Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Oriëntatiereis Turkije - West-Anatolië

Groepsrondreis, Bijbelse groepsreis, Vliegreis

Paulus en Johannes achterna……

Turkije is dé bakermat van het christendom. Bijbelverhalen liggen hier letterlijk op straat. Het zijn met name de apostelen Paulus en Johannes die dit gebied bereisd hebben. Paulus heeft tijdens zijn zendingsreizen rondom het Middellandse Zeegebied  veel tijd in Turkije doorgebracht om daar het Evangelie te verkondigen. Hij stichtte er christelijke gemeenten en schreef brieven die deel uitmaken van het Nieuwe Testament. Paulus is een belangrijk figuur in het christendom en tot de dag van vandaag inspireert hij velen. Johannes was ook geboeid door het prachtige landschap van West-Anatolië. Hij stuurde zijn brieven aan de zeven gemeenten van Klein Azië, zoals in het Bijbelboek Openbaring opgetekend staan.

 

Tijdens deze 5-daagse oriëntatiereis worden Bijbelverhalen levend. U volgt delen van de routes die Paulus en Johannes hebben afgelegd. Zo ontdekt u Efese, Laodiceia, Pergamum en Troas.

 

Deze reis wordt ook uitgevoerd door onze zusterorganisatie Beter Uit.

Van dag tot dag

Dag 1, ma 11 maart:       Heenreis naar Izmir

Vlucht van Amsterdam met overstap naar Izmir. Transfer naar uw hotel in Kusadasi.

 

Dag 2, di 12 maart:          Efese – Selçuk – Laodicea – Denizli

Vandaag ontdekt u Efese, het commerciële centrum van de Oudheid. Efese is een van de mooiste opgravingen van Turkije. Volgens de overlevering  heeft Maria, na uit Jeruzalem vertrokken te zijn, haar laatste jaren in de omgeving van Efese doorgebracht samen met de apostel Johannes, haar aangenomen zoon. Dat verhaal gaat leven als u het huisje van Maria bezoekt;  verscholen in de heuvels is dit de plek waar Maria haar laatste dagen zou hebben doorgebracht.

 

Paulus is meerdere keren in Efese geweest, waaronder een aaneengesloten periode van drie jaar. In die tijd verkondigde hij er intensief het Evangelie. U wandelt dezelfde weg die Paulus en Johannes  bewandeld hebben en staat letterlijk op dezelfde plekken waar Paulus zijn toespraken hield. Denkt u zich eens in, als u op de agora of in het theater staat,  hoe het in die tijd geweest moet zijn. Bekijk ook de prachtig gerestaureerde bibliotheek.

 

Vervolgens naar Selcuk  waar u de Johannesbasiliek met het graf van Johannes bezoekt. Een mooie plek om stil te staan bij het leven van Johannes.

 

Tot slot Laodicea, een zeer welvarende stad.  In zijn brieven noemde Johannes  dit de stad van het Compromis. "Omdat jullie lauw zijn  en noch heet, noch koud, zal Ik jullie uit mijn mond spuwen" (Openb. 3:16). Als u in Laodicea bent, wordt deze uitspraak van Johannes duidelijk door de aanwezigheid van eeuwenoude lauw waterbronnen.  Ook heeft Paulus een brief geschreven aan deze gemeente te. Hij verwijst in zijn brief aan de Kolossenzen onder andere naar Hiërapolis, de stad die u morgen bezichtigt.

 

U reist door naar Denizli voor de overnachting.

 

Dag 3, wo 13 maart:       Pamukkale – Hiërapolis – Sardes – Dikili

In de ochtend gaat u naar ’s werelds bekendste natuurwonder dat u al van ver  ziet liggen: het katoenkasteel Pamukkale, een massief van heetwaterbronnen. Water uit de hete bron stroomt van hier richting Laodicea. Ervaar zelf hoe de warmte aan uw voeten voelt. De uitspraak van Johannes (Openb. 3:16) wordt u duidelijk.

 

Achter Pamukkale ligt de antieke stad Hiërapolis; een indrukwekkende opgraving met een Necropolis, Apollo tempel en de kerk van Philippus; een mooie plek om alle indrukken op u in te laten werken.

 

Ter afsluiting van deze dag naar Sardes, de gemeente van Verzuim. Sardes is een voormalige christelijke gemeente die Paulus met zijn zendingswerk heeft gesticht. De stad biedt prachtige opgravingen waaronder het gymnasium en de synagoge. U bezoekt ook de tempel van Artemis; waar Joden een synagoge en Christenen een kerk hebben gebouwd.

 

Voor diner en overnachting naar Dikili.

 

Dag 4, do 14 maart:        Pergamum   Troas – Dikili

Vandaag naar de oude Bijbelse stad Pergamum. Hierover schreef Johannes onder andere: Ik weet waar ge woont, daar waar de troon des satans is (Openb. 2:13).  Pergamum vertelt u mooie verhalen en laat  indrukwekkende dingen zien. Het theater dat als een adelaarsnest tegen een berg ligt, is de meest in het oog springende ruïne. Maar ook het altaar van Zeus, de heilige weg, het Serapisheiligdom en de tempel van Trajanus zijn de moeite waard.

 

U  reist verder naar Troas. Laat uw gedachten in Troas, waar Lucas zich bij Paulus voegde, terug gaan naar het verleden. Tot slot naar uw hotel in Dikili voor de overnachting.

 

Dag 5, vrij 15 maart:       Izmir en terugvlucht

Na een vroeg ontbijt transfer naar de luchthaven van Izmir voor de terugvlucht met overstap naar Amsterdam.

Accommodaties

Hotel Marina Suites

Dag 1 - 2 verblijft u in Hotel Marina Suites of vergelijkbaar.

Hotel Marina Suites

Dag 1 - 2 verblijft u in Hotel Marina Suites of vergelijkbaar.

terug

Richmond Thermal Hotel

Dag 2 - 3 verblijft u in Richmond Thermal Hotel of vergelijkbaar.

Richmond Thermal Hotel

Dag 2 - 3 verblijft u in Richmond Thermal Hotel of vergelijkbaar.

terug

Hotel Halic Park

Dag 3 -5 verblijft u in Hotel Halic Park of vergelijkbaar.

Hotel Halic Park

Dag 3 -5 verblijft u in Hotel Halic Park of vergelijkbaar.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis per Turkish Airlines incl. luchthavenbelastingen en ruimbagage
 • Vervoer ter plaatse per comfortabele bus
 • Verblijf in comfortabele 4* hotels
 • Tweepersoonskamer op basis van halfpension (ontbijt en diner)
 • Lunches (m.u.v. de aankomstdag) incl. een softdrankje
 • Entreegelden volgens programma
 • Lokale gids ter plaatse (Nederlandssprekend)
 • Fooiengeld
 • DrieTour reisleiding
 • Reisleiding

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 75,- 
 • Prijs voor de 2e persoon 545,-
 • Lunch op aankomstdag
 • Visumkosten ca. 25,-
 • Overige drankjes
 • Optionele excursies

Overige informatie

 

Vluchtinformatie

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
11 maart 2019 Amsterdam Istanbul TK 1952 12.10 uur 17.30 uur
11 maart 2019 Istanbul Izmir TK 2336 19.00 uur 20.20 uur
           
15 maart 2019 Izmir Istanbul TK 2317 11.25 uur 12.50 uur
15 maart 2019 Istanbul Amsterdam TK 1953 14.55 uur 16.35 uur
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief