Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Kerstreis Zuid Afrika

Groepsrondreis, Vliegreis

Kerst in een zonnig Zuid Afrika

Kerstliedjes zingen in de stralende zon. Het lijkt een beetje vreemd, maar is heel normaal in Zuid-Afrika. Want al is het er zomer, de Zuid-Afrikanen weten maar al te goed hoe ze hun kerstdagen moeten doorbrengen..

 

Een prachtige reis tijdens de kersttijd in de schitterende natuur van Zuid Afrika

Zuid-Afrikanen zetten meestal geen kerstboom neer, je zult er soms alleen een paar zien in winkelcentra. Maar toch is er volop kerstsfeer in Zuid-Afrika met mooie versiering en verlichting. En overal klinken vertrouwde kerstliedjes zoals Bing Crosby’s White Christmas. De combinatie van overweldigend natuurschoon, wilde dieren, tropische vogels, bijzondere geschiedenis en kleurrijke bevolking zorgen ervoor dat Zuid Afrika een wereld op zich is, zeker ook tijdens de kersttijd.

 

Kruger Park

Het Kruger Park is niet alleen het grootste Nationale Park van Zuid-Afrika, maar ook één van de mooiste wildparken van Afrika. Het park is het thuis van de zogenaamde ‘Big 5’: olifant, leeuw, neushoorn, luipaard en buffel.

Zo rijd je hier tijdens een speurtocht naar wild in alle vroegte over een stil landweggetje. Er scharrelen wat impala’s door het struikgewas en in de verte hoor je het geroep van hyena’s. Plotseling stopt de chauffeur. Midden op de weg staat een neushoorn, wat een kolossaal dier en zo dichtbij…! Een geweldige ervaring die je niet snel zult vergeten.

Maar ook de grazende giraffen en zebra’s, het getrompetter van olifanten en dat luipaard dat boven in een boom ligt te slapen. Met wat geluk krijg je dit allemaal te zien in het Kruger Park.

 

St. Lucia Wetlands Park.

En wat dacht je van een boottocht in het St Lucia Wetlands park? Misschien wel je eerste kennismaking met de talrijke knorrende nijlpaarden en de zonnebadende krokodillen.

 

Struisvogels en olifanten

In Oudtshoorn sta je oog in oog met struisvogels, hier zie je ook hoe groot struisvogeleieren zijn.

En in het Addo olifantenpark kun je bij een van de drinkpoelen de dikhuiden observeren terwijl ze zichzelf en hun soortgenoten met hun slurf natspuiten en zich door de modder wentelen.

 

De panoramaroute en de tuinroute

Onderweg zul je zien dat Zuid Afrika is gezegend met spectaculair natuurschoon. Zo verken je de Panoramaroute met adembenemende uitzichtpunten. En op weg naar Kaapstad volg je de beroemde tuinroute, een geschenk van de natuur aan de mensheid! Een landschap van ruige rotskusten, lange zandstranden, kleurrijke lagunes en veel ‘fynbos’ zoals in het Tsitsikammawoud.

 

Kaapstad en Kaap de Goede Hoop

Temidden van uitgestrekte wijngaarden met Kaap-Hollandse boerderijen en bergen op de achtergrond ligt Kaapstad. Gedurende het verblijf in Kaapstad bezoek je natuurlijk de karakteristieke Tafelberg en het Kaapse schiereiland waar je bij Kaap de Goede Hoop uitkijkt op het uiterste puntje van het continent of wel “die mees suidwestelike punt van die vasteland van Afrika”.

Als je in de Zuid-Afrikaanse zomer in Kaapstad bent zul je verbaasd zijn over de vele kerstverlichting en gezelligheid.

Programma

 

 

Dag 1 maandag 12 dec

Reisdag

Vertrek vanaf Schiphol via Istanbul naar Johannesburg

 

Dag 2 dinsdag 13 dec

Johannesburg en het Apartheidsmuseum

Na aankomst maak je een korte stadstour door Johannesburg, de stad van goud. Aansluitend bezoek je het Apartheidsmuseum, wellicht het meest interessante en aangrijpende museum van Zuid-Afrika. Hier krijg je een multimediale tour door de geschiedenis van de apartheid. Voordat je het museum binnenkomt, word je al geconfronteerd met rassenscheiding. Op je ticket staat 'blankie' of 'nie blankie' en vervolgens heeft iedere groep een eigen ingang.

 

Voortrekkersmonument

Daarna bezoek je in Pretoria het Voortrekkersmonument. Dit monument symboliseert de vrijheidsstrijd van de Boeren die in de Kaapprovincie niet onder Brits gezag wilden leven en daardoor de “Grote Trek” naar het binnenland begonnen. In het bijbehorend museum zie je bijvoorbeeld de beroemde wandkleden, die het leven en de ontberingen van deze pioniers uitbeelden. Vervolgens ga je naar de Uniegebouwen, het regeringscentrum, waar o.a. de president zijn kantoor heeft. Je vindt hier prachtige tuinen en een schitterend uitzicht over de stad! Pretoria is een fraaie stad, omgeven door bergen en bijzonder mooi in wanneer duizenden jacarandabomen in bloei staan.

 

Dag 3 woensdag 14 dec

De panoramaroute naar Hazyview

Vandaag vertrek je op tijd voor de rit door de provincie Mpumalanga. Via de Robberspas volg je de fraaie Panoramaroute door de noordelijke Drakensbergen. Een werkelijk prachtige natuurtocht boordevol onvergetelijke vergezichten. Bewonder de Pinnacle, een torenhoge rots nabij het op 1700 m. hoogte gelegen bekende uitkijkpunt “God’s Window. Hier heb je een eindeloos uitzicht over de omgeving. Je maakt een wandeling naar Bourke’s Luck Potholes: een reeks cilindervormige uithollingen die door het snelstromende water uit de rotsen zijn gesleten. Vervolgens bereik je de Blyderivier Canyon, een gigantische kloof met een schitterend vergezicht over het 800 meter diepe ravijn en de Drie Rondavels, drie kegelvormige bergen.

 

Dag 4 donderdag 15 dec

Safari door het Krugerpark

Heel vroeg uit de veren om tijdens een safari de natuur te zien ontwaken in het beroemde Krugerpark. Geen ander wildpark ter wereld heeft de verscheidenheid van het Zuid-Afrikaanse Krugerpark dat een lengte heeft van 322 km en gemiddeld 65 km. breed is. De totale oppervlakte is 2 miljoen ha. (iets meer dan de helft van Nederland). In een open terreinwagen ga je op zoek naar de zgn. 'Grote Vijf': olifant, leeuw, buffel, neushoorn en luipaard. Er leven meer dan 147 soorten zoogdieren en meer dan 400 soorten vogels in dit park en ook komen er 450 soorten bomen voor.

 

Dag 5 vrijdag 16 dec

Swaziland

Je vertrekt naar de grensovergang bij Jeppes Reef in het kleine koninkrijk Swaziland. Swaziland is in oppervlakte de helft van Nederland en er wonen minder dan een miljoen mensen. Het werd in 1968 onafhankelijk van Groot-Brittannië en het is nu een constitutionele monarchie binnen het Gemenebest. Verder met de route langs ravijnen en wijdse vergezichten. Wij stoppen bij een “padstalletjie” waar talentvolle Swazi’s hun houtsnijwerk en zeepsteenbeeldjes aanbieden. Het is interessant om in de Ngwenya glasfabriek te zien hoe van gebruikt glas nieuwe glasproducten worden gemaakt.

 

Dag 6 zaterdag 17 dec

Van Swaziland naar Zululand

Door het mooie Ezulwinidal rijd je naar Big Bend, waar een enorme suikerfabriek ligt. Daarna verder naar de grensplaats Lavumisa en door naar de grens van Swaziland met de provincie KwaZulu-Natal. Vervolgens rijd je door richting de kust, naar Hluhluwe.

 

Dag 7 zondag 18 dec

Zululand, vrije dag

Zondag, je kunt een lokale kerkdienst bijwonen. De rest van de dag kun je zelf invullen.

 

Dag 8 maandag 19 dec

Maak kennis met de Zulu's

Vanochtend bezoek je eerst een Zulu kraal. Onder leiding van een lokale gids ontdek je hier het traditionele leven van de Zulu’s in een kraal, je zult cultuurshows met Zulu-dansen zien en je maakt kennis met de eeuwenoude ambachten zoals manden vlechten, speren en schilden maken.

 

Het Hluluwe-Umfolozi wildpark

’s Middags bezoek je het Hluhluwe-Umfolozi wildpark. Dit oudste wildpark van Zuid-Afrika beslaat de oude jachtgronden van Shaka Zulu, de grondlegger van de Zulu natie. Het park is met name bekend om de grote populatie van witte neushoorns en de zeldzame nyala antilopen. Er leven ook leeuwen, buffels, olifanten en giraffen. Bovendien komen er meer dan 300 soorten vogels voor. Bij het Hilltop Camp, dat een prachtig uitzicht biedt, kun je speuren naar roofvogels.

 

Dag 9 dinsdag 20 dec

Boottocht St. Lucia Wetlands

’s Ochtends maak je een boottocht over het meer van het natuurreservaat St. Lucia.. Je kunt tijdens de boottocht krokodillen, nijlpaarden en vogels waaronder visarenden en pelikanen zien. De enorme rust op het water in het park is een aparte belevenis.

 

Naar Umhlanga

Langs eindeloze velden met rietsuiker rijd je naar je overnachtingsadres in Umhlanga, mooi gelegen aan de Indische Oceaan.

 

Dag 10 woensdag 21 dec

Vlucht naar Port Elizabeth

Vanochtend vertrek je naar de luchthaven van Durban voor de vlucht naar Port Elizabeth.

 

Addo olifanten park

Na aankomst bezoek je het Addo-Olifantenpark waar je in open terreinwagens op safari gaan. Dit met spekbomen dichtbegroeide natuurgebied is het toevluchtsoord van de Kaapse olifant geworden. Sinds 1930 zijn de laatste elf overgebleven olifanten uitgegroeid tot een kudde van ongeveer 300 dieren. Naast de Addo olifanten, die iets verschillen van de overige Afrikaanse olifanten, zie je met wat geluk ook zwarte neushoorns, buffels, elanden of koedoes. Ook komen er meer dan 170 soorten vogels voor. De dag eindigt met een korte stadstour door Port Elizabeth.

 

Dag 11 donderdag 22 dec        

Langs de tuinroute

Vanuit Port Elizabeth rijd je door het prachtige kustgebied in de richting van Knysna, via een deel van de beroemde Tuinroute. Bij de indrukwekkende Stormsrivier heb je al wandelend over de 139m. hoge Paul Sauerbrug, een mooi uitzicht op het diepe ravijn. Ook bezoek je de ongerepte bossen van het Tsitsikamma Kustpark met citroenhout- en stinkhoutbomen.. Langs de schitterende kust, waar de oceaan op los beukt, maak je een avontuurlijke wandeling naar de hangbrug boven de monding van de Stormsrivier. Bij de Bloukransrivier zie je de avonturiers die hier vanaf de hoge brug een bungi-jump wagen. Ook verken je Plettenbergbaai, een geliefd vakantieoord vanwege de bergen, de witte stranden en de helderblauwe zee. Tot slot naar je overnachtingsadres in de omgeving van George.

          

Dag 12 vrijdag 23 dec

De Outeniqua Pas

Je vertrekt naar het station van George waar je eerst gelegenheid krijgt om het spoorwegmuseum met een collectie oude treinen te bekijken voordat je aan boord gaat van de Outeniqua Power-Van. Met dit treintje rijd je over de steile Outeniquapas met onderweg prachtige vergezichten.

 

Struisvogel boerderij

Als je de pas over bent rijd je met de bus verder naar Oudtshoorn te rijden, het centrum van de struisvogelteelt. Na de lunch op een struisvogelboerderij wordt je uitgebreid geïnformeerd over de struisvogel en over de struisvogelboerderijen. Je wordt uitgenodigd om op één van die merkwaardige vogels te rijden en om op een ei te staan.

 

Dag 13 zaterdag 24 dec

Door valleien en imponerende bergpassen naar Kaapstad

Na het ontbijt begin je aan een mooie tocht door de Klein Karoo, waar weides met struisvogels afgewisseld worden door ruige bergen. Een prachtige route voert ons door de Breede Riviervallei; geweldige bergmassieven met daartussen vruchtbare valleien met wijn- en boomgaarden. Van Worcester rijden we langs de met protea’s begroeide Du Toitsbergen (2000 m) en via de Du Toitskloofpas naar de oudste stad van Zuid-Afrika: Kaapstad, prachtig gelegen aan de voet van de Tafelberg. Vanaf 1652 is de zgn. 'Moederstad' uitgegroeid tot één van de mooiste steden ter wereld. ’s Avonds kun je genieten van een heerlijk kerstdiner.

 

Dag 14 zondag 25 dec

1e Kerstdag in Kaapstad

Gelegenheid tot het bezoeken van een lokale kerkdienst. Het geloof in Zuid-Afrika speelt ook tijdens kerst een belangrijke rol. Een groot deel van de bevolking is Christen. De kerken zitten op Eerste Kerstdag dan ook overvol.Verder is er tijd om bijvoorbeeld de gezellige Summermarket te bezoeken. Je zult verbaasd zijn over de vele kerstverlichting en gezelligheid in Kaapstad.

 

Dag 15 maandag 26 dec

2e Kerstdag

2e Kerstdag wordt in Zuid-Afrika Day of Goodwill genoemd. Nelson Mandela veranderde de naam toen hij in 1994 aan de macht kwam. Day of Goodwill is een dag om aandacht te besteden aan de mensen die het met minder moeten stellen. 

 

Kaapstad

Je maakt een stadstour langs de bezienswaardigheden van Kaapstad. Zo bezoek je het Zuid-Afrika museum en wandel je door de Compagniestuin, vroeger gebruikt om de V.O.C. schepen van verse groenten te voorzien. Aangrenzend staan de 'Houses of Parliament' en Tuynhuis, het kantoor van de president. Ook zie je het Kasteel de Goede Hoop, de eerste vesting van de Hollanders.

 

De Tafelberg

Bij goed weer ga je per 'sweefspoor' naar de top van de 1086 meter hoge Tafelberg. Sinds 1998 is de Tafelberg een nationaal park. De Tafelberg is in 2011 tot één van ’s werelds “new seven wonders of nature” uitgeroepen. De karakteristieke platte bovenkant is zo’n drie kilometer breed met Devil’s Peak in het oosten en Lion’s Head in het westen. Vaak hangen er wolken rond de Tafelberg, die dan ook ‘het tafelkleedje’ worden genoemd.

De beste manier om veel te zien is de kabelbaan te nemen. In vijf minuten sta je boven. Bijzonder is dat de cabine langzaam ronddraait, zodat je 360 graden kunt rondkijken. Boven op de berg kun je genieten van het prachtige uitzicht over de stad, de Tafelbaai en het Schiereiland.

 

Dag 16 dinsdag 27 dec

Kaap de Goede Hoop

Vandaag ga je naar Kaap de Goede Hoop op het Kaapse schiereiland, een tocht van zeventig kilometer, gedeeltelijk door schitterende natuur. Het natuurpark heeft een grote rijkdom aan bijzondere planten, o.a. “fijnbos”. Bij het bord met het opschrift: “Kaap die Goeie Hoop, die mees suidwestelike punt van die vasteland van Afrika”, moet je natuurlijk een foto maken.

 

Boulders Beach

Vervolgens naar Boulders Beach dat zijn naam dankt aan de vele losse rotsen (boulders) op het strand. Het strand is echter het meest bekend omwille van de grote kolonies "jackass pinguins" die men er dikwijls aantreft. Een bezoekje aan het strand is zeer de moeite waard. Het is amusant de pinguïns waggelend uit zee te zien komen om op het strand te broeden.

 

Groot Constantia

Ook breng je een bezoek aan het oudste wijnlandgoed van Zuid-Afrika: Groot Constantia. Tegen zonsondergang is de tocht naar Seinheuvel een belevenis. Geniet hier van een onvergetelijk uitzicht over de stad en Tafelbaai met Robbeneiland. Tafelbaai is de historische plaats waar Jan van Riebeeck in 1652 als eerste Nederlander voor anker ging.

  

Dag 17 woensdag 28 dec

Kaapstad en terugvlucht naar Amsterdam

De botanische tuinen van Kirstenbosch

Vanochtend kun je een mooie wandeling maken in de beroemde botanische tuinen van Kirstenbosch. De wilde pracht van Kirstenbosch op de hellingen van Tafelberg beslaat 500 ha en bevat meer dan 6000 inheemse planten, bomen en palmen.

 

Victoria en Alfred Waterfront

’s Middags is het goed toeven op het Victoria en Alfred Waterfront. Dit gerenoveerde oude havengebied is sfeervol en gezellig door de vele terrasjes, winkels, restaurants en andere mogelijkheden die je op eigen houtje kunt verkennen. In de loop van de middag vertrek je naar de luchthaven van Kaapstad voor de terugvlucht via Istanbul naar Amsterdam.

 

Dag 18 donderdag 29 dec

Aankomst Amsterdam

 

N.B. Wijzigingen in route en programma zijn voorbehouden.

Accommodaties

Signal Hil Lodge

Signal Hill Lodge ligt in de heuvels van natuurreservaat Seinheuwel en biedt uitzicht op de...

Signal Hil Lodge

Signal Hill Lodge ligt in de heuvels van natuurreservaat Seinheuwel en biedt uitzicht op de historische wijk Bo-Kaap van Kaapstad. Het hotel beschikt over een buitenzwembad met terras en moderne kamers met een flatscreen-tv.

terug

Oudtshoorn Inn

In het hart van Oudtshoorn, op ruim 2 km van de Cango Wildlife Ranch, ligt de Oudtshoorn Inn.

Het...

Oudtshoorn Inn

In het hart van Oudtshoorn, op ruim 2 km van de Cango Wildlife Ranch, ligt de Oudtshoorn Inn.

Het biedt een weelderige tuin, een buitenzwembad en gratis WiFi. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, balkon en badkamer.

terug

Protea Hotel King George

Dit hotel ligt op 3 minuten van de centrale zakenwijk en op een klein eindje rijden van het strand....

Protea Hotel King George

Dit hotel ligt op 3 minuten van de centrale zakenwijk en op een klein eindje rijden van het strand.

Comfortabele kamers. Elke kamer kijkt uit op de golfbaan en het Outeniqua-gebergte of op de tuinen en zwembaden. Het hotel beschikt over een verscheidenheid aan recreatieve faciliteiten, waaronder 2 buitenzwembaden.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inclusief

 • Vliegreis
 • Vervoer ter plaatse
 • 2- persoonskamer
 • Alle maaltijden
 • Entrees
 • Fooien
 • Zuid Afrikaans of Nederlandssprekende gids
 • Reisleiding DrieTour
 • Kennismakingsbijeenkomst

Exclusief

 • Toeslag 1-persoonskamer € 500
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

Overige informatie

 • Uw paspoort dient bij vertrek nog minimaal 6 maanden geldig te zijn
 • Neem voor de laatste informatie over inentingen contact op met uw huisarts of GG&GD
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief