Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Algarve en Lissabon

Groepsrondreis, Vliegreis

Het ultieme gevoel...

Ben je al eens aan de Portugese zuidkust, Algarve, geweest? Nee? Dan is dit je kans! Zo ja, er zo veel te zien en te doen dat je er gerust meerdere keren naar toe kunt. In de Algarve vind je lange brede zandstranden en duinlandschappen, maar ook grillige rotsformaties en knusse baaitjes. En wat denk je van de steile kliffen bij Cabo de São Vicente, waar de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan samenkomen? Alsof je je aan het einde van de wereld bevindt…!

 

De golven beuken hier tegen de klippen; wat een natuurgeweld! Maar Algarve biedt ook een fraai achterland met heuvels en bergen, stille witte stadjes met een rijke historie en betoverende panorama’s. Genieten dus.

 

De reis start echter in bruisend Lissabon, de sfeervolle hoofdstad met talrijke monumenten, trammetjes, gezellige volkswijken en de prachtige Atlantische kust. Alles bij elkaar een heerlijke mix van zon, strand, natuur, cultuur voor het ultieme vakantiegevoel!

Programma

Dag 1 Vlucht van Amsterdam naar Lissabon en transfer naar hotel Amazónia Lisboa, centraal gelegen aan de Avenida da Liberdade.

 

Dag 2 Vandaag staat de wijk Belém centraal. Na bezichtiging van het symbool van Lissabon: de toren van Belém (Bethlehem), bekijken we het monument van de ontdekkingsreizigers. Daarna naar het klooster van Jerónimos, gebouwd om de ontdekking van de zeeroute naar Indië door Vasco da Gama te herdenken. Ook zal er wat tijd zijn om zelf rond te kijken is deze gezellige stad.

 

Dag 3 Bezoek aan Sintra waar het “Castelo do Mouros” het stadsbeeld beheerst. In deze prachtige omgeving heeft de beroemde Hans Christian Andersen zijn sprookjes geschreven. We bezoeken het Palácio Nacional, de koninklijke zomerresidentie. Vervolgens naar het meest westelijke puntje van Europa, Cabo da Roca, daar waar de Serra da Sintra eindigt in een steile 150m. hoge kaap. Via de plaatsjes Cascais en Estoril weer terug naar Lissabon.

 

Dag 4 We bezoeken het Nationale Park met het grootste aquarium van Europa. Je vervolgt je reis richting Tavira, het Venetië van het altijd zonnige Algarve en een van de meest pittoreske plaatsjes van de Algarve gelegen aan de rivier de Gilão. Je maakt een stadswandeling door de kleine nauwe straatjes langs enkele prachtige kerken, de oude huizen met de voor Tavira zo kenmerkende puntdaken en het oude kasteel.

 

Dag 5 Excursie naar Almancil voor een bezoek aan de kerk São Lourenço de Matos, beroemd om zijn prachtige ‘azulejos’ (Portugese tegelwerken). Daarna naar de levendige havenstad Faro met o.a. het romantische plein Largo da Sé en de Carmelkerk met zijn beenderenkapel.

 

Dag 6 Vandaag naar het kleurrijke Loulé, ooit een ambachtelijk centrum. Natuurlijk gaan we naar de markt, de grootste in de regio. Maar ook naar de parochiekerk Igreja Matriz met fraaie azulejos uit de 18e eeuw. Aansluitend maken we een boottocht door het bijzondere natuurreservaat Rio Formosa met zijn eilanden, moerasland en vele vogelsoorten.

 

Dag 7 Vrije zondag.

 

Dag 8 Naar de vroegere Moorse hoofdstad: Silves, van verre zichtbaar door de oude zandstenen Moorse burcht op de heuvel. Door naar Monchique, gelegen in het bergachtige gebied ‘Serra de Monchique’ met een betoverend uitzicht over een groot deel van de Algarve. Namiddag vrij.

 

Dag 9 Bezoek aan Olhão, een Arabisch ogend stadje en centrum van vishandel. Tot slot naar Vila Real de Santo António, de levendige grensplaats met Spanje aan de monding van de Guadiana.

 

Dag 10 Vrije dag.

 

Dag 11 Dagtocht naar het westen: Sagres en Lagos. Eerst naar Sagres waar Hendrik de Zeevaarder zijn zeevaartschool stichtte. Door naar de rotsachtige Cabo de São Vicente, in de oudheid de heilige kaap genoemd. Vroeger dacht men dat de wereld hier ophield…. Tenslotte bezoeken we de witte stad Lagos, met zijn fraaie Santo Antoniokerk, van waaruit de zeelieden van Hendrik nieuwe werelden ontdekten. Geniet (alleen bij goed weer) van een boottocht naar de rotsformaties.

 

Dag 12 Terugvlucht van Faro - met overstap in Lissabon - naar Amsterdam

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Portugal 12 dagen

Inclusief

 • Vliegreis
 • Vervoer ter plaatse
 • 2-persoonskamer met ontbijt en diner
 • Lunches, m.u.v. dag 4
 • Entrees
 • Fooien
 • Nederlandssprekende gids
 • DrieTour reisleiding
 • Kennismakingsbijeenkomst vooraf

Exclusief

 • Lunch op dag 4
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Toeslag 1-persoonskamer € 335
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief