Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Met Paulus naar Rome

Groepsrondreis, Vliegreis

Elke reis heeft een Verhaal. Tijdens deze 10-daagse rondreis door Italië volgt u deels het Verhaal van de apostel Paulus tijdens het laatste deel van zijn vierde zendingsreis, zoals beschreven in Handelingen 28.

 

Terwijl u zich verdiept in het verhaal over Paulus, ontdekt u daarnaast de rijke geschiedenis en cultuur van Italië. Daarbij is er ook aandacht voor het Italië, zoals dat was in de dagen van Paulus.  En zo wordt het verhaal van Paulus levend.

 

U bezoekt plaatsen waar hij is geweest en die in zijn tijd belangrijk waren. De reis begint op Sicilië, waar Paulus drie dagen verbleef. U gaat naar Siracusa, waar hij voet aan wal zette en verkent dit bijzondere eiland. Vervolgens vliegt u naar Rome om de reis te eindigen in de stad waar Paulus uiteindelijk gestorven is.

 

Natuurlijk maakt u kennis met het huidige Italië. Italianen zijn trots op hun cultuur en vooral op hun keuken. Culinair komt u dan ook volop aan uw trekken. Er wordt gegeten in prima restaurants en er is volop gelegenheid om te genieten van een espresso, cappuccino of heerlijk glas wijn op een van de vele terrasjes! La Dolce Vita, zoals de Italianen zeggen…

Programma

Dag 1, maandag 1 juni: Heenreis Amsterdam — Catania, transfer Giardini Naxos

U vliegt van Amsterdam via Milaan naar Catania op Sicilië. Transfer naar uw hotel. Diner en overnachting in Giardini Naxos.

 

Dag 2, dinsdag 2 juni: Siracusa

Een dagexcursie naar Siracusa, dat al in de 8e eeuw voor Christus een Griekse kolonie was. De wiskundige Archimedes (3e eeuw voor Christus) woonde in deze toen belangrijke stad. Paulus verbleef drie dagen in deze havenplaats toen hij van Malta naar Rome doorreisde. U begint in de Archeologische zone, waar u een van de grootste Griekse theaters bekijkt. ‘s Middags gaat u naar de wijk Ortigia, het historische centrum dat is gelegen op een schiereiland met een oppervlakte van slechts een vierkante kilometer. Al in de tijd van Paulus was dit eiland met een stenen brug verbonden aan de wal. Paulus zou hebben gepreekt in de tempel die is gewijd aan de Griekse godin Athena en is gebouwd rond 500 voor Christus. Voor de imposante Dom op het Piazzo Duoma, niet ver de tempel, staat een beeld van Paulus.

 

Dag 3, woensdag 3 juni: Oogverblindend uitzicht vanaf de Etna

Na het ontbijt rijdt u — als de omstandigheden dat toelaten — naar de Etna, de op-een-na hoogste vulkaan in Europa en de hoogste berg van het eiland: waar u ook bent op Sicilië, u ziet altijd wel de rookpluimen die uit deze actieve vulkaan opstijgen. U gaat met de bus naar boven en vanaf een van de kraters op 2000 meter hoogte hebt u een schitterend uitzicht over het hele eiland! In de middag gaat u naar Taormina, parel aan de Ionische zee. Met uw gids bekijkt u dit mooie en gezellige plaatsje, gelegen aan een prachtige baai op een uit zee oprijzend plateau bekijken. Bijzonder is het Griekse theater uit de 3e eeuw voor Christus, waar nog altijd voorstellingen en concerten worden georganiseerd.

  

Dag 4, donderdag 4 juni: Via Cefalù naar Palermo

Na het ontbijt uitchecken en vertrek per touringcar richting Palermo. Onderweg bezoekt u Cefalù. De plaats werd gesticht in de 12e eeuw en ligt tussen een berghelling en de kust in. Hoogtepunt is 12e -eeuwse kathedraal, een typisch voorbeeld van de Normandische bouwkunst in Sicilië. Via de trappen op het gezellige plein voor de kathedraal komt u bij de kerk. De kathedraal heeft twee grote klokkentorens met drie bogen ertussen. In het gebouw zijn ook goed de oosterse invloeden van de Arabieren te zien. Zo vindt u er diverse vlechtbogen en doet het houten plafond oosters aan. Dit bezoek vindt plaats zonder gids. Na deze stop reist u door naar Palermo, de grootste stad op Sicilië. 

 

Dag 5, vrijdag 5 juni: Palermo en Monreale

In de ochtend verkent u met een Nederlandse gids het boeiende centrum van Palermo. U bezoekt onder meer de kathedraal en het Noormannenpaleis met de Capella Palatini. ‘s Middags volgt een bezoek aan de imposante basiliek van Monreale, waar het Bijbelverhaal als een soort strip op de muren is te aanschouwen.

   

Dag 6, zaterdag 6 juni: Vlucht naar Rome
U vlieg van Palermo naar Rome, waar u in de loop van de ochtend aankomt. Transfer  naar uw hotel,  Residenza Madri Pie, op steenworp afstand van het St. Pietersplein. Na het inchecken een lunch . ’s Middags wordt een bezoek gebracht aan de St. Pieter (met gids). Diner in een lokaal restaurant, aan de andere zijde van het St. Pietersplein. In de avonduren is het plein relatief rustig en kunt u de bijzondere atmosfeer op u in laten werken als u van het restaurant naar het hotel wandelt!

 

Dag 7, zondag 7 juni: Kerk der Friezen en Joods Rome 

’s Ochtend bieden we u de mogelijkheid de Nederlandse viering in de Friezenkerk bij te wonen. Hierna wandelend naar de Joodse wijk van Rome, waar u een koosjere lunch  krijgt voorgeschoteld. Daarna is het tijd om u in  het Joodse leven in Rome  te verdiepen. In Paulus’ tijd was het Jodendom nog een bekerende religie en was het gebruikelijk om ‘heidenen’ aan te spreken zich te bekeren. Paulus, die zelf volledig deel uitmaakte van de Joodse cultuur, maakte tijdens zijn reizen gebruik van de instellingen van de joodse gemeenschap. Wanneer hij in een stad aankwam, preekte hij eerst in de synagoge. Dat deed hij ook in Rome. U bezoekt de oude Joodse wijk en de grote synagoge, die in Art Deco stijl is gebouwd. In de Joodse wijk zou het huis hebben gestaan, waar Paulus volgens Handelingen twee jaar in relatieve vrijheid heeft gewoond. Transfer per touringcar naar Madri Pie.

 

Dag 8, maandag 8 juni: Het verhaal van Paulus in Rome

Na het ontbijt keert u terug in het spoor van Paulus en met het verhaal van de apostel in Rome. Samen met uw Nederlandse gids wandelt u een klein stukje van de oorspronkelijke Via Appia Antica. Via deze weg is Paulus  Rome binnengekomen, samen met zijn vrienden, die hem onderweg al opwachtten. Vervolgens gaat u terug naar de dagen van eerste christengemeenschappen in Rome met een bezoek aan de catacomben van Sint Sebastiaan, waar u via de Kerk Sint Sebastiaan buiten de Muren naar binnen kunt. Hier is Sint Sebastiaan begraven die in de 3e eeuw na Christus door keizer Diocletianus werd vermoord. De catacomben dienden als begraafplaatsen voor de christenen en in tijden van vervolging kwamen ze hier bij elkaar om de eredienst te vieren. Vervolgens gaat u naar de basiliek Sint Paulus buiten de Muren, gebouwd op het graf van Paulus. Tot slot een bezoek aan Tre Fontane, de plaats waar Paulus volgens de overlevering zou zijn onthoofd.

 

Dag 9, dinsdag 9 juni: Klassiek Rome en vrije tijd

In de morgen keert u terug naar de dagen van het Romeinse Rijk en bezoekt u met uw gids het Forum Romanum, eens de regeringszetel van waar uit dit enorme rijk bestuurd werd. Ook gaat u naar het Colosseum, het grootste amfitheater uit de Oudheid, dat plaats bood aan 100.000 toeschouwers! De lunch is vandaag exclusief, zodat u in de middag nog volop kan genieten van het boeiende Romeinse straatbeeld.

 

Dag 10, woensdag 10 juni: Terugreis naar Nederland

Aan het eind van de ochtend transfer per touringcar naar de luchthaven van Rome en directe terugvlucht per Alitalia naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam – Catania/Palermo – Rome – Amsterdam incl. heffingen
 • Ruimbagage 23 kg (1 stuks)
 • Vervoer ter plaatse
 • 9 overnachtingen op basis van 2-persoonskamers met ontbijt en diner
 • Lunches (behalve dag 1,9 en 10)
 • Lokale Nederlandssprekende gidsen (behalve Joods Rome)
 • Gebruik headset van dag 2 t/m dag 9
 • Entreegelden
 • Fooien

Niet inbegrepen

 • Toeslag 1-persoonskamer 180,-
 • Lunches (dag 1,9 en 10)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

Reissom

30 - 34 personen

 1.737,-

25 - 29 personen

 1.796,-

21 - 24 personen

 1.887,-

 

Hotelovernachtingen (wijzigingen onder voorbehoud)

Giardini Naxos Sporting Baia hotel (of vergelijkbaar (****) 3 nachten
Palermo

Hotel San Paolo Palace (*****)

2 nachten
Rome Residenza Madri Pie 4 nahten
  Totaal 9 nachten

 

Vluchtschema Alitalia (wijzigingen onder voorbehoud)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
01 juni 2020 Amsterdam Milaan AZ 121 11.50 uur 13.25 uur
01 juni 2020 Milaan Catania AZ 1723 15.20 uur 17.05 uur
           
06 juni 2020 Palermo Rome AZ 1782 10.25 uur 11.35 uur
10 juni 2020 Rome Amsterdam AZ 110 14.10 uur 16.40 uur

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief