Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Oriëntatiereis Rome en Assisi

Groepsrondreis, Vliegreis

Van Franciscus tot Franciscus

Geen woorden maar daden. Dat zou het motto van Franciscus van Assisi geweest kunnen zijn. Zijn leven werd bepaald door een praktische invulling van zijn geloof. Daarbij ondervond hij veel tegenstand, maar desondanks wordt zijn boodschap tot vandaag uitgedragen, en ziet paus Franciscus zijn naamgenoot als een inspirerend voorbeeld.

 

Tijdens deze oriëntatiereis maakt u kort kennis met Rome. Dan reist u door naar Assisi. In en om Assisi beleeft u het verhaal van Franciscus, dat tot vandaag beleefd en beleden wordt, en bezoekt u plekken, die sinds de dagen van Franciscus nauwelijks veranderd zijn. 

 

Oriëntatiereis Rome en Assisi

Dag 1, maandag 12 juni

Rechtstreekse vlucht Amsterdam naar Rome.  Direct na aankomst een bezoek aan de Catacomben van St. Callistus (incl. Via Appia) en St. Paulus buiten de Muren. Transfer naar uw hotel op steenworp afstand van de St. Pieter..

 

Dag 2, dinsdag 13 juni

Samen met uw gids wordt een uitgebreide stadsrondrit gemaakt, zodat u een goed beeld krijgt van wat Rome allemaal te bieden heeft s Avonds bekijkt u een ander hotel, waar DrieTour mee samenwerkt, te weten Casa Tra Noi.

 

Dag 3, woensdag 14 juni

Vertrek uit Rome naar Assisi met onderweg een bezoek aan Montefalco, een hooggelegen en fascinerend plaatsje, waar u het Museo Civico bezoekt, ondergebracht in de voormalige San Francescokerk met als hoogtepunt een 15e eeuwse frescocyclus over het leven van Franciscus.

 

Dag 4, donderdag 15 juni

Rondleiding met een deskundige Nederlandse gids door Assisi met z’n eeuwenoude uitstraling. De heilige Franciscus is er geboren en begraven. U bezichtigt o.a. de basiliek San Francesco, één van de belangrijkste religieuze centra van Italië en graftombe van zijn

naamgever.

 

In de middag een wandeling naar het tegen Assisi aangelegen Porziuncola  voor een bezoek aan de Santa Maria degli Angeli en het aangrenzende klooster.

 

Dag 5 vrijdag 16 juni

In de loop van de ochtend transfer per touringcar terug naar de luchthaven van Rome en aansluitend terugvlucht naar Amsterdam.

 

Accommodaties

Albergo Ancajani

Een eenvoudig, maar goed hotel in het centrum van Assisi slechts op 500 meter van de Franciscus...

Albergo Ancajani

Een eenvoudig, maar goed hotel in het centrum van Assisi slechts op 500 meter van de Franciscus basiliek. De kamers zijn voorzien van douche en toilet. In het hotel is een restaurant voor ontbijt en diner. De keuken heeft een uitstekende reputatie. 

 

terug

Residenza Madri Pie

Residenza Madri Pie is een mooie kloosteraccommodatie vlakbij het Sint Pietersplein. De kamers zijn...

Residenza Madri Pie

Residenza Madri Pie is een mooie kloosteraccommodatie vlakbij het Sint Pietersplein. De kamers zijn keurig en schoon en beschikken ondermeer over douche/toilet, airco en satelliet tv . In de openbare ruimtes staat gratis wifi ter beschikking. Het ontbijt gebruikt u in het hotel. Het diner wordt gebruikt in een nabij het hotel gelegen restaurant

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inclusief:

 • vliegreis
 • vervoer ter plaatse
 • verblijf in 2-persoonskamer
 • alle maaltijden
 • entrees
 • Nederlandssprekende gids
 • fooien
 • kennismakingsbijeenkomst
 • reisleiding

 

Exclusief:

 • reissom 2e persoon € 650,-
 • toeslag 1-persoonskamer € 100,-
 • persoonlijke uitgaven
 • reisverzekering
 • annuleringsverzekering
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief