Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Reisleiding 4 achtergrond
Samen kom je verder
ons aanbod

Reisleiders

Samen met onze enthousiaste, betrokken en kundige reisleiders verken je bijzondere steden, sites en landschappen. Je duikt in de lokale cultuur en historie en maakt uitgebreid kennis met de lokale gebruiken. Zo wordt elke reis ook jouw reis met verrijkende en onvergetelijke ervaringen. Graag stellen wij onze reisleiders aan je voor.

Karla Apperloo-Boersma, Refo500
Apperloo-Boersma, Karla

Karla Apperloo-Boersma - projectleider van het internationale platform Refo500

“Het persoonlijke verhaal achter de feiten, dat interesseert me. Hoe beleden en beleefden mensen in de tijd van de Reformatie hun geloof? En wat betekenden de grote veranderingen voor hun persoonlijke leven? Ik vind het waardevol om kennis die hierover bij Refo500 aanwezig is met anderen te delen. En om dan vervolgens in gesprek te komen over de spannende vraag of je daar vandaag wat mee kunt. Dat levert vaak boeiende gesprekken op!”

Beuger+Frank+en+Frank+de+Heus
Beuger, Frank

Mijn naam is Frank Beuger, geboren in Den Haag in 1962. Na de middelbare school ben ik psychologie gaan studeren In Leiden. Na het vervullen van mijn militaire dienstplicht aan de Koninklijke Militaire Academie te Breda ben ik theologie gaan studeren in Utrecht, waarna ik zeven jaar heb gewerkt als geestelijk verzorger in het Streekziekenhuis Midden-Twente te Hengelo. Na een periode van vier jaar als aalmoezenier bij de Koninklijke Landmacht ben ik vijf jaar pastoraal werker geweest in Twente. De laatste twee jaren daarvan combineerde ik met een baan als docent Levensbeschouwing en Maatschappijleer aan het Twents Carmelcollege te Oldenzaal. Het onderwijs heeft mij zodanig gegrepen dat ik in 2009 heb besloten daarin fulltime te gaan werken als docent en decaan. Ik ben als vrijwilliger evenwel nog steeds actief in de rooms-katholieke kerk.

Samen met Frank de Heus leid ik vanaf 1992 reizen voor Drietour. We hebben vele reizen geleid naar Israël en Jordanië, maar ook naar Turkije, Canada, USA, Indonesië, Ierland, Zuid-Afrika, Italië, Mexico, Egypte, Griekenland en Marokko.

Frank de Heus is geboren in Utrecht in 1964. Na de middelbare school heeft hij sociale geografie gestudeerd in Utrecht. Daarna heeft hij theologie gestudeerd in Utrecht. Van 1997 tot 2002 heeft hij gewerkt als pastoraal werker te Zutphen, van 2002 tot 2006 in Amersfoort en vanaf 2002 te Haaksbergen. 

Gertjan+en+Willy+Bruijn
Bruijn, Gerrit Jan

Mijn naam is Gerrit Jan Bruijn, woon in Rotterdam. Ik ben als theoloog betrokken bij de opleiding van theologen in Afrika. Samen met mijn gezin heb ik zeven jaar in het buitenland gewoond (Congo). Daarnaast heb ik veel gereisd, zowel privé als vanwege het werk.

 

Sinds 1991 leid ik reizen voor DrieTour: o.a. naar Turkije, Israël, Andalusië (Spanje), de Noordkaap en Portugal. In 2016 hoop ik reizen te leiden naar Marokko, de Noordkaap, en naar zuidelijk Afrika (Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana, o.a. naar de wereldberoemde Victoriawatervallen). In Marokko tref je bijzondere cultuur aan rond het imponerende Atlasgebergte; de reis naar de Noordkaap is een ‘rondje Lapland’ met fjorden, de prachtige Lofoten en natuurlijk de Noordkaap zelf. Zuidelijk Afrika zal heel wat verschillende indrukken opleveren: grote steden, natuur, cultuur, dieren, de watervallen en optioneel een uitbreiding van de reis naar Kaapstad en omgeving; al met al een zeer gevarieerde reis. Graag willen ik je laten delen in mijn enthousiasme voor het reizen. 

Mirjam Dirkx
Dirkx, Mirjam

Mijn naam is Mirjam Dirkx. Vijfentwintig jaar lang heb ik in verschillende functies gewerkt binnen het pastoraat in de katholieke kerk. Wat me daar vooral trok, was de ontmoeting met mensen en hun levensverhalen. Het is bijzonder om te mogen horen hoe verschillend en hoe wonderlijk mensen hun weg door het leven heen vinden.

 

Vijf jaar geleden ben ik – zoals dat heet – voor mezelf begonnen. Samen met mijn man ben ik eigenaar van De Levensboom, praktijk voor zingeving, spiritualiteit en leiderschap. Ik begeleid meditatiegroepen en leer anderen hoe ze dit kunnen doen. De individuele gesprekken, retraites en workshops die ik begeleid, hebben allemaal één ding gemeen: ze ondersteunen de weg naar binnen, volgens Dag Hammarskjöld de langste reis die je maken kunt.

 

Sinds afgelopen jaar is daar het begeleiden van reizen bij gekomen. Ik ervaar dat een ontzettend leuke uitdaging. Enerzijds prikkelt het mijn organisatorische kwaliteiten, en anderzijds vraagt het van me om de aandacht van diepgang op een andere manier vorm te geven. Als mensen met mij op reis gaan, dan moet het goed geregeld zijn. Maar graag schep ik ook de ruimte dat je tot rust en tot je recht mag komen.

 

Dan is ontmoeting mogelijk (‘ont-moeten’ in de zin van ‘zonder moeten’). Daar worden we als mens rijker van.

Coby+en+Fetze+Elgersma
Elgersma, Coby

Ruim 20 jaar begeleiden wij met veel plezier reizen voor Drietour. 

Elke reis –veraf of dichtbij- is een uitdaging om er weer iets moois van te maken.

 

Ervaring genoeg: o.a. Canada, U.S.A., Cuba, Costa Rica, Suriname, Tunesië, Kenia, Zuid Afrika en veel Europese bestemmingen.

 

Onze voorkeur gaat uit naar natuurreizen met een vleugje cultuur.

In 2017 staan Canada en Madeira op ons programma en we nemen je graag mee. Canada met de imposante Rocky Mountains en Madeira met zijn bloemenpracht.

 

Welkom en graag tot ziens!

 

Atie+Ewoldt
Ewoldt, Atie

Even voorstellen: Atie Ewoldt- Snijders is mijn naam en ik woon in Wijk bij Duurstede. Ik heb twee kinderen en vier prachtige kleinkinderen.

Mijn roots liggen in de verpleging en als maatschappelijk werkster. Als ambtenaar van de burgerlijke stand heb ik reeds vele huwelijken voltrokken.

Al vele jaren ben ik met veel plezier reisleider, waarvan de laatste zeven jaar bij DrieTour. Ik zet me graag in om jouw DrieTour-reis tot een onvergetelijke reis te maken met ervaringen die je niet meer vergeet!


Fijn om mensen te mogen begeleiden op reizen, waar ook ter wereld.
Noorwegen, Italië, Israel, Jordanië, Amerika, Namibië, Indonesië, Rome etc. hebben voor de nodige ervaring gezorgd.

Reizen met DrieTour is elke keer weer een belevenis en het is verrijkend om met anderen te mogen genieten van al het moois dat op onze reizen te ontdekken valt.

fam+Geitenbeek
Geitenbeek, Gerard

Ik ben Gerard Geitenbeek en woon in Rotterdam Alexanderpolder. Momenteel ben ik nog werkzaam als predikant

.
Nadat ik enkele reizen voor mijn eigen gemeente heb georganiseerd (uiteraard via DrieTour!) ben ik vanaf 2007 actief als reisleider bij DrieTour. Vooral de reizen naar de "Bijbelse landen" raken mij.  

Ik verwonder mij er iedere keer over dat er tijdens de reis, of eigenlijk al direct na de kennismakingsbijeenkomst een groepsgevoel is en je na twee dagen het gevoel hebt dat je elkaar al jaren kent. Niet de verschilen, maar de verbinding, wat je met elkaar deelt en ervaart, maken de reizen bijzonder.

 

 

26 Karel van Gorkom
Gorkom van, Karel

Ik ben Karel van Gorkom en woon in Terheijden, dichtbij mijn geboorteplaats Breda. Samen met mijn vrouw heb ik twee dochters en twee kleinzoons.

 

Al vele jaren leid ik reizen voor DrieTour en iedere keer word ik daar blij van. Het 'op pad gaan' met verschillende groepen mensen inspireerde mij al toen ik nog werkte. ‘Dit als betrokken docent/auteur en gidsend manager van het opleidingsgebied belastingwetgeving en accountancy bij de Rijksoverheid.

“Reizen is naar jezelf kijken tegen een andere achtergrond” las ik eens. Ik voel dit iedere week, zelfs dicht bij huis. Varend op mijn boot op de weidse Oosterschelde. Of wandelend langs bewegwijzerde dreven van ons mooie land. Het overkwam me zeker ook vér van hier, op al mijn reizen naar de vele landen van de continenten. 

Nico+en+Anneke+Griffioen
Griffioen, Nico

Mijn naam is Nico Griffioen en leid al vele jaren reizen voor DrieTour. In het dagelijks lven ben ik eigenaar van een zalencentrum en dirigent van twee gospelkoren.

 

In mijn vrije tijd reis en zeil ik graag. Waarom? Altijd in voor het avontuur, de uitdaging van een reis perfect verzorgen maar ook de saamhorigheid in een groep en de identiteit van DrieTour spreekt mij erg aan. Inmiddels heb ik al vele reizen mogen maken naar: Spanje, Egypte, Jordanië, Israël, Griekse eilanden, Cyprus, Madeira, Brazilië en Maleisië.

 

 

Hessel+Hansma
Hansma, Hessel

Mijn naam is Hessel Hansma. Ruim 40 jaar heb ik gewerkt in de gezondheidszorg, sinds een aantal jaren ben ik, veelal part-time werkzaam als kerkelijk werker in de Protestantse Kerk.
Reizen is één van mijn passies. Sinds 1994 begeleid ik reizen voor diverse organisaties.

Wat mij boeit bij de reizen met DrieTour:
• de mensen vanuit verschillende kerkelijke richtingen die samen op reis gaan;
• het ontdekken van landen en haar cultuur;
• de inspanning om iets te willen zien en ervaren

De ontspanning door onderlinge ontmoeting;
• het zoeken naar de ruimte die u als reiziger wilt hebben tijdens een groepsreis en als het lukt deze invullen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief