Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Azoren

Groepsrondreis, Vliegreis

Groene eilanden in de blauwe zee

 

De Azoren liggen midden in de Atlantische Oceaan tussen Europa en Noord-Amerika, op zo’n beetje dezelfde hoogte als Lissabon. Het klimaat is het hele jaar uitermate aangenaam met temperaturen van rond 20°C.

 

Deze eilandengroep die uit negen eilanden bestaat, hoort bij Portugal, maar ligt op zo’n 1500 km van het vasteland en vormt zo de westgrens van Europa. Hoewel de eilanden allemaal een vulkanische oorsprong hebben, verschillen ze erg van elkaar. 

De eilandengroep biedt een grote variatie in landschappen, zodat elk eiland een uniek karakter heeft met eigen eeuwenoude tradities, waar leven in harmonie met de natuur een belangrijke plek inneemt.

 

De reis brengt je naar vier eilanden. Sao Miguel, het grootste eiland, is een prachtig eiland in allerlei groentinten met daartussen bloemen in alle geuren en kleuren. Bijna, want de hoofdstad Ponta Delgada met het gezellige historische centrum, gelegen aan een baai, maakt het beeld compleet.

 

Op Terceira ligt de historische stad Angar do Heroismo, de eerste Europese stad in de Atlantische Oceaan. De stad staat op de Werelderfgoedlijst.

 

Het eiland Faial is als een blauw schilderij vol hortensia’s en pittoreske rode windmolens. Je vindt er een sfeervolle jachthaven met vele muurschilderingen gemaakt door scheepsbemanningen vanuit de hele wereld Daar recht tegenover, een berg (de hoogste van Portugal), die oprijst uit zee, het eiland Pico, met zijn op zwarte lava aangeplante wijngaarden.

 

Programma

Dag 1

Vliegreis via Lissabon naar Ponta Delgada. Bij aankomst transfer naar het hotel.

 

Dag 2

In de ochtend een kennismaking met Ponta Delgada. De stad heeft een rijke geschiedenis met fraai gerestaureerd architectonisch erfgoed, omringd door de natuurlijke schoonheid van het eiland.

Tegenwoordig ademt Ponta Delgada geschiedenis met veel ambiance, romantische tuinen, bezienswaardigheden, smalle keienstraatjes en verschillende landhuizen en kleine paleizen.

We bezoeken de belangrijkste plaatsen zoals de prachtige 15e eeuwse S. Sebastião kerk, de stadspoorten, het gemeentehuis en het Plein van de Republiek.

 

Na de lunch gaan we aan boord van een boot om op zoek te gaan naar de vele soorten walvissen en dolfijnen, die in de Atlantische oceaan leven. De Azoren zijn een van de grootste toevluchtsoorden voor walvissen ter wereld. Sommige soorten verblijven het hele jaar in de wateren rond de eilanden, anderen passeren tijdens hun jaarlijkse trek. In totaal kunnen meer dan 20 verschillende soorten walvisachtigen worden gespot rond de Azoren. Geniet van deze schitterende dieren in hun natuurlijke leefomgeving en tevens van de grillige kustlijn, die steeds in zicht blijft..

 

Dag 3

Vandaag ontdekken we het vulkanische São Miguel, zoals de Lagoa do Fogo (vuurmeer) en de paradijselijke Furnas vallei, waar de vulkanische activiteit nog steeds zichtbaar is in warme en koude mineraalwater bronnen. Aansluitend bezoeken we de Gorreana theeplantage, Europa’s oudste overgebleven theefabriek. Erna is het tijd om een andere lokale delicatesse te proeven: de ‘Cozido’. Bereid in vulkanische ketels met een unieke en onvergetelijke smaak. Het is langzaam gekookt in potten die begraven liggen onder de grond en gebruik maken van de vulkanische warmte. Tevens bezoeken we de bijzondere Terra Nostra botanische tuin, een van de mooiste in de wereld.

 

Dag 4

De westkant São Miguel wordt verkend. Centraal staan de mystieke Sete Citades (tweelingmeren), een plek vol legendes en mythes. Vanaf het uitkijkpunt Vista do Rei zijn, bij goed zicht, zijn de tweeling meren zichtbaar. Het een groen en het ander blauw, verbonden door een brug. Tevens maak je kennis met meer natuurlijk schoonheid op Sao Miguel, zoals het verborgen Santiago meer en de adembenemende Pico do Carvão met een spectaculair panoramische zicht op het hele eiland. Tot slot van deze boeiende dag gaat het naar een ananasplantage en zie je de vrucht in verschillende stadia van het groeiproces en krijgen we uitleg over de verschillende methodes die gebruikt worden om de vrucht zo de beste in zijn soort te maken.

 

’s Avonds diner in restaurant Solar da Graça, een oud en pittoresk Azorisch huis. Het menu biedt heerlijke, authentieke Azorische gerechten.

 

Dag 5

Je beleeft vandaag van alles! Het melken van een koe en een traditionele kaasmakerij maken hier deel van uit. Dit alles in een rustieke omgeving met een smederij, rietenmandenmaker, paardenkoetsen en nog meer. Na de lunch volgt een aantal artistieke activiteiten. We bezoeken een atelier waar de kunstenaar ons wegwijs maakt in de materialen en de technieken van de archipel.

 

Dag 6

Vrije zondag.

 

Dag 7

Een binnenlandse vlucht van São Miguel naar het eiland Terceira. Na aankomst bezoekt we de stad Angra do Heroísmo, waaraan de titel ‘edel, loyaal en altijd aanwezig’ is toegekend. Dit benadrukt de rol van deze stad in de Portugese geschiedenis. Gelegen aan een strategische baai was de stad vooral in de 15 en 16e eeuw van groot belang in de wereldwijde Portugese handel. Het historische centrum is een panorama van straatjes, steegjes, kerken, paleizen, landhuizen, monumenten, pleinen en tuinen. De UNESCO heeft dit erkend door Angra do Heroísmo op de werelderfgoedlijst te plaatsen.

 

Dag 8

Een nieuwe dag vol bezienswaardigheden. Terceira is een microkosmos van erfgoed, cultuur en natuur. We bezoeken talrijke nog nauwelijks ontdekte plekken. De resten van de vulkanische activiteit geven het landschap eigenaardige en spectaculaire vormen. Aan de noordkust bij Biscoitos is een wijnmuseum dat het productieproces van de lokale wijn ‘Verdelho’ toont en bezocht wordt.

 

Dag 9

We vliegen naar Faial, het derde van de vier te bezoeken eilanden. Direct na aankomst gaat het op ontdekkingsreis. De eerste kennismaking is met Caldeira do Faial, een natuurlijke kathedraal vol schoonheid en stilte, gelegen in een enorme vulkaankrater en omgeven door een overvloedige vegetatie. Het volgende bezoek is aan het Capelinhos gebied, waar een vulkaan net buiten de kust in 1957/58 uitbarstte. Daarbij werd een vuurtoren bedolven, die de laatste jaren langzaam weer zichtbaar wordt. Het ruige landschap, verschroeid en kaal, vormt een sterk contrast met het verder zo groene uitzicht.

 

Diner in restaurant Genuino in Horta. Dit restaurant ademt de sfeer van Genuino Madruga, een lokale zeiler die een twee jaar durende solo zeiltocht rond de wereld heeft gemaakt. Geniet tijdens het diner van zijn bijzondere verhalen.

 

Dag 10

Na het ontbijt checken we uit en scheept in voor de overtocht naar Pico, die zo’n 30 minuten duurt. Het is daarmee het laatste eiland dat we bezoeken. De bijzondere wijnbouwcultuur op lavasteen staat ook op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Pico was het centrum van de walvisjacht (nu verboden). Ontdek de pittoreske haven, oude walvisvaarders en de smalle straatjes met typische huisjes, die doen denken aan vervlogen tijden. Na de lunch volgt een bezoek aan Adega ‘A Buraca’ in São Roque, voor een wijn- en likeurproeverij. Hierna transfer naar het hotel op Pico. Diner in het hotel.

 

Dag 11

Helaas is het tijd om afscheid te nemen van de Azoren. Transfer naar het vliegveld van Pico en via Lissabon naar Amsterdam. In Lissabon volgt nog een stadsrondrit voor een korte kennismaking met de bruisend hoofdstad van Portugal, alvorens we doorvliegen naar huis.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inclusief

 • Vliegreis
 • Vervoer ter plaatse
 • 2-persoonskamer
 • Alle maaltijden
 • Entrees
 • Fooien
 • Lokale Engelssprekende gidsen
 • Reisleiding
 • Kennismakingsbijeenkomst

Exclusief

 • Toeslag 1-persoonskamer € 300
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief