Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Portugal van Noord naar Zuid

12 dagen

Groepsrondreis, Vliegreis

Tijdens deze afwisselende 12-daagse reis, reist u van het groene Noorden van Portugal naar het zuidelijker gelegen Lissabon, de hoofdstad. Het is een reis met een goede mix van cultuur en natuur langs de vele UNESCO Werelderfgoed monumenten die Portugal rijk is; u bezoekt er maar liefst negen! Bijvoorbeeld de Alto Douro, de Douro vallei ten oosten van Porto met zijn mooie rivier en glooiende heuvels. Het historische centrum van Porto, het culturele landschap van Sintra en de Universiteitsstad Coïmbra. Maar ook het klooster van Jerónimos en de Toren van Belém in Lissabon. Ieder monument heeft zijn eigen geschiedenis, schoonheid en verhaal. Als u de talrijke verhalen hoort en deze bijzondere plekken met eigen ogen aanschouwt, begrijpt u waarom juist deze op de lijst staan! U moet ze gezien hebben.

 

Kortom een reis vol verhalen, verwondering en schoonheid. Reist u mee? Boa Viagem!

 

Highlights:

 • Bezoek Porto en Lissabon
 • Fatima
 • Fado-avond

Programma

Dag 1, maandag: Amsterdam - Porto

Met TAP Portugal vliegt u rechtstreeks van Amsterdam naar Porto. Bij aankomst staat de gids al op u te wachten en brengt u naar uw hotel. Aansluitend wandelt u samen naar een lokaal restaurant voor het diner.

 

Dag 2, dinsdag: Porto

Vandaag begint uw rondreis echt met een stadstour door de op een na grootste stad van Portugal: Porto. U bezoekt onder andere de Clérigos Toren en kerk, wandelt door het historische centrum, Ribeira, en maakt een boottocht over de rivier de Douro. U vaart onder de zes bruggen van Porto. Geniet van een prachtig zicht op de stad. Tot slot steekt u de rivier over via de Dom Luis I brug om een van de Porthuizen van Vila Nova de Gaia te bezoeken. Hier wordt uitleg gegeven over de historie van Port en hoe de wijn gemaakt wordt. Uiteraard mag u een glaasje proeven.

 

Dag 3, woensdag: Braga, Guimarães en Amarante

U verlaat Porto en reist naar het noordelijker gelegen Braga. In deze universiteitsstad staat de oudste kathedraal van Portugal en het Santuário do Bom Jesus. Dit heiligdom, dat op zo’n 5 km van de stad gelegen is, is te bereiken via een lange trap van 116 meter met 17 terrassen die verschillende thema’s hebben. Zoals de vijf zintuigen, de Deugden, het plein van Mozes en helemaal bovenaan de acht Bijbelse figuren die bij de veroordeling van Jezus aanwezig waren. Al met al een boeiende reis naar boven!

 

Na het bezoek aan Braga, gaat het verder naar Guimarães en wandelt  u langs het kasteel en door het middeleeuwse centrum. De laatste plaats voor vandaag is Amarante, een pittoresk dorpje aan de rivier de Tâmega, waar u het klooster en de kerk São Gonçalo bezoekt.

 

Dag 4, donderdag: Douro vallei en Aveiro

Via de mooie Douro vallei, met steeds wisselende uitzichten op de altijd aanwezige rivier, rijdt u naar Aveiro. Maar niet zonder een stop gemaakt te hebben bij het mooiste uitzichtpunt over de vallei: Miradouo de São Lourenço. Tevens bezoekt u een wijnboerderij en ziet u waar de druiven voor de bekende Portwijn groeien. Met als afsluiting een glaasje huisgemaakte Port. Aan het einde van de dag arriveert u in het Venetië van Portugal: Aveiro. Het is een van de mooiste plaatsjes van Portugal door de fijne sfeer, gekleurde huisjes en gondel-achtige bootjes in de kanalen.

 

Dag 5, vrijdag: Aveiro

Aveiro staat vandaag de hele dag centraal. Uw dag begint met een boottocht in een Moiceiro, een platbodemboot, die u naar de zoutvelden net buiten de stad brengt. ‘s Middags volgt u een workshop ‘Ovos Moles’ maken; een soort gebakje gemaakt van eigeel en suiker, waar Aveiro beroemd om is.

 

Dag 6, zaterdag: Coimbra

Vandaag naar de universiteitsstad Coimbra. Deze gezellige stad huisvest de oudste universiteit van Portugal. Vooral de in barokstijl gebouwde 18e-eeuwse  bibliotheek is een bezoek waard. Ook de Se Valha, de oude kathedraal met zijn vele azulejos (Portugees tegelwerk) en invloeden van de Moorse overheersing, is een eyecatcher in de stad. In de avond woont u een optreden bij van het Portugese levenslied, de Fado, dat met veel drama en gevoel wordt gezongen.

 

Dag 7, zondag: Coimbra

Zondag. ’s Morgens verzorgt uw reisleider een samenkomst in het hotel of u bezoekt een lokale viering. Lunch in het hotel. De rest van de dag is vrij te besteden.

 

Dag 8, maandag: Tomar, Fatima en Alcobaça

Een vol programma met bezoeken aan prachtige kloosters en kerken. Als eerste een bezoek aan het 12e-eeuwse kasteel met het Convento de Cristo in Tomar. Het klooster is gesticht door de Tempeliers, de latere Orde van Christus, die de grond hadden gekregen als dank voor hun bijdrage aan de Reconquista, de herovering van Portugees gebied op de islam.

 

Fatima, waar in 1917 Maria verscheen voor drie herderskindjes, is de bekendste bedevaartplaats in Portugal. Jaarlijks komen hier vele pelgrims voor een bezoek aan het Santuário de Fátima. Het  belangrijkste gebouw is de basiliek van Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans, een neoklassieke kerk aan het grote plein.

 

Tot slot bezoekt u Alcobaça. Deze stad ligt in een indrukwekkende groene vallei en is bekend om de kerk en klooster Mosteiro de Santa Maria uit de 12e eeuw. In de kerk ziet u de prachtige graftombes van de zoon van koning Afonso IV en zijn minnares Inês de Casstro. De gids vertelt zeker hun tragische liefdesverhaal!

 

Dag 9, dinsdag: Obidos

Het middeleeuwse vestingstadje Obidos is meer dan een bezoek waard. U wandelt met uw gids door deze ommuurde stad met witte huisjes met rode pannendaken en ziet onder andere de toegangspoort Porta da Villa, het kasteel, de Igreja de Santa Maria en Igeja de Sao Pedro. In de middag heeft u tijd om zelf het stadje verder te verkennen en Ginja de Óbidos te proeven (likeur), die traditioneel in een kopje van chocolade wordt gedronken.

 

Dag 10, woensdag: Sintra, Cabo da Rocha, Cascais en Estoril

Sintra is een sprookjesachtig stadje, dat vandaag op het programma staat. U bezoekt het bekende paleis Nationale dat gekenmerkt wordt door twee grote schoorstenen. Ook rijdt u langs het Paleis van Pena, het voormalige zomerpaleis van de Portugese koninklijke familie. Na de lunch verlaat u Sintra en bezoekt u het westelijkste  puntje van continentaal Europa, Cabo da Roca. De terugreis gaat via Cascais en Estoril.

 

Dag 11, donderdag: Lissabon

Het bezoek aan Lissabon, de hoofdstad van Portugal, begint bij Alto do Parque Belvedere. Dit hooggelegen park biedt een prachtig uitzicht over de stad. U vervolgt uw weg via de Avenida da Liberdade naar het historische Rossio plein, het centrum van Lissabon. Officieel heet dit plein Praça Dom Pedro IV, maar de lokale bevolking noemt het Rossio, wat groot openbaar betekent. Al wandelend bezoekt u het oude centrum en het Alfama kwartier, de oudste wijk van Lissabon met kleine kronkelige straatjes.

 

Dag 12, vrijdag: Lissabon - Amsterdam

De laatste dag brengt u nog een bezoek aan Lissabon. U bezoekt Belem, de plek waar ontdekkingsreizigers als Vasco da Gama vertrokken voor hun reizen. Voordat u naar de luchthaven rijdt voor uw terugvlucht naar Amsterdam, ziet u nog de Torre de Belém, het St. Jerome klooster en het Monument van de Ontdekkingsreizen. 

Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
7-9-2020
Bert van der Woude
Niet te boeken
1.698,-
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam - Porto en terug Lissabon - Amsterdam met Tap Portugal incl. heffingen
 • Ruimbagage 23 kilo
 • 11 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Ontbijt en diner
 • Lunch op zondag
 • Lokale Engelssprekende gids
 • Fooien
 • Kennismakingsbijeenkomst
 • DrieTour Reisleider
 • 100% CO2-compensatie van uw vliegreis via Green Seat

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 385,-
 • Overige lunches
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

Minimale groepsgrootte is 21 personen.

 

U dient in bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart.

 

Hotelinformatie vertrek 11 mei (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1-3

Porto City Hotel

Porto

2 nachten

Dag 3-4

Hotel Miracorgo

Vila Real

1 nacht

Dag 4-6

Melia Ria

Aveiro

2 nachten

Dag 6-8

Hotel. D. Ines

Coimbra

2 nachten

Dag 8-10

Hotel Miramar Sul

Nazaré

2 nachten

Dag 10-12

VG Estoril

Lissabon

2 nachten

    Totaal 11 nachten

 

Hotelinformatie vertrek 25 mei en 7 september (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1-3

Porto City Hotel

Porto

2 nachten

Dag 3-4

Hotel Miracorgo

Vila Real

1 nacht

Dag 4-6

As Americas

Aveiro

2 nachten

Dag 6-8

Hotel. D. Ines

Coimbra

2 nachten

Dag 8-10

Josefa d’Obidos

Obidos

2 nachten

Dag 10-12

Expo Astoria

Lissabon

2 nachten

    Totaal 11 nachten

 

Vluchtinformatie vertrek 11 mei en 25 mei  (onder voorbehoud van wijzigingen)

Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
Amsterdam Porto TP 679 17.20 uur 19.05 uur
Lissabon Amsterdam TP 672 15.00 uur 19.00 uur

 

Kennismakingsbijeenkomst

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 11 mei stond gepland voor zaterdag 25 april maar is tot nader order geannuleerd.

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 25 mei stond gepland voor zaterdag 2 mei maar is tot nader order geannuleerd.

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 7 september staat gepland voor zaterdag 22 augustus.

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief