Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Reisleiding 4 achtergrond
Samen kom je verder
ons aanbod

Reisleiders

Samen met onze enthousiaste, betrokken en kundige reisleiders verken je bijzondere steden, sites en landschappen. Je duikt in de lokale cultuur en historie en maakt uitgebreid kennis met de lokale gebruiken. Zo wordt elke reis ook jouw reis met verrijkende en onvergetelijke ervaringen. Graag stellen wij onze reisleiders aan je voor.

Beuger+Frank+en+Frank+de+Heus
Frank Beuger

Mijn naam is Frank Beuger, geboren in Den Haag in 1962. Na de middelbare school ben ik psychologie gaan studeren In Leiden. Na het vervullen van mijn militaire dienstplicht aan de Koninklijke Militaire Academie te Breda ben ik theologie gaan studeren in Utrecht, waarna ik zeven jaar heb gewerkt als geestelijk verzorger in het Streekziekenhuis Midden-Twente te Hengelo. Na een periode van vier jaar als aalmoezenier bij de Koninklijke Landmacht ben ik vijf jaar pastoraal werker geweest in Twente. De laatste twee jaren daarvan combineerde ik met een baan als docent Levensbeschouwing en Maatschappijleer aan het Twents Carmelcollege te Oldenzaal. Het onderwijs heeft mij zodanig gegrepen dat ik in 2009 heb besloten daarin fulltime te gaan werken als docent en decaan. Ik ben als vrijwilliger evenwel nog steeds actief in de rooms-katholieke kerk.

Samen met Frank de Heus leid ik vanaf 1992 reizen voor Drietour. We hebben vele reizen geleid naar Israël en Jordanië, maar ook naar Turkije, Canada, USA, Indonesië, Ierland, Zuid-Afrika, Italië, Mexico, Egypte, Griekenland en Marokko.

Frank de Heus is geboren in Utrecht in 1964. Na de middelbare school heeft hij sociale geografie gestudeerd in Utrecht. Daarna heeft hij theologie gestudeerd in Utrecht. Van 1997 tot 2002 heeft hij gewerkt als pastoraal werker te Zutphen, van 2002 tot 2006 in Amersfoort en vanaf 2002 te Haaksbergen. 

Gertjan+en+Willy+Bruijn
Gerrit Jan Bruijn

Ik ben Gerrit Jan Bruijn, geboren in 1956. Sinds 1999 woon ik in Rotterdam. Als theoloog ben ik betrokken bij het opleiden van theologen in Afrika. Daarnaast werk ik als gids voor toeristen in Nederland en maak ik van mijn hobby mijn werk: ik houd van autorijden en ben directie-chauffeur. Willy is mijn vrouw. Zij heeft meer dan 40 jaar lang gewerkt als leerkracht op een basisschool en is nu actief als vrijwilligster bij verschillende instanties. Bijna altijd reizen wij samen. Samen met mijn gezin heb ik bijna zeven jaar in D.R.Congo in Afrika gewoond en gewerkt. Verder hebben wij veel gereisd, zowel privé als vanwege het werk.

 

Sinds 1991 leid ik reizen voor DrieTour naar diverse bestemmingen: Turkije, Israël, Andalusië (Spanje), de Noordkaap, Portugal, Marokko en Zuidelijk Afrika (Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana). Ook leidde ik een cruise naar Noorwegen. Dit jaar ga ik in september een reis leiden naar Israël en Jordanië: een schitterende 11-daagse rondreis, waarbij wij een aantal hoogtepunten in beide landen bezoeken, waaronder het meer van Galilea, Jeruzalem, de Dode Zee, de beroemde en indrukwekkende stad Petra in Jordanië, de woestijn van Wadi Rum en de berg Nebo. Op de website leest u meer over deze prachtige reis. Graag willen wij u/jullie laten delen in ons enthousiasme voor het reizen. Gaat u met ons mee op stap?

Mirjam Dirkx
Mirjam Dirkx

Mijn naam is Mirjam Dirkx. Vijfentwintig jaar lang heb ik in verschillende functies gewerkt binnen het pastoraat in de katholieke kerk. Wat me daar vooral trok, was de ontmoeting met mensen en hun levensverhalen. Het is bijzonder om te mogen horen hoe verschillend en hoe wonderlijk mensen hun weg door het leven heen vinden.

 

Vijf jaar geleden ben ik – zoals dat heet – voor mezelf begonnen. Samen met mijn man ben ik eigenaar van De Levensboom, praktijk voor zingeving, spiritualiteit en leiderschap. Ik begeleid meditatiegroepen en leer anderen hoe ze dit kunnen doen. De individuele gesprekken, retraites en workshops die ik begeleid, hebben allemaal één ding gemeen: ze ondersteunen de weg naar binnen, volgens Dag Hammarskjöld de langste reis die je maken kunt.

 

Sinds afgelopen jaar is daar het begeleiden van reizen bij gekomen. Ik ervaar dat een ontzettend leuke uitdaging. Enerzijds prikkelt het mijn organisatorische kwaliteiten, en anderzijds vraagt het van me om de aandacht van diepgang op een andere manier vorm te geven. Als mensen met mij op reis gaan, dan moet het goed geregeld zijn. Maar graag schep ik ook de ruimte dat je tot rust en tot je recht mag komen.

 

Dan is ontmoeting mogelijk (‘ont-moeten’ in de zin van ‘zonder moeten’). Daar worden we als mens rijker van.

Coby+en+Fetze+Elgersma
Coby Elgersma

Ruim 20 jaar begeleiden wij met veel plezier reizen voor Drietour. 

Elke reis –veraf of dichtbij- is een uitdaging om er weer iets moois van te maken.

 

Ervaring genoeg: o.a. Canada, U.S.A., Cuba, Costa Rica, Suriname, Tunesië, Kenia, Zuid Afrika en veel Europese bestemmingen.

 

Onze voorkeur gaat uit naar natuurreizen met een vleugje cultuur.

In 2017 staan Canada en Madeira op ons programma en we nemen je graag mee. Canada met de imposante Rocky Mountains en Madeira met zijn bloemenpracht.

 

Welkom en graag tot ziens!

 

Atie+Ewoldt
Atie Ewoldt

Even voorstellen: Atie Ewoldt- Snijders is mijn naam en ik woon in Wijk bij Duurstede. Ik heb twee kinderen en vier prachtige kleinkinderen.

Mijn roots liggen in de verpleging en als maatschappelijk werkster. Als ambtenaar van de burgerlijke stand heb ik reeds vele huwelijken voltrokken.

Al vele jaren ben ik met veel plezier reisleider, waarvan de laatste zeven jaar bij DrieTour. Ik zet me graag in om jouw DrieTour-reis tot een onvergetelijke reis te maken met ervaringen die je niet meer vergeet!


Fijn om mensen te mogen begeleiden op reizen, waar ook ter wereld.
Noorwegen, Italië, Israel, Jordanië, Amerika, Namibië, Indonesië, Rome etc. hebben voor de nodige ervaring gezorgd.

Reizen met DrieTour is elke keer weer een belevenis en het is verrijkend om met anderen te mogen genieten van al het moois dat op onze reizen te ontdekken valt.

Gerard Geitenbeek
Gerard Geitenbeek

Ik ben Gerard Geitenbeek en woon in Rotterdam Alexanderpolder. Momenteel ben ik nog werkzaam als predikant

.
Nadat ik enkele reizen voor mijn eigen gemeente heb georganiseerd (uiteraard via DrieTour!) ben ik vanaf 2007 actief als reisleider bij DrieTour. Vooral de reizen naar de "Bijbelse landen" raken mij.  

Ik verwonder mij er iedere keer over dat er tijdens de reis, of eigenlijk al direct na de kennismakingsbijeenkomst een groepsgevoel is en je na twee dagen het gevoel hebt dat je elkaar al jaren kent. Niet de verschilen, maar de verbinding, wat je met elkaar deelt en ervaart, maken de reizen bijzonder.

 

 

26 Karel van Gorkom
Karel van Gorkom

Ik ben Karel van Gorkom en woon in Terheijden, dichtbij mijn geboorteplaats Breda. Samen met mijn vrouw heb ik twee dochters en twee kleinzoons.

 

Al vele jaren leid ik reizen voor DrieTour en iedere keer word ik daar blij van. Het 'op pad gaan' met verschillende groepen mensen inspireerde mij al toen ik nog werkte. ‘Dit als betrokken docent/auteur en gidsend manager van het opleidingsgebied belastingwetgeving en accountancy bij de Rijksoverheid.

“Reizen is naar jezelf kijken tegen een andere achtergrond” las ik eens. Ik voel dit iedere week, zelfs dicht bij huis. Varend op mijn boot op de weidse Oosterschelde. Of wandelend langs bewegwijzerde dreven van ons mooie land. Het overkwam me zeker ook vér van hier, op al mijn reizen naar de vele landen van de continenten. 

Nico+en+Anneke+Griffioen
Nico Griffioen

Mijn naam is Nico Griffioen en leid al vele jaren reizen voor DrieTour. In het dagelijks leven ben ik eigenaar van een zalencentrum en dirigent van twee gospelkoren.

 

In mijn vrije tijd reis en zeil ik graag. Waarom? Altijd in voor het avontuur, de uitdaging van een reis perfect verzorgen maar ook de saamhorigheid in een groep en de identiteit van DrieTour spreekt mij erg aan. Inmiddels heb ik al vele reizen mogen maken naar: Spanje, Egypte, Jordanië, Israël, Griekse eilanden, Cyprus, Madeira, Brazilië en Maleisië.

 

 

Hessel Hansma
Hessel Hansma

Reizen is meer dan je verplaatsen van plek naar plek. Het is het ontdekken van andere plaatsen op de wereld dan de plek waar wij wonen; het is het ontmoeten van de lokale bevolking, het leren kennen van een andere cultuur en het bewonderen van een andere natuur. Kortom: ons te laten inspireren. En dat samen met uw reisgenoten; dat geeft vaak verrassende contacten en mooie gesprekken.

 

Mijn naam is Hessel Hansma, sinds een aantal jaren werkzaam als pastor in de PKN in Borger. Daarvoor lang gewerkt als manager in de gezondheidszorg. Sinds 1994 ben ik reisleider bij onder andere DrieTour, waarbij ik u op en top wil laten genieten van uw reis.

Ella+en+Rinze+de+Heij
Rinze de Heij

Wij zijn Ella en Rinze de Heij, 55 en 57 jaar. Met ons gezin hebben we kamperend veel van Europa gezien. Tegenwoordig maken we samen mooie reizen om culturen te ontdekken, mensen te ontmoeten of mee te werken aan ontwikkelingsprojecten door het bouwen van scholen.

 

Door een studie Toerisme & Management is de passie en interesse voor reizen bij Rinze uitgegroeid tot reisleider. Een reis begeleiden betekent voor ons een uitstekende organisatie, enthousiasme en warme belangstelling voor mensen en goede kennis over de reisbestemming. Het bijzondere karakter van DrieTour is speciaal om mee te maken; het bepaalt de sfeer en de omgang met elkaar. Op reis vallen (kerk)muren weg en ontmoeten we elkaar in wederzijds respect.

 

Voor DrieTour hebben we een aantal reizen mogen begeleiden, waarbij de combinatie van cultuur, natuur, sfeer opsnuiven, veelzijdigheid, gezelligheid, beleving en fijne onderlinge contacten de reis tot een succes maakten. Gaat u met ons mee?

 

Onze volgende reis: West Canada 22 augustus - 04 september 2018
Wat maakt Canada zo'n mooie en bijzondere bestemming? Een rondreis West-Canada betekent een overvloed aan overweldigende natuur. We reizen van één van de mooiste steden ter wereld Vancouver (Island) naar de wereldwijd bekende parken Banff en Jasper. De reis brengt ons naar berglandschappen met gletsjers, ijsvelden, watervallen, meren en wildlife.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief