Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Oriëntatiereis Israël 2017

Groepsrondreis, Vliegreis

Een reis naar het Heilige land Israël is een reis met inspiratie voor lichaam en ziel. Israël is een prachtig land met vele contrasten op het gebied van cultuur en natuur waar vele Bijbelse verhalen tot leven komen. Iedere dag brengt iets bijzonders en unieks. Je bent zomaar op een plek waar geschiedenis is geschreven; waar verhalen zijn ontstaan die ertoe doen. En opeens maak je zelf onderdeel uit van het verhaal.

 

Neem je gemeenteleden mee op een reis naar Israël en reis zelf vast vooruit om het land te verkennen; de beste voorbereiding!

Dagprogramma

Dag 1 vrijdag 17 februari

Vlucht Amsterdam-Tel Aviv. Transfer naar het hotel in Netanya.

 

Dag 2 zaterdag 18 februari

 

Caesarea

Deze dag staat een bezoek aan Caesarea op het programma, prachtig gelegen aan zee. Het was een belangrijke stad voor de Romeinen en kruisvaarders. Paulus zat hier twee jaar gevangen, voordat hij naar Rome werd overgebracht. Je ziet er het prachtige theater en de oude stad. Ook bezoek je de bijzondere mediapresentatie. Het oude theater doet tot de dag van vandaag dienst! De Romeinse waterleiding loopt nog over het strand.

 

Megiddo

Vervolgens ga je naar Megiddo, het oude Armageddon. Hier vonden in het verleden vele veldslagen plaats. Je vindt er een mooie maquette die een goed beeld over de ‘stad’ geeft en waarop de verschillende lagen goed te zien zijn. Je vindt er o.a. restanten van een altaar, een poort, een graansilo en een paleis. Ook zie je hoe het watersysteem werkte, want de stad lag hoog maar het water diep en hoe breng je dit dan veilig binnen de stadsmuren…Een interessante opgraving!

 

Akko

Tot slot ga je nog naar de kruisvaarderstad Akko, gelegen aan de kust. Je vindt hier een Citadel, een grote Moskee en een oude Karavanserai. Verder is er een kleine, gezellige souk en is het tevens een havenstadje. Na dit bezoek rijdt de bus terug naar Tiberias voor diner en overnachting.

 

Dag 3 zondag 19 februari

 

Boottocht meer Tiberias

Het is zondag en we beginnen op het meer van Tiberias. Mooier kan het haast niet. Ook een mooie plek om een korte dienst te houden, daar op onze eigen boot.

 

Berg van de Zaligsprekingen, Tabgha en Kafarnaüm

Vervolgens met de bus naar de Berg van de Zaligsprekingen, prachtig gelegen te midden van mooie tuinen met uitzicht op het meer. Lopend door de velden naar Tabgha, wat symbool staat voor de wonderbaarlijke broodvermenigvuldiging van broden en vissen van Jezus. Daarna bezoek aan Kafarnaüm, het vissersdorp waar Jezus woonde tijdens een groot gedeelte van de tijd toen hij werkte als spiritueel leider in Galilea. Op het opgravingterrein kun je mozaïeken vinden, een oliepers, een fries met Davidster, mooie zuilen en fundamenten van het huis van Petrus en de synagoge. Het ligt prachtig aan het water.

 

Gamla

Tot slot nog naar het Natuurpark Gamla, ook wel het Masada van het noorden genaamd. Met een beetje geluk zie je er adelaars vliegen, want die bouwen hier in de kloof hun nesten. Via een ritje over de Golan rijden we terug naar het hotel.

 

Dag 4 maandag 20 februari

 

Dode Zee

Vertrek naar het zuiden, door de Jordaanvallei. De eerste stop is bij Qasr el Yahud, de doopplek aan de Jordaan (vlak bij Jericho). Daarna maak je een dagtocht naar de Dode Zee. Met de kabelbaan ga je de burcht Masada op en bezoek je van de oostzijde deze onmisbare site. Vandaar rijd je terug en stop je bij Engedi voor een wandeling naar de Shulamit waterval. David verborg zich hier voor Saul. Het is een klein stukje tropen in de subtropen! Misschien zie je nog een steenbok lopen of een klipdas? Natuurlijk zal er ergens deze dag gelegenheid zijn om te drijven in de Dode Zee. Echt een belevenis.

 

Olijfberg

Vervolgens door naar Jeruzalem waar we vanaf de Olijfberg nog een blik werken op de stad. Dat onvergetelijke beeld blijft altijd op je netvlies staan. De Gouden Koepel, de el Aqsamoskee, en heel veel torentjes van kerken en minaretten. Maar ook de vele graven onder aan de Olijfberg.

 

Dag 5 dinsdag 21 februari

 

Omgeving Tempelberg

Vandaag bezoek je Jeruzalem: het Tempelplein indien mogelijk en de Klaagmuur. Heel interessant zijn de Western Wall Tunnels, waar je doorheen loopt.

 

Betesda en St. Anna

De bus brengt je eerst naar de Olijfberg, voor een mooi uitzicht op de stad. Daarna word je bij de Leeuwenpoort afgezet en loop je langs Betesda - bekend om het bad waar Jezus een man genas - en St. Anna over de Via Dolorosa. Op de plek waar de St. Annakerk staat, woonden Anna en Joachim, de ouders van Maria en daarmee de grootouders van Jezus. En volgens de overlevering werd Maria hier geboren. Het is de moeite waard om hier met elkaar een mooi kerstlied te zingen, want de kerk is beroemd om haar akoestiek. En andere bezoekers genieten graag mee. 

 

Heilig Grafkerk

In de buurt van Betesda kom je weer boven de grond. je ziet de Sint Anna Kerk - een Kruisvaarderkerk met heel bijzondere akoestiek. . Even verderop begint de Via Dolorosa. Daarna wandel je door naar de Heilig Grafkerk, waar het graf ligt, waaruit Jezus weer opstond. De kerk zou gebouwd zijn op de plek waar Helena het graf van Jezus van Nazaret ontdekte. Het is een ingewikkeld gebouw; een aaneenschakeling van verschillende bouwsels waarin zes verschillende christelijke richtingen een plek hebben gevonden: de Grieks-orthodoxen, de Koptische-orthodoxen, de Syrisch-orthodoxen, de rooms-katholieken, de Armeens-orthodoxen en de Ethiopische kerk.  Het is een enorm gebouw dat toch heel lastig te vinden is in de wirwar van steegjes in de Soek. Je ziet de Soek en de Damascuspoort en loopt tot de Graftuin.

 

Dag 6 woensdag 22 februari

 

Neot Kedumim

Het zit er alweer bijna op. De laatste dag benutten we optimaal. Vanuit Jeruzalem rijd je naar de prachtige Bijbelse Landschapstuin Neot Kedumim. Hier krijg je een goed beeld van hoe het land (en het landschap) eruit zag in de tijd van Jezus. Je kunt er tevens kilometers ver uitkijken op de omgeving. Rond het middaguur  transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inclusief:

 • vliegreis incl. bagage
 • vervoer ter plaatse
 • 2-persoonskamer in 3-4 sterren hotels
 • alle maaltijden
 • entrees
 • Nederlandsprekende gids
 • reisleiding DrieTour
 • kennismakingsbijeenkomst

Exclusief:

 • persoonlijke uitgaven
 • reissom 2e persoon € 750,-
 • toeslag 1 persoonskamer € 150,-
 • reisverzekering
 • annuleringsverzekering
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief