Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Algarve - Reis voor mensen met een fysieke beperking

Groepsreis vanuit één hotel, Vliegreis

De Algarve is een heerlijke vakantiebestemming met veel gezellige stadjes, een mooie kustlijn en gezellige terrassen. Daar komt nog bij dat het er vaak zonnig is. U kunt er heerlijk winkelen, mooie kerken en forten bezoeken, maar ook varen en van de natuur genieten. Kortom, een prachtige bestemming waar het heerlijk toeven is. En dat wilt u vast ook…. Gaat u mee?

 

Hoogtepunten:

-Boottocht Ria Formosa

-Bezoek Lagos

-Bezoek Zoomarine

Programma

Dag 1, woensdag 20 mei: Heenreis

Vlucht van Rotterdam naar Faro. Daarna transfer naar het hotel in Vilamoura / Quarteira aan de Algarve, ongeveer een half uur rijden.

 

Dag 2, donderdag 21 mei: Loulé en omgeving

Vandaag brengt u een bezoek aan Loulé, dat net boven Faro ligt. Het is een van de oudste dorpjes in de Algarve en werd gesticht door de Moren. Hun invloed is nog steeds te zien in de kleine smalle straatjes van de stad. Overal komt u de kenmerkende witte huizen tegen en in de stad zijn nog oude Moorse baden te vinden. U bezoekt er de bekende overdekte markt waar het binnen een kakofonie van geur en kleur is. Verder ziet u het middeleeuwse kasteel en de archeologische opgravingen uit de Moorse tijd. Vervolgens naar Faro voor de lunch en de prachtige tuinen van Manuel Bivar, vlakbij de haven. Tot slot maakt u een anderhalf uur durende boottrip op de Ria Formosa, een prachtig natuurgebied.

 

Dag 3, vrijdag 22 mei: Lagos

Bezoek aan de ommuurde stad Lagos, een bekende handelsstad uit de 15e en 16e eeuw. Het is de parel van de Algarve en wordt gekenmerkt door mooie kerken, geplaveide straatjes en schattige pleintjes. Bij de haven kunt u genieten van prachtige uitzichten en in de gezellige straatjes zijn vele streekproducten te koop. U bekijkt de kerk van Sao Sebastio en Santo Antonio en kunt zich vergapen aan de kleurrijke panden vol prachtige azujelos, de typisch Portugese tegeltjes. In de middag terug naar het hotel.

 

Dag 4, zaterdag 23 mei: Zoomarine

Deze dag brengt u een bezoek aan de Zoomarine, een themapark dat een inkijkje geeft in het mysterie van de oceaan. U vindt er ook vele dieren die in de oceaan leven. Denk daarbij aan dolfijnen, zeeschildpadden en nog veel meer. Een echte vakantiedag. Na de lunch is er nog tijd om wat te relaxen en iets te drinken bij de Marina van Vilamoura, vlakbij het hotel.

 

Dag 5, zondag 24 mei:  Vrije dag met optionele excursie

Het is zondag. In principe een vrije dag in en rondom het hotel. Maar voor wie het leuk vindt, kan er gekozen worden voor een optionele excursie in de middag: een 3 uur durende boottocht vanuit Albufeira. Bij de kennismakingsbijeenkomst kunt aangeven of u hier interesse in heeft.

 

Dag 6, maandag 25 mei: Portimao en Alvor

U begint deze dag met een bezoek aan Alvor, waar een mooi wandelpad langs het strand loopt. Ook ziet u er de belangrijkste kerk. Via het fraaie Praia de Rocha waar u luncht, rijdt u door naar het stadje Portimao, bekend om de sardientjes. U bezoekt er onder andere het stadsmuseum en het in de buurt gelegen Fort Santa Catarina de Ribamar. Daarna terug naar het hotel.

 

Dag 7, dinsdag 26 mei: Tavira en Cacela Velha

Tavira is de stad van kunst en geschiedenis en wordt ook wel het “Venetië van de Algarve” genoemd. Een bezoek aan dit stadje mag dan ook niet ontbreken. Wandel door het historisch centrum met haar oude pandjes, vele kerkjes en het kasteel Castelo de Tavira. De meest gefotografeerde plek in Tavira is ongetwijfeld de Ponte Romana. Deze Romaanse brug overspant de rivier Gilâo en verbindt de oost- en westoever van de stad. Na dit bezoek rijdt u naar Cacela Velha, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over het natuurgebied Ria Formosa en de zee. U kunt er nog wat handwerkwinkeltjes bezoeken alvorens de bus terug rijdt naar het hotel.

 

Dag 8, woensdag 27 mei: Terugreis

Helaas zit de reis er weer op en is de laatste dag aangebroken. Transfer naar de luchthaven van Faro en terugvlucht naar Nederland.

Accommodaties

Hotel Vila Galé Ampalius ****

Dit grote moderne hotel ligt vlak bij het strand van de bekende plaats Vilamoura aan de Algarve. Op...

Hotel Vila Galé Ampalius ****

Dit grote moderne hotel ligt vlak bij het strand van de bekende plaats Vilamoura aan de Algarve. Op een paar minuten loopafstand is een gezellige buurt met restaurantjes en bars waar voldoende vertier is en waar zich ook de haven bevindt. Het gehele hotel beschikt over gratis wifi, diverse restaurants, een bar en café. Daarnaast is er een spelletjesruimte en een binnenzwembad met spa, sauna en jacuzzi  aanwezig in het hotel. Buiten zijn er terrassen met een buitenzwembad. De kamers zijn voorzien van een eigen badkamer, airconditioning, een haarföhn, telefoon, televisie en op verzoek een ‘safe’.

 

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis Rotterdam – Faro – Rotterdam inclusief heffingen
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Vervoer ter plaatse in aangepaste bus
 • 7 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Ontbijt, lunch en diner
 • Entrees
 • Fooien
 • Lokale Engelssprekende gids tijdens de excursiedagen
 • DrieTour reisleider en begeleidingsteam DrieTour
 • Kennismakingsbijeenkomst
 • 100% CO₂-compensatie van uw vliegreis via GreenSeat

Niet inbegrepen

 • Lunches op heen- en terugreis
 • Toeslag eenpersoonskamer €275,-
 • Optionele boottocht Albufeira, 3 uur (€37,50)
 • Reisverzekering- en Annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds
 • Begeleiderskorting 150,-

Overige informatie

Minimale groepsgrootte voor deze reis 20 personen

 

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitsbewijs.

 

Vluchtinformatie vertrek (wijzigingen onder voorbehoud)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
20 mei 2020 Rotterdam Faro HV 5203 16.00 uur 18.00 uur
27 mei 2020 Faro Rotterdam HV 5204 17.45 uur 22.35 uur

 

Reizen voor mensen met een fysieke beperking

DrieTour Reizen organiseert al vele jaren speciale reizen voor mensen met een fysieke beperking:

mensen die niet goed genoeg ter been zijn om aan ons reisprogramma deel te nemen. Bij de reis voor mensen met een fysieke beperking is het meenemen van een opklapbare rolstoel of rollator echter (beperkt) toegestaan. Maar u mag niet volledig rolstoel-gebonden zijn; u moet een stukje kunnen lopen (bijvoorbeeld om in de badkamer te komen) en enkele treden op en af kunnen (eventueel met hulp van iemand).

Wij maken namelijk gebruik van gewone hotels en niet van volledig aangepaste hotels. De hotels zijn voorzien van een lift, maar het komt voor dat bijvoorbeeld van een aantal kamers de badkamer niet rolstoeltoegankelijk is.

 

Begeleiding

De reisleiding is verantwoordelijk voor alle organisatorische aspecten, terwijl de verpleegkundige de ‘medische’ begeleiding voor zijn/haar rekening neemt. Hij/zij wordt bijgestaan door een team van vrijwilligers dat assisteert bij de verzorging en het duwen van de rolstoel. U kunt bijvoorbeeld hulp verwachten bij douchen en/of aankleden, aantrekken van steunkousen, eten ophalen bij het buffet e.d. Mensen die dag en nacht volledige verzorging nodig hebben of sondevoeding krijgen, kunnen helaas niet deelnemen aan de reis. Mensen die niet zonder hulp op een hotelkamer kunnen verblijven dienen zelf te zorgen voor een begeleider. Onze teamleden slapen niet op een kamer met deelnemers.

 

Eigen begeleider

Indien u samen reist met een persoon die uw verzorging voor zijn/haar rekening kan nemen inclusief het duwen van uw rolstoel, dan ontvangt deze persoon een korting van € 150,-  Reist u alleen,  dan kunt u gebruik maken van een van de begeleiders van DrieTour. Echter het aantal beschikbare begeleiders is beperkt. Boekt u daarom snel! De kans dat u van de begeleider van DrieTour gebruik kunt maken is dan het grootst. Indien alle begeleiders van DrieTour ingezet zijn, dan is DrieTour bereid een begeleider voor u te zoeken. De extra kosten zijn dan wel voor uw rekening.

 

Inschrijfprocedure

Overweegt u om mee te gaan, dan kunt u zich online aanmelden via de site. U ontvangt dan een vragenformulier, dat u z.s.m. moet invullen en terugsturen. De formulieren worden gescreend door een verpleegkundige. De gegevens blijven uiteraard strikt vertrouwelijk. De verpleegkundige beslist indien noodzakelijk in overleg met u (en eventueel uw eigen arts) of u mee kunt met de reis. Als hij/zij groen licht gegeven heeft, boeken wij u definitief. U ontvangt dan een bevestigingsnota via de mail en op dat

moment gaan de algemene voorwaarden gelden. Deze procedure duurt enige tijd! Aanmeldingsformulieren worden verwerkt op volgorde van binnenkomst, daarbij rekeninghoudend met beschikbaarheid van 1-persoonskamers en teamleden. Hoe vroeger u boekt, hoe meer kans u heeft om mee te gaan. Boekt u met een eigen begeleider (familielid, vriendin, kennis) dan vergroot u uw kans helemaal. Let op: het boeken van een ‘kamer op indeling’ is bij deze reis niet mogelijk. Als u een eigen reisgenoot heeft, kunt u kiezen voor een 2-persoonskamer of 2-persoonskamer met aparte bedden.

 

Kennismakingsbijeenkomst

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis staat gepland voor zaterdag 2 mei.

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief