Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Egypte

Groepsrondreis, Vliegreis

Egypte, een land boordevol bijzondere sites, Bijbelse verhalen en cultuur. Wie wil er nou niet stiekem een piramide van binnen zien? En wie is er niet nieuwsgierig naar de schatten van Toetanchamon? Je vindt ze in het prachtige Nationaal Museum in Cairo. En met een felouka over de Nijl? Dat kan vanuit Luxor of Aswan! Of een kijkje nemen bij de oude tempels van Abu Simbel. Bovendien maak je een prachtige cruise over de Nijl en kun je vanaf het dek van het schip heerlijk wegmijmeren naar oude vervlogen tijden. Grijp je kans en ga mee naar deze fascinerende bestemming.

Programma

Dag 1

We vliegen van Amsterdam naar Cairo. Transfer naar het hotel.

 

Dag 2

’s Morgens gaan we naar de piramides van Gizeh. Deze enorme bouwwerken werden ongeveer 4500 jaar geleden gebouwd en tot op de dag van vandaag hebben ze nog niets van hun grootsheid verloren. Al sinds de oudheid verbazen reizigers zich over de enorme afmetingen van deze piramides (Cheops, Chefren en Mykerinos). De aanblik is al even overweldigend als de aantallen: alleen al voor de Cheopspiramide zouden 100.000 mensen 20 jaar lang ongeveer 2,3 miljoen blokken steen van 2,5 ton per stuk op elkaar geplaatst hebben!

Ook bezichtigt je de Sfinx, die ongeveer 73,5 meter lang is en oorspronkelijk uitgehouwen werd uit een kalkstenen laag. Lange tijd is de Sfinx gedeeltelijk met zand bedekt, echter nu kun je dit magnifieke beeld in al haar glorie bewonderen.

’s Middags bezoeken we het Egyptisch Museum met een prachtige collectie kunstschatten uit vele eeuwen van menselijke beschaving en de oogverblindende inhoud van het graf van Toetanchamon.

 

Dag 3

Deze dag staat in het teken van de Holy Family. In de ochtend bezoekt je het klooster van St. Simon gelegen in de Mukattam Heuvels. Hier bevinden zich verschillende kerken en kapelletjes in verscholen grotten. Ook bezoeken we de interessante Koptische kerk St. Sergius, de bekende ‘hangende kerk’, de 4e eeuwse Ben Ezra synagoge en bij voldoende tijd de Grote Moskee.

 

Dag 4

In de ochtend maak je een excursie naar de opgravingen van Memphis en Sakkara, een necropolis uit het Oude Egypte met de bekende trappiramide van Djoser. De grafvelden zijn hier zo uitgestrekt dat er nog regelmatig nieuwe graven worden ontdekt. In de middag bezoek je de de bekende Khan-el-Khalilimarkt. Geniet van alle oriëntaalse geuren en kleuren als je door de smalle, kronkelende straatjes wandelt.

 

Dag 5

‘s Morgens hebben we een binnenlandse vlucht naar Aswan. We Bezoeken Philae Island waar je per bootje naar toe gaat en een bezoek brengt aan de beroemde tempels. Verder bezoeken we de bekende Hoge Dam, de stuwdam die het Nassermeer deed ontstaan. Tenslotte ga je naar de botanische tuinen van Kitchener Island.

Maak ’s avonds eens een wandeling over de Corniche, de boulevard langs de Nijl, en ontmoet de vrolijke Nubiërs (de bewoners van dit zuidelijke deel van Egypte). De tropische temperatuur, de prikkelende geur van kruiden en de theehuizen waar waterpijp met zoete vruchtentabak wordt gerookt, doen je beseffen dat je écht in Afrika bent!

 

Dag 6

’s Ochtends vertrek je in alle vroegte voor de busexcursie (in konvooi) naar Abu Simbel. Hier vind je de meest imposante tempel in Zuid-Egypte, namelijk de tempel van Ramses II. Dit indrukwekkende rotstempelcomplex is de grootste van alle faraonische monumenten, gelegen aan de rand van het Nassermeer. De tempel wordt bewaakt door vier 20 meter hoge kolossen die worden omringd door kleinere standbeelden van de moeder (koningin Tuya), vrouw (Nefertari) en kinderen van Ramses II. Aangrenzend ligt de kleinere tempel van Hathor die is gewijd aan Nefertari. Rond het middaguur ben je terug in Aswan en volgt de check-in op het cruiseschip.

 

Dag 7

We varen naar Kom Ombo en bekijken de vervallen, maar indrukwekkende dubbele Grieks-Romeinse tempel, gewijd aan twee goden. Daarna varen we verder naar Edfu en bezoek je de goed bewaard gebleven tempel Horus. Via het sluizencomplex van Esna varen we verder naar Luxor.

 

Dag 8

Een excursie naar de westelijke Nijloever staat op het programma. Je bezichtigt de Kolossen van Memnon en bezoekt de aan Hatsjepsut gewijde tempel van Deir el Bahari. En natuurlijk bezoeken we het Dal der Koningen. De heersers uit het Nieuwe Rijk lieten hier hun graven in de rotsen uithouwen en voorzien van prachtige schilderingen en reliëfs. Het bekendste is het graf van farao Toetanchamon, in 1922 ontdekt door Howard Carter. De gevonden kunstschatten waaronder het beroemde gouden dodenmasker worden in het Egyptisch Museum in Cairo tentoongesteld.

 

Dag 9

Na het ontbijt volgt de ontscheping en is de Nijlcruise ten einde. Echter, er wacht je nog enkele mooie excursiedagen! Te beginnen met het overweldigende tempelcomplex van Karnak. ’s Middags bezoeken we de tempel van Luxor met z’n voorname zuilenrijen aan de Nijl.

 

Dag 10

Vrije zondag. Je kunt wandelen langs de Nijl of een tochtje in een koets maken. Lekker zwemmen en een boekje lezen is ook heerlijk natuurlijk.

 

Dag 11

’s Morgens brengen we een bezoek aan het interessante Luxor Museum. Bij de topstukken horen de objecten uit de tombe van Toetanchamon en een collectie van 26 geweldig bewaard gebleven beelden uit het Nieuwe Rijk die in 1989 werden gevonden in de tempel van Luxor. In de middag maak je een vaartochtje op de Nijl met een felouka, een traditioneel Egyptisch zeilschip.

 

Dag 12

In de vroege ochtend volgt de transfer naar de luchthaven van Luxor en de terugvlucht naar Amsterdam, met een overstap onderweg in Cairo.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inclusief

 • Vliegreis
 • Vervoer ter plaatse
 • 2-persoonskamer/hut
 • Alle maaltijden
 • Entrees
 • Fooien
 • Visum
 • Nederlands- of Engelssprekende gids
 • Reisleiding DrieTour
 • Kennismakingsbijeenkomst

Exclusief

 • Toeslag 1-persoonskamer 230,-
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

Overige informatie

 • Uw paspoort dient bij terugkomst van uw reis nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
 • Neem voor de laatste informatie over inentingen contact op met uw huisarts of GG&GD.
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief