Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Met diaken Rob Mascini naar Rome

Groepsreis vanuit één hotel, Vliegreis

Voor wie mij niet kent: ik ben diaken Rob Mascini van het bisdom Haarlem-Amsterdam.

 

In samenwerking met DrieTour  (drietour.nl) organiseer ik regelmatig bedevaartsreizen naar Rome. Daarbij zullen we ons laten inspireren door de oudste afbeeldingen van ons geloof. Het zijn prachtige mozaïeken en eeuwenoude fresco’s. Zij getuigen ervan hoe de zorg voor mensen de christenen kenmerkte. Deze zorg is er niet alleen de oorzaak van dat de kerk in de eerste eeuwen zo snel kon groeien. Het is ook de basis geworden voor onze westerse beschaving. Zo zal deze reis zeker ook een bezinning zijn op ons eigen geloof in de kerk en de maatschappij van vandaag.

 

Natuurlijk ontmoeten we de Paus en vieren we de eucharistie in de Friezenkerk. We dwalen door de oude straatjes van de stad. We bezoeken de grote monumenten. En ik breng u naar de plekjes waar de gewone toeristen niet komen, het huisje van Petrus, zijn graf diep onder de sint Pieter, prachtige onbekende kerkjes en pleintjes. En natuurlijk rusten we uit op de terrasjes van de stad.

 

Pastorale begeleiding: Pastor Rob Mascini (023-5291484) robmascini@gmail.com

Mijn inzet is ongehonoreerd, er is geen winstoogmerk. De reizen zijn pastoraal van opzet. Kijkt u ook op mijn website www.romereizen.one

Programma

Maandag 1 juli

Een vroeg vertrek om 07.15 uur vanaf Schiphol per KLM naar Rome. Bij aankomst op de luchthaven staat de bus klaar om ons naar onze accommodatie te brengen. We verblijven in Residenza Madri Pie, een klooster accommodatie op steenworp afstand van het St. Pietersplein. In Madri Pie krijgen we onze kamers aangewezen en kunnen we ons installeren. Het kan zijn dat we nog niet onze kamers krijgen, omdat ze nog niet schoon zijn. Maar dan kunnen we in het hotel onze bagage veilig achterlaten.

 

We beginnen ons bezoek aan Rome op het Sint Pietersplein. We bekijken het plein en wandelen naar de Engelenburcht en de Tiber. We steken over en via een leuke markt, het “Campo dei Fiori”. Daar lunchen we. En vervolgens lopen we naar het Capitool. s ’Avonds dineren we met elkaar in een goed restaurant in de omgeving van ons hotel.

 

Dinsdag 2 juli

Na het ontbijt verzamelen we en wandelen naar de Sint Pieter en (zo mogelijk) het Campo Santo… We hebben een lunch in een broodjeszaak in de buurt. ’s Middags gaan we per touringcar naar de Santa Maria Maggiore en naar wat oude kerkjes vlak bij. Een van deze kerkjes was het huis waar Petrus gewoond heeft. We zien deze middag de prachtigste en oudste mozaïeken. De bus brengt ons terug naar Madri Pie en ‘avonds gebruiken we weer gezamenlijk het diner.

 

Woensdag 3 juli

We ontbijten vroeg om op tijd op het Sint Pietersplein te zijn voor de audiëntie met de Paus. Na de audiëntie is er Hollandse koffie in de Friezenkerk. We houden hier ook een eucharistie viering. En we gebruiken de lunch in de buurt. Na de middag gaan we met de bus naar de Sint Jan van Lateranen. Vervolgens wandelen we naar het Colosseum. Onderweg passeren we de San Clemente. De kerk die gebouwd is op het huis van de H. Clemens, de derde opvolger van Petrus. We bezoeken dat huis en dalen af naar het jaar 100 na Chr. Her diner wordt weer samen genuttigd.

 

Donderdag 4 juli

Vandaag wordt een echte wandeldag. Vanaf Madri Pie gaan we te voet naar de oude stadspoort op het Piazza del Popolo, waar vroeger de pelgrims uit onder meer Nederland en Duitsland de stad binnenkwamen. Vandaar lopen we de oude pelgrimsroute in de richting van de Engelenburcht en de Sint Pieter. Het wordt een prachtige stadswandeling langs onder meer de Spaanse Trappen, het Parlement, het Pantheon en de Piazza Navone. In dit gedeelte van het oude Rome passeren we mooie pleinen, terrasjes en kleine straatjes vol verhalen en traditie. Uiteraard zullen we regelmatig stoppen om van al dat moois te genieten. ’s Avonds wacht ons als beloning weer een goed diner!

 

Vrijdag 5 juli

We gaan naar het Getto van Rome en langs de rivier lopend bezoeken we de Santa Maria in Cosmodin, een zogenaamde ‘Diaconia’. Dat is een ‘voedselbank’  uit het begin van de christenheid. We steken de Tiber over en zijn in Trastevere, een wijk vol barretjes en restaurantjes. We kijken hier rond en wandelen vervolgens langs de andere kant van de Tiber terug naar ons hotel. De middag is vrij. U kunt deze gebruiken voor het bezoeken van een museum, bijvoorbeeld de Vaticaanse musea, waar u ook de Sixtijnse kapel kan bewonderen. (als u dit wilt kan Drietour kaarten voor u reserveren). Ook kunt u uw tijd benutten om souvenirs te kopen en wat te winkelen. ’s Avonds een gezamenlijk afscheidsdiner.

 

Zaterdag 6 juli

Na het ontbijt is er nog vrije tijd. Na een vroeg lunch gaan we per touringcar op zoek naar de apostel Paulus. We bekijken de basiliek St. Paulus buiten de Muren, waar de apostel begraven en Tre Fontane. Hier zou Paulus onthoofd zijn. Door naar luchthaven en terugvlucht per KLM Amsterdam, waar we 22.05 uur aankomen. We proberen een bezoek aan de Scavi te brengemn. Dit zij opgravingen onde de St. Pieter, waar ook het graf van Petrus te zien is. Zekerheid over dit bezoek kunnen we pas geven als we weten dat we ook met elkaar op reis gaan. Hoe sneller u boekt, hoe groter de kans dat we dit unieke plekje in Rome kunnen bezoeken!

 

Tijdens onze pelgrismreis wordt veel gewandeld. Hou daar rekening mee en neem goede wandelschoenen mee. Uw dient in een goede lichamelijk conditie te zijn. Bij twijfel kunt met mij of DrieTour overleggen.

 

Ik kijk uit naar uw deelname!

 

Met een hartelijke groet,

 

Pastor Rob Mascini

Accommodaties

Residenza Madri Pie

Residenza Madri Pie is een zeer centraal gelegen hotel, vlakbij het St. Pietersplein. De...

Residenza Madri Pie

Residenza Madri Pie is een zeer centraal gelegen hotel, vlakbij het St. Pietersplein. De kloosteraccommodatie is eigendom van het Instituut Madri Pie di Nostra Signora della Sapienza, een religieuze orde, die werd gesticht in de 18e eeuw te Genua. Het doel is om jeugd van allerlei sociale achtergronden te onderwijzen. Tegenwoordig zijn de zusters vooral werkzaam in Peru. Een groot deel van de inkomsten van Residenza Madri Pie is bestemd voor het missiewerk in Peru. Met je verblijf in Madri Pie steun je dus indirect dit mooie werk!

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis
 • Luchthavenbelasting
 • Brandstoftoeslag
 • Vervoer ter plaatse (volgens programma)
 • Verblijf in Residenza Madri Pie op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt
 • Diners in lokaal restaurant
 • Entree Scavi of San Clemente
 • Fooienbedrag

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 100,-
 • Ruimbagage KLM 23 kilogram per persoon 50,- 
 • Lunches, drankjes en overige uitgaven van persoonlijke aard
 • Gidsdiensten
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 11 personen.

 

Prijsindicatie

10-12 personen          1105,-

13-14 personen          1053,-

15-17 personen          1012,-

 

Vluchtschema met KLM (onder voorbehoud van wijzigingen)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
01 juli 2019 Amsterdam Rome KL 1597 07.15 uur 09.30 uur
06 juli 2019 Rome Amsterdam KL 1608 19.40 uur 22.05 uur

 

Handbagage

-   1 stuk handbagage, max. 55 x 35 x 25 cm

-   1 accessoire, bijvoorbeeld een handtas of een laptop, max. 40 x 30 x 15 cm

-   Totaal gewicht max. 12 kg

 

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief