Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Malta, een gastvrij land

4 dagen

Groepsrondreis, Vliegreis

Tussen Sicilië en Tunesië ligt een aantal stipjes in de Middellandse Zee. Met een scherpe blik, ziet u dat het hier om de unieke eilanden Malta en Gozo gaat, die samen met het nog kleinere eilandje Comino de republiek Malta vormen. Het is niet alleen de zuidelijkste maar ook kleinste lidstaat van de EU. Hoewel de eilanden klein zijn, bieden ze veel: een rijke en lange historie, prachtige uitzichten op een azuurblauwe zee, lokale wijnen, een vriendelijke en gastvrije bevolking en bijna altijd een stralend blauwe hemel.

 

Malta, boordevol historische verhalen

Vanwege zijn strategische ligging kent Malta een lange, bewogen geschiedenis boordevol verhalen. Het oudste verhaal gaat over een beschaving, die dateert van ver voor Christus. Een uniek voorbeeld zijn de tempels van Hagar Qim, gebouwd uit enorme rotsblokken, die er nu verlaten bij liggen. Later volgden de Romeinen en vervolgens waren de Arabieren er lange tijd de baas. Hun invloed is goed te merken in het Maltees, een taal doorspekt met Arabische klanken. Ook de Arabieren vertrokken en zo rond 1500 arriveerden de kruisridders.

 

Die Maltezer Orde speelt een grote rol in het verhaal van Malta. Ze werd opgericht rond het jaar 1000 als hospitaal orde om pelgrims, die het Heilige Land bezochten, te ondersteunen. Na de herovering van Jeruzalem door de Islam, moesten de ridders het land verlaten. Na vele omzwervingen werd hen door de Spaanse keizer Karel V Malta als vestigingsplaats aangeboden. Al snel na hun komst deden de Ottomanen verwoede pogingen Malta te veroveren. Mede dankzij de enorme fortificaties die de ridders rond de havens van Valletta hadden aangelegd, werd het beleg afgeslagen. Gedurende een periode van zo’n 300 jaar bepaalden ze voor een belangrijke deel de  huidige aanblik van Malta. De bouw van Valletta, de hoofdstad, is hun werk. De stad werd versterkt met imposante vestingwerken, zowel aan de land- als zeezijde, die tot vandaag het gezellige centrum omringen.

 

Zo rond 1800 viel Malta in Britse handen en bleef dat tot het in 1964 onafhankelijk werd. Engels is de tweede officiële taal. Engelse invloeden zijn terug te vinden in het links rijdende verkeer, typisch rode brievenbussen en telefooncellen.

 

Malta, eiland van Paulus

Het voor ons interessantste verhaal is dat over de apostel Paulus. Tijdens zijn reis naar Rome leed hij schipbreuk op Malta (Hand. 27). Ruim drie maanden verbleef Paulus hier. Sporen van z’n verblijf zijn terug te vinden in St. Paul’s Bay  waar u zelfs een standbeeld van Paulus ziet en de Pauluscatacomben in Rabat. Daarnaast vindt u overal op het eiland, in de diverse Pauluskappellen fresco’s die herinneren aan zijn verblijf op Malta.

 

Tijdens deze boeiende oriëntatiereis, leert u niet alleen het afwisselende Malta en Gozo beter kennen, maar treedt u letterlijk in de voetsporen van Paulus en krijgt zo een beter beeld van deze inspirerende apostel.

Programma

Dag 1, maandag: Op reis en bezoek Valletta

Vlucht Amsterdam - Malta. Na aankomst volgt een bezoek aan Valletta, hoofdstad van Malta. Te voet maakt u een wandeling door het kleine maar interessante centrum. Het sluitstuk vormt het audiovisuele spektakel ‘Malta Experience’, een mooie kennismaking met het bewogen en rijke verhaal van de eilanden. Transfer naar uw 4-sterren hotel in Qawra.

 

Dag 2, dinsdag: Gozo

Dagexcursie naar Gozo. Per ferry naar dit qua sfeer heel anders aandoende buureiland. Tijdens de tour bezoekt u de Ta Pinu kerk, de citadel van Victoria, Xlendi baai en het Dwerja Point met de bekende ‘Fungus Rock’.  Door de hoogteverschillen verrast het uitzicht steeds opnieuw.

 

Dag 3, woensdag: St. Paul’s Island, Mdina, Rabat, Hagar Qim en Marsaxlokk

Een hele dag verkenning van Malta. Aan het begin van de dag vaart u per luzzu (Maltezer vissersboot) naar de plek, waar Paulus schipbreuk leed, St. Paul´s Island, dat gedomineerd wordt door een enorm beeld van de apostel. Dan door naar het binnenland voor een duik in het verleden met een bezoek aan Mdina, voormalige hoofdstad van Malta en ook wel “stille stad” genoemd. U wandelt over de imposante stadsmuren, die constant wisselende panaroma’s bieden. Hierna gaat u  op zoek naar Paulus. In Rabat, bekijkt u de grotten waar hij na zijn schipbreuk enige maanden verbleef. Hierboven ligt St. Paul´s kerk, speciaal gebouwd ter herinnering aan Paulus. Laat hier uw gedachten eens terug gaan naar die tijd.

 

Aansluitend staat er een lichte lunch op het Meridiana wijnlandgoed voor u klaar met lokale specialiteiten, waarbij een goed glas wijn niet ontbreekt. Na deze aangename onderbreking is het tijd voor een kijkje bij het 3600 jaar oude tempelcomplex Hagar Qim, een indrukwekkend bouwwerk, dat vrij in het landschap ligt en op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. De dag wordt besloten in het vissersdorp Marsaxlokk met z’n typische vissersbootjes, de luzzu, geverfd in helder rood, blauw en geel.

 

Dag 4, donderdag: Terug naar huis

Vroege transfer naar de luchthaven van Malta en rechtstreekse terugvlucht naar Amsterdam.

Accommodaties

Hotel Suncrest****

Verblijf in het 4-sterren hotel Suncrest in Qawra/St. Paul’s Bay (zie ook: www.suncresthotel.com...

Hotel Suncrest****

Verblijf in het 4-sterren hotel Suncrest in Qawra/St. Paul’s Bay (zie ook: www.suncresthotel.com), een sfeervolle badplaats. Het hotel beschikt over een binnen- en buitenzwembad, restaurant, bar en ligt centraal direct aan de boulevard. De kamers zijn verzorgd ingericht en beschikken over alle faciliteiten om u een aangenaam verblijf te bezorgen.

terug
Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
7-6-2021
 
Te boeken
349,-
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam – Malta v.v. met Air Malta
 • Ruimbagage (max. 20 kg)
 • Overnachtingen in tweepersoonskamer op basis van halfpension
 • Lunches
 • Nederlandssprekende gids
 • Entreegelden
 • Fooien
 • Reisleiding

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 75,-
 • Toeslag 2e persoon 150,-
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

Prijsinformatie

De maximale groepgrootte is 15 personen.

 

Vluchtinformatie (wijzigingen onder voorbehoud)

Volgt later.

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief