Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

ons aanbod

Reisleiders

Al onze reizen worden geleid door onze eigen, ervaren reisleiders. Reisleiders bij DrieTour doen hun werk op vrijwillige basis. Reizen is hun passie. U ontmoet uw Nederlandse reisleider al op de kennismakingsbijeenkomst, die aan elke groepsreis vooraf gaat. Hij/zij reist de gehele reis met u mee en staat u met raad en daad bij.

 

Onze reisleiders hebben kennis van de bestemming die u bezoekt. Vaak omdat ze er zelf al regelmatig geweest zijn. Soms omdat ze er gewoond hebben. Mede door hun enthousiaste verhalen gaat een land, stad of regio nog meer leven.

 

Onze reisleiders hebben ieder een andere achtergrond. Wat hen bindt is natuurlijk de christelijke identiteit. Maar ook dat ze allemaal de missie en visie van DrieTour onderschrijven en u onvergetelijke en verrijkende reiservaringen willen bieden.

Beuger, Frank
Frank Beuger

Mijn naam is Frank Beuger, geboren in Den Haag in 1962. Na de middelbare school ben ik psychologie gaan studeren In Leiden. Na het vervullen van mijn militaire dienstplicht aan de Koninklijke Militaire Academie te Breda ben ik theologie gaan studeren in Utrecht, waarna ik zeven jaar heb gewerkt als geestelijk verzorger in het Streekziekenhuis Midden-Twente te Hengelo. Na een periode van vier jaar als aalmoezenier bij de Koninklijke Landmacht ben ik vijf jaar pastoraal werker geweest in Twente. De laatste twee jaren daarvan combineerde ik met een baan als docent Levensbeschouwing en Maatschappijleer aan het Twents Carmelcollege te Oldenzaal. Het onderwijs heeft mij zodanig gegrepen dat ik in 2009 heb besloten daarin fulltime te gaan werken als docent en decaan. Ik ben als vrijwilliger evenwel nog steeds actief in de rooms-katholieke kerk.

Samen met Frank de Heus leid ik vanaf 1992 reizen voor Drietour. We hebben vele reizen geleid naar Israël en Jordanië, maar ook naar Turkije, Canada, USA, Indonesië, Ierland, Zuid-Afrika, Italië, Mexico, Egypte, Griekenland en Marokko.

Frank de Heus is geboren in Utrecht in 1964. Na de middelbare school heeft hij sociale geografie gestudeerd in Utrecht. Daarna heeft hij theologie gestudeerd in Utrecht. Van 1997 tot 2002 heeft hij gewerkt als pastoraal werker te Zutphen, van 2002 tot 2006 in Amersfoort en vanaf 2002 te Haaksbergen. 

Boer-Wold, Ingrid
Ingrid Boer-Wold
Bruijn, Gerrit Jan
Gerrit Jan Bruijn

Ik ben Gerrit Jan Bruijn, geboren in 1956. Sinds 1999 woon ik in Rotterdam. Als theoloog ben ik betrokken bij het opleiden van theologen in Afrika. Daarnaast werk ik als gids voor toeristen in Nederland en maak ik van mijn hobby mijn werk: ik houd van autorijden en ben ook directie-chauffeur (elke dag is anders). Willy is mijn vrouw. Zij heeft meer dan 40 jaar lang gewerkt als leerkracht op een basisschool en is nu actief als vrijwilligster bij verschillende instanties. Bijna altijd reizen wij samen. Samen met mijn gezin heb ik bijna zeven jaar in D.R.Congo in Afrika gewoond en gewerkt. Verder hebben wij altijd veel gereisd, zowel privé als zakelijk.

 

Sinds 1991 leid ik reizen voor DrieTour naar diverse bestemmingen: Turkije, Israël, Jordanië, Andalusië (Spanje), de Noordkaap, Portugal, Marokko,  Zuidelijk Afrika (Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana), een cruise naar Noorwegen, en Griekenland.

Dit jaar (oktober 2020) ga ik (gegarandeerd vertrek!)  een reis leiden naar Vietnam en Cambodja, landen die een bezoek meer dan waard zijn vanwege de natuur en de cultuur: een prachtige 23-daagse rondreis (12-10 t/m 03-11) door deze landen met een zeer gevarieerd programma. Op de website leest u alle details over deze prachtige reis. Graag willen wij u/jullie laten delen in ons enthousiasme voor het reizen. Gaat u met ons mee?

Elgersma-Runia, Coby
Coby Elgersma

Ruim 20 jaar begeleiden wij met veel plezier reizen voor Drietour. 

Elke reis –veraf of dichtbij- is een uitdaging om er weer iets moois van te maken.

 

Ervaring genoeg: o.a. Canada, U.S.A., Cuba, Costa Rica, Suriname, Tunesië, Kenia, Zuid Afrika en veel Europese bestemmingen.

 

Onze voorkeur gaat uit naar natuurreizen met een vleugje cultuur.

In 2017 staan Canada en Madeira op ons programma en we nemen je graag mee. Canada met de imposante Rocky Mountains en Madeira met zijn bloemenpracht.

 

Welkom en graag tot ziens!

 

Geitenbeek, Gerard
Gerard Geitenbeek

Ik ben Gerard Geitenbeek, geboren aan het begin van 1952 en woon sinds 2017 in Waddinxveen. Na vele jaren predikant te zijn geweest, ben ik nu zoals dat heet rustend predikant. Dat geeft ruimte voor mijn hobby’s: fotografie en reizen!


Nadat ik enkele reizen voor mijn “eigen” gemeente heb georganiseerd (uiteraard via DrieTour!) ben ik vanaf 2007 actief als reisleider bij DrieTour. Vooral de reizen naar de "Bijbelse landen" in de breedste zin van het woord hebben mijn interesse.

Met elkaar reizen is boeiend. Ik verwonder mij iedere keer over dat er tijdens de reis, of eigenlijk al direct na de kennismakingsbijeenkomst een groepsgevoel is en je na twee dagen het gevoel hebt dat je elkaar al jaren kent. Niet de verschillen, maar de verbinding, wat je met elkaar deelt en ervaart, maken de reizen bijzonder.

 

Meestal gaat mijn wederhelft, Christien mee op de reizen. We vinden het leuk om dit samen te doen.

Gils, Cor van
Cor van Gils

Mijn naam is Cor van Gils, ik ben geboren in 1959, woon op de Veluwe en houd van werken met groepen mensen.

Op dit moment werk ik met power en energie voor projecten op het gebied van onderwijs en ICT in Afrika en als interim-manager, in combinatie met de rol van reisleider.

 

Voor mij zijn Togo, Benin en Ethiopië echt bestemmingen die helemaal in mijn plaatje passen: Landen met boeiende verhalen en met heel bijzondere mensen. De kleuren, de muziek, de cultuur en de natuur in deze landen zullen u blijven verbazen zo mooi! In de afgelopen tijd hebben we hele mooie reizen naar genoemde landen samengesteld, die we in 2020 voor het eerst of opnieuw gaan uitvoeren. Ik heb er veel zin in!

 

Naast de bestemmingen in Afrika mag ik in 2020 ook reisleider zijn van de reis naar Griekenland, “In de voetsporen van Paulus”. In het afgelopen jaar stond ik al op de Areopagus in Athene en in 2020 kunt u daar ook staan. Gaat u mee ?

 

Reisleider zijn voor DrieTour spreekt mij enorm aan: ervaringen en ontmoetingen met de lokale bevolking, het bezoeken van projecten die ertoe doen, heel veel zien en beleven met toch voldoende tijd om bij te komen en te reflecteren, kortom meer dan fantastische reiservaringen die ik graag samen met u wil beleven en ervaren.

 

Hansma, Hessel
Hessel Hansma

Reizen is meer dan je verplaatsen van plek naar plek. Het is het ontdekken van andere plaatsen op de wereld dan de plek waar je woont; het is het ontmoeten van de lokale bevolking, het leren kennen van een andere cultuur en het bewonderen van een andere natuur. Kortom: je te laten inspireren en verrassen. En dat samen met reisgenoten met verschillende achtergronden; dat geeft vaak verrassende contacten en mooie gesprekken.

 

Mijn naam is Hessel Hansma, sinds 2012 werkzaam als pastor in de Protestantse Kerk. Momenteel werk ik in de Protestantse Kerk in Borger.

Daarvoor lang gewerkt als manager in de gezondheidszorg.

 

Sinds 1994 ben ik reisleider bij DrieTour. In 2020 kunt u met mij mee op een reis naar: Egypte; Highlights Israël; een stedentrip naar Rome; Malta en Gozo. Gaat u mee en mag ik er voor zorgen  dat u een onvergetelijke reis maakt?

Meijer, Roel
Roel Meijer

Wij zijn Roel en Ina Meijer. Al jaren leiden wij samen reizen naar Israël voor DrieTour. En dat doen we met veel enthousiasme en plezier.

 

Onze eerste ontmoeting met DrieTour was in 1992; we zijn niet meer weggegaan. Met name de ruimte voor ieders geloofsovertuiging en wederzijds respect, spreken ons aan. Het maakt voor ons deze reis, ook na 25 keer Israël, nog steeds meer dan de moeite waard. Israël is een bijzonder en uniek land dat wij je graag laten zien. Het samen beleven en ervaren, geeft ons energie.

 

Ik, Roel, heb gewerkt als predikant. Nu sta ik met veel plezier voor de klas. Ina begeleidt in het dagelijks leven mensen met een verstandelijke beperking.

 

 

Melgers, Carla
Carla Melgers

Voor mijn negende verjaardag prijkte een wereldbol boven aan mijn verlanglijst. Een jaar later klom ik uit het raam van ons vakantiehuisje om op ontdekkingstocht te gaan. Zo begon mijn verlangen om te reizen naar onbekende verten.


Toen mij op mijn 29ste gevraagd werd reisleider te worden, heb ik dan ook enthousiast ‘ja’ gezegd. Na diverse landen in het Midden-Oosten, reisde ik naar Guatemala, de Verenigde Staten, Curaçao, Ecuador, Chili, Argentinië, Indonesië, Vietnam, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Ethiopië en vele malen naar Tanzania. Naast het optrekken met mensen en het leidinggeven aan groepen en processen, vind ik het heerlijk mij ter voorbereiding op de reis te verdiepen in verre landen, volkeren en culturen – en dan maanden later met reisgenoten ervaringen, kennis en enthousiasme te delen over alles wat we beleven.

 

Aandacht
Reizen met DrieTour betekent een boeiend dagprogramma waarbij alles goed is georganiseerd en kwaliteit vooropstaat. Maar ook dat er ruimte is om te delen wie je bent en wat je raakt. Mijn reisleiderschap kenmerkt zich door aandacht, respect, een gezonde balans tussen actie en stilte, en uitgedaagd worden steeds meer te zien. Ik laat mij inspireren door de volgende woorden: Geef mij terug de ogen van een kind dat ik zie wat is en mij toevertrouw (naar Huub Oosterhuis)

 

Ik verheug mij erop om, samen met u, nieuwsgierig en verwonderd te reizen door landschappen, dorpen en steden en ons toe te vertrouwen aan de mensen die we onderweg ontmoeten. Samen met mijn man Johan Langelaar, die mij vaak vergezelt, wil ik mijn enthousiasme, ervaring en daadkracht ten volle inzetten om u onbezorgd van de reis te laten genieten en ervaringen op te doen die uw leven verrijken.

 

Reizen 2020

Nepal/Tibet (7-28 mei 2020)

Heeft u altijd al gedroomd van een rondreis door Nepal/Tibet? Ik wel! Zeker sinds onze zoon hier een jaar heeft gewoond en gereisd en vol enthousiasme over zijn ervaringen vertelde. Echt álles zit in deze reis: geschiedenis, cultuur, natuur, religie. De omgeving met de bergen en valleien is al een plaatje op zich; schitterende vergezichten en ongerepte landschappen, grootse meren. Ook de dierenliefhebbers komen aan hun trekken: In het Chitwan Nationaal Park hopen we tijdens onze safari tijgers, apen en krokodillen te spotten en wie weet de Indische neushoorn. We gaan de cultuurschatkamer Kathmandu ontdekken, bezoeken de koningssteden Bhaktapur en Patan, rijden over spectaculaire hoogvlaktes, maken het Tibetaanse kloosterleven van dichtbij mee, worden ondergedompeld in het hindoeïsme en boeddhisme, wandelen met monniken door de smalle steegjes van Lhasa, bezoeken het wereldberoemde Potala paleis, ooit de winterresidentie van de Dalai Lama en zien bij het Mount Everest Base Camp het eerste zonlicht schijnen op de hoogste berg ter wereld. Op deze reis worden we van toerist pelgrim; de spiritualiteit is overal en altijd als vanzelfsprekend aanwezig. De ontmoetingen, rust, ruimte en hoogte geven inspiratie, vreugde en kracht. Ben ik hier werkelijk? Was dit echt? Deze reis is eigenlijk niet te beschrijven, ervaar het zelf!

 

Georgië & Azerbeidzjan (17-28 september 2020)

Rondreizen door Azerbeidzjan en Georgië, is reizen langs de rand van Europa. Terwijl je in Azerbeidzjan nog de nabijheid van het Midden-Oosten voelt, is Georgië al verrassend Europees. En juist omdat de landen zo van elkaar verschillen, vormen ze samen een fascinerend duo voor een rondreis. Je ontdekt de blijvende invloed van de verschillende grootmachten die deze landen begeerden en beheersten: van Alexander de Grote (4e eeuw voor Christus) tot het tsaristische Rusland en de Sovjet-Unie. Beide landen in het hart van de Kaukasus, liggen op de legendarische Zijderoute, een netwerk van karavaanroutes, waarlangs handel werd gedreven tussen China en het Middellandse zeegebied. Hoewel Georgië een christelijk land is en Azerbeidzjan een overwegend islamitische bevolking kent, is de geschiedenis van beide landen met elkaar verbonden. Het verleden zorgt nog altijd voor een vriendschappelijke band tussen beide landen. We reizen van het oude Tbilisi naar het mondaine Bakoe, een stad die de competitie aangaat met Dubai en maken onderweg kennis met de rijke cultuur, de glorie van de oude handelsroutes en de adembenemende natuur. Stap in de sporen van de rijke geschiedenis en voel je welkom! Want, zoals ze in Georgië zeggen ‘’iedere gast is een geschenk van God.’’

Meulen, van der Anneke
Anneke van der Meulen

Mijn naam is Anneke van der Meulen. Ik woon in Zwolle en heb in verschillende functies in de zorg gewerkt. Ook doe ik al jaren met veel plezier vrijwilligerswerk in onze kerkelijke gemeente. Mijn hobby is het organiseren en begeleiden van reizen. Op mijn zestiende ging ik voor de eerste keer met een groepsreis mee. Toen ik de reisleider bezig zag wist ik “zoiets wil ik later ook gaan doen”. Inmiddels heb ik meerdere reizen voor verschillende kerkelijke gemeentes naar Israel georganiseerd en begeleid. Iedere reis is weer anders en ik vind het altijd weer een voorrecht om met een groep op pad te zijn. Het samen beleven van de cultuur en de tradities en het ontmoeten van de lokale bevolking ervaar ik als inspirerend en verrijkend.

 

Israel is mijn grote passie en de verhalen in de Bijbel zijn mijn inspiratie. De Bijbel is de beste reisgids! De verhalen komen ter plekke tot leven. Door vriendschappen op te bouwen in Israel heb ik het land meer dan alleen vanuit toeristisch perspectief leren kennen. Voor wat extra gezelligheid en een goed gesprek als afsluiting van een mooie reisdag ben ik altijd te vinden.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief