Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

ons aanbod

DrieTour partner voor het Reformatiejaar 2017

Stel je eigen groepsreis samen  

DrieTour is je graag van dienst bij de organisatie van een Lutherreis op maat in het Reformatiejaar 2017. Het programma, de reisduur en de accenten van je eigen groepsreis worden volledig op jouw wensen afgestemd. Kies je voor een traditionele Lutherreis naar bekende steden zoals Eisenach, Erfurt en Wittenberg? Of spreekt een combinatiereis van Luther en Bach je meer aan? Alles is mogelijk!

 

Waarom met DrieTour?

  • Begeleiding voor, tijdens en na afloop van de reis;
  • Aan DrieTour verbonden Lutherspecialisten verzorgen met plezier een lezing voor jou en jouw groep;
  • DrieTour heeft nauwe banden met Museum Catharijneconvent in Utrecht dat in najaar 2017 de Nederlandse Luthertentoonstelling organiseert. Alle deelnemers ontvangen een gratis toegangsbewijs. Indien gewenst is een rondleiding met de conservator mogelijk.

 

Speciaal voor jou: een 5-daagse oriëntatiereis

Om je goed voor te bereiden op je eigen groepsreis naar de Duitse deelstaten Thüringen en Saksen, het Lutherland, biedt DrieTour jou de unieke mogelijkheid deel te nemen aan een speciale oriëntatiereis in herfst 2016. 

 

Hieronder vind je het voorlopige programma. Nadere informatie, zoals de reisdatum en kosten volgen medio mei. Houd onze nieuwsbrief in de gaten.

 

Meer informatie en aanmelden.

 

Dag 1: maandag

In de loop van de middag aankomst in Erfurt. Je bezoekt het Augustinusklooster waar Luther in 1505 als monnik intrad. Ook wandel je door de historische binnenstad o.a. over de imposante Domplatz, met bezoek aan de Dom. St. Marien en de schilderachtige Krämerbrücke. Overnachting in Erfurt.

 

Dag 2: dinsdag

Bezoek aan Eisenach, tevens een van de mooie Luthersteden in Thüringen. Een stadswandeling voert je langs tal van bezienswaardigheden in dit sfeervolle stadje waar Luther een deel van zijn jeugd doorbracht. Eisenach is overigens ook de geboorteplaats van Johann Sebastian Bach. Op een heuveltop staat kasteel de Wartburg waar je wordt rondgeleid. Hier leefde Luther in 1521 en 1522 en vertaalde hij het Nieuwe Testament uit het Grieks. Zijn werkkamer is in oude staat teruggebracht. Overnachting in Erfurt.

 

Dag 3: woensdag

Vandaag ga je naar Eisleben, de plaats waar Luther is geboren op 10 november 1483 en uiteindelijk op 63-jarige leeftijd stierf. Je maakt een wandeling door de Altstadt en bezoekt het geboorte- en sterftehuis van Luther achter de kerk, vlakbij het marktplein. ‘s Middags doe je Mansfeld aan. Kort na de geboorte van Luther verhuisden zijn ouders naar Mansfeld. Je bezoekt het huis waar het gezin woonde, de school van Luther en de kerk van St. Georg. Overnachting in Dessau-Roßlau.

 

Dag 4: donderdag

Wittenberg is dé Lutherstad bij uitstek. Het was hier, op de deuren van de Slotkerk, waar Maarten Luther op 31 oktober 1517 zijn 95 stellingen spijkerde. In de Slotkerk vind je ook zijn graf. Je maakt een wandeling met een lokale gids langs tal van bezienswaardigheden en je bezoekt o.a. museum Lutherhaus in het Augusteum, een van de interessantste musea over de Reformatie in Duitsland. Tenslotte ga je naar het Panometer Wittenberg voor een bezoek aan het 360 graden panorama Luther 1517 dat op dit moment wordt gemaakt door kunstenaar Yadegar Asisi en in oktober 2016 wordt geopend. Overnachting in Dessau-Roßlau.

 

Dag 5: vrijdag

’s Ochtends bezoek je Leipzig waar Luther In 1512 voor de eerste keer verbleef. Hier nam hij de vijftig gulden in ontvangst die hij voor zijn promotie nodig had. Waar nu het raadhuis is, stond vroeger de Pleiβenburg waar Luther theologisch de degens kruiste met Johannes Eck. Je maakt een stadswandeling en bezoekt de Thomaskerk. ’s Middags reis je terug naar Nederland.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief