vrijdag: Izmir en terugvlucht

Na een vroeg ontbijt transfer naar de luchthaven van Izmir voor de terugvlucht met overstap naar Amsterdam.

Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
7-6-2021
 
Te boeken
399,-
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie

Inbegrepen:

 • Vlucht met Turkish Airlines Amsterdam - Izmir v.v. met overstap incl. heffingen
 • Ruimbagage 23 kilo
 • Vervoer ter plaatse
 • 4 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Alle maaltijden (m.u.v. de aankomst- en vertrekdag)
 • Entrees
 • Nederlandssprekende gids
 • Fooien
 • DrieTour reisleider
 • 100% CO2-compensatie van uw vliegreis via Green Seat

 

Niet inbegrepen:

 • Toeslag éénpersoonskamer 75,-
 • Toeslag 2e persoon 150,-
 • Lunch op aankomst- en vertrekdag
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

De maximale groepgrootte is 15 personen.

 

Vaccinaties

Neem voor de laatste informatie over inentingen contact op met de huisarts of GGD.

 

Paspoort

Voor Turkije dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitsbewijs dat na terugkeer in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig is. 

 

 

Hotelovernachtingen (wijzigingen onder voorbehoud)

Dag 1-2 Kusadasi Hotel Marina Suites**** of vergelijkbaar 1 nacht
Dag 2-3 Denizli Hotel Richmond Thermal***** of vergelijkbaar 1 nacht
Dag 3-5 Dikili Hotel Halic Park**** of vergelijkbaar 2 nachten
  Totaal   4 nachten

 

Vluchtinformatie (wijzigingen onder voorbehoud)

Volgt later

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief