Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Oriëntatiereis Israël

Groepsrondreis, Vliegreis

Een reis naar het Heilige land Israël is een reis met inspiratie voor lichaam en ziel. Israël is een prachtig land met vele contrasten op het gebied van cultuur en natuur. Bijbelse verhalen komen tot leven. Iedere dag brengt iets bijzonders en unieks. Zomaar op een plek waar geschiedenis is geschreven; waar verhalen zijn ontstaan die tot vandaag doorklinken. En opeens maak je zelf onderdeel uit van het verhaal.

 

Neem uw gemeenteleden mee op een reis naar Israël en reis zelf vast vooruit om het land te verkennen; de best mogelijke voorbereiding!

Programma

Dag 1, maandag: Heenreis

Vlucht Amsterdam-Tel Aviv. Transfer naar hotel Golan in Tiberias. Op de heenweg een bezoek aan Nazaret.

 

Dag 2, dinsdag: Het noorden

Banjas

In de ochtend rijdt u naar het noorden van Israël en maakt een wandeling bij Banjas, een van de bronnen van de Jordaan. De plaats die hier vroeger bij lag, heette Caesarea Filippi. Er zijn nog enkele opgravingen te bekijken.

 

Tsfat

Daarna gaat u met de bus naar Tsfat, centrum van de kabbala. U bezoekt een synagoge en heeft kort gelegenheid om enkele kunstgalerietjes te bekijken in dit gezellige stadje.

 

Tabgha en Kafarnaüm

In de middag bezoek aan de Berg van de Zaligsprekingen en Tabgha, wat symbool staat voor de wonderbaarlijke broodvermenigvuldiging van broden en vissen door Jezus. Daarna bezoek aan Kafarnaüm, het vissersdorp waar Jezus woonde tijdens een groot gedeelte van de tijd die hij werkte als spiritueel leider in Galilea. Op het opgravingterrein, prachtig gelegen aan het water, vindt u mozaïeken, een oliepers, een fries met Davidster, mooie zuilen en fundamenten van het huis van Petrus en de synagoge.  

 

Dag 3, woensdag: Tiberias - Jeruzalem

Boottocht

U begint deze dag op het meer. U vaart over het Meer van Galilea. Mooier kan het haast niet. Daarna vertrekt u richting Jeruzalem.

 

Bet-Sean en Bet Alfa

De eerste stop is bij Bet-Sean, een prachtig opgravinggebied een stukje ten zuiden van het meer. U ziet er onder meer restanten van een prachtig theater, badhuizen en de cardo. Absoluut de moeite waard! Daarna rijdt u naar een nabij gelegen kibboets waar u een prachtige mozaïek kunt bewonderen; Bet Alfa. Via de Jordaanvallei vervolgt u uw weg naar Jeruzalem. U maakt nog een stop bij de Doopplaats aan de Jordaan, Qasr el Yahud. Ook is er tijd om een stop te maken bij Wadi Kelt, met uitzicht op het St. Georgeklooster.

 

Dag 4, donderdag: Oude Stad Jeruzalem 

Olijfberg

Deze dag staat in het teken van het bezoek aan Jeruzalem. U start vanaf de Olijfberg voor een blik op de stad. Dat onvergetelijke beeld blijft altijd op uw netvlies staan. De Gouden Koepel, de el Aqsamoskee, en heel veel torentjes van kerken en minaretten. Maar ook de vele graven onder aan de Olijfberg. Al wandelend naar beneden bezoekt u Getsemané, Betesda -bekend om het bad waar Jezus een man genas- en St. Anna. Op de plek waar de St. Annakerk staat, woonden Anna en Joachim, de ouders van Maria en daarmee de grootouders van Jezus. En volgens de overlevering werd Maria hier geboren. Het is de moeite waard om hier met elkaar een mooi lied te zingen, want de kerk is beroemd om haar akoestiek. En andere bezoekers genieten graag mee

 

Klaagmuur

Bij de Klaagmuur vindt op donderdagochtend de Bar Mitswa-viering plaats. Bijzonder om dit mee te beleven. Jongens van 13 mogen voor het eerst in het openbaar voorlezen uit de Thorarollen. En dat wordt uitgebreid gevierd door de familieleden.

 

Via Dolorosa en Heilig Grafkerk

Na het bezoek aan de Klaagmuur, loopt u weer terug richting de Via Dolorosa en vervolgt de route naar de Heilig Grafkerk, waar het graf ligt, waaruit Jezus weer opstond. De kerk zou gebouwd zijn op de plek waar Helena het graf van Jezus van Nazaret ontdekte. Het is een ingewikkeld gebouw; een aaneenschakeling van verschillende bouwsels waarin zes verschillende christelijke richtingen een plek hebben gevonden: de Grieks-orthodoxen, de Koptische-orthodoxen, de Syrisch-orthodoxen, de rooms-katholieken, de Armeens-orthodoxen en de Ethiopische kerk. Waarschijnlijk is er nog even tijd voor de Soek en de Damascuspoort en eventueel voor de Graftuin.

 

Dag 5, vrijdag: Terugreis 

Transfer naar Ben Gurion Airport en terugvlucht naar Nederland, rechtstreeks met Transavia.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam– Tel Aviv-Amsterdam met Transavia
 • Alleen handbagage, max. 10 kg, 55 x 40 x 25 cm. Ruimbagage optioneel bij te boeken
 • Overnachtingen in tweepersoonskamer op basis van halfpension
 • Lunches
 • Lokale gids
 • Entreegelden
 • Fooien
 • Reisleiding

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 125-
 • Reissom 2e persoon 750,-
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering 
 • Annuleringsverzekering

 

Extra informatie

De maximale groepgrootte is 15 personen.

 

Het paspoort dient bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

 

Vaccinaties

Neem voor de laatste informatie over inentingen contact op met de huisarts of GGD.

 

Hotelovernachtingen (wijzigingen onder voorbehoud)

Dag 1-3 Tiberias 2 nachten
Dag 3-5 Jeruzalem 2 nachten
  Totaal 4 nachten

 

Vluchtschema (ondervoorbehoud van wijzigingen)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
10 februari 2020 Amsterdam Tel Aviv HV5801 06.15 uur 11.55 uur
           
14 februari 2020 Tel Aviv Amsterdam HV5802 12.50 uur 17.00 uur
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief