Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Rondreis USA en Canada

14 dagen

Groepsrondreis, Verre reis, Vliegreis

Deze 14-daagse reis voert door twee bijzondere landen: Canada en de Verenigde Staten van Amerika. Landen met verschillende gezichten en grote tegenstellingen. Steden worden afgewisseld met platteland en natuur met historie. U ervaart zelf dat vooruitgang hand in hand gaat met traditie.  

 

Uw reis begint in het mooie Boston waar u de Freedom Trail loopt. Via een prachtige route rijdt u door White Mountains en steekt u de grens over naar Canada, Quebec, een van de oudste steden van Canada. Daarna door naar Montreal, Ottawa en Toronto. Uiteraard bezoekt u een van de mooiste watervallen ter wereld: de Niagara Falls, drie watervallen langs de grens tussen Canada en de Verenigde Staten. Deze worden tot een van de zeven natuurlijke wereldwonderen gerekend. Vervolgens steekt u de grens over met de Verenigde Staten en reist u door naar het gebied van de Amish.

 

Dan gaat u “echt” terug in de tijd. Het contrast is groot met de dagen ervoor. U bezoekt de Mennonitische Protestantse geloofsgemeenschap de Amish; een bevolkingsgroep die in alle eenvoud en soberheid leeft. De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan. U ontmoet en spreekt de Amish en maakt kennis met hun leefwereld. En bovenal kunt u naar hun verhaal luisteren. U leert alles over hun gewoontes en gebruiken zoals de volwassendoop, pacifisme, de sobere levenswijze en hun interpretatie van het geloof.

 

Kortom een reis die alle aspecten heeft om nooit te vergeten! U ontdekt de nieuwe en de oude wereld en keert als een “rijker” mens terug.

Programma

Dag 1, donderdag: Amsterdam – Boston

Vandaag begint uw reis op de luchthaven van Schiphol. Vanaf Amsterdam vliegt u naar Boston. Aansluitend een transfer naar uw hotel in het centrum van de stad.

 

Dag 2, vrijdag: Boston Freedom Trail

Een dag om Boston te verkennen. U wandelt de zogenaamde Freedom Trail, circa 4 kilometer. Dit wandelpad brengt u langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Boston zoals Massachusetts State House, Park Street Church en de Old State House.     

 

Dag 3, zaterdag: Via de White Mountains naar Quebec

U laat Boston achter zich en rijdt via een prachtige route door het mooie New England naar de White Mountains. Daar rijdt u over de Kancamagus Scenic Highway en stopt onderweg  onder andere bij de Lower Falls, Pemigewasset Overlook en Rocky Gorge Scenic Area: watervallen, prachtige vergezichten en natuurschoon voeren hier de boventoon.

 

Aan het einde van de middag verlaat u de Verenigde Staten en steekt de grens over met Canada. U overnacht in Quebec.

 

Dag 4, zondag: Quebec

Zondag. ’s Morgens houdt uw reisleidster een samenkomst in het hotel of u kunt een lokale kerkdienst bijwonen. Lunch in het hotel. De rest van de dag is vrij of u kunt, optioneel, mee met een stadstour.

 

Dag 5, maandag: Montreal

Vandaag staat Montreal centraal, na Parijs de grootste Franstalige stad ter wereld. In het historische centrum waant u zich in Frankrijk. Montreal bezit een rijke geschiedenis en heeft een bijzonder cultureel erfgoed.  Onder leiding van een lokale gids maakt u een uitgebreide stadstour langs enkele beroemde bezienswaardigheden: de Notre-Dame, Place Jacques-Cartier en het stadhuis. Geniet ook van de spectaculaire architectuur. Kortom Montreal is een stad met schilderachtige Franse charme.

 

Dag 6, dinsdag: Ottowa

Naar de hoofdstad van Canada: Ottowa, het politieke en culturele hart van Canada. Ook hier beginnen wij met een stadstour waar u alle highlights ontdekt. Wat denkt u van  Parliament Hill, daar waar de Canadese overheid gesetteld is, of de Confederation square. U komt ogen en oren te kort.

 

Dag 7, woensdag: Thousand Islands en Toronto

Na het ontbijt vertrekt u voor een boottocht in het Thousand Islands National Park. De meer dan 1800 eilandjes en eilanden liggen in de Saint Lawrence rivier. Sommige eilandjes zijn niet bewoond, andere eilanden zijn bebouwd met vakantiewoningen. Op een van de grootste eilanden, Heart Island,  is het Boldt Castle gelegen.

 

Aansluitend naar Toronto, de grootste stad van Canada gelegen aan het Ontario meer. Toronto heeft een  mooie mix tussen oude en nieuwe bouwstijlen. Ook hier maakt u een stadstour.

 

Dag 8, donderdag: Niagara Falls

Een van de hoogte punten tijdens de reis: de Niagara Falls, drie watervallen op de grens van Canada en de Verenigde Staten. De Canadese Horsshoe Fall is de grootste en meest indrukwekkende waterval. De twee kleinere zijn American Falls en Bridal Veil Falls. Natuurlijk maakt u een boottocht om dit natuurwonder van dichtbij te aanschouwen. Zeer bijzonder om mee te maken. 

 

Dag 9, vrijdag: Gettysburg

Vandaag heeft u een lange rit voor de boeg. U reist door naar het plaatsje Gettysburg, bekend door de grootste veldslag tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Uw lokale gids vertelt u in het National Military Park bijzondere verhalen over deze strijd.

 

Dag 10, zaterdag: Amish gemeenschap

U rijdt het gebied binnen van de amish gemeenschap; een groter contrast dan met de dagen hiervoor is bijna niet denkbaar. U ervaart een andere sfeer; een sfeer van rust en ruimte. Vandaag staat het verhaal van de amish centraal,  een protestantse geloofsgemeenschap die geheel volgens eeuwenoude zeden en gewoonten leeft. Zo kleedt men zich in de kenmerkende zwarte klederdracht, maakt men geen gebruik van elektriciteit en zijn paard en wagen het vervoermiddel. Luistert u naar de indrukkende verhalen van Joanne, uw lokale Mennonieten gids. Zij geeft u een kijkje in het dagelijkse leven van de amish, over hun gebruiken en gewoontes. U bezoekt een lokale bakkerij, de boerenmarkt en het Mennonite Information Centre.

 

Er is ook ruimte voor ontmoeting en gesprek met de amish.  ’s Avonds dineert u bij een amish familie thuis. Na het diner woont u een dienst bij in de Stumptown Mennonite Church. Een dag om nooit meer te vergeten.

 

Dag 11, zondag: Amish gemeenschap

Zondag. U woont een dienst bij in de Mellinger Mennonite Church, waarbij u na afloop de gelegenheid heeft om kerkleden te ontmoeten. Na de dienst luncht u bij een amish of mennonieten familie. Na een ontspannen middag maakt u een korte bustocht waarbij u de amish gemeenschap van en naar de kerk ziet gaan.

 

Uw gids Joanne nodigt u thuis uit voor het diner.

 

Dag 12, Maandag: van Lancaster naar Washington

In de morgen bezoekt u twee traditionele amish bedrijven: een meubelmakerij en een speelgoedmakerij. Op deze manier maakt u kennis met de “moderne” amish.

 

De reis zet zich voort naar de hoofdstad van Amerika: Washington, het centrum van de wereldpolitiek. U maakt een stadtour waarbij u uiteraard het Witte Huis, het Capitool, Washington Monument, National Mall en het Lincoln Memoral bezoekt.

 

Dag 13, dinsdag: Washington

U heeft de hele dag ter vrije besteding. Washington telt tal van winkelcentra en musea. Een tip is om Arlington Cemetery, een van de bekendste begraafplaatsen van Amerika, te bezoeken. Hier hoort u het verhaal van de ruim 300.000 graven van Amerikaanse veteranen die ergens ter wereld in een conflictsituatie zijn gesneuveld. Vele beroemde Amerikanen, zoals de drie Kennedy broers, hebben hier hun laatste rustplaats. Een eeuwig brandende vlam houdt de herinnering levend. Eind van de middag transfer naar de luchthaven van Washington en terugvlucht naar Amsterdam waar u de volgende morgen aan komt.

 

Dag 14, woensdag: Aankomst Amsterdam

Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
8-4-2021
Rimke van der Veer
Te boeken
3.695,-
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam-Boston en Washington-Amsterdam incl. heffingen
 • Ruimbagage 23 kilo
 • Vervoer ter plaatse
 • 12 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt
 • Lunch dag 4 en 11
 • Diner dag 4, 10 en 11
 • Boottocht Thousand Island National Park en Niagara falls
 • Lokale Engelssprekende gidsen
 • Entrees
 • Fooien
 • Kennismakingsbijeenkomst
 • DrieTour reisleider
 • 100% CO2-compensatie van uw vliegreis via Green Seat

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 875,-
 • Toeslag kamer met aparte bedden 150,-
 • Overige lunches en diners
 • Esta-formulier (visum)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

De minimale groepsgrootte is 21 personen.

 

 • Voor vertrek dient u een ESTA formulier digitaal voor zowel de Verenigde Staten als Canada in te vullen. Hiermee krijgt u toegang tot de beide landen.
 • U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort

 

Hotelinformatie (wijzigingen onder voorbehoud)

Dag 1-3

Doubletree Boston Bayside***

Boston

2 nachten

Dag 3-5

Doubletree by Hilton Quebec Resort

Quebec

2 nachten

Dag 5-6

Gouverneur hotel

Montreal

1 nacht

Dag 6-7

Hotel Lord Elgin

Ottawa

1 nacht

Dag 7-8

Crowne Plaza

Toronto

1 nacht

Dag 8-9

Sheraton Niagara Falls

Niagara Falls

1 nacht

Dag 9-10

Best Western White House Inn

Gettysburg

1 nacht

Dag 10-11

Hampton Inn

Lancaster

2 nachten

Dag 11-13

Best Western Fairfax

Fairfax

2 nachten

    Totaal 13 nachten

 

Vluchtinformatie (wijzigingen onder voorbehoud, Iceland Air)

Volgt 

 

Informatiebijeenkomst

De kennismakingsbijeenkomst staat gepland op zaterdag 13 maart 2021.

 

Deze vindt plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief