Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Osterspai, ontspannen langs de Rijn & Moezel

Groepsreis vanuit één hotel, Midden-Europa, Busreis

Osterspai, ontspannen langs Rijn & Moezel

Toch nog reisplannen voor dit jaar? Onze bekende DrieTour reisleiders, Ingrid Boer en Hans Romeijnsen, nodigen u van harte uit met hen het Midden – Rijndal te verkennen. U reist per luxe en ruime touringcar naar het schilderachtige Osterspai, dat in een grote lus aan de Rijn ligt. Het is een prima uitvalsbasis om op een ontspannen en verantwoorde manier stadjes te bezoeken, valleien te ontdekken, wijngaarden te bekijken en heerlijk langs rivieroevers te slenteren. Kortom, een reis vol ontspanning waarin veel mag, maar niets moet!

Programma

Dag 1: op reis

In de ochtend vertrek per comfortabele touringcar vanuit Veenendaal of Duiven. Onderweg een stop voor de lunch. Hierna rijdt u door naar het sfeervolle hotel Lindenhof, direct gelegen aan de Rijn in het gezellige Osterspai.

 

Dag 2: Koblenz en Bad Ems

Vanochtend gaat het naar Koblenz, waar Moezel en Rijn samenkomen. U maakt een wandeling door de oude, monumentale binnenstad. ’s Middags bezoekt u Bad Ems, een beroemd kuuroord gelegen aan de Lahn. U vindt er het historische badhuis en Kurpark. Deze stad wordt ook vaak ‘Kaiserbad’ genoemd, omdat keizer Wilhelm I hier lang gewoond heeft. Facultatief kunt u met de steile kabelspoorbaan Kurwaldbahn omhoog om van het uitzicht genieten, of wordt een boottocht op de rivier de Lahn gemaakt.

 

Dag 3: Andernach - Remagen –Bonn

Na het ontbijt vertrek naar Andernach, waar uw reisleiders een boeiende wandeling door de middeleeuwse binnenstad verzorgen. Hierna gaat het naar Remagen, bekend om de brug, die aan het eind van de Tweede Wereldoorlog onbeschadigd in Geallieerde handen viel. In Remagen is er tijd om aan de Rijn te lunchen. Na de lunch rijdt u naar Bonn, de geboortestad van Beethoven en voormalige hoofdstad van West-Duitsland. Naast de vele musea, vindt u hier een schat aan bezienswaardigheden. Facultatief kunt u kiezen om van Remagen naar Bonn te varen.

 

Dag 4: Vrije dag

In de ochtend een eigen viering in de dorpskerk van Osterspai. Lunch en diner in uw hotel. Uw reisleiders nodigen u ’s middags van harte uit de omgeving wandelend te verkennen.

 

Dag 5: naar de Moezel

De aandacht gaat vandaag uit naar een andere bekende rivier: de Moezel. Via een mooie route langs de Moezel bezoekt u Bernkastel, een prachtig oud en gezellig stadje en Cochem. In beide stadjes is er voldoende tijd om op ontdekkingsreis te gaan.

 

Dag 6: Boppard en Rüdesheim

Naar Boppard, waar u optioneel met de stoeltjeslift naar het ‘Vierseenblick’ kunt. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de grootste bocht in de rijn. Door naar Rüdesheim, ook is hier de mogelijkheid om per boot te gaan, zodat u de beroemde Lorelei rots vanaf het water kunt bewonderen. Vrije tijd in Rüdesheim voordat u terug gaat naar uw hotel in Osterspai.

 

Dag 7: Unkel – Erpel - Linz

Vandaag een bustocht naar een aantal van de vele schilderachtige dorpjes en stadjes die het Rijndal telt, zoals Unkel, Erpel en Linz. Unkel is de woonplaats van Willy Brandt, de voormalige Bondskanselier en heeft een mooie wandelpromenade langs de Rijn. In Erpel vindt u de historische pracht van talrijke vakwerkhuizen en Linz biedt gezellige terrasjes om uzelf eens te trakteren.

 

Dag 8: terugreis naar Nederland

U neemt afscheid van Osterspai. Onderweg wordt nog een smakelijke afscheidslunch verzorgd, voordat u in de loop van de middag terugkomt in Nederland.

Accommodaties

Hotel Lindenhof

U verblijft in het prima 3-sterren hotel Lindenhof aan de Rijn tegenover Boppard. Dit gezellige...

Hotel Lindenhof

U verblijft in het prima 3-sterren hotel Lindenhof aan de Rijn tegenover Boppard. Dit gezellige hotel heeft een eigen restaurant, bar en terras. Ook vindt u er een sauna en solarium (tegen betaling). In de openbare ruimtes is gratis Wifi. De comfortabele kamers beschikken over een badkamer met bad of douche en toilet, tv

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen:

  • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
  • 7 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
  • Ontbijt en diner
  • Lunches dag 1,4 en 8
  • Fooien
  • DrieTour reisleider

Niet inbegrepen

 

  • Toeslag éénpersoonskamer 110,-
  • Lunches dag 2,3, 5,6 en 7
  • Entrees en facultatieve excursies

Overige informatie

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart.

 

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

 

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen. Alle onderdelen worden uitgevoerd, maar de volgorde kan veranderen. Dit heeft te maken met onder meer weersomstandigheden en vaarschema’s van boten.

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief