Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Rome Forum Romanun
Rome
Met Rob Mascini

Met diaken Rob Mascini naar Rome

6 dagen

Groepsreis vanuit één hotel, Vliegreis

In het komende seizoen ga ik met kleine groepen mensen weer op zoek naar de wortels van ons geloof.. Het wordt een week van bezinning en bedevaart, maar ook van ontmoeting met elkaar en ontmoeting met de eerste christenen in Rome.

 

In Rome zullen we ons laten inspireren door de oudste afbeeldingen van ons geloof.  Het zijn prachtige mozaïeken en eeuwenoude fresco’s. Zij getuigen ervan hoe de zorg voor mensen de christenen kenmerkte. Deze zorg is er niet alleen de oorzaak van dat de kerk in de eerste eeuwen zo snel kon groeien. Het is ook de basis geworden voor onze westerse beschaving. Zo is deze reis zeker ook een bezinning op ons eigen geloof in de kerk en de maatschappij van vandaag.

 

We zullen we de paus ontmoeten en de eucharistie vieren in de Friezenkerk. We dwalen door de oude straatjes van de stad. We bezoeken de grote monumenten. En ik breng u naar de plekjes waar de gewone toeristen niet komen, het huisje van Petrus, zijn graf diep onder de sint Pieter, prachtige onbekende kerkjes en pleintjes. En natuurlijk rusten we uit op de terrasjes van de stad.

Diaken Rob Mascini, Hoofddorp, augustus 2018

Van dag tot dag

Dinsdag 27 november: dag van aankomst

Per directe KLM vlucht van Amsterdam naar Rome. Op de luchthaven in Rome wacht de bus op ons die ons naar ons Residenza Madri Pie zal brengen. In het hotel krijgen we onze kamers aangewezen en kunnen we ons installeren.

 

We beginnen ons bezoek aan Rome op het Sint Pietersplein. We bekijken het plein en wandelen naar de Engelenburcht en de Tiber. We steken over en via een leuke markt, het “Campo dei Fiori”. En vervolgens lopen we naar het Capitool. Transfer per touringcar terug naar Madri Pie en diner bij Venerina al Mascherino.

 

Woensdag 28 november: Pauselijke audiëntie, St. Jan van Lateranen, San Clemente

We ontbijten vroeg om op tijd op het Sint Pietersplein te zijn voor de audiëntie met de Paus.

Na de audiëntie is er Hollandse koffie in de Friezenkerk. En we gebruiken de lunch in de buurt.

 

We gaan met de bus naar de  Sint Jan van Lateranen. Vervolgens wandelen we naar het Colosseum. Onderweg passeren we de San Clemente. De kerk die gebouwd is op het huis van de H. Clemens , de derde opvolger van Petrus. We bezoeken dat huis en dalen af naar het jaar 100 na Chr.

 

Donderdag 29 november: St. Pieter en Sta. Maria Maggiore

Na het ontbijt verzamelen we  vertrekken we naar de Sint Pieter en (zo mogelijk) het Campo Santo… We hebben een lunch in een broodjeszaak in de buurt. ’s Middags gaan we met de bus naar de Santa Maria Maggiore en naar wat oude kerkjes vlak bij. Een van deze kerkjes was het huis waar Petrus gewoond heeft. We zien deze middag de prachtigste en oudste mozaieken.

 

Vrijdag 30 november: Pantheon en Piazza Navona

We gaan met de bus naar de oude stadspoort op de Piazza del Popolo, waar vroeger de pelgrims uit o.m. Nederland en Duitsland de stad binnenkwamen. Vandaar lopen we de oude pelgrimsroute in de richting van de Engelenburcht en de Sint Pieter. Het wordt een prachtige stadswandeling langs onder meer de Spaanse Trappen, het Parlement, het Pantheon en de Piazza Navona. In dit gedeelte van het oude Rome passeren we mooie pleinen, terrasjes en kleine straatjes vol verhalen en traditie.

 

Zaterdag 1 december: St. Paulus buiten de Muren en vrije tijd

We gaan met de bus Rome uit! Het graf van Paulus ligt buiten de oude muren van de stad. We bezoeken de S. Paulo fuori le mura. De vierde grote basiliek. In aansluiting daarop gaan we met de bus naar de catacomben. In de middag gaan we terug naar het centrum om te lunchen. De middag is dan verder vrij.

 

U kunt de middag gebruiken voor het bezoeken van een museum, bijvoorbeeld de Vaticaanse musea, waar u ook de Sixtijnse kapel kan bewonderen. (als u dit wilt kan Drietour kaarten voor u regelen). U kunt de middag ook gebruiken om souvenirs te kopen en wat te winkelen.

 

Zondag 2 december: Friezenkerk en terug naar huis

Na het ontbijt gaan we uitchecken. De koffers kunnen we in een apart kamertje ter bewaring achterlaten.

We wonen de viering in de Kerk der Friezen bij. Hier drinken we koffie. Aansluitend kan op het St. Pietersplein het pauselijke Angelus bijgewoond worden. Gelegenheid voor onze laatste gezamenlijke lunch en rond 14.00 uur per touringcar naar de luchthaven van Rome. Rechtstreekse KLM vlucht naar Amsterdam.

Accommodaties

Residenza Madri Pie

Residenza Madri Pie is een zeer centraal gelegen hotel, vlakbij het St. Pietersplein. De...

Residenza Madri Pie

Residenza Madri Pie is een zeer centraal gelegen hotel, vlakbij het St. Pietersplein. De kloosteraccommodatie is eigendom van het Instituut Madri Pie di Nostra Signora della Sapienza, een religieuze orde, die werd gesticht in de 18e eeuw te Genua. Het doel is om jeugd van allerlei sociale achtergronden te onderwijzen. Tegenwoordig zijn de zusters vooral werkzaam in Peru. Een groot deel van de inkomsten van Residenza Madri Pie is bestemd voor het missiewerk in Peru. Met je verblijf in Madri Pie steun je dus indirect dit mooie werk!

terug
Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
27-11-2018
Rob Mascini
Te boeken
964,-
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie Rome - 6 dagen

Inbegrepen

 • Vliegreis
 • Luchthavenbelasting
 • Brandstoftoeslag
 • Vervoer ter plaatse
 • Diners in lokaal restaurant
 • Entree Scavi of Catacomben
 • Fooien
 • Halve dag gids (St. Pieter)
 • Headsets dag 1 t/m 6

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 100,-
 • Ruimbagage KLM 23 kilogram per persoon 50,- 
 • Lunches en andere uitgaven van persoonlijke aard
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds 2,50 per factuur

Overige informatie

Reissomoverzicht

 

Reissom per persoon

18 - 20 personen

€ 908,00

15 - 17 personen

€ 908,00

11 - 14 personen

€ 964,00

 

Vluchtschema

Datum

Van

Naar

Vertrek

Aankomst

Vluchtnummer

27-11-2018

Amsterdam

Rome

09.45

12.00

KL 1601

 

 

 

 

 

 

02-12-2018

Rome

Amsterdam

17.15

19.50

KL 1604

Alle vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief