Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Egypte land van farao’s en hiërogliefen

10 dagen

Bijbelse groepsreis, Vliegreis

Egypte is het land van farao’s en hiërogliefen. Wat is er veel bewaard gebleven van deze oude tijden; niet alleen monumenten, maar ook verhalen. Tijdens deze 10-daagse rondreis, die start en eindigt in de hoofdstad Caïro, gaat u dat zien, horen en ervaren. U bezoekt het  Nationaal Museum met de beroemde collectie van Toetanchamon. En natuurlijk gaat het ook naar de drie indrukwekkende pyramiden: Cheops, Chefren en Mykerinos, geflankeerd door een enorme sfinx, die Caïro rijk is. Wat het precieze verhaal achter dit mysterieuze beeld is, weet niemand. In Luxor ziet u de tempel van Karnak, vroeger de religieuze hoofdstad van Egypte en een van de belangrijkste intellectuele centra van de oudheid. En niet te vergeten de Koningsgraven zoals de Graftempel van Hatsjepsoet.  Ook de bekende rivier de Nijl vertelt vele verhalen. U maakt een ontspannen cruise en al varend ziet u van alles: het sluizencomplex Esna, de tempel van Horus en Aswan. Deze fascinerende en inspirerende reis eindigt bij de bijzondere tempels van Abu Simbel.

 

U komt werkelijk ogen en oren te kort! Een reis om nooit te vergeten!

 

Hoogtepunten

 • Bezoek pyramiden van Caïro
 • Cruise over de Nijl
 • Bezoek Abu Simbel

Programma

Dag 1, woensdag: Heenreis

U vliegt vanaf Amsterdam  naar Caïro (evt. met overstap). Aansluitend transfer naar uw hotel in Caïro voor diner en overnachting.

 

Dag 2, donderdag: Caïro en omgeving

Bij een reis naar Egypte mag een bezoek aan de piramiden van Gizeh niet ontbreken. Bijzonder te bedenken dat men duizenden jaren geleden al in staat was dit te bouwen. In de middag gaat u naar de ruïnes van Memphis, gelegen op de plek waar de Nijl in de Delta uitstroomt. Tot slot naar Sakkara, onder meer bekend om de trappyramide van Djoser. Het is het oudste nog bestaande stenen bouwwerk ter wereld, waarin zich ook de vroegste graffiti ter wereld bevindt. Diner en overnachting in Caïro.

 

Dag 3, vrijdag: Egyptisch museum

In de ochtend brengt u een uitgebreid bezoek aan het Egyptisch Museum, waar vele gevonden kunstschatten te vinden zijn. Een hoogtepunt is wel de beroemde collectie van Toetanchamon. Adembenemend! Na de lunch gaat u naar een ander deel van de stad. Hoog boven de skyline van Caïro torenen de  Citadel en de minaretten van de  Mohamed Ali Moskee uit. Kosten noch moeite zijn in deze moskee gespaard. In de loop van de middag naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Luxor. Transfer naar uw hotel voor diner en overnachting.

 

Dag 4, zaterdag: Luxor

Na het ontbijt bezoekt u de op de Oostelijke oever gelegen tempels van Luxor en Karnak. Hier lag vroeger de fabelachtige, rijke hoofdstad Thebe. ‘s Middags checkt u in op de cruiseboot en daarna wordt de Westelijke oever met de Vallei der Koningen en Koninginnen bezocht. De graven, opgesierd met kleurrijke hiërogliefen, zijn prachtig bewaard gebleven. Dan terug naar de cruiseboot voor diner en overnachting.

 

Dag 5, zondag: Varen naar het sluizencomplex van Esna

Een rustige dag op het water. Uw reisleider houdt een eigen samenkomst. In de loop van de ochtend vertrekt de boot via het sluizencomplex van Esna naar Edfu. In Esna is veel bedrijvigheid en varen kleine bootjes met hun koopwaar af en aan, op zoek naar toeristen die iets willen kopen. Een kleurrijk geheel!  Geniet van het uitzicht onderweg.

 

Dag 6, maandag: Tempel Horus en Kom Ombo

Bezoek aan de tempel Horus in Edfu, een van de best bewaard gebleven tempels en bekend vanwege het grote havikstandbeeld. Van alle Egyptische goden is Horus, met zijn vele verschijningsvormen, de meest complexe. Meestal wordt Horus afgebeeld als valk of havik. Daarna vaart u door naar Kom Ombo en bezoekt u de bijzondere dubbele tempel, gewijd aan twee goden. Het ligt prachtig op een kaap in de Nijl en krijgt bij zonsondergang een diepgouden kleur. Tenslotte door naar Aswan.

 

Dag 7, dinsdag: Aswan

Dagexcursie rond Aswan. U bekijkt onder andere de botanische tuinen en het Philae-eiland, waar u met een motorbootje naar toe vaart. Dit eilandje is bekend om de Egyptisch en Grieks Romeinse tempel van Isis, prachtig gelegen aan het water. Verder bezoek aan de Aswan-dam en de onvoltooide obelisk. Diner en overnachting aan boord.

 

Dag 8, woensdag: Abu Simbel

Na het ontbijt verlaat u het schip. Per bus rijdt u naar het zuidelijk gelegen Abu Simbel, waar zich twee prachtige tempels bevinden. Het bijzondere is dat deze tempels in 1965 door de Unesco blok voor blok verplaatst zijn naar een kunstmatige heuvel, zo’n 200 m. verder dan de oorspronkelijke plaats. Ze dreigden onder te lopen door het Nassermeer. Indrukwekkend zijn de 20 m. hoge kolossen van Ramses II, uitgehouwen uit de rotsen. Daarna terug naar Aswan voor een rit met de nachttrein naar Caïro. Een unieke belevenis.

 

Dag 9, donderdag: Terug  naar Caïro

In de ochtend aankomst in Caïro. Nog een volle dag om van deze metropool te genieten. U bezoekt de koptische buurt, met de bekende hangende kerk, gebouwd boven de poort van een Romeins fort. Ook ziet u de oudste synagoge van Egypte, de Ben Ezra-synagoge. Tot slot is er gelegenheid om de grote Khan el Khalili Markt te bezoeken, een labyrint van bazaars. U kunt er heerlijk slenteren tussen de vele kraampjes met leer, zilver en goud, maar ook oosterse kruiden en andere lekkernijen. Een markt vol kleuren en geuren. Als dit geen Midden-Oosten is! De rest van de dag is vrij te besteden. Diner en overnachting in Caïro.

 

Dag 10, vrijdag: Terugreis

Transfer naar de luchthaven en terugvlucht van Caïro naar Amsterdam (evt. met overstap).

Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
16-9-2020
Hessel Hansma
Niet te boeken
1.798,-
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Caïro v.v. incl. heffingen
 • Binnenlandse vluchten incl. heffingen
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Vervoer ter plaatse
 • 8 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer/hut
 • 1 overnachting per nachttrein in een slaapcabine
 • Alle maaltijden (m.u.v. lunch op dag 1 en 10)
 • Entrees
 • Fooien
 • Lokale Engelssprekende gids in Egypte
 • DrieTour reisleider
 • Kennismakingsbijeenkomst
 • 100% CO₂-compensatie van uw vliegreis via GreenSeat

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer/hut 330,-
 • Lunches op heen- en terugreis
 • Visum Egypte
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

Overige informatie

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 15 personen.

 

Paspoort en visum

 • Uw paspoort dientt na vertrek uit Egypte nog minimaal 6 maanden geldig te zijn
 • Visum: voor mensen met een Nederlands paspoort geldt dat u bij aankomst in Caïro een visum koopt. Dit kost $30,- en moet ter plaatse betaald worden.

 

Vaccinaties

Voor een bezoek aan Egypte worden vaccinaties aangeraden. Neem voor de laatste informatie over vaccinaties contact op met uw huisarts of GGD.

 

Hotelinformatie (wijzigingen onder voorbehoud)

Dag 1-3

Caïro

Oasis Hotel

2 nachten

Dag  3-4

Luxor

Etab Hotel

1 nacht

Dag 4-8

Cruiseboot

MS Concerto

4 nachten

Dag 8-9

Nachttrein Aswan-Caïro

Nachttrein

1 nacht

Dag 9-10

Caïro

Oasis Hotel

1 nacht

    Totaal 9 nachten

 

Vluchtinformatie (wijzigingen onder voorbehoud)

Volgt later.

 

Kennismakingsbijeenkomst

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 13 mei stond gepland voor zaterdag 25 april maar is tot nader order geannuleerd.

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 16 september staat gepland voor zaterdag 29 augustus.

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief