Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Namibië - Land vol natuurwonderen

Groepsrondreis, Vliegreis

Dingen zien die u nooit eerder gezien hebt!

 

Deze afwisselende reis door dit fascinerende, indrukwekkende land in Zuidwest - Afrika is ook voor wie al veel gereisd heeft een reis vól verrassingen!

 

Namibië is een land met een overweldigende natuur, met woestijnen zoals de Namib- en de Kalahariwoestijn, de Sossusvlei  waar de zon schaduwen op de rode zandduinen werpt, de adembenemende Fish River Canyon - na de Grand Canyon de grootste canyon ter wereld.

Het Etosha National Park, een van de grootste natuurparken van Afrika, met als hoogtepunt de waterplassen waar wilde dieren zich verzamelen: leeuw, cheeta, luipaard, springbokken, olifanten. . .

Namibië, land met woestijnen waarin van alles groeit, doordat mist van zee vocht aanvoert.

 

Namibië is veelzijdig en veelkleurig, kent veel verschillende rassen en stammen, zoals de Himba, met wie we kennismaken. Een nomadisch volk dat nog volgens eeuwenoude tradities leeft: Himba - vrouwen wassen zich niet, maar smeren zich helemaal in met een mengsel van geitenvet, kruiden en oker, waardoor hun huid een rode kleurt krijgt. 

 

Land met een rijk cultureel erfgoed: van Portugese ontdekkingsreizigers tot aan de tijd dat Namibië een kolonie van Duitsland was - nog te herkennen in de bouwstijl van Duitse (Lutherse) kerken en huizen en in Duitse plaatsnamen. Ook is er met gemak ‘Kaffee mit Kuchen’ of een Duits biertje te bestellen, bijvoorbeeld in het gezellige centrum van de kosmopolitische hoofdstad Windhoek, een stad op 1650 m, omringd door bergen.

 

En dan de stad Swakopmund aan de ruige Atlantische kust: een aantrekkelijke badplaats met mooie art- decohuizen, een strand en terrasjes, een typisch Afrikaanse kunstnijverheidsmarkt met bijzonder houtsnijwerk. En uitvalsbasis voor allerlei excursies in de omgeving, o.a. een dolfijncruise waarbij de dolfijnen om je boot springen!

Programma

Dag 1, vrijdag: Op reis

In de loop van de middag  vertrek vanaf Amsterdam naar Windhoek per Qatar Airways (overstap in Doha).

 

Dag 2, zaterdag: Aankomst Windhoek en stadstour

In de ochtend aankomst op de luchthaven van Windhoek. Hier staan de touringcar en gids voor u klaar om u naar uw hotel in Windhoek te begeleiden. Inchecken en lunch op eigen gelegenheid. ’s Middags volgt een tour door de hoofdstad van Namibië, Windhoek. In de stad ziet u nog talrijke inmiddels mooi gerestaureerde gebouwen uit de tijd dat Namibië een Duitse kolonie was. Diner in het hotel.

 

Dag 3, zondag: Bezoek Lutherse kerk en vrije tijd

’s Morgens bieden we u de mogelijkheid een Duitstalige viering in de Lutherse kerk van Windhoek bij te wonen. Na de lunch in het hotel of een plaatselijk restaurant vrije tijd om Windhoek op eigen gelegenheid te verkennen. Diner in het hotel.

 

Dag 4, maandag: Doorreis naar het Kalahari gebied

Vandaag begint uw rondreis echt. Vanuit Windhoek reist u met uw touringcar en gids naar het zuiden. Onderweg wordt uiteraard diverse keren gestopt en vanuit de bus ziet u een landschap van savannes en lage, rode zandduinen aan u voorbijtrekken. Dit is het landschap van de Kalahari, een relatief vruchtbare woestijn. De kans is groot, dat u in de groenere delen de eerste wilde dieren spot. Na een reis van bijna 300 km. komt u aan in het Hardap Resort, dat zicht biedt op het Hardap Reservoir. Diner in het resort en overnachting in privé lodges.

 

Dag 5, dinsdag: Naar Quiver Tree, Giants Playground en Fish River Canyon

Er staat u een lange, maar mooie dag te wachten.  Rijdend door de Kalahari bezoekt u de Giants Playground. Het is een bijzonder fenomeen  dat bestaat uit reusachtige rotsformaties, die door reuzenhanden lijken te zijn gevormd. De echte verklaring voor het ontstaan van Giants Playground is dat de rotsblokken van gehard lava zijn ontstaan door erosie. Samen met uw gids maakt u een wandeling door dit bijzondere fenomeen.

Hierna bezoekt u het bijzondere Quiver Tree Park (in het Afrikaans Kokerboom Woud). De takken van deze bomen werden door de San (of Bosjesmannen) gebruikt om kokers van te maken. Behalve deze bijzonder bomen ziet u hier talrijke vogelsoorten en kleine zoogdieren. Hierna rijdt u door naar Fish River Canyon, waar u overnacht.

 

Dag 6, woensdag: Fish River Canyon en doorreis naar Maltahöhe

De dag begint met een bezoek aan de Fish River Canyon. Het is na de Grand Canyon in de VS de langste canyon ter wereld met een lengte van zo’n 160 km. Met uw gids daalt u in de kloof af en maakt er een korte wandeling langs de Fish River, waar overigens niet het hele jaar water in staat. Na dit indrukwekkende natuurverschijnsel rijdt u richting het noorden, waar in Maltahöhe wordt overnacht. Dit plaatsje ligt op een hoogte van ruim 1300 meter en is gesticht door de Duitsers. Het is de toegangspoort tot de Sossusvlei regio.

 

Dag 7, donderdag: Bezoek Sossusvlei

Vandaag bezoekt u de Sossusvlei, een klei-vallei in het midden van de Namibwoestijn. Deze woestijn is veel droger dan de Kalahari. De vallei is onderdeel van het Namib-Naukluft National Park. Gevoed door de rivier de Tsauchab, staat het gebied bekend om de hoge, rode zandduinen die het tot een grote zandzee maken. Vegetatie, zoals de acacia, wordt van water voorzien door zeldzame overstromingen van de Tsauchab, waarbij de bodem zich langzaam volzuigt. De rode zandkleur ontstaat door de hoge ijzerconcentratie. In deze grote droogte leven onder meer slangen, gekko’s, hyena’s gemsbokken en jakhalzen. Diner en overnachting weer in Maltahöhe.

 

Dag 8, vrijdag: Naar de kust

Rijdend door het Namib-Naukluft National Park arriveert u in de loop van de middag in het aan de Atlantische kust gelegen Swakopmund. Door de koloniale architectuur waant u zich hier in een Duits stadje. Direct na aankomst maakt u een tour door dit bijzondere kustplaatsje. Diner en overnachting in Swakopmund.

 

Dag 9, zaterdag: Een vrije dag

Een vrije dag om van de indrukken van de eerste week na te genieten! Eventueel kunt u ter plekke een facultatieve excursie boeken. Zo kunt u de oceaan op om op zoek te gaan naar dolfijnen, een township bezoeken of een tocht door de woestijn maken, waarbij u met een gespecialiseerde gids op zoek gaat naar slangen, kameleons en andere woestijnbewoners.

 

Dag 10, zondag: Kerkbezoek en vrije tijd

Eventueel kan in Swakopmund een lokale kerkdienst worden bijgewoond. Lunch in het hotel en de middag is vrij. Diner in het hotel.

 

Dag 11, maandag: Via Twyfelfontein naar Damaraland

Na een aantal ontspannen dagen begint u aan het laatste deel van uw rondreis. U reist noordwaarts naar Twyfelfontein. Het is de naam van een waterbron, die niet altijd water gaf (vandaar de naam). Ook is het de naam van de gelijknamige vallei, waar duizenden (pre) historische rotstekeningen zijn ontdekt. De ouderdom van deze tekeningen is moeilijk in te schatten. U bekijkt een aantal plekken waar deze tekeningen te zien zijn, die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan. Doorreis naar Damara waar u overnacht. De Damara zijn een volk in Namibië, dat verwant is aan Bantoe volken en zijn oorsprong vindt in het huidige Zambia of Zimbabwe.

 

Dag 12, dinsdag: Naar Etosha

Een reisdag naar Etosha. Onderweg kunt u van het spectaculaire landschap genieten.

 

Dag 13, woensdag: Etosha National Park

De hele dag brengt u door in het grootste wildpark van Namibië, Etosha. Verspreid over het kurkdroge park liggen drinkplaatsen, waar olifanten komen drinken. Ook zebra’s, giraffen en struisvogels komen er hun dorst lessen. De kans is groot dat u tijdens uw game-drive op hun prooi loerende leeuwen ziet. Kortom, een avontuurlijke dag! 

  

Dag 14, donderdag: Terug naar Windhoek

Vandaag reist u terug naar Windhoek. Onderweg bezoekt u een lokale markt in Okahandja. Hier worden door de plaatselijk bevolking gemaakte voorwerpen verkocht. Diner en overnachting in Windhoek.

 

Dag 15 en dag 16, vrijdag en zaterdag: Vertrek richting Nederland

In de loop van de ochtend volgt de transfer naar het vliegveld van Windhoek voor uw terugvlucht via Doha naar Amsterdam, waar u in de vroege zaterdagmiddag aankomt.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam – Doha – Windhoek v.v.
 • Luchthavenbelastingen en overige heffingen
 • Ruimbagage 30 kilo
 • Vervoer ter plaatse
 • 14 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer met bad of douche en toilet
 • Ontbijt en diner
 • Lunches op dag 3 en 10
 • Lokale Duitssprekende gids (reisleider zorgt voor vertaling)
 • Entrees
 • Fooien
 • DrieTour reisleider
 • Kennismakingsbijeenkomst

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 250,-
 • Lunches (behalve dag 3 en 10)
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

Overige informatie

 • Uw paspoort dient bij terugkomst van uw reis nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
 • Neem voor de laatste informatie over inentingen contact op met uw huisarts of GG&GD.

 

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 15 personen.

 

Prijsinformatie

15-19 personen          3386,-

20-24 personen          3140,-

 

Hotelovernachtingen (wijzigingen onder voorbehoud)

Dag 1-3 Windhoek Safari Court Hotel 2 nachten
Dag 3-4 Hardap/ Mariental Hardap Resort 1 nacht
Dag 4-5 Fish River Canyon Village (of vergelijkbaar) 1 nacht
Dag 5-7 Maltahöhe Malthoehe Hotel 2 nachten
Dag 7-10 Swakopmund Hotel Prost 3 nachten
Dag 10-11 Damaraland Igowati Country Lodge (of vergelijkbaar) 1 nacht
Dag 11-13 Etosha Etotongwa Lodge (of vergelijkbaar) 2 nachten
Dag 13-14 Windhoek Safari Court Hotel 1 nacht
    Totaal 13 nachten

 

Vluchtschema (wijzigingen onder voorbehoud)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
25 oktober 2019 Amsterdam Doha QR 274 16.15 uur 23.35 uur
26 oktober 2019 Doha Windhoek QR 1373 02.00 uur 10.40 uur
           
08 november 2019 Windhoek Doha QR 1374 12.55 uur 23.35 uur
09 november 2019 Doha Amsterdam QR 273 08.00 uur 13.20 uur

 

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis staat gepland voor zaterdag12 oktober.

Deze vindt plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren.

 

 

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief