Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Oriëntatiereis Jordanië

Groepsrondreis, Vliegreis

Jordanië in vogelvlucht

Op deze korte rondreis door Jordanië en ontdekt u de interessante plekken in dit land, dat zo rijk is aan (Bijbelse) geschiedenis en natuur. U bezoekt uiteraard de zo bijzondere rotsstad Petra, een van de zeven Klassieke wereldwonderen. De Nabateeërs bouwden deze stad in de 2e eeuw voor Christus. In de 6e eeuw na Christus stortte deze toen bloeiende handelsstad deels in door een aardbeving en raakte langzaamaan in de vergetelheid. Petra is volledig in de rotsen uitgehouwen. Er is ook alle gelegenheid om de overweldigende schoonheid van de natuur in Jordanië te ervaren. U maakt een tocht in een jeep in Wadi Rum. Dit is een van de mooiste woestijnlandschappen van Jordanië, met massieve bergen, zoutpilaren en rozerode zandvlakten. Verder bezoekt u Madaba, de Berg Nebo en de doopplaats aan de Jordaan: Bethanië. Kortom: een intensieve, prachtige en leerzame trip!

Van dag tot dag

Dag 1, dinsdag 13 november: heenreis

Vlucht Amsterdam - Amman met overstap in Istanbul. Transfer naar het hotel in Amman.

 

Dag 2, woensdag 14 november: woestijn

Na het ontbijt vertrek naar Wadi Rum. Een van de mooiste woestijnen van Jordanië. Na aankomst volgt per jeep een spectaculaire tocht door deze woestijn, met de massieve bergen en rozerode zandvlakten. U luncht er en kan genieten van een onvergetelijk uitzicht. Voor de liefhebbers is het mogelijk om een korte rit te maken op een dromedaris, het schip van de woestijn. In de middag doorreis naar Petra, waar u kort een kijkje neemt bij Little Petra. Alvast een voorproefje voor morgen! Overnachting in hotel Petra Palace, dat op loopafstand van de ingang van het oude Petra ligt.

 

Dag 3, donderdag 15 november: Petra

Na het ontbijt brengt u een uitgebreid bezoek aan Petra.  Deze geheimzinnige in de rotsen gehouwen stad was ooit een bloeiende handelsstad. Men verhandelde er onder meer wijn, wierook en kruiden. Onder leiding van uw gids verkent u de stad, met de talrijke tombes en tempels, evenals een klein theater. Slechts vijf procent van de stad is blootgelegd. Onlangs is nog een groot forum ontdekt. Geoefende wandelaars kunnen daarna naar het indrukwekkende ‘klooster’ Ad Deir, dat waarschijnlijk een tempel was. Daar kunt u genieten van een werelds uitzicht! Een kortere wandeling is naar de Hoge Offerplaats, net boven het theater. Daarna terug via de Siq. In de loop van de middag per touringcar terug naar Amman.

 

Dag 4,  vrijdag 16 november: Madaba, Nebo en Bethanië

Na het ontbijt bezoekt u Madaba. In de oosters-orthodoxe Sint Joriskerk (19e eeuw) is het wereldberoemde vloermozaïek te bewonderen. Dit meesterwerk uit de 6e eeuw is gemaakt van meer dan twee miljoen steentjes en een weergave van de regio met de Jordaan, de Dode Zee, een deel van de Nijldelta, Jeruzalem en Jericho. Zeer indrukwekkend! Daarna gaat u naar de Berg Nebo, waar Mozes uitkeek over het Beloofde Land. Op de top staat het monument van de koperen slang. Het is een verwijzing naar de koperen staf, waarmee Mozes met Gods’ hulp mensen kon genezen wanneer ze door een giftige slang waren gebeten. Ook bezoekt u de doopplaats aan de Jordaan, Bethanië. Hier staat u vlak bij Israël, want de doopplaats Qasr el Yahud ligt precies aan de overkant. Als er nog tijd is, maakt u een korte citytour en ziet dan de Citadel met het kleine museum en het oude theater liggen.

 

Dag 5, zaterdag 17 november: Terugreis

Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Nederland, met overstap in Istanbul.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Oriëntatiereis Jordanië - 5 dagen

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam – Istanbul – Amman retour per Turkish Airlines
 • Ruimbagage (max. 23 kg)
 • Overnachtingen in tweepersoonskamer op basis van halfpension
 • Lunches
 • Lokale gids
 • Entreegelden
 • Fooien
 • Reisleiding

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 75,-
 • Toeslag reisgenoot 200,-
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief